wedstrijdverslagen 539

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 19 januari 2020

In een volle Dindoa hal werden de beide teams in de spotlights aan het publiek voorgesteld. Bijzonder bij het voorstellen van de Dindoa spelers was dat Kasper Velgersdijk door de mascotte van Dindoa, Sharky, een rompertje aangeboden kreeg met het logo van de Blue Sharks er op omdat hij afgelopen week vader was geworden.

De eerste tien minuten van de wedstrijd ging nog gelijk op. Na het verlies van vorige week in Den Haag waren de punten nu hard nodig. De thuisploeg nam steeds wel de voorsprong maar de Nijmegenaren konden telkens weer aansluiten. Vanaf 4-4 zetten de blauw witters een tandje bij en liepen zij uit naar een voorsprong van 13-5. Noviomagum had moeite om te scoren door de sterke verdediging van Dindoa. Tien minuten lang lukte het hen niet om een puntje bij te schrijven. De absolute speler van de dag was Jorik Velgersdijk die alleen al in de eerste helft 8 doelpunten scoorde en ongekend zuiver was in zijn schoten.

Jammer dat Saskia Lieman met een spierblessure het veld moest verlaten. Haar invalster was Naomi Hackenitz. Uiteindelijk werd de ruststand 20-9 voor Dindoa.

Jammer voor het publiek dat toen de rust kwam, wel gezellig in de hal, maar het leek wel of de opgebouwde spanning bij de spelers in de rust iets afgenomen was.

De gasten lukte het om in de tweede helft meer te scoren dan Dindoa. Het verschil met de eerste helft was groot. Daar was de scoreverdeling 20-9 en de tweede helft werd voor Noviomagum beter en zij scoorden meer dan Dindoa; 10-15.

Dindoa pakte nog wel regelmatig een puntje mee maar de voorsprong van 11 punten bij de rust liep terug tot zes punten bij de stand 28-23. Gelukkig waren er toen nog maar 3 minuten te spelen en scoorden Saskia Lieman, die er weer even in mocht van de verzorger, en Jorik Velgersdijk nog beiden en ij zorgden voor de eindstand van 30-24 waarmee Dindoa slechts 1 punt achter Achilles uit Den Haag staat in de eerste klasse.

Dindoa 2 won redelijk makkelijk van Noviomagum 2 met 19-13 en staat nog steeds bovenaan in de reserve eerste klasse.

Scores Dindoa: Naomi Hackenitz 1; Kasper Velgersdijk 1; Tom van den Berg 2; Saskia Lieman 3; Mark Bronkhorst 4; Aniek Odding 4; Daphne van den Berg 5; Jorik Velgersdijk 10.

Volgende week speelt Dindoa uit tegen in Leusden tegen Antilopen.

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 12 januari 2020

Dindoa moest in Den Haag aantreden tegen het nog ongeslagen Achilles. Het eerste team uit Ermelo had tot nu toe alle wedstrijden gewonnen en met winst zouden de blauw-witten drie punten los komen te staan van de nummer twee. In een fysieke wedstrijd was Achilles de betere en de Hagenezen namen daardoor de koppositie over van Dindoa.

 

Dindoa begon met Mark Bronkhorst in de basis voor de geblesseerde Jonathan van der Beek en met Bjarne Sinneker in de basis voor de afwezige ‘bijna papa’ Kasper Velgersdijk. Dindoa begon niet goed aan de wedstrijd en stond na anderhalve minuut met 2-0 achter. Bjarne kon iets terugdoen maar Achilles bleef scoren waardoor er een 6-3 tussenstand op het scorebord stond. Achilles heerste onder de rebound door lengteoverwicht en ze gingen niet uit de weg voor fysieke duels. De gemoederen liepen hoog op en de scheidsrechter was genoodzaakt om aan beide partijen een gele kaart uit te delen. Daarna was het tot de rust om en om scoren waardoor er m et 12-10 werd gerust. Na rust werd het vrij snel 13-11 door een vrije bal van Saskia Lieman. Na die score kwam er een periode waarin beide ploegen moeilijk tot goals kwamen en er een doelpuntloze fase aanbrak. Achilles doorbrak die periode en scoorde de 15-11. Steven Brink probeerde het tij te keren in de eindfase door Sam van der Beek en Roy van Boven in te brengen. Beide heren kwamen tot scoren, maar Achilles counterde elke goal van Dindoa door te blijven scoren. De wedstrijd bloedde dood en uiteindelijk floot de scheids af met een eindstand van 27-21. Dindoa moest in deze wedstrijd zijn meerdere erkennen in Achilles en daarmee verliest het de koppositie.

