wedstrijdverslagen 544

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 8 maart 2020

Dindoa moest afgelopen zaterdag naar Amstelveen in de bekende Bankrashal uitspelen tegen de koploper in de eerste klasse, KVA. Thuis werd er moeizaam gewonnen met 29 – 28 en uit ging het niet veel makkelijker. Voor het publiek was het een spannende wedstrijd want de ploegen namen gedurende de wedstrijd niet meer dan 2 doelpunten verschil. Het was KVA dat de score opende en het duurde tot de achttiende minuut voor Dindoa door een schot van Daphne van den Berg op voorsprong kwam; 7 – 8. Direct daarna scoorde Daphne nogmaals en de 7 – 9 werd al gauw 8 – 9; toen 8 – 10 door Saskia Lieman en daarna kwam KVA weer gelijk met 10 – 10 en de ruststand werd 11 – 11. KVA had één geweldige aanvaller, een man van al 36 jaar die zeer beweeglijk was en prachtige afstandschoten scoorde. In de tweede helft was het Kasper Velgersdijk die Dindoa weer op voorsprong zette maar de gelijkmaker kwam in dezelfde minuut. De hele tweede helft bleef het wisselen wie de leiding in de wedstrijd nam. Sam van der Beek werd er in gezet en zijn eerste balcontact was direct een doelpunt. Met nog vijf minuten te spelen was de stand weer gelijk; 21 – 21 en KVA nam weer de leiding over. Jorik Velgersdijk scoorde vlak voor tijd nog de gelijkmaker, 23 – 23 en in de laatste seconde van de wedstrijd werd de bal uit de hand van een speler van Dindoa geslagen en kregen de Ermeloërs nog een strafworp. Sam van der Beek werd speciaal hiervoor er in gezet maar helaas voor hem en Dindoa rolde de bal over het randje van de korf en viel net buiten de korf naar beneden. Door het gelijkspel blijft KVA bovenaan staan en Dindoa staat op een gedeelde derde plaats met 2 punten achterstand.

Scores Dindoa: Karianne van der Velde 1; Sam van der Beek 1; Kasper Velgersdijk 2; Mark Bronkhorst 2; Jonathan van der Beek 2; Saskia Lieman 3; Jorik Velgersdijk 6; Daphne van der Berg 6.

Dindoa 2 deed zeer goede zaken in Amstelveen tegen KVA 2. De eerste helft was dramatisch. Steeds was er een achterstand van 5 punten. De rust ging in met 12 – 7 maar uiteindelijk won Dindoa 2 met 15 – 17. Door deze overwinning kunnen zij volgende week thuis kampioen worden in de reserve eerste klasse. Volgende week speelt Dindoa thuis tegen het Haagse Achilles.

 

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 16 februari 2020

Dindoa dat een paar seizoenen geleden nog tegen Nova uit Bilthoven speelde voor promotie en die wedstrijd nipt verloor, behaalde afgelopen zaterdag een ruime overwinning. Voor Nova, dat onderaan in de eerste klasse staat is de kans op degraderen nu wel heel groot geworden.

Jonathan van der Beek stond weer in de basis bij Dindoa na zijn blessure. Saskia Lieman bracht Dindoa al in de eerste minuut op een 2 – 0 voorsprong door het benutten van een vrije worp en een schitterende doorloopbal. Nova kon nog wel iets terug doen en na vijf minuten was de stand al 5 – 3. Toen was het tijd voor thuisploeg om de leiding over te nemen en uit te lopen naar een 15 – 4 voorsprong. Helaas moest Daphne van den Berg met een enkelblessure toen het veld verlaten en kwam Eline Odding voor haar in de plaats. Coach Steven Brink zette ook Jorik Velgersdijk weer in die aan het herstellen is van een achillespeesblessure. Gelukkig voor Dindoa was het een sportieve wedstrijd zonder veel overtredingen en konden de herstellende spelers lekker weer in het spel komen. Voor het publiek was de wedstrijd leuk maar niet zo spannend omdat Nova eigenlijk helemaal geen weerstand kon bieden. De spanning was er wel af van de wedstrijd.

