Kampioenschap lonkt voor Dindoa!

Kampioenschap lonkt voor Dindoa!

Gepubliceerd in nieuws Geschreven door  marry 1 juni 2019

Dindoa heeft door winst op EKC Nääs uit Enschede het kampioenschap binnen handbereik. EKC werd met 19-15 verslagen en met nog 1 wedstrijd te gaan is promotie naar de Overgangsklasse dichtbij.

Wie gedacht had dat Dindoa het al gedegradeerde EKC Nääs even zou verslaan, kwam bedrogen uit. Hoewel de start voor de Ermeloers was - Jorik Velgersdijk scoorde tweemaal - liet EKC al rap merken dat het zijn sportieve plicht zou vervullen en knokte het zich in de wedstrijd. Gedegradeerd of niet, de ploeg uit Enschede was niet van plan de winst Dindoa cadeau te doen. Over en weer werd er gescoord waarna met 5-4 Dindoa een spurt nam en halverwege de eerste helft met 7-4 een voorsprong opbouwde. EKC was echter geduldig in de aanval en kwam met 8-7 weer dichterbij. Een prachtige actie van Mark Bronkhorst waaruit Kasper Velgersdijk scoorde gaf weer iets lucht 9-7 maar door scores van EKC, driemaal op rij, stond het plots 10-10. 2 stippen later was het rust, 11-11.

De 2helft gaf hetzelfde beeld. Dindoa werkte hard maar de ploeg had het in de rebound lastig. Het publiek, zo af en toe stil van de spanning, liet zich vervolgens volop horen middels een in allerijl in het leven geroepen alternatieve bluesharks (met hoge stemmen). Dindoa kwam weer op voorsprong maar rap stond het weer gelijk 13-13. Vervolgens maakte EKC de 13-14 en dat was voor coach Houtriet het moment om Tom van den Berg in te zetten. Met resultaat, want hij maakte de 14-14. Met nog 15 minuten op de klok was de spanning voelbaar. Saskia Lieman bewees echter haar scorend vermogen en scoorde in de laatste 13 minuten viermaal. Met een eindstand van 19-15 leek de overwinning een eitje, maar niets was minder waar.

‘’Een niet heel goede wedstrijd maar heel blij met de overwinning”, aldus coach Houtriet. En zo is het!

Ondertussen werd bekend dat ZKV, de concurrent van Dindoa, ook goede zaken deed bij MIA. Dat betekent dat de laatste en alles beslissende wedstrijd over 2 weken plaats gaat vinden. Dindoa staat 1 punt los van ZKV en zo is de volgende wedstrijd cruciaal. Dus kom 15 juni allemaal naar Almelo, 15.30 uur!! De selectie kan alle support gebruiken. Bij winst is Dindoa kampioen en is promotie naar de Overgangsklasse een feit.


Scores Dindoa: Bjarne Sinneker 1, Tom van den Berg 1, Daphne van den Berg 2, Aniek Odding 2, Jorik Velgersdijk 3, Kasper Velgersdijk 3, Saskia Lieman 5 (2)

 

Na afloop nam Tc voorzitter Uulke van Barneveld het woord. Hij bedankte uitvoerig Evert Houtriet en Jan de Boer. Helaas gaat Houtriet na 2 jaar Dindoa stoppen, promotie op het werk maakt het driemaal per week aanwezig zijn bij Dindoa helaas onmogelijk. Van Barneveld memoreerde het kampioenschap van vorig jaar; van 2naar 1klasse en wellicht wordt het feestje over 2 weken compleet met promotie naar de Overgangsklasse.

De Boer heeft 3 jaren met succes Dindoa 2 onder zijn hoede gehad en was toe aan een nieuwe uitdaging. Welnu, die uitdaging heeft De Boer gevonden; hij volgt Laura van den Haak op en wordt trainer/coach van Dindoa A1. Beide heren kregen bloemen uitgereikt.

Na Van Barneveld volgde er spreektijd voor de geblesseerde aanvoerder Jonathan van der Beek. Namens de selectie bedankte ook hij de scheidende trainers en werd tevens Jan Velgersdijk bedankt voor de goede verzorging. Hierna lovende woorden voor de door vakantie afwezige filmer/verslaglegger Henk ter Haar. Applaus volgde dus Henk.. bij dezen! Waardering alom.

Vervolgens richtte de aanvoerder nog het woord op de 2 afscheidnemende speelsters Tessa Lolkema en Sabine Hoonhoud. De dames werden bedankt en tevens werd de hoop geuit dat het korfbal gemist gaat worden… de Dindoa-deur staat altijd open!

-----------------

Voorafgaand aan de wedstrijd van Dindoa 1 moest ook de A1 aan de bak tegen het al gedegradeerde Sparta. De A1 ging goed van start en kwam geen enkel moment in gevaar. De rust gaf een stand van 9-6. Hierna werd de score opgevoerd. Publiekswissel was er voor Manon Rikkers. I.v.m. studiekeuze was dit haar laatste thuiswedstrijd. De A1 bracht de eindstand op 19-12. Een mooie winst want met nog 1 wedstrijd te gaan en slechts 1 punt achterstand op de koploper is alles nog mogelijk. Na afloop waren er bloemen en waarderende woorden voor trainster Laura van den Haak. Na 1 jaar Dindoa A1 stopt zij.

Dindoa 2 deed hierna goede zaken tegen Noviomagum 2. Beide teams draaien bovenin de poule mee. Dindoa stond telkens op voorsprong maar met nog 12 minuten te gaan wijzigde dit en stond de stand op 13-13. Uiteindelijk was de overwinning voor Dindoa, 15-13 en staat Dindoa  2ein de poule. Publiekswissels waren er voor Tessa Lolkema en Sabine Hoonhoud. Beide dames speelden hun laatste thuiswedstrijd en namen afscheid van Dindoa.