Spannende weken voor Dindoa 1 en A1

Spannende weken voor Dindoa 1 en A1

Gepubliceerd in nieuws Geschreven door  22 mei 2019

Met nog drie speelronden te gaan neemt de spanning met de week toe. Zowel het eerste als de A1 zijn in een hevige strijd verwikkeld en staan momenteel gedeeld aan kop.

Voor het eerste is het het tweede jaar op rij dat het team kampioen kan worden en er zijn maar weinig clubs die dat kunnen zeggen. Vorig jaar stelde Dindoa 1 het kampioenschap op het veld veilig in Elburg en promoveerde het van de tweede naar de eerste klasse. Momenteel bezet ons vlaggenschip de eerste plaats samen met ZKV uit Zaandam. Beide teams hebben 16 punten uit 11 wedstrijden. Dindoa heeft een beter doelsaldo, maar het onderling resultaat telt als eerste en dat is in het voordeel van ZKV. Het is dus zaak voor Dindoa om volle druk te houden op de eerste plek en alle resterende wedstrijden te winnen. Daarnaast moet het hopen dat ZKV ergens punten verspilt. Hierbij heeft Dindoa wel een voordeel, want ZKV moet nog aantreden tegen op papier moeilijkere tegenstanders dan Dindoa. De komende twee zaterdagen speelt Dindoa 1 thuis tegen achtereenvolgens OKO/BIES 1 (25 mei) en EKC Nääs 1 (1 juni). Beide wedstrijden beginnen om 15:30 uur.

Ook ons beste jeugdteam, de A1, doet op het veld uitstekende zaken en gaat aan kop in de A-junioren eerste klasse. Met nog drie wedstrijden te spelen staat het gedeeld eerste met ASVD A1 uit Dronten. Wel heeft Dindoa een beter doelsaldo en heeft het de eerste onderlinge confrontatie ruim gewonnen thuis met 22-14. Ook de nummer drie NKC '51 A1 maakt nog kans op de titel en volgt nipt met twee punten achterstand. Er is dus nog volop spanning in de competitie en ook het programma liegt er niet om. Dindoa treedt de komende twee weken nog thuis aan tegen de nummer drie NKC '51 en laagvlieger Sparta Zwolle, terwijl ASVD het op papier nog lastiger heeft met wedstrijden tegen nummer vijf DOS Kampen/Veltman en wederom NKC '51. Bovendien staat er voor de allerlaatste speelronde een potentiële thriller op het programma, want op 15 juni spelen Dindoa A1 en ASVD A1 in Dronten tegen elkaar en kan mogelijk in een onderling duel beslist worden wie zich tot kampioen kan kronen van de eerste klasse. Maar om het zover te laten komen moet er eerst afgerekend worden met NKC '51 (25 mei) en Sparta Zwolle (1 juni). Beide wedstrijden beginnen om 12:30 uur.