Om de winnaars van de speculaasactie te bepalen werden 15 lootjes getrokken Om de winnaars van de speculaasactie te bepalen werden 15 lootjes getrokken

Succesvolle speculaasactie levert ruim 5000 euro op, winnaars bekend

Gepubliceerd in nieuws Geschreven door  Jiska van Hartskamp 29 november 2020

De afgelopen weken stond in het teken van de speculaasactie en het is zeer succesvol verlopen. Met een netto opbrengst van €5150,- hebben we als vereniging een heel mooi resultaat neergezet!

Dit jaar zal niemand snel gaan vergeten. Ook Dindoa is als vereniging getroffen door de coronacrisis. Om ook in 2020 weer de bekende en vertrouwde speculaasactie op te gaan zetten was een moeilijke beslissing. Kunnen we met teams langs de deuren om speculaas te verkopen? Is dat veilig? Zullen in de weken voorafgaand aan Sinterklaas de regels vanuit het RIVM versoepeld zijn? Het was een risico om het speculaas in te gaan kopen. Toch hebben we dit gedaan en besloten dat we hoe dan ook extra omzet voor Dindoa wilden binnen halen. We gaan een beroep doen op de leden en het verzoek was eenvoudig: verkoop 10 stuks speculaas.

De Spakenburgse bakker werd gevraagd om de koeken verpakt aan te leveren. Hierdoor konden we voorkomen om met veel mensen in één ruimte speculaas te gaan inpakken. Vorige week zaterdag was het zover. De kantine stond vol met brokken en gevuld speculaas. Heel spannend want zouden er wel leden langskomen om speculaas op te halen? Om zoveel mogelijk te zorgen voor een spreiding van mensen gedurende de ochtend waren er tijdsblokken gemaakt. Afhankelijk van de beginletter van je achternaam kon het speculaas opgehaald worden.

Wat we met zijn allen hadden gehoopt gebeurde ook. Onvoorstelbaar veel leden zijn gekomen. Van jong tot oud hebben mensen gehoor gegeven aan de oproep om de vereniging te steunen. Het was hartverwarmend. Aan het einde van de ochtend was al het speculaas uitverkocht! Juist in deze tijd nu we het zo hard nodig hebben, is de speculaasactie een grandioos succes gebleken. Afgelopen week hebben we een extra bestelling bij de bakker kunnen doen voor alle mensen die nog speculaas nodig hadden. Afgelopen zaterdag hebben we deze tweede bestelling verkocht vanuit de kantine.

Iedereen die speculaas had verkocht kon zijn naam op een briefje schrijven en in een grote pot stoppen. Onder toeziend oog van Jolande en de voltallige speculaascommissie zijn daar 15 prijswinnaars uit getrokken. Met veel trots maken we hierbij de prijswinnaars bekend:

 1. Arjan en Babette de Ridder
 2. Marinda Vliek
 3. Jefta Reinbergen
 4. Anniek Zakonski
 5. Maaike Beumer
 6. Femke ten Hove
 7. Albert Bruinink
 8. Jaylinn Rozendaal
 9. Carlijn Schäffers
 10. Nannet van Staveren
 11. Daeriél Windhorst
 12. Noah van Genderen
 13. Mara van Dasler
 14. Marit de Boer
 15. Noa Bokhorst

Van harte gefeliciteerd met jullie prijs! Met alle gelukkigen zal contact worden opgenomen. Als prijs kan er gekozen worden uit een bon voor de Mc Donalds, een Kok CinemaxX bioscoop- of een VVV-bon.

Een oprechte dank vanuit de vereniging aan iedereen die zich heeft ingezet om in dit bijzondere jaar speculaas te verkopen. Dindoa kan de extra omzet hard gebruiken. Wij zijn iedereen heel dankbaar voor de inzet en steun!