wedstrijdverslagen 550

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 10 oktober 2020

Dindoa 2 speelde tegen Antilopen 2 en in het begin van de wedstrijd scheen de zon nog en in de tweede helft begon het te regenen. Dindoa 2 won met 19-15 van Antilopen 2.

Toen Dindoa 1 begon hoosde het behoorlijk en het bleef de hele wedstrijd doorregenen. De spelers waren kletsnat en ook de kou deed beide partijen geen goed. Antilopen kwam al gauw op een 0-2 voorsprong en het duurde 11 minuten voor Kasper Velgersdijk voor Dindoa de 1-2 scoorde. Lars van der Velde stond in de basis van het eerste en hij speelde een geweldige wedstrijd met veel onderscheppingen en goede rebounds. Halverwege de eerste helft scoorde Lars de gelijkmaker; 2-2 door een kleine kans te benutten onder de korf. Na de 2-2 werd het 3-3  en toen 3-4 waarna Dindoa een vrije worp kreeg en de coach Herman Egberts Sam van der Beek inzette om de vrije bal te nemen. Dit was een zeer goede wissel want Sam scoorde de vrije bal en het werd 4-4. Daarna waren er nog twee minuten te spelen waarin Daphne van der Berg en Ruben de Vries een vrije bal en strafworp benutten waardoor de thuisploeg met een 6-4 voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft scoorde Aniek Odding de 7-4 waarna Antilopen terugkwam tot 7-6. Toen was het weer Ruben de Vries die Dindoa deed uitlopen tot 8-6. De gasten kwamen terug tot 8-7 wat de spanning langs de lijn, zonder publiek, weer deed toenemen. In de laatste twee minuten was het Dindoa dat scherp speelde en Daphne en Tom van den Berg scoorden allebei waardoor Dindoa een belangrijke winst binnenhaalde; 10-7.

Zelden dat Dindoa zo weinig doelpunten maakte maar dat had vooral met de regen en de kou te maken.

Scores Dindoa: Kasper Velgersdijk 1; Lars van der Velde 1; Sam van der Beek 1; Aniek Odding 1; Daphne van den Berg 2; Tom van den Berg 2; Ruben de Vries 2.

Volgende week speelt Dindoa uit tegen Unitas maar de vraag is of de wedstrijd wel doorgaat want Unitas 1 en 2 hebben op 10 oktober hun wedstrijden afgezegd vanwege een Corona geval binnen de selectie.             

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 3 oktober 2020

Dindoa speelde afgelopen zaterdag onder zeer barre omstandigheden uit tegen BEP (Beemster en Purmer) in Purmerend.

Het waaide behoorlijk en het miezerde en regende de hele wedstrijd. Door de persconferentie van Rutte was er ook helemaal geen publiek aanwezig en was voor de spelers ook wel een beetje saai dat ze niet aangemoedigd werden.

Coach Herman Egberts moest de opstelling qua dames weer aanpassen want Saskia Lieman kon nog steeds niet spelen vanwege een blessure en Naomi Hackenitz was ziek. Voor haar in de plaats speelde Femke ten Hove. Coach Herman zei bij het begin van de wedstrijd dat er maar één ding belangrijk was en dat we 2 wedstrijdpunten mee terug zouden nemen naar Ermelo. Al in de eerste minuut scoorde Aniek Odding de voorsprong voor Dindoa 0 – 1 en de stand kwam in de zesde minuut weer gelijk op 2 – 2 en toen was het Dindoa dat het voortouw nam en uitliep tot een 6 – 11 voorsprong bij rust. Deze voorsprong gaf het team vertrouwen en er werd ondanks de weeromstandigheden goed gespeeld. BEP scoorde in de tweede helft 2 punten achter elkaar en kwam op 8 – 11 waarna Dindoa ook weer twee keer scoorde; 8 – 13. Dindoa wist de voorsprong halverwege de tweede helft uit te bouwen tot 9 – 16 en toen was het BEP dat beter ging spelen. Zij kwamen terug tot 14 – 16 met nog vijf minuten te spelen. Coach Herman wisselde Mark Bronkhorst voor Jonathan van der Beek om meer rebounds te kunnen krijgen en daardoor de druk op BEP te verhogen. Dindoa wist nog een punt te scoren, een heel belangrijke van Tom van den Berg; 14 – 17 en BEP kwam in de laatste minuten nog terug tot 16 – 17 en Dindoa was blij dat de scheidsrechter op tijd de wedstrijd afblies waardoor Dindoa twee wedstrijdpunten behaalde.

