Saskia Lieman opnieuw topscoorder van de wedstrijd Saskia Lieman opnieuw topscoorder van de wedstrijd

Dindoa verliest in de laatste minuut van Wit Blauw Kampen; 17-16

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door  7 september 2019

Dindoa speelt dit seizoen weer in de overgangsklasse en moest op de eerste speeldag aantreden in Kampen tegen Wit Blauw. Net als het tweede van Dindoa dat ook tegen Wit Blauw speelde, kwam Dindoa direct op een goede voorsprong van 0-4. Daarna hervatte Wit Blauw zich en wist zicht terug te knokken tot een 5-5 stand. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft gingen de ploegen gelijk op en werd een ruststand bereikt van 8-8. Beide ploegen moesten nog behoorlijk wennen aan de nieuwe teamindeling en nog uitvinden hoe de looplijnen van de medespelers zijn. Bij Dindoa zitten 2 nieuwe spelers in het eerste; Roy van Boven die van Unitas is gekomen en Karianne van der Velde die na een langdurige blessure weer klaar is om te spelen.

De tweede helft leek erg op de eerste helft. Dindoa nam direct het initiatief en liep uit naar een 8-12 voorsprong. Toen was het weer tijd voor de thuisploeg om te scoren en Wit Blauw kwam terug tot 11-12. Dindoa wist het gaatje weer iets groter te maken; 11-13 maar Wit Blauw speelde zeer gedegen en kwam terug tot 14-14. Beide ploegen deden er alles aan om de winst te pakken en zo was het in de dertigste minuut gelijk; 16-16. De scheidsrechter gaf Wit Blauw een vrije worp met nog 5 seconden op de klok. Dindoa wist deze bal goed te verdedigen maar vanuit de rebound wist Wit Blauw direct to schot te komen en scoorde zo in de laatste seconde de winnende treffer 17-16. Helaas voor Dindoa geen punten terwijl beide ploegen gelijkwaardig waren in de wedstrijd.

Scores Dindoa: Karianne van der Velde 1; Jorik Velgersdijk 1; Tom van den Berg 2; Daphne van der Berg 3; Jonathan van der Beek 4; Saskia Lieman 5.

Dindoa 2 won nipt van Wit Blauw 2 met 13-15.