Coach Evert Houtriet zette veel spelers van het tweede in bij het eerste Coach Evert Houtriet zette veel spelers van het tweede in bij het eerste

Dindoa zet zegereeks voort en wint in Friesland met 19-23 van Wez Handig

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door  24 maart 2019

Na twee geweldige thuisoverwinningen met veel doelpunten moest Dindoa nu naar Friesland om vlak boven Drachten de uit wedstrijd tegen Wez Handig te spelen. Helaas was er vanwege de afstand geen publiek mee en moest het team het helemaal alleen redden. Coach Evert Houtriet  had Eline Odding en Tom van den Berg in de basis gezet, mede door hun fantastische invalbeurt vorige week. In het begin gingen de aanvallen stroef met mooie kansen maar matige afronding. Saskia Lieman opende de score voor Dindoa met een fraaie doorloopbal waarna Dindoa het lukte om 3 punten los te komen, 2-5. Daarna liep de thuisploeg weer wat in op de Ermeloërs en kwamen ze terug tot 6-7 en 8-9 met een ruststand die goed weergaf hoe de verhouding in het veld was; 11-11.

De tweede helft was voor ploeg uit Ermelo. Aniek Odding scoorde de 11-12 waarna Dindoa de voorsprong niet meer uit handen gaf. Na een matige eerste helft met weinig goede acties, herpakte Dindoa zich in de tweede helft en nam overtuigend het heft in handen. De invallers uit het tweede deden het goed. Samen waren zij goed voor zeven doelpunten.  Dat Evert Houtriet zoveel spelers uit het tweede kon inzetten kwam omdat Dindoa 2 slechts een paar kilometer verderop tegen Drachten 3 moeste spelen (17-17).

Scores Dindoa: Romy van Enk 1; Eline Odding 1; Mark Bronkhorst 2; Kasper Velgersdijk 2; Aniek Odding 2; Jelmer Steenkamp 2; Tom van den Berg 3 (1); Jonathan van der Beek 4; Saskia Lieman 6 (1)

Volgende week speelt Dindoa de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen thuis tegen het Zoetermeerse Phoenix