Scores Dindoa: Ellen Haverkamp 1; Femke ten Hove 1; Ruben de Vries 1; Mark Bronkhorst 2; Kasper Velgersdijk 2; Aniek Odding 3; Daphne van den Berg 3; Tom van den Berg 4.

Opvallend dat Dindoa 2 ook dezelfde stand had alleen dan omgedraaid. Zij speelden uit tegen MIA 2 en de stand was daar 17 – 16.

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 26 september 2020

Dindoa 1 speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Dos Kampen 1. De eerste helft ging het aardig goed met de Ermeloers, de Kampenaren lukte het niet om de voorsprong te nemen. Wel kon Dindoa twee punten uitlopen op Dos Kampen maar de gasten kwamen steeds weer terug naar een gelijke stand. Zo was ook de ruststand 8-8.

De tweede helft was al direct in de eerste minuut voor Dos; zij maakten de 8-9 en direct daarna de 8-10. Dindoa kon nog weer gelijk komen op 11-11 maar toen scoorden de gasten 4 punten achtereen; 11-15. Jorik Velgersdijk maakte in dezelfde minuut de 12-15 en daarna was het weer voor Dos om de voorsprong verder uit te bouwen tot 12-18. Met nog vijf minuten te spelen ging het spel over en weer en scoorden beide ploegen nog hun punten. De eindstand van de wedstrijd werd 14-19 in het voordeel van Dos Kampen.

scores Dindoa: Jorik Velgersdijk 1; Ruben de Vries 1; Daphne van den Berg 1; Ellen Haverkamp 1; Mark Bronkhorst 2; Aniek Odding 2; Kasper Velgersdijk 3; Tom van den Berg 3.

Dindoa 2 speelde thuis tegen Spirit 2 uit Voorthuizen en zij deden het nog beter dan vorige week. Toen werd het 11-22 tegen Odijk 2 en nu was de eindstand 22-9. Dindoa 2 staat samen met Tweemaal Zes op de eerste plaats in de reserve eerste klasse.

Dindoa 1 moet volgende week naar Noord Holland om daar uit tegen BEP te spelen.

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 20 september 2020

Dindoa moest afgelopen zaterdag uit tegen Sparta Zwolle spelen. Een bekende tegenstander van de Ermeloërs waar ze al veel vaker tegen gespeeld hebben. Helaas mist Dindoa nog steeds 2 basis dames; Saskia Lieman is nog steeds geblesseerd en Karianne van der Velde is nog ziek.

Al in de tweede minuut scoorde Daphne van den Berg haar eerste doelpunt van dit seizoen en Sparta kwam met een strafworp weer op gelijke stand. De eerste helft ging het gelijk op met beide teams. Het lukte Dindoa om soms een voorsprong van 2 punten te behalen; 3 – 5; 8 – 10 en de ruststand was 9 – 11. Bij Dindoa scoorden zowel de dames als de heren terwijl bij Sparta Zwolle eigenlijk alleen de heren scoorden. Er was maar 1 doelpunt dat in het spel door een dame gemaakt werd.

Na de rust wist Dindoa uit te lopen tot 11 – 14 en toen leek het alsof de Ermeloërs de punten mee zou nemen naar Ermelo. Helaas voor Dindoa scoorde Sparta in drie minuten tijd 3 doelpunten waardoor de stand weer gelijk was. Daarna scoorde Ruben de Vries de 14 – 15 en leek het weer goed te gaan maar Sparta nam het initiatief weer in handen en scoorde vier achter elkaar en kwam daarmee op een voorsprong van 18 – 15 met nog tien minuten te spelen. Dindoa kwam nog terug tot 18 – 16 maar Sparta liep uit tot 20 – 17 in de laatste minuut en Daphne van den Berg kreeg nog een strafworp mee waardoor de eindstand 20 – 18 werd. De nieuwe regel in het korfballen bij strafworpen is, dat op wie de overtreding gemaakt wordt, die persoon ook de strafworp moet nemen.