Daar waar Saskia Lieman aan het begin 2 keer scoorde, sloot zij de eerste helft ook af met twee doelpunten in de laatste minuut; ruststand 19 – 7.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft; Dindoa bepaalde het spel en Nova hobbelde er achter aan. De wedstrijd van het eerste leek voor 100% op de wedstrijd die Dindoa 2 daarvoor tegen Nova 2 speelde. Dindoa 2 won met gemak en overtuiging van Nova 2 met 38 – 12.

Door deze overwinning blijft Dindoa nog wel meedraaien voor het kampioenschap in de eerste klasse. Door de voorjaarsvakantie is er de komende twee weken geen competitie meer en moet Dindoa op 7 maart uitspelen tegen de nummer 1; KVA uit Amstelveen. Daarna komt de andere concurrent, Achilles en op 28 maart sluit Dindoa het zaalseizoen af tegen Antilopen. Dat zijn allemaal nog wel stevige tegenstanders dus Dindoa zal vol aan de bak moeten om het kampioenschap te behalen.

Scores Dindoa: Karianne van der Velde 2; Jorik Velgersdijk 2; Aniek Odding 2; Mark Bronkhorst 3; Daphne van den Berg 3; Kasper Velgersdijk 4;   Tom van den Berg 8; Saskia Lieman 8.

 

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 9 februari 2020

Het was voor Dindoa al voor het begin van de wedstrijd een spannend gebeuren. De uitwedstrijd tegen die Haghe was niet fijn met veel overtredingen. Afgelopen zaterdag in Ermelo was het eigenlijk precies hetzelfde. Voor het publiek was het geen fijne wedstrijd om naar te kijken. Dindoa had 3 tegenstanders in het veld staan; die Haghe, de scheidsrechter en zichzelf. Doordat de scheidsrechter zeer wisselvallig floot, ergerden sommige spelers van Dindoa zich hier aan en konden te weinig focussen op het eigen spel.

Door het verlies van koploper Achilles tegen nummer twee KVA, staat KVA nu bovenaan met 14 punten, Achilles 13 punten en Dindoa en die Haghe allebei 12. Had Dindoa deze wedstrijd gewonnen, dan hadden ze samen met KVA bovenaan gestaan.

De eerste helft van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Na een 0-1 achterstand werd na vijf minuten spelen de stand weer gelijk 2 -2. Daarna was het die Haghe die op voorsprong kwam mede door drie strafworpen die zij toegewezen kregen. Vooral Tom van den Berg had het zwaar in deze wedstrijd. Zijn fanatisme werd door die Haghe behoorlijk misbruikt waardoor er nogal wat overtredingen gemaakt werden. Om wat rust in de ploeg te brengen, zette coach Steven Brink Jonathan van der Beek in. Na een 3-8 achterstand kreeg Dindoa opeens de flow te pakken en scoorde drie maal op rij; 6-8. De ruststand was 7-9. Direct na de rust waren het de gasten die het initiatief namen door uit te lopen naar 7-13. Dindoa was niet bij machte om deze achterstand binnen korte tijd in te lopen. De wedstrijd bleef zeer fel en ook vanaf de bank van die Haghe werd er behoorlijk geschreeuwd naar de scheidsrechter en de jurytafel. Die Haghe was sterk in de rebound en ving veel schoten van Dindoa af die net de korf mistten. Uiteindelijk kon Dindoa de achterstand terugbrengen tot drie punten en werd de wedstrijd verloren met 18-21.

Scores Dindoa: Eline Odding 1; Mark Bronkhorst 1; Daphne van den Berg 1; Aniek Odding 2; Kasper Velgersdijk 3; Roy van Boven 3 (2); Tom van den Berg 3; Saskia Lieman 4 (2)

Dindoa 2 deed het stukken beter tegen die Haghe 2 en won de wedstrijd overtuigend na een 9-3 ruststand met 23-10 en zij staan nog steeds bovenaan in de reserve eerste klasse.

