spelers en team van de week worden voorgesteld spelers en team van de week worden voorgesteld

Dindoa overklast MIA thuis met 30 – 18

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door  24 november 2019

Dindoa speelde afgelopen zaterdag de eerste zaalwedstrijd. Nadat zij op het veld in de overgangsklasse speelden, spelen zij nu in de zaal 1 klasse lager. De doelstelling is dan ook om in de zaal ook te promoveren naar de overgangsklasse.

Dindoa liet duidelijk zien dat het zeker een titelkandidaat is. MIA uit Amersfoort was vroeger altijd een lastige tegenstander maar in deze wedstrijd waren het de Blauw Witters die duidelijk het heft in handen hadden. In het begin liep de wedstrijd nog redelijk gelijk op. Van een 0-1 achterstand werd het 5-5 en daarna nam Dindoa iets afstand en zorgde voor een 14-10 ruststand. In de tweede helft scoorde Dindoa twee keer zoveel als MIA. Je zag ook duidelijk dat Dindoa op alle fronten sterker was. Het vak van Saskia Lieman met Roy van Boven, Jonathan van der Beek en Karianne van der Velde had bijna alle rebounds. Daardoor konden zij halverwege de tweede helft tien keer aanvallen wat niet tot een doelpunt leidde maar elke keer hadden zij de rebound. Uiteindelijk benutte Saskia Lieman de elfde kans en scoorde de 24-14. Trainer Steven Brink bracht Jorik Velgersdijk nog in als reserve en die had al met Dindoa 2 van MIA 2 gewonnen met 24-17 en hij was prima op schot. In zijn invalbeurt scoorde hij 4 prachtige doelpunten. Al met al gaat het, zoals het er nu uitziet, een mooi zaalseizoen worden voor Dindoa. Volgende week spelen de Ermeloërs uit in Den Haag tegen Die Haghe.

Scores Dindoa: Jonathan van der Beek 1; Roy van Boven 2; Aniek Odding 2; Karianne van der Velde 3; Jorik Velgersdijk 4; Tom van den Berg 4 (2); Daphne van den Berg 6; Saskia Lieman 8 (1).