Scores Dindoa: Kasper Velgersdijk 1; Ruben de Vries 3; Tom van den Berg 3; Naomi Hackenitz 4; Daphne van den Berg 7.

Dindoa 2 uit in Barneveld won met overmacht van Odik 2. Zij wonnen met dubbele cijfers. De eindstand in die wedstrijd was 11 – 22 voor Dindoa.

Volgende week speelt Dindoa 2 thuis tegen Spirit 2 en speelt Dindoa 1 thuis tegen Dos Kampen 1.

 

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 16 september 2020

Dat zou de eerste wedstrijd van het seizoen voor Dindoa zijn maar vanwege een Corona besmetting bij één van de spelers is de wedstrijd uitgesteld en werd deze dinsdagavond de 15e september in Kampen gespeeld. Helaas voor Dindoa missen zij een aantal dames die ziek of geblesseerd zijn. Zo kon Saskia Lieman nog steeds niet meespelen vanwege de blessure die zij afgelopen zaterdag op opliep. Dat scheelt voor de Ermeloërs een goede schutter en een goede rebound.

Dindoa had dinsdagavond last van de matige verlichting op het veld bij Wit Blauw; dat maakte het moeilijk om de afstand tot de korf goed in te schatten. De thuisploeg was ook feller en agressiever in de aanval waardoor Dindoa al snel op een behoorlijke achterstand kwam. De Kampenaren kwamen soms hard in onder de korf en de scheidsrechters beoordeelden dat als verdedigende fouten waardoor Wit Blauw al 5 strafworpen in de eerste helft kreeg. Dindoa had best wat meer durf moeten tonen en meer creativiteit in de aanval. Veel aanvallen van Dindoa bestonden slechts uit één doelpoging omdat Wit Blauw beter en feller was in de rebound. In de rust stond Wit Blauw al ruim voor op Dindoa met een stand van 12 – 6.

De tweede helft speelde Dindoa wel beter dan de eerste helft maar kwamen niet echt dichterbij de tegenstander om de wedstrijd spannend te maken. Na tien minuten spelen in de tweede helft hadden de Kampenaren al een voorsprong van acht punten; 18 – 10. Toen kwam Dindoa wel weer iets terug en scoorde in de tweede helft meer dan Kampen. De thuisploeg had 12 doelpunten in de tweede helft en Dindoa 14. Helaas voor de Ermeloërs leverde dit geen overwinning op. Aanstaande zaterdag 19 september speelt Dindoa uit tegen Sparta Zwolle.

Scores Dindoa: Mark Bronkhorst 1; Ruben de Vries 1; Ellen Haverkamp 1; Jorik Velgersdijk 2; Kasper Velgersdijk 2; Naomi Hackenitz 2; Tom van den Berg 5; Aniek Odding 6.

Dindoa 2 speelde ook in Kampen en won op overtuigende wijze van Wit Blauw 2 met een schitterend doelsaldo van 14-24.

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 12 september 2020

De eerste wedstrijd van Dindoa was afgezegd vanwege een Corona besmetting binnen de selectie. Vandaag mocht de wedstrijd wel doorgaan tegen Tweemaal Zes. Eigenlijk had deze vereniging nu Tweemaal Vier moeten heten want het heeft nog te maken met de tijd dat er nog in drie vakken gespeeld werd met zes heren en zes dames.