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 2 februari 2020

Voor het publiek was het een prachtige wedstrijd om naar te kijken. Door de zestig doelpunten die gescoord werden waren er veel juich momenten voor de toeschouwers.

Dindoa begon al in de eerste minuut met de voorsprong neer te zetten door een fraaie doorloopbal van Tom van den Berg. Roy van Boven speelde weer in de basis van Dindoa 1 omdat Jonathan van der Beek nog steeds last heeft van een blessure. Na vijf minuten lukte het Mia om de voorsprong over te nemen; 3 – 2 maar daarna was het Dindoa weer die de leiding overnam. Het lukte de Ermeloërs niet om de een groot gat te slaan in de stand naar Mia. Het verschil bleef steeds maar twee of drie punten in het voordeel van Dindoa. Pas in de allerlaatste seconde van de eerste helft scoorde Tom van den Berg een bijzonder mooi sprongschot en bracht daarmee de ruststand op 11 – 15. Voor het eerste een verschil van vier punten. De tweede helft was absoluut voor Dindoa. Het speelde sterk, was als team zeer gedreven en werd goed gecoached door Steven Brink. De Blauwwitters wisten de voorsprong halverwege de tweede helft uit te breiden naar zes punten; 19 – 25 en daarna was het gedaan met Mia. Daphne van den Berg en Kasper Velgersdijk scoorden allebei twee keer en brachten daarmee de stand op 19 – 29. Dit verschil wisten de Amersfoorters nog even terug te brengen tot zeven punten; 24 – 31 maar daarna was het weer Dindoa dat lekker scoorde. Net als in de eerste helft scoorde Dindoa door Mark Bronkhorst in de laatste seconden van de tweede helft het laatste doelpunt; 25 – 35.

Scores Dindoa: Aniek Odding 2; Roy van Boven 2; Saskia Lieman 3 (2); Daphne van den Berg 4; Kasper Velgersdijk 6; Mark Bronkhorst 8; Tom van den Berg 10.

Door het verlies van koploper Achilles staat Dindoa 1 nu nog maar 1 punt achter de Haagse ploeg.

Dindoa 2 won ook met prachtige cijfers van Mia 2; 12 – 21 en Dindoa 2 staat nu 4 punten los van Achilles 2 en is klaar om te promoveren.

Volgende week spelen Dindoa 1 en 2 thuis tegen Die Haghe.

 

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 26 januari 2020

Na de prima overwinning vorige week tegen Noviomagum moest Dindoa afgelopen zaterdag in Leusden aantreden tegen Antilopen. Op het veld had het eerste van Dindoa al met 1 punt verschil thuis van hen verloren. Het is een geduchte tegenstander.

De wedstrijd begon voor de Ermeloërs niet goed. Binnen een paar minuten stond de thuisploeg al met 3 – 0 voor. Dindoa probeerde alles uit de kast te halen om de achterstand in te lopen en dat lukte bijna. Na tien minuten spelen scoorde Mark Bronkhorst een fraaie doorloopbal en had daarmee de aansluiting weer gevonden; 7-6. Voor Dindoa speelde zeker mee dat Jonathan van der Beek nog steeds geblesseerd is. Hij is een goede rebounder en brengt rust in zijn vak. Helaas voor Dindoa nam Antilopen weer het heft in handen en scoorde twee keer achter elkaar; 9-6. Zo bleef het eigenlijk de hele eerste helft. Dindoa moest stevig knokken om de achterstand in te lopen maar dat lukte hen niet. Antilopen was sterk en zuiver in het schot en had de overmacht onder de korf bij de rebound. Dit resulteerde in een ruststand van 15 – 11 voor de Leusdenaren. Dindoa kon in het begin van de tweede helft nog 1 punt inlopen door een afstandschot van Daphne van den Berg die daarmee de stand op 16-13 bracht. Toen was het weer aan Antilopen om te scoren en zij liepen uit tot 19 – 14. De blauwwitters wilden uiteraard wel graag winnen maar door de tijdsdruk en de behoorlijke achterstand speelden zij wat gehaast en minder secuur. Dit maakte dat de schoten minder goed waren en ook wat passes mis gingen. Antilopen lukte het zelfs nog om uit te lopen naar 6 punten voorsprong; 22 – 16. Toen kwam er nog een mooie opleving van Dindoa dat drie keer achter elkaar scoorde; 22 – 19 en het leek er op of Dindoa in de laatste vijf minuten nog de inhaalrace zou winnen. Helaas lukte dat voor de Ermeloërs niet en was het Antilopen dat met het laatste doelpunt de eindstand op 24 – 20 zette.