 

Scores Dindoa: Roy van Boven 1, Mark Bronkhorst 2, Tom van den Berg 2, Daphne van den Berg 2, Jorik Velgersdijk 2, Bjarne Sinneker 3, Sam van der Beek 3 en Saskia Lieman 5 (2).

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 22 december 2019

Op zaterdagavond speelde de selectie van c.s.v. Dindoa tegen China.

De gasten namen in het tweede deel van de eerste helft een voorsprong en wonnen uiteindelijk met 23-30. 

Scores Dindoa: Tom van den Berg 11 (3 strafworpen), Kasper Velgersdijk 4, Aniek Odding 3, Karianne van der Velde 2, Ruth van Raaijen, Romy van Enk, Femke ten Hove.

 

Wedstrijdverslag Stentor

https://www.destentor.nl/regiosport/korfballers-dindoa-niet-opgewassen-tegen-china~a79bd3d2/

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 14 december 2019

Dindoa, dat nog steeds nummer 1 staat in de eerste klasse, moest afgelopen zaterdag thuis aantreden tegen het Amstelveense KVA dat derde staat in de eerste klasse. Helaas kon Jonathan van der Beek niet meespelen vanwege een blessure opgelopen vorige week.

Het begin van de wedstrijd was voor KVA dat al snel met 1 – 4 voor kwam. Dindoa probeerde nog wel wat terug te doen aar KVA was sterk in de rebound en in de individuele duels. Dindoa speelde matig, er zat weinig structuur in de aanvallen en door de goede rebound van KVA kwam er behoorlijk wat druk op het schot te liggen want een misser betekende balbezit voor de gasten. De stand ging steeds op en neer; KVA stond regelmatig 4 punten voor op Dindoa en de thuisploeg lukte het maar net om de achterstand in te lopen tot 3 punten. 4 minuten voor de rust was het nog 9 – 13 maar toen was het Mark Bronkhorst die 2 punten scoorde en ook Saskia Lieman en Jorik Velgersdijk pakten hun punten mee. De stand was 13 – 13 maar in de laatste seconden voor rust scoorde KVA de 13- 14.

Het begin van de tweede helft leek erg veel op de eerste helft. KVA liep weer uit tot 3 punten, 13 – 16 waarna Dindoa het lukte om de achterstand na 10 minuten spelen tot een gelijke stand te brengen door een doelpunt van Jorik Velgersdijk. Karianne van der Velde scoorde daarna haar eerste doelpunt en zette Dindoa voor het eerst op voorsprong, 22 – 21. Tom van den Berg benutte daarna een stip en Saskia Lieman scoorde een fraai afstandschot waardoor de voorsprong uitliep tot 24 – 21. Dindoa bleef de hele tweede helft voorstaan op KVA en was conditioneel sterker en werd scherper naarmate de wedstrijd vorderde. Met nog 2 minuten te spelen stond Dindoa nog voor met 28 – 25 en lukte het KVA om terug te komen tot 28 – 27. Mede door het publiek en de supportersclub Blue Sharks lukte het Dindoa om de voorsprong te behouden en werd de wedstrijd gewonnen met 29 – 28. Een fantastische wedstrijd met veel spanning, stevige duels en een enorme steun van het publiek. Door deze winst blijft Dindoa bovenaan staan in de eerste klasse.

Dindoa 2 won ruimschoots van KVA 2 met 28 – 19

Scores Dindoa 1: Karianne van der Velde 1; Aniek Odding 1; Daphne van den Berg 2; Mark Bronkhorst 3; Kasper Velgersdijk 3; Tom van den Berg 5 (5); Jorik Velgersdijk 7; Saskia Lieman 7 (3).

Volgende week speelt Dindoa een interland thuis tegen het team van China.

