Ook het publiek genoot van de wedstrijd en het mooie weer. Ook het publiek genoot van de wedstrijd en het mooie weer.

Dindoa behaalt nipte overwinning thuis tegen OKO Bies; 17-16

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door  25 mei 2019

Door deze winst tegen het Friese OKO Bies, blijft Dindoa nog steeds kandidaat voor de titel, Er zijn nog maar twee wedstrijden te spelen; volgende week thuis tegen EKC Nääs uit Eschede en 15 juni uit tegen AKC in Almelo.

Dindoa begon goed aan de wedstrijd; Naomi Hackenitz zorgde na een paar seconden al voor de 1-0. Daarna was het in de tegenaanval OKO Bies dat ook direct scoorde en zorgde voor 1-1. Dindoa wist uit te lopen tot 5-2  en 6-3 maar toen lukte het tien minuten lang niet op een punt bij te schrijven. De gasten profiteerden daar van en kwamen gelijk op 6-6. Jorik Velgersdijk lukte het om uiteindelijk de 7-6 aan te tikken waarna de 8-6 en 9-6 ook lukte. In de slotfase van de eerste helft kwam OKO Bies nog terug tot 9-8 maar weer was het Jorik die voor de ontspanning zorgde 10-8 en Mark Bronkhorst zorgde voor de ruststand van 11-8 met een fraaie doorloopbal annex lay-up.De tweede helft was in de startfase voor Dindoa. Al binnen een paar minuten wisten de Blauw witters de voorsprong uit te breiden naar 14-9. Ook toe werd Dindoa weer geconfronteerd met de moeilijke tien minuten. OKO Bies profiteerde daarvan en scoorde 4 maal op rij en bracht de stand terug naar 14-13. Ongemeen spannend de wedstrijd want Dindoa moet winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap. De wedstrijd werd aan het eind wat steviger want beide ploegen wilden de punten binnen halen. Met nog 10 minuten te spelen had Dindoa een minimale marge van één punt, 16-15. Gelukkig scoorde Daphne van den Berg de 17-15 wat weer een klein beetje lucht gaf. OKO Bies kwam nog wel tot 17-16 ver in blessuretijd maar Dindoa wist het verdedigend goed vol te houden en won deze ontzettend spannende wedstrijd.

Volgende week ontvangt Dindoa thuis het Enschedese EKC Nääs.

Scores Dindoa: Naomi Hackenitz 1; Eline Odding 1; Kasper Velgersdijk 1 (1); Mark Bronkhorst 2; Bjarne Sinneker 2; Jorik Velgersdijk 3; Saskia Lieman 3 (1); Daphne van den Berg 4.

Dindoa 2 won redelijk eenvoudig thuis tegen Victum 2 uit Houten met 17-10.