De wedstrijd was bijzonder spannend. Geen van de beide ploegen kon afstand nemen van de tegenstander. Dindoa lukte het na de rust om drie punten voor te komen op Tweemaal Zes. Het waren vandaag vooral de dames van Dindoa die voor de overwinning zorgden. Ellen Haverkamp stond sinds tijden weer in de basis van het eerste na haar verblijf van een jaar in Amerika. In de eerste helft scoorden de dames acht keer en de heren maar twee keer. De eerste vijf doelpunten waren van de dames. In deze wedstrijd speelde Ruben de Vries voor het eerst voor Dindoa. Hij is in de zomervakantie overgekomen van MIA uit Amersfoort. Helaas moest Saskia Lieman in de tweede minuut al van het veld af door een stevige blessure aan haar been na een overtreding. Naomi Hackenitz nam haar taak over terwijl zij al een hele wedstrijd in het tweede daarvoor had gespeeld. Saskia Lieman scoorde wel in de eerste minuut al het eerste punt voor Dindoa en Naomi scoorde ook al na 1 minuut spelen. Na de  2-0 voorsprong kwamen de gasten gelijk op 2-2, toen weer 3-3, 4-4, 5-5, 6-6, 7-7, 8-8. Toen nam Dindoa in de laatste minuten de leiding en zorgde voor een 10-8 ruststand. Aniek Odding scoorde na rust direct de 11-8 waarna Tweemaal es weer terugkwam tot 11-11. Vanaf dat moment nam Tweemaal Zes steeds de voorsprong door steeds 1 punt eerder te scoren dan Dindoa. De Blauw witten wisten op 14-14 gelijk te komen en liepen toen uit naar een 16-14 voorsprong. In de laatste minuten van de tweede helft werd het nog heel spannend want de gasten kwamen terug tot 1 punt verschil; 17-16; 18-17. Aniek Odding zorgde voor een beetje rust door de 19-17 te scoren en in de aller laatste minuut wist Tweemaal Zes nog terug te komen tot 19-18.

Helaas heeft Dindoa 2 met 17-14 verloren van Tweemaal Zes 2.

Aanstaande dinsdagavond gaat Dindoa in Kampen de wedstrijd tegen Blauw Wit inhalen die vorige week is afgezegd. Het eerste en tweede spelen dan vanaf 19.00 uur.

Scores Dindoa: Jorik Velgersdijk 1;  Ruben de Vries 1; Saskia Lieman 1; Kasper Velgersdijk 2; Tom van den Berg 2; Aniek Odding 4; Ellen Haverkamp 4; Naomi Hackenitz 4

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 8 maart 2020

Dindoa moest afgelopen zaterdag naar Amstelveen in de bekende Bankrashal uitspelen tegen de koploper in de eerste klasse, KVA. Thuis werd er moeizaam gewonnen met 29 – 28 en uit ging het niet veel makkelijker. Voor het publiek was het een spannende wedstrijd want de ploegen namen gedurende de wedstrijd niet meer dan 2 doelpunten verschil. Het was KVA dat de score opende en het duurde tot de achttiende minuut voor Dindoa door een schot van Daphne van den Berg op voorsprong kwam; 7 – 8. Direct daarna scoorde Daphne nogmaals en de 7 – 9 werd al gauw 8 – 9; toen 8 – 10 door Saskia Lieman en daarna kwam KVA weer gelijk met 10 – 10 en de ruststand werd 11 – 11. KVA had één geweldige aanvaller, een man van al 36 jaar die zeer beweeglijk was en prachtige afstandschoten scoorde. In de tweede helft was het Kasper Velgersdijk die Dindoa weer op voorsprong zette maar de gelijkmaker kwam in dezelfde minuut. De hele tweede helft bleef het wisselen wie de leiding in de wedstrijd nam. Sam van der Beek werd er in gezet en zijn eerste balcontact was direct een doelpunt. Met nog vijf minuten te spelen was de stand weer gelijk; 21 – 21 en KVA nam weer de leiding over. Jorik Velgersdijk scoorde vlak voor tijd nog de gelijkmaker, 23 – 23 en in de laatste seconde van de wedstrijd werd de bal uit de hand van een speler van Dindoa geslagen en kregen de Ermeloërs nog een strafworp. Sam van der Beek werd speciaal hiervoor er in gezet maar helaas voor hem en Dindoa rolde de bal over het randje van de korf en viel net buiten de korf naar beneden. Door het gelijkspel blijft KVA bovenaan staan en Dindoa staat op een gedeelde derde plaats met 2 punten achterstand.

Scores Dindoa: Karianne van der Velde 1; Sam van der Beek 1; Kasper Velgersdijk 2; Mark Bronkhorst 2; Jonathan van der Beek 2; Saskia Lieman 3; Jorik Velgersdijk 6; Daphne van der Berg 6.

