Juliana en Margriet Schoolkorfbalwinnaars groep 6 en 5

Juliana en Margriet Schoolkorfbalwinnaars groep 6 en 5

Gepubliceerd in nieuws Geschreven door  Commissie O&S 16 mei 2018

Dinsdagavond was de tweede avond van het Jacob Cats Schoolkorfbaltoernooi. Deze avond was het de beurt aan groep 5 en 6. Opnieuw was het een prachtige avond met sportiviteit en veel gezelligheid. Naast alle spelende kinderen waren er veel supporters op de been. Leerkrachten, ouders, opa's, oma's, broertjes en zusjes, iedereen was van de partij. 19 teams uit groep 5 en 21 teams uit groep 6 streden om de bekers.

Groep 6

In de halve finale was het de Julianaschool dat met drie teams de strijd domineerden. De halve finale won Juliana 2 nipt met 3-2 van Juliana 3. De andere halve finale ging tussen de Klokbeker 5 en de Juliana 1. Ook dit was een spannende wedstrijd die eindigde in een 2-1 winst voor de Klokbeker.

In de finale wist de Juliana twee keer de korf te vinden, dit lukte niet bij de Klokbeker. Hiermee werd Juliana 2 de winnaar van groep 6. Op 9 juni mag de Julianaschool strijden om het Gelders Kampioenschap dat gehouden wordt in Hoevelaken.

Groep 5

In groep 5 waren in de halve finale nog vier scholen van de partij. De Margriet 1 won met 4-1 van de Klokbeker 2.  De Juliana 2 speelde tegen de Goede Herder 2. Hierbij trok de Goede Herder met 1-2 aan het langste eind.

De finale was heel spannend en na 15 minuten was de eindstand 1-1, een gelijkspel. Met een strafworpenreeks moest bepaald worden wie de kampioen van groep 5 zou worden. Door de Margrietschool werd de korf vaker gevonden dan door de Goede Herder. De Margrietschool is de kampioen van groep 5 geworden.

Uitslagen

Groep 6
1. Juliana 2
2. Klokbeker 5
3. Juliana 3
4. Juliana 1

Groep 5
1. Margriet 1
2. Goede Herder 2
3. Juliana 2
4. Klokbeker 2

Een fotoverslag van de dag is te vinden op onze Dindoa Facebookpagina.