Het oude bestuur, bestaande uit (v.l.n.r.) Gem Sikkema, André van der Weide, Clasien Brons en Jan van Diest, neemt afscheid Het oude bestuur, bestaande uit (v.l.n.r.) Gem Sikkema, André van der Weide, Clasien Brons en Jan van Diest, neemt afscheid

Wisseling bestuur Stichting Sporthal Dindoa

Gepubliceerd in nieuws Geschreven door  5 februari 2020

Het sportcomplex De Zanderij aan de Watervalweg is de thuisbasis van Dindoa. De totale accommodatie van het sportcomplex is ondergebracht in de Stichting Sporthal Dindoa. Het stichtingsbestuur is per 1 februari afgetreden en maakt plaats voor het nieuwe bestuur.

Het verenigingsbestuur wilde de wisseling niet zomaar voorbij laten gaan en hebben dinsdagavond 4 februari een kleine verrassingsbijeenkomst met dankwoord, hapje en drankje geregeld. Gert de With sprak de aftredende bestuursleden Jan van Diest, André van der Weide, Clasien Brons en Gem Sikkema toe. Gert: “Jullie hebben veel bereikt. Er staat een prachtige kantine, een nieuwe sporthal met kleedkamers en jullie hebben een grote huurder binnengehaald. Dit alles heeft voor veel verbetering gezorgd. Jullie hadden je voorgenomen: op 1 januari 2020 stoppen we ermee. En nu is het dan zover. Na 15 jaar gaan jullie ‘Dindoa verlaten’. Nu ja, net zoals velen komen jullie wellicht nog regelmatig hier voor de (klein)kinderen. Ook al is het kijkend vanaf de zijlijn, je komt nooit van Dindoa af. Heel veel dank voor jullie inzet!” Gert zette zijn woorden bij met de overhandiging van een boekenbon, een beeldend aandenken, en een bloemetje.

Voorzitter van de Stichting Jan van Diest nam ook het woord: “Ik ben ooit door Joep Mulder gevraagd om voorzitter van het stichtingsbestuur te worden. In 2006 hadden we als bestuur ‘de accommodatie van de toekomst’ voor ogen en gingen daarover in gesprek met de gemeente. Dit was soms best lastig, maar als je kijkt wat we nu hebben – mooie parkeerplaatsen, kunstgrasvelden, kantine, etc. – dan hebben we samen met de gemeente toch veel bereikt. Soms was het best zwaar, de bouw van deze locatie was bijvoorbeeld echt een aanslag. Dag en nacht was ik ermee bezig, naast mijn werk. Ik heb er veel van geleerd. En nu is het punt gekomen dat we als bestuur gezamenlijk aftreden. Het is tijd voor nieuwe mensen met een nieuwe toekomstvisie. We wensen de nieuwe bestuursleden heel veel succes!” En met deze worden gaf hij het stokje over aan het nieuwe bestuur: Ida de Graaf, Dirk Vethaak en Hendrik Jan Boehlé.

Het oude en nieuwe bestuur gezamenlijk. Van links naar rechts: Hendrik Jan Boehlé, Gem Sikkema, Jan van Diest, Clasien Brons, Ida de Graaf, André van der Weide en Dirk Vethaak.