Dindoa 2 deed zeer goede zaken in Amstelveen tegen KVA 2. De eerste helft was dramatisch. Steeds was er een achterstand van 5 punten. De rust ging in met 12 – 7 maar uiteindelijk won Dindoa 2 met 15 – 17. Door deze overwinning kunnen zij volgende week thuis kampioen worden in de reserve eerste klasse. Volgende week speelt Dindoa thuis tegen het Haagse Achilles.

 

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 16 februari 2020

Dindoa dat een paar seizoenen geleden nog tegen Nova uit Bilthoven speelde voor promotie en die wedstrijd nipt verloor, behaalde afgelopen zaterdag een ruime overwinning. Voor Nova, dat onderaan in de eerste klasse staat is de kans op degraderen nu wel heel groot geworden.

Jonathan van der Beek stond weer in de basis bij Dindoa na zijn blessure. Saskia Lieman bracht Dindoa al in de eerste minuut op een 2 – 0 voorsprong door het benutten van een vrije worp en een schitterende doorloopbal. Nova kon nog wel iets terug doen en na vijf minuten was de stand al 5 – 3. Toen was het tijd voor thuisploeg om de leiding over te nemen en uit te lopen naar een 15 – 4 voorsprong. Helaas moest Daphne van den Berg met een enkelblessure toen het veld verlaten en kwam Eline Odding voor haar in de plaats. Coach Steven Brink zette ook Jorik Velgersdijk weer in die aan het herstellen is van een achillespeesblessure. Gelukkig voor Dindoa was het een sportieve wedstrijd zonder veel overtredingen en konden de herstellende spelers lekker weer in het spel komen. Voor het publiek was de wedstrijd leuk maar niet zo spannend omdat Nova eigenlijk helemaal geen weerstand kon bieden. De spanning was er wel af van de wedstrijd.

Daar waar Saskia Lieman aan het begin 2 keer scoorde, sloot zij de eerste helft ook af met twee doelpunten in de laatste minuut; ruststand 19 – 7.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft; Dindoa bepaalde het spel en Nova hobbelde er achter aan. De wedstrijd van het eerste leek voor 100% op de wedstrijd die Dindoa 2 daarvoor tegen Nova 2 speelde. Dindoa 2 won met gemak en overtuiging van Nova 2 met 38 – 12.

Door deze overwinning blijft Dindoa nog wel meedraaien voor het kampioenschap in de eerste klasse. Door de voorjaarsvakantie is er de komende twee weken geen competitie meer en moet Dindoa op 7 maart uitspelen tegen de nummer 1; KVA uit Amstelveen. Daarna komt de andere concurrent, Achilles en op 28 maart sluit Dindoa het zaalseizoen af tegen Antilopen. Dat zijn allemaal nog wel stevige tegenstanders dus Dindoa zal vol aan de bak moeten om het kampioenschap te behalen.

Scores Dindoa: Karianne van der Velde 2; Jorik Velgersdijk 2; Aniek Odding 2; Mark Bronkhorst 3; Daphne van den Berg 3; Kasper Velgersdijk 4;   Tom van den Berg 8; Saskia Lieman 8.

 

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 9 februari 2020

Het was voor Dindoa al voor het begin van de wedstrijd een spannend gebeuren. De uitwedstrijd tegen die Haghe was niet fijn met veel overtredingen. Afgelopen zaterdag in Ermelo was het eigenlijk precies hetzelfde. Voor het publiek was het geen fijne wedstrijd om naar te kijken. Dindoa had 3 tegenstanders in het veld staan; die Haghe, de scheidsrechter en zichzelf. Doordat de scheidsrechter zeer wisselvallig floot, ergerden sommige spelers van Dindoa zich hier aan en konden te weinig focussen op het eigen spel.

Door het verlies van koploper Achilles tegen nummer twee KVA, staat KVA nu bovenaan met 14 punten, Achilles 13 punten en Dindoa en die Haghe allebei 12. Had Dindoa deze wedstrijd gewonnen, dan hadden ze samen met KVA bovenaan gestaan.