 

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 7 december 2019

Dindoa 1 en 2 speelden allebei in de Bilt tegen Nova 1 en 2. Een paar seizoenen geleden promoveerde Nova 1 nog ten koste van Dindoa 1 maar op dit moment heeft deze ploeg het erg moeilijk.

Dindoa 2 stond in de rust al voor met 5 – 18 en won uiteindelijk met 11 – 33.

Dindoa 1 ging ongeveer dezelfde kant op als het tweede. Nova 1 kwam wel met 1 – 0 voor te staan maar had daarna een lange tijd niets meer in te brengen. Dindoa presteerde het om tien doelpunten achter elkaar te scoren en met het tiende doelpunt had elke speler van Dindoa gescoord. Nova kon nog een klein beetje inlopen maar maakte geen schijn van kans tegen het goed spelende Dindoa dat als team zeer sterk speelde. Dindoa 1 ging met 1 punt minder de rust in dan Dindoa 2 en kwam op een stand van 5 – 17.

In de tweede helft ging het wel wat minder met de ploeg uit Ermelo. De scherpte was er een beetje af en Nova kon inlopen tot 8 – 18. Toen was het weer tijd voor Dindoa, en met name Saskia Lieman die twee keer op rij scoorde, om weer uit te lopen naar 8 – 21. Coach Steven Brink zette vanwege de ruime voorsprong zijn wisselspelers in om hen ook te kunnen laten genieten van deze mooie pot korfbal. De Blauw witters kwamen met nog 1 minuut te spelen op een 14 – 28 voorsprong en toen was het Aniek Odding die de laatste twee punten scoorde en het dertigste punt in de laatste vijf seconden. Mede door haar kwam Dindoa weer op een score van dertig punten. Volgende week wacht een zware thuiswedstrijd tegen het Amstelveense KVA. Dindoa 1 en 2 staan nu nog allebei bovenaan in hun klasse.

Scores Dindoa: Mark Bronkhorst 1; Karianne van der Velde 1; Kasper Velgersdijk 2; Jonathan van der Beek 3 (1); Aniek Odding 4; Tom van den Berg 4 (2); Daphne van den Berg 4; Saskia Lieman 11 (1)

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 2 december 2019
Dindoa moest afgelopen zaterdag aantreden in een prachtig nieuw sportcomplex in Den Haag tegen Die Haghe. Die Haghe behoorde vroeger tot de top van Nederland, maar is de laatste jaren afgezakt waardoor ze nu uitkomen in de eerste klasse. Dindoa dat titelaspiraties heeft moest deze wedstrijd winnen om de maximale punten uit twee wedstrijden te bemachtigen.

In het begin van de wedstrijd was het stuivertje wissel tot een stand van 4-4. Daarna was het Dindoa die aanzette en uitliep naar 4-10. Op dat moment hadden al 6 verschillende spelers van Dindoa een goal gemaakt. Door een time-out van Die Haghe kwam de thuisploeg terug tot een stand van 9-12. Beide ploegen scoorden nog twee keer en werd er gerust met een 11-14 stand. De tweede helft begon Dindoa goed met een goal van de ingevallen Mark Bronkhorst en liep het uit naar een 12-18 voorsprong. Na de goal van Mark hebben in de tweede helft bij Dindoa alleen nog Saskia Lieman en Daphne van den Berg doelpunten gemaakt namens Dindoa. Door een laatste offensief van Die Haghe kwam de ploeg op 19-22, maar een goal van nogmaals Saskia gooide de wedstrijd in het slot. De eindstand van 20-23 was uiteindelijk terecht en gaf het krachtsverschil goed aan.

Dindoa 1 en 2 treffen volgende week degradatiekandidaat Nova in Bilthoven. Beide ploegen zullen daar met niks anders dan de winst tevreden zijn om in het kampioensspoor te blijven.

Scores Dindoa: Aniek Odding 1, Mark Bronkhorst 1, Jonathan van der Beek 2, Jorik Velgersdijk 3, Tom van den Berg 4 (2), Saskia Lieman 6 (3), Daphne van den Berg 6.
Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 24 november 2019

Dindoa speelde afgelopen zaterdag de eerste zaalwedstrijd. Nadat zij op het veld in de overgangsklasse speelden, spelen zij nu in de zaal 1 klasse lager. De doelstelling is dan ook om in de zaal ook te promoveren naar de overgangsklasse.

