Vanaf 1 februari jeugdtrainingen buiten

Vanaf 1 februari jeugdtrainingen buiten

Gepubliceerd in nieuws Geschreven door  30 januari 2021

TC en bestuur hebben besloten dat we per 1 februari de jeugdtrainingen weer gaan opstarten.
 
Wat gaan we doen?
Op de A-selectie na wordt voor alle teams één training per week georganiseerd op het veld (A-selectie traint 2x). Daarnaast is er, net als in de zaal, één keer per twee weken een zaterdagactiviteit. We hopen dat we hier veel mensen blij mee maken, maar uiteraard geldt dat de activiteiten op vrijwillige basis zijn. Spelers worden door de trainers per app op de hoogte gebracht wanneer/welke zaterdagen zij verwacht worden.
 
Waarom nu weer trainingen?
Dindoa maakt steeds een eigen afweging op basis van de regels die de overheid stelt en onze eigen specifieke situatie. Zo hebben we bijvoorbeeld de kleedkamers tijdens de veldcompetitie gesloten gehouden, omdat daar te weinig mogelijkheden waren om de 1,5 meter te handhaven. Toen voor de kerst de sporthal dicht moest, hebben we meteen besloten om in de kerstvakantie geen activiteiten te organiseren, hoewel buitensport voor de jeugd mogelijk bleef. Dit zou bijdragen om het aantal contacten te minimaliseren. Toen de maatregelen in januari alleen maar verder werden aangescherpt, vonden we dat geen goed moment om onze activiteiten weer op te starten. We zien echter dat de strenge maatregelen van kracht blijven, maar ook, dat er geen discussie is om ook de buitensport te staken; sterker nog, bij de discussie over de avondklok werd juist als argument genoemd dat jeugd wel thuis moet kunnen komen na het sporten. Omdat er bij politici en wetenschappers geen enkele discussie is over de buitensport, willen we niet langer wachten. We hebben diverse signalen gekregen dat jeugdleden graag weer willen starten.

Details
De eerste versie van het trainingsschema wordt uiterlijk morgen (zondag) op de website gezet. Verder wordt ook via de App naar trainers gecommuniceerd, dus veel teams hebben al informatie gekregen over tijden. Trainingen zullen geen doorgang vinden als het veld besneeuwd of bevroren is, aangezien het veld dan niet betreden mag worden.

Daarnaast is het Corona-protocol weer aangepast, te vinden via deze link, al wijkt dat niet zo heel veel af van de eerdere versie. Belangrijkste aandachtspunten:

  • Zorg dat je niet eerder dan 10 minuten voor de training aanwezig bent en zorg dat je binnen 15 minuten na de training het sportpark weer verlaat.
  • Bij de E/F-jeugd mag een teamouder aanwezig zijn en bij de Kangoeroes/Flinkies mag per kind 1 ouder aanwezig zijn bij de trainingen.