De eerste helft van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Na een 0-1 achterstand werd na vijf minuten spelen de stand weer gelijk 2 -2. Daarna was het die Haghe die op voorsprong kwam mede door drie strafworpen die zij toegewezen kregen. Vooral Tom van den Berg had het zwaar in deze wedstrijd. Zijn fanatisme werd door die Haghe behoorlijk misbruikt waardoor er nogal wat overtredingen gemaakt werden. Om wat rust in de ploeg te brengen, zette coach Steven Brink Jonathan van der Beek in. Na een 3-8 achterstand kreeg Dindoa opeens de flow te pakken en scoorde drie maal op rij; 6-8. De ruststand was 7-9. Direct na de rust waren het de gasten die het initiatief namen door uit te lopen naar 7-13. Dindoa was niet bij machte om deze achterstand binnen korte tijd in te lopen. De wedstrijd bleef zeer fel en ook vanaf de bank van die Haghe werd er behoorlijk geschreeuwd naar de scheidsrechter en de jurytafel. Die Haghe was sterk in de rebound en ving veel schoten van Dindoa af die net de korf mistten. Uiteindelijk kon Dindoa de achterstand terugbrengen tot drie punten en werd de wedstrijd verloren met 18-21.

Scores Dindoa: Eline Odding 1; Mark Bronkhorst 1; Daphne van den Berg 1; Aniek Odding 2; Kasper Velgersdijk 3; Roy van Boven 3 (2); Tom van den Berg 3; Saskia Lieman 4 (2)

Dindoa 2 deed het stukken beter tegen die Haghe 2 en won de wedstrijd overtuigend na een 9-3 ruststand met 23-10 en zij staan nog steeds bovenaan in de reserve eerste klasse.

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 2 februari 2020

Voor het publiek was het een prachtige wedstrijd om naar te kijken. Door de zestig doelpunten die gescoord werden waren er veel juich momenten voor de toeschouwers.

Dindoa begon al in de eerste minuut met de voorsprong neer te zetten door een fraaie doorloopbal van Tom van den Berg. Roy van Boven speelde weer in de basis van Dindoa 1 omdat Jonathan van der Beek nog steeds last heeft van een blessure. Na vijf minuten lukte het Mia om de voorsprong over te nemen; 3 – 2 maar daarna was het Dindoa weer die de leiding overnam. Het lukte de Ermeloërs niet om de een groot gat te slaan in de stand naar Mia. Het verschil bleef steeds maar twee of drie punten in het voordeel van Dindoa. Pas in de allerlaatste seconde van de eerste helft scoorde Tom van den Berg een bijzonder mooi sprongschot en bracht daarmee de ruststand op 11 – 15. Voor het eerste een verschil van vier punten. De tweede helft was absoluut voor Dindoa. Het speelde sterk, was als team zeer gedreven en werd goed gecoached door Steven Brink. De Blauwwitters wisten de voorsprong halverwege de tweede helft uit te breiden naar zes punten; 19 – 25 en daarna was het gedaan met Mia. Daphne van den Berg en Kasper Velgersdijk scoorden allebei twee keer en brachten daarmee de stand op 19 – 29. Dit verschil wisten de Amersfoorters nog even terug te brengen tot zeven punten; 24 – 31 maar daarna was het weer Dindoa dat lekker scoorde. Net als in de eerste helft scoorde Dindoa door Mark Bronkhorst in de laatste seconden van de tweede helft het laatste doelpunt; 25 – 35.

Scores Dindoa: Aniek Odding 2; Roy van Boven 2; Saskia Lieman 3 (2); Daphne van den Berg 4; Kasper Velgersdijk 6; Mark Bronkhorst 8; Tom van den Berg 10.

Door het verlies van koploper Achilles staat Dindoa 1 nu nog maar 1 punt achter de Haagse ploeg.

Dindoa 2 won ook met prachtige cijfers van Mia 2; 12 – 21 en Dindoa 2 staat nu 4 punten los van Achilles 2 en is klaar om te promoveren.

Volgende week spelen Dindoa 1 en 2 thuis tegen Die Haghe.

 

Pagina 1 van 40