Dindoa liet duidelijk zien dat het zeker een titelkandidaat is. MIA uit Amersfoort was vroeger altijd een lastige tegenstander maar in deze wedstrijd waren het de Blauw Witters die duidelijk het heft in handen hadden. In het begin liep de wedstrijd nog redelijk gelijk op. Van een 0-1 achterstand werd het 5-5 en daarna nam Dindoa iets afstand en zorgde voor een 14-10 ruststand. In de tweede helft scoorde Dindoa twee keer zoveel als MIA. Je zag ook duidelijk dat Dindoa op alle fronten sterker was. Het vak van Saskia Lieman met Roy van Boven, Jonathan van der Beek en Karianne van der Velde had bijna alle rebounds. Daardoor konden zij halverwege de tweede helft tien keer aanvallen wat niet tot een doelpunt leidde maar elke keer hadden zij de rebound. Uiteindelijk benutte Saskia Lieman de elfde kans en scoorde de 24-14. Trainer Steven Brink bracht Jorik Velgersdijk nog in als reserve en die had al met Dindoa 2 van MIA 2 gewonnen met 24-17 en hij was prima op schot. In zijn invalbeurt scoorde hij 4 prachtige doelpunten. Al met al gaat het, zoals het er nu uitziet, een mooi zaalseizoen worden voor Dindoa. Volgende week spelen de Ermeloërs uit in Den Haag tegen Die Haghe.

Scores Dindoa: Jonathan van der Beek 1; Roy van Boven 2; Aniek Odding 2; Karianne van der Velde 3; Jorik Velgersdijk 4; Tom van den Berg 4 (2); Daphne van den Berg 6; Saskia Lieman 8 (1).

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 10 november 2019

Dindoa is bezig zich voor te bereiden op het nieuwe zaalseizoen. Op het veld speelt Dindoa 1 klasse hoger dan in de zaal dus de intentie van het zaalseizoen is om kampioen te worden en ook in de zaal naar de overgangsklasse te gaan.

Afgelopen zaterdag liet Dindoa zien absoluut klaar zijn voor het nieuwe zaalseizoen. Dindoa 2 won krap met 19-17 van Rohda 2 maar het eerste stond al in de rust voor met 17-10 voor. Het waren deze wedstrijd weer als vanouds Saskia Lieman en Daphne van den Berg die de meeste doelpunten scoorden. Verdedigend was de thuisploeg erg sterk en kregen de Amsterdammers maar weinig kansen. Aanvallend liep het bij Dindoa erg goed. Het was voor het publiek een leuke en erg sportieve wedstrijd om te zien. Direct in de tweede helft werd er in de eerste minuut al vier keer gescoord en kwam de stand op 19 – 12. Daarna liep Dindoa uit naar 24 – 12 en kon de thuisploeg rustig de wedstrijd uitspelen om daarna lekker de overwinning in de kantine te vieren. scores Dindoa: Aniek Odding 1; Mark Bronkhorst 1; Roy van Boven 2; Karianne van der Velde 2; Tom van den Berg 3; Kasper Velgersdijk 3; Daphne van den Berg 8; Saskia Lieman 10 (1)

Het belooft een spannend zaalseizoen voor Dindoa te worden waarbij een ieder hoopt dat promotie mogelijk wordt.

