Manon Rikkers maakt haar debuut bij het eerste van Dindoa Manon Rikkers maakt haar debuut bij het eerste van Dindoa

Dindoa dendert richting kampioenschap

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door  12 mei 2018

De boodschap van coach Houtriet was duidelijk: elke wedstrijd is een kampioenswedstrijd. Nog drie te gaan, driemaal winnen en dan is de doelstelling om naar de eerste klasse te promoveren gehaald.

Ook op deze zaterdagmiddag waar het zonnetje fel scheen op het Vroomshoopse veld was er maar 1 ding van belang; winnen! De opdracht was bekend en werd uitgevoerd; 12-23.
Tegenstander TOP mocht deze zaterdag proberen wedstrijdpunten te vergaren om zo het degradatiespook te ontlopen. TOP, geen onbekende voor Dindoa, heeft de laatste vier onderlinge wedstrijden niet in winst weten om te zetten. De laatste ontmoeting eindigde in het voordeel van Dindoa met 24-11.  Ook deze zaterdag was TOP niet ‘top’ maar ook Dindoa speelde niet de beste wedstrijd van het seizoen en had moeite met de afronding. Het warme weer was hier mogelijk debet aan want met name de eerste helft was een uitputtingsslag. Als er vanuit TOP al aspiraties waren om van Dindoa punten te pakken dan gaf alleen de eerste 5 minuten hoop. De voorsprong bedroeg 1-0 en 2-1 en daarna had TOP het nakijken.  De coach van TOP zag het goed. Zijn team kon tegen Dindoa geen vuist maken en had moeite om vanuit de aanval tot scoren te komen: ,, d’r komt nie wat’’. Met de stand van 6-9 volgde er een doelpuntloze fase waarin in 12 minuten slechts 2x werd gescoord. Met 7-10 werd de rust ingegaan.

In de tweede helft bleek overduidelijk dat Dindoa op alle fronten TOP de baas was, zowel wat spel als conditie betreft. TOP begon vanuit alle (verre) hoeken en afstanden te schieten met minimaal resultaat. Bij een stand van 7-13 kwam er wat elan in het spel en na een gezamenlijke mooie aanval maakte Mark Bronkhorst zijn zesde punt en gaf het scorebord 7-14 aan. De opleving ging nog even door en met een stand van 11-20 kregen de reservespelers speelminuten. Ook Manon Rikkers, debutant uit de A1, mocht haar opwachting maken en genoot zichtbaar van haar debuut.

De eindconclusie was duidelijk; verdiende punten voor Dindoa en voor TOP werd’ t nie wat. Kortom, Dindoa kan 2 wedstrijdpunten bijschrijven en kan aftellen. Nog 2 kampioenswedstrijden dan kan de vlag uit.

Aankomende week wordt bij Dindoa het schoolkorfbaltoernooi gehouden en ligt de competitie stil. Na het Pinksterweekend vindt zaterdags de laatste thuiswedstrijd om 15.30 uur plaats tegen Hellas. Daarna rest nog 1 wedstrijd, uit tegen Elburg.

Scores Dindoa: Jorik Velgersdijk 1, Sam van der Beek 1, Bjarne Sinneker 1, Lindsey Verheul 1, Kasper Velgersdijk 2, Aniek Odding 2, Jonathan van der Beek 2 (1), Ellen Haverkamp 2,  Saskia Lieman 1 (3), Mark Bronkhorst 6

Dindoa 2 wist tegen De Wâlden nipt te winnen met 21-22

Dindoa A1 verloor de koppositie aan DVO, 23-14