Eline Odding had een prima optreden in Dindoa 1 met 4 doelpunten en veel assists Eline Odding had een prima optreden in Dindoa 1 met 4 doelpunten en veel assists

Dindoa wint makkelijk uit tegen Utrechtse HKC; 15-25

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door  20 mei 2017

Dindoa wint makkelijk uit tegen Utrechtse HKC; 15-25  en houdt druk op Nova voor het kampioenschap.

 

Dindoa moest afgelopen zaterdag in Utrecht aantreden tegen HKC. In de basis bij de Ermeloërs stond Eline Odding in plaats van Ellen Haverkamp die met school een weekje weg was. In het begin ging de wedstrijd van de nummer twee in de poule, Dindoa tegen de nummer drie in de poule HKC, redelijk gelijk op. Jonathan van der Beek opende de score waarna HKC direct de gelijkmaker zette, 1-1.Daarna namen de Blauw Witters een voorsprong van twee punten door doelpunten van Sam van der Beek en Saskia Lieman. Deze voorsprong gaven de Ermeloërs niet meer uit handen. Om en om scorend kon Dindoa de voorsprong uitbreiden tot maximaal 3 punten bij 6-9. Dindoa had het betere veldspel maar wist de vele kansen en mogelijkheden te weinig te verzilveren. HKC kon vllak voor rust nog terugkomen tot 9-10 maar toen was het weer Saskia Lieman die met een doorloopbal de ruststand op 9-11 bracht.

Na de rust was Dindoa niet meer te houden; de eerste 5 aanvallen resulteerden allemaal in een doelpunt waarmee de ploeg van Jan van Essen een voorsprong opbouwde van 9-16 en de toon voor de rest van de wedstrijd gezet was. Zoals gebruikelijk bij Dindoa droegen alle spelers hun steentje bij bij het laten oplopen van de eigen score. Bij de stand van 11-18 halverwege de tweede helft was de wedstrijd al beslist en bracht Jan van Essen Tom van de Berg en Kasper Velgersdijk. Voor Tom was dit zijn debuut in de hoofdmacht van Dindoa. Kasper Velgersdijk deelde direct met zijn eerste balcontact een tik uit aan de tegenstander door van afstand de bal er in te schieten 11-19. Met nog tien minuten te spelen haalde Dindoa de grootste voorsprong 12-24. Ook kregen  Romy van Enk en Esther Hoonhout van de coach nog speeltijd om hen te bedanken dat ze als reserve mee wilden. Ook voor Romy was dit haar eerste optreden in Dindoa 1. Kasper Velgersdijk sloot de score van Dindoa af door een kleine kans onder de korf goed te benutten waarmee de eindstand van 15-25 werd bereikt.

Scores Dindoa:Saskia Lieman 5; Sam van der Beek 5 (2); Eline Odding 4; Doortje van der Belt 3; Lindsey Verheul 2; Kasper Velgersdijk 2; Mark Bronkhorst 2; Jonathan van der Beek 1; Jorik Velgersdijk 1.

Volgende week speelt Dindoa thuis haar laatste wedstrijd tegen Woedenberg. Als het Bilhovense Nova punten laat liggen, kan Dindoa nog steeds kampioen worden.

Dindoa 2 deed erg goede zaken door met 17-19 te winnen van MIA. Met deze uitslag deelt het tweede de eerste plaats met Telstar 2 en kan dus ook nog kampioen worden.