Dindoa 2 stond ook een groot deel van de wedstrijd achter tegen Antilopen 2 en zorgde voor een bijzonder spannende wedstrijd door de wedstrijd te winnen met 17 – 18.

Scores Dindoa 1: Tom van den Berg 1; Karianne van der Velde 2; Mark Bronkhorst 2; Daphne van den Berg 3; Kasper Velgersdijk 5; Saskia Lieman 7 (2).

Volgende week speelt Dindoa opnieuw uit en weer vlak in de buurt. Het speelt dan uit in Amersfoort tegen MIA.

 

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 19 januari 2020

In een volle Dindoa hal werden de beide teams in de spotlights aan het publiek voorgesteld. Bijzonder bij het voorstellen van de Dindoa spelers was dat Kasper Velgersdijk door de mascotte van Dindoa, Sharky, een rompertje aangeboden kreeg met het logo van de Blue Sharks er op omdat hij afgelopen week vader was geworden.

De eerste tien minuten van de wedstrijd ging nog gelijk op. Na het verlies van vorige week in Den Haag waren de punten nu hard nodig. De thuisploeg nam steeds wel de voorsprong maar de Nijmegenaren konden telkens weer aansluiten. Vanaf 4-4 zetten de blauw witters een tandje bij en liepen zij uit naar een voorsprong van 13-5. Noviomagum had moeite om te scoren door de sterke verdediging van Dindoa. Tien minuten lang lukte het hen niet om een puntje bij te schrijven. De absolute speler van de dag was Jorik Velgersdijk die alleen al in de eerste helft 8 doelpunten scoorde en ongekend zuiver was in zijn schoten.

Jammer dat Saskia Lieman met een spierblessure het veld moest verlaten. Haar invalster was Naomi Hackenitz. Uiteindelijk werd de ruststand 20-9 voor Dindoa.

Jammer voor het publiek dat toen de rust kwam, wel gezellig in de hal, maar het leek wel of de opgebouwde spanning bij de spelers in de rust iets afgenomen was.

De gasten lukte het om in de tweede helft meer te scoren dan Dindoa. Het verschil met de eerste helft was groot. Daar was de scoreverdeling 20-9 en de tweede helft werd voor Noviomagum beter en zij scoorden meer dan Dindoa; 10-15.

Dindoa pakte nog wel regelmatig een puntje mee maar de voorsprong van 11 punten bij de rust liep terug tot zes punten bij de stand 28-23. Gelukkig waren er toen nog maar 3 minuten te spelen en scoorden Saskia Lieman, die er weer even in mocht van de verzorger, en Jorik Velgersdijk nog beiden en ij zorgden voor de eindstand van 30-24 waarmee Dindoa slechts 1 punt achter Achilles uit Den Haag staat in de eerste klasse.

Dindoa 2 won redelijk makkelijk van Noviomagum 2 met 19-13 en staat nog steeds bovenaan in de reserve eerste klasse.

Scores Dindoa: Naomi Hackenitz 1; Kasper Velgersdijk 1; Tom van den Berg 2; Saskia Lieman 3; Mark Bronkhorst 4; Aniek Odding 4; Daphne van den Berg 5; Jorik Velgersdijk 10.