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 26 oktober 2019

Dindoa speelde afgelopen zaterdag de eerste return wedstrijd in de veldcompetitie. De Ermeloërs begonnen in Kampen tegen Wit Blauw, stonden daar de hele wedstrijd voor maar verloren in de laatste minuut. Vandaag was de return in Ermelo. Het tweede dat voor het eerste speelde, veegde Wit Blauw 2 compleet van het veld met een stand van 24-14. Dat was een goed opsteker voor het vlaggenschip van Dindoa. Aniek Odding maakte direct in de eerste minuut de 1-0 en daarna was het Wit Blauw dat de voorsprong nam met 1-2.  Dindoa kwam weer gelijk met 2-2 door een vrije worp van Saskia Lieman en toen gingen de Kampenaren na de 3-3 helemaal en los en kwamen op een 3-6 voorsprong. Dindoa reageerde hier zeer sterk op door 5 maal achtereen te scoren en de voorsprong over te nemen; 8-6. De gasten deden het goed en kwamen terug tot 8-8 en zelfs weer op voorsprong met 8-9. De laatste minuten van de eerste helft gingen gelijk op en de ruststand werd uiteindelijk 11-11. Direct in de tweede helft nam Karianne van der Velde het initiatief en scoorde een fraai afstandschot. Jonathan van der Beek zorgde voor de 13-11 en toen was het weer Wit Blauw dat de overhand had in het spel en via 13-13 op voorsprong kwam tot 13-14. Daarna ging het gelijk op maar was het Daphne van den Berg die 2 keer achter elkaar scoorde en zorgde voor een voorsprong van 17-14. Helaas wisten de gasten terug te komen tot 17-17 en zelfs weer de leiding over te nemen 17-18. Met nog 2 minuten te spelen presteerden de Kampenaren zelfs een voorsprong van 2 punten 17-19. Maar gelukkig liet Dindoa zich niet kennen zoals in Kampen en zette alles op alles en via Daphne van den Berg werd het 18-19 en in de allerlaatste minuut scoorde Aniek Odding met een fraaie doorloopbal de gelijkmaker; 19-19

Scores Dindoa: Karianne van der Velde 2; Kasper Velgersdijk 2; Aniek Odding 2; Jonathan van der Beek 2; Tom van den Berg 3; Saskia Lieman 4; Daphne van den Berg 4.

Dit was de laatste veldwedstrijd en half november gaat Dindoa weer de zaal in.

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 20 oktober 2019

Op een prachtig en goed gevuld complex in Hardinxveld-Giessendam mocht Dindoa 1 aantreden tegen het nog ongeslagen HKC 1. HKC dat afgelopen jaar een aantal spelers heeft ontvangen die allemaal ervaring hadden in de Korfbal League. HKC startte scherp aan de wedstrijd en nam gelijk al een 3-0 voorsprong. Door twee rake schoten van uiteindelijke topscorer Aniek Odding kon Dindoa nog wat terugdoen en werd het 5-2. Coach Steven Brink begon weer met de van een blessure teruggekeerde Jorik Velgersdijk in de basis. Daarnaast begon Romy van Enk in de basisacht, omdat Saskia Lieman al een wedstrijd bij het tweede team in de benen had. Dindoa had het lastig om onder de druk van HKC uit te spelen en kwam moeilijk tot kansen. Een prachtige doorloopbal van Roy van Boven zorgde na een kwartier voor een tussenstand van 8-3. Toen was al duidelijk dat HKC domineerde op eigenlijk alle fronten in het veld en dat het voor Dindoa een hele zware middag zou worden. Nogmaals een schot van Aniek Odding zorgde voor een ruststand van 15-5.

Na rust bracht coach Steven Brink een aantal wissels zodat die ook speelminuten kregen in het eerste team. Eline Odding bekroonde haar invalbeurt gelijk met drie goals. In de tweede helft ging HKC freewheelend richting het einde en maakte daarbij nog een paar hele mooie combinaties en goals. De wedstrijd werd afgesloten met een fraaie afstandstreffer vanaf de middenlijn en vanuit de lucht van HKC. De eindstand kwam hierdoor op 30-12. In deze wedstrijd werd duidelijk dat het HKC de gedoodverfde favoriet is voor het kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse.

Scores Dindoa: Roy van Boven 1, Romy van Enk 1, Jonathan van der Beek 1, Kasper Velgersdijk 2, Eline Odding 3, Aniek Odding 4.

Dindoa 2 won van koploper HKC 2 met een aantal spelers van Dindoa 1 in de basis en voert hierdoor zelf de lijst aan in de reserve eerste klasse met 1 punt voorsprong op HKC. Kampioenschap is doelstelling, zodat zowel het eerste team als het tweede team van Dindoa straks in de overgangsklasse spelen.

Pagina 1 van 39