Tom van den Berg schiet Dindoa op voorsprong tegen KIOS Tom van den Berg schiet Dindoa op voorsprong tegen KIOS

Dindoa trakteert publiek weer op grandioze wedstrijd, 36-33

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door  17 maart 2019

Dindoa, dat nog in de flow van vorige week zat toen het 40 doelpunten scoorde, gaf afgelopen zaterdag thuis tegen KIOS uit Ruinerwold het publiek opnieuw een cadeautje; een prachtige, sportieve wedstrijd met weer veel doelpunten.

KIOS, dat vorige week de titelstrijd tegen ASVD had verloren, staat nummer twee in de poule en Dindoa staat op de derde plaats. Van tevoren al een wedstrijd van twee goede teams tegen elkaar.

De scheidsrechter floot in het begin zeer streng waardoor er voor kleine overtredingen veel strafworpen en vrije ballen werden gegeven. Dit strenge fluiten maakte ook dat het een echte korfbalpot werd en dat er geen fysiek spel gespeeld kon worden. Deze wedstrijd was zoals korfbal bedoeld is.

De eerste helft ging het met de stand steeds gelijk op, beide ploegen redden het niet om meer dan twee punten afstand te nemen van elkaar. De ruststand was in het voordeel van KIOS met 18-20.

Na de rust namen de gasten het initiatief en liepen uit naar een 22-27 voorsprong. Door tactische wissels bracht coach Evert Houtriet van Dindoa opnieuw beleving en drive in het spel. Tom van den Berg viel in en wist direct veel ballen te onderscheppen en ook drie maal te scoren. De stand draaide na de wissels om van een 22-27 achterstand tot 33-30 voorsprong. Ook invalster Eline Odding deed het zeer goed door vijf keer te scoren. De supportersgroep, the blue sharks, zongen Dindoa naar een prachtige overwinning van 36-33 en werden na de wedstrijd uitbundig bedankt door de spelers. Vorige week 70 doelpunten in de wedstrijd, nu 69. Genieten!!

Het publiek in Ermelo had een topavond. Dindoa 2 droogde Odik 3 af met een ruime overwinning van 34-16.

Scores Dindoa 1:Mark Bronkhorst 1; Naomi Hackenitz 1; Kasper Velgersdijk 2; Aniek Odding 3; Tom van den Berg 3; Daphne van den Berg 4; Jorik Velgersdijk 5; Jonathan van der Beek 5 (4); Eline Odding 5; Saskia Lieman 7.

Volgende week gaan Dindoa 1 en 2 naar Friesland. Dindoa 2 speelt tegen Drachten en Dindoa 1 tegen Wez Handig.