Mark Bronkhorst, goed voor 10 velddoelpunten! Mark Bronkhorst, goed voor 10 velddoelpunten!

Fysiek Revival delft onderspit tegen technisch beter Dindoa

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door  14 januari 2018

Twaalf seconden had Dindoa nodig om de eerste treffer te produceren tegen Revival. Een snelle start waarbij Dindoa meteen leek uit te lopen maar bij 3-1 klampte Revival aan. Rommelig en fysiek spel waren koren op de molen van de tegenstander. De eerste helft kon Dindoa niet verder loskomen dan 2 doelpunten. De eerste time-out van coach Houtriet op 7-5 bracht daar ook niet meteen verandering in. Opdracht voor Dindoa was niet mee te gaan in het fysieke spel van de tegenstander dat door de arbiter ruimschoots getolereerd werd. De rust werd ingegaan met 13-11. Mark Bronkhorst had er op dat moment  6 loepzuivere schoten van afstand in liggen.

De tweede helft gaf al snel een ander beeld. Revival scoorde nog wel als eerste maar Dindoa liep uit naar 3 doelpunten verschil. Het breekpunt van de wedstrijd lag op 18-13, na 2 benutte strafworpen van Jonathan van der Beek. Sterker voorverdedigen en een hoger aanvalstempo bleken voor Revival te lastig. Waar Kasper Velgersdijk met 6 afstandsschoten zeer productief was en Mark zijn totaal uiteindelijk op 10 zag stoppen knakte de weerstand van Revival en kwam de uiteindelijke stand van 28-20 op het scorebord. Volgende week wacht het thuis nog ongeslagen Sparta in Nijkerk, de ploeg waarmee Dindoa de tweede plaats deelt.

Doelpunten Dindoa: Mark Bronkhorst 10, Kasper Velgersdijk 6; Jonathan van der Beek 5 (3); Jorik Velgersdijk 3; Lindsey Verheul 2; Saskia Lieman 2 (2).

Dindoa 2 stuurde met 23-15 Dos Kampen naar huis.

Verslag: Johan Lolkema