Het was zwaar verdedigen voor Dindoa Het was zwaar verdedigen voor Dindoa

Dindoa verliest uit tegen ASVD door vooral matige eerste helft; 24-22

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door  3 december 2017

Dindoa moest zaterdag in Dronten aantreden tegen het altijd lastige ASVD. De wedstrijd wilde voor de Ermeloërs maar niet op gang komen. Al na 15 seconden scoorde ASVD de 1-0 waarna het 4 minuten duurde voor Lindsey Verheul de gelijkmaker er in legde. Daarna liep Dindoa nog uit door een benutte strafworp van Saskia Lieman maar toen leek het alsof de spirit er uit was. ASVD scoorde de doelpunten makkelijk en Dindoa scoorde hoog in foute passes, slechte schoten en minder goede rebound. Met nog 5 minuten te spelen bereikte ASVD een voorsprong van 6 punten, 11-5. Jelmer Steenkamp kon nog iets terug doen met een afstandschot maar daar liet ASVD het niet bij zitten; met een hoger baltempo, goede vechtlust en fysieke overtuiging zorgden zij voor een  ruststand van 14-7. Dindoa scoorde in de eerste helft slechts 3 velddoelpunten.

De tweede helft kwam er een ander Dindoa in het veld. Coach Evert Houtriet had zijn spelers goed toegesproken, goede opdrachten meegegeven en dat was te zien. De motivatie en het zelfvertrouwen waren weer terug. Dindoa liep al snel in op ASVD; na tien minuten spelen had de ploeg uit Ermelo de achterstand terug gebracht tot slechts één punt; 17-16. Daarna herpakte ASVD zich en liep weer twee punten uit naar 20-18. Toen was het de beurt aan Saskia Lieman om twee keer op rij te scoren en daarmee langszij te komen. Helaas pakten de Ermeloërs niet door en was het de ploeg uit Dronten die de voorsprong nam; 21-20. Door Dian Schuurkamp kwam er weer hoop in Ermelose kamp, met een afstandschot maakte zij de 21-21. Toch kon de blauw witte ploeg niet het verschil maken. ASVD lukte het om drie keer te scoren tegen Dindoa slechts één keer; 24-22.

Volgende week wacht voor Dindoa de lastige uitwedstrijd tegen Nova uit Bilthoven dat Dindoa vorig seizoen van het kampioenschap op het veld afhield.

Dindoa 2 speelde een bijna identieke wedstrijd als Dindoa 1. Ook zij stonden de hele tijd achter tegen ASVD 2. Wel lagen de verschillen daar minder ver uit elkaar maar kon Dindoa 2 ook net niet doordrukken om de winst binnen te halen. Dindoa 2 verloor met 20-19 van ASVD 2.

Scores Dindoa 1: Kasper Velgersdijk 1; Lindsey Verheul 2; Jonathan van der Beek 2 (1); Dian Schuurkamp 3; Jelmer Steenkamp 3; Jorik Velgersdijk 4; Saskia Lieman 7 (3).