Jorik Velgersdijk speelt in op Saskia Lieman Jorik Velgersdijk speelt in op Saskia Lieman

Dindoa start tweede helft veldseizoen met overwinning op MIA

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door  Henk ter Haar 21 april 2019

Dindoa dat bij aanvang van de tweede helft veldseizoen op een gedeelde tweede plaats stond samen met MIA uit Amersfoort, behaalde een moeizame thuisoverwinning. De ploeg uit Amersfoort was erg sterk in met name de aanvallende rebound waardoor ze veel kansen creëerden en lange aanvallen konden spelen. MIA opende de score waarna Jorik Velgersdijk de 1-1 aantekende. Daarna was het weer MIA dat scoorde maar Jonathan van der Beek benutte een kleine kans onder de korf en zorgde voor 2-2. Toen was het aan Dindoa om het initiatief te nemen. De thuisploeg liep zelfs uit naar een 5-2 en 8-4 voorsprong waarna de ploeg uit Amersfoort sterker werd en terug kwam tot een ruststand van 11-10. Vlak voor het rustsignaal ging Jonathan van der Beek door zijn enkel en werd vervangen door Bjarne Sinneker die al een hele wedstrijd met het tweede had gespeeld.

In het begin van de tweede helft maakte Dindoa wat slordige foutjes, overtredingen waardoor de gasten terug konden komen tot 12-12. Dindoa liet dit niet op zich zitten en scoorde driemaal op rij 15-12. Ook floot de scheidsrechter voor overtredingen van MIA waardoor Dindoa twee strafworpen op rij kreeg en zodoende kon uitlopen naar 17-14. Toen was het weer aan MIA dat door goed spelen en veel rebounds de stand gelijk kon brengen op 18-18. Met nog 5 minuten te spelen werd het alsnog een heel spannende wedstrijd. De twee dames van Dindoa die nog niet gescoord hadden, zorgden voor een belangrijke eindspurt. Naomi Hackenitz scoorde de 19-18, MIA de 19-19 en Aniek Odding zorgde voor de 20-19 en de eindstand 21-19. Door deze overwinning blijft Dindoa nog in de race voor het kampioenschap in de eerste klasse.

Scores Dindoa: Naomi Hackenitz 1; Kasper Velgersdijk 1 (1); Aniek Odding 2; Bjarne Sinneker 2; Daphne van der Berg 2; Jonathan van der Beek 2; Mark Bronkhorst 3; Jorik Velgersdijk 4; Saskia Lieman 4 (2).

Dindoa 2 won ook zeer moeizaam van MIA 2 in een wedstrijd met weinig doelpunten; 10-8.

Op 11 mei speelt Dindoa de uitwedstrijd tegen Apeldoorn. Beide ploegen speelden al 1 keer op het veld tegen elkaar en ook al 2 keer in de zaal.