Volgende week speelt Dindoa uit tegen in Leusden tegen Antilopen.

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 12 januari 2020

Dindoa moest in Den Haag aantreden tegen het nog ongeslagen Achilles. Het eerste team uit Ermelo had tot nu toe alle wedstrijden gewonnen en met winst zouden de blauw-witten drie punten los komen te staan van de nummer twee. In een fysieke wedstrijd was Achilles de betere en de Hagenezen namen daardoor de koppositie over van Dindoa.

 

Dindoa begon met Mark Bronkhorst in de basis voor de geblesseerde Jonathan van der Beek en met Bjarne Sinneker in de basis voor de afwezige ‘bijna papa’ Kasper Velgersdijk. Dindoa begon niet goed aan de wedstrijd en stond na anderhalve minuut met 2-0 achter. Bjarne kon iets terugdoen maar Achilles bleef scoren waardoor er een 6-3 tussenstand op het scorebord stond. Achilles heerste onder de rebound door lengteoverwicht en ze gingen niet uit de weg voor fysieke duels. De gemoederen liepen hoog op en de scheidsrechter was genoodzaakt om aan beide partijen een gele kaart uit te delen. Daarna was het tot de rust om en om scoren waardoor er m et 12-10 werd gerust. Na rust werd het vrij snel 13-11 door een vrije bal van Saskia Lieman. Na die score kwam er een periode waarin beide ploegen moeilijk tot goals kwamen en er een doelpuntloze fase aanbrak. Achilles doorbrak die periode en scoorde de 15-11. Steven Brink probeerde het tij te keren in de eindfase door Sam van der Beek en Roy van Boven in te brengen. Beide heren kwamen tot scoren, maar Achilles counterde elke goal van Dindoa door te blijven scoren. De wedstrijd bloedde dood en uiteindelijk floot de scheids af met een eindstand van 27-21. Dindoa moest in deze wedstrijd zijn meerdere erkennen in Achilles en daarmee verliest het de koppositie.

 

Scores Dindoa: Roy van Boven 1, Mark Bronkhorst 2, Tom van den Berg 2, Daphne van den Berg 2, Jorik Velgersdijk 2, Bjarne Sinneker 3, Sam van der Beek 3 en Saskia Lieman 5 (2).

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 22 december 2019

Op zaterdagavond speelde de selectie van c.s.v. Dindoa tegen China.

De gasten namen in het tweede deel van de eerste helft een voorsprong en wonnen uiteindelijk met 23-30. 

Scores Dindoa: Tom van den Berg 11 (3 strafworpen), Kasper Velgersdijk 4, Aniek Odding 3, Karianne van der Velde 2, Ruth van Raaijen, Romy van Enk, Femke ten Hove.

 

Wedstrijdverslag Stentor

https://www.destentor.nl/regiosport/korfballers-dindoa-niet-opgewassen-tegen-china~a79bd3d2/

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 14 december 2019

Dindoa, dat nog steeds nummer 1 staat in de eerste klasse, moest afgelopen zaterdag thuis aantreden tegen het Amstelveense KVA dat derde staat in de eerste klasse. Helaas kon Jonathan van der Beek niet meespelen vanwege een blessure opgelopen vorige week.

Het begin van de wedstrijd was voor KVA dat al snel met 1 – 4 voor kwam. Dindoa probeerde nog wel wat terug te doen aar KVA was sterk in de rebound en in de individuele duels. Dindoa speelde matig, er zat weinig structuur in de aanvallen en door de goede rebound van KVA kwam er behoorlijk wat druk op het schot te liggen want een misser betekende balbezit voor de gasten. De stand ging steeds op en neer; KVA stond regelmatig 4 punten voor op Dindoa en de thuisploeg lukte het maar net om de achterstand in te lopen tot 3 punten. 4 minuten voor de rust was het nog 9 – 13 maar toen was het Mark Bronkhorst die 2 punten scoorde en ook Saskia Lieman en Jorik Velgersdijk pakten hun punten mee. De stand was 13 – 13 maar in de laatste seconden voor rust scoorde KVA de 13- 14.

