Marlon van Diest in de aangeef op de snelle Mark Bronkhorst Marlon van Diest in de aangeef op de snelle Mark Bronkhorst

Dindoa laat titelaspiraties achter in Haarlem door verlies op Rapid; 22-19

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door  28 januari 2018

Dindoa, dat voor de wedstrijd tegen het Haarlemse Rapid, de kansen op een kampioenschap in de eerste klasse nog in eigen hand had, verloor in een dramatisch slechte wedstrijd volledig verdiend tegen het frank en vrij spelende Rapid dat het degradatiespook van zich af moest houden. Dat de tegenstander niet te onderschatten was, wisten de Ermeloërs. Vorige week hield Rapid het ook al een helft vol tegen de koploper Rapid.

In Haarlem, in een vreselijk ongezellige hal met een gladde vloer met veel stof, kon Dindoa niet laten zien wat zij vorige week tegen Sparta Nijkerk deden. Saskia Lieman stond niet in de basis. Door de elleboog die ze vorige week tegen haar hoofd kreeg was ze nog niet in staat om te beginnen. Marlon van Diest nam haar plaats in en zij scoorde na Mark Bronkhorst de gelijkmaker op 2-2. De eerste helft was een gelijk opgaande wedstrijd. Beide ploegen lukte het niet om afstand te nemen en het onderlinge verschil werd niet groter dan 2 punten. Vlak voor de rust wist Kasper Velgersdijk met een strafworp Dindoa nog op voorsprong te brengen, 8-9 maar een vrije worp aan de andere kant zorgde voor een ruststand van 9-9.

De tweede helft was een strafworpenfestijn met alle eer aan Jonathan van der Beek die alle zes strafworpen die in zijn vak gegeven werden, ook benutte. Ondanks deze makkelijke punten lukte het Dindoa niet om acties in het veld uit te spelen en zo Rapid op afstand te houden. Coach Evert Houtriet bracht Saskia Lieman wel in op de momenten dat haar vak in de aanval stond maar ook Saskia kon niet het verschil maken. De Haarlemmers kwamen eerst met 12-10 voor waarna Dindoa op 13-13 gelijk kwam en zelfs de voorsprong nam, 13-15.Daarna sloot Rapid aan, 15-15 en liep Dindoa weer uit 16-18 door een afstandschot van Dian Schuurkamp. Met nog 10 minuten te spelen wisten de Ermeloërs slechts één keer te scoren terwijl Rapid sluw en fanatiek door bleef strijden en de wedstrijd met 22-19 wist te winnen.

Het was een off day voor Dindoa; het tweede, dat ook nog kansen op de titel heeft, verloor met 17-13 van het laag geklasseerde Mia uit Amersfoort. Volgende week moeten beide ploegen thuis vol aan de bak tegen ASVD uit Dronten dat ook nog meedoet in de titelrace.

Scores Dindoa 1: Marlon van Diest 1; Jorik Velgersdijk 2; Dian Schuurkamp 2; Kasper Velgersdijk 3 (1); Mark Bronkhorst 4; Jonathan van der Beek 7 (6).