Dindoa 1 met de teams van de week Dindoa 1 met de teams van de week

Dindoa wint zinderende wedstrijd thuis tegen KVA; 29 – 28

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door  14 december 2019

Dindoa, dat nog steeds nummer 1 staat in de eerste klasse, moest afgelopen zaterdag thuis aantreden tegen het Amstelveense KVA dat derde staat in de eerste klasse. Helaas kon Jonathan van der Beek niet meespelen vanwege een blessure opgelopen vorige week.

Het begin van de wedstrijd was voor KVA dat al snel met 1 – 4 voor kwam. Dindoa probeerde nog wel wat terug te doen aar KVA was sterk in de rebound en in de individuele duels. Dindoa speelde matig, er zat weinig structuur in de aanvallen en door de goede rebound van KVA kwam er behoorlijk wat druk op het schot te liggen want een misser betekende balbezit voor de gasten. De stand ging steeds op en neer; KVA stond regelmatig 4 punten voor op Dindoa en de thuisploeg lukte het maar net om de achterstand in te lopen tot 3 punten. 4 minuten voor de rust was het nog 9 – 13 maar toen was het Mark Bronkhorst die 2 punten scoorde en ook Saskia Lieman en Jorik Velgersdijk pakten hun punten mee. De stand was 13 – 13 maar in de laatste seconden voor rust scoorde KVA de 13- 14.

Het begin van de tweede helft leek erg veel op de eerste helft. KVA liep weer uit tot 3 punten, 13 – 16 waarna Dindoa het lukte om de achterstand na 10 minuten spelen tot een gelijke stand te brengen door een doelpunt van Jorik Velgersdijk. Karianne van der Velde scoorde daarna haar eerste doelpunt en zette Dindoa voor het eerst op voorsprong, 22 – 21. Tom van den Berg benutte daarna een stip en Saskia Lieman scoorde een fraai afstandschot waardoor de voorsprong uitliep tot 24 – 21. Dindoa bleef de hele tweede helft voorstaan op KVA en was conditioneel sterker en werd scherper naarmate de wedstrijd vorderde. Met nog 2 minuten te spelen stond Dindoa nog voor met 28 – 25 en lukte het KVA om terug te komen tot 28 – 27. Mede door het publiek en de supportersclub Blue Sharks lukte het Dindoa om de voorsprong te behouden en werd de wedstrijd gewonnen met 29 – 28. Een fantastische wedstrijd met veel spanning, stevige duels en een enorme steun van het publiek. Door deze winst blijft Dindoa bovenaan staan in de eerste klasse.

Dindoa 2 won ruimschoots van KVA 2 met 28 – 19

Scores Dindoa 1: Karianne van der Velde 1; Aniek Odding 1; Daphne van den Berg 2; Mark Bronkhorst 3; Kasper Velgersdijk 3; Tom van den Berg 5 (5); Jorik Velgersdijk 7; Saskia Lieman 7 (3).

Volgende week speelt Dindoa een interland thuis tegen het team van China.