Het begin van de tweede helft leek erg veel op de eerste helft. KVA liep weer uit tot 3 punten, 13 – 16 waarna Dindoa het lukte om de achterstand na 10 minuten spelen tot een gelijke stand te brengen door een doelpunt van Jorik Velgersdijk. Karianne van der Velde scoorde daarna haar eerste doelpunt en zette Dindoa voor het eerst op voorsprong, 22 – 21. Tom van den Berg benutte daarna een stip en Saskia Lieman scoorde een fraai afstandschot waardoor de voorsprong uitliep tot 24 – 21. Dindoa bleef de hele tweede helft voorstaan op KVA en was conditioneel sterker en werd scherper naarmate de wedstrijd vorderde. Met nog 2 minuten te spelen stond Dindoa nog voor met 28 – 25 en lukte het KVA om terug te komen tot 28 – 27. Mede door het publiek en de supportersclub Blue Sharks lukte het Dindoa om de voorsprong te behouden en werd de wedstrijd gewonnen met 29 – 28. Een fantastische wedstrijd met veel spanning, stevige duels en een enorme steun van het publiek. Door deze winst blijft Dindoa bovenaan staan in de eerste klasse.

Dindoa 2 won ruimschoots van KVA 2 met 28 – 19

Scores Dindoa 1: Karianne van der Velde 1; Aniek Odding 1; Daphne van den Berg 2; Mark Bronkhorst 3; Kasper Velgersdijk 3; Tom van den Berg 5 (5); Jorik Velgersdijk 7; Saskia Lieman 7 (3).

Volgende week speelt Dindoa een interland thuis tegen het team van China.

 

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 7 december 2019

Dindoa 1 en 2 speelden allebei in de Bilt tegen Nova 1 en 2. Een paar seizoenen geleden promoveerde Nova 1 nog ten koste van Dindoa 1 maar op dit moment heeft deze ploeg het erg moeilijk.

Dindoa 2 stond in de rust al voor met 5 – 18 en won uiteindelijk met 11 – 33.

Dindoa 1 ging ongeveer dezelfde kant op als het tweede. Nova 1 kwam wel met 1 – 0 voor te staan maar had daarna een lange tijd niets meer in te brengen. Dindoa presteerde het om tien doelpunten achter elkaar te scoren en met het tiende doelpunt had elke speler van Dindoa gescoord. Nova kon nog een klein beetje inlopen maar maakte geen schijn van kans tegen het goed spelende Dindoa dat als team zeer sterk speelde. Dindoa 1 ging met 1 punt minder de rust in dan Dindoa 2 en kwam op een stand van 5 – 17.

In de tweede helft ging het wel wat minder met de ploeg uit Ermelo. De scherpte was er een beetje af en Nova kon inlopen tot 8 – 18. Toen was het weer tijd voor Dindoa, en met name Saskia Lieman die twee keer op rij scoorde, om weer uit te lopen naar 8 – 21. Coach Steven Brink zette vanwege de ruime voorsprong zijn wisselspelers in om hen ook te kunnen laten genieten van deze mooie pot korfbal. De Blauw witters kwamen met nog 1 minuut te spelen op een 14 – 28 voorsprong en toen was het Aniek Odding die de laatste twee punten scoorde en het dertigste punt in de laatste vijf seconden. Mede door haar kwam Dindoa weer op een score van dertig punten. Volgende week wacht een zware thuiswedstrijd tegen het Amstelveense KVA. Dindoa 1 en 2 staan nu nog allebei bovenaan in hun klasse.

Scores Dindoa: Mark Bronkhorst 1; Karianne van der Velde 1; Kasper Velgersdijk 2; Jonathan van der Beek 3 (1); Aniek Odding 4; Tom van den Berg 4 (2); Daphne van den Berg 4; Saskia Lieman 11 (1)

Pagina 1 van 39