Jeugdtalenten Dindoa succesvol op de Korfbal Challenge

Jeugdtalenten Dindoa succesvol op de Korfbal Challenge

Gepubliceerd in nieuws Geschreven door  Commissie Sporttechnische Zaken 8 januari 2018

Tussen kerst en oud en nieuw vond de jaarlijkse Korfbal Challenge plaats in Rotterdam. Van Dindoa zijn zes jeugdleden geselecteerd als regionaal talent. Deze jeugdtalenten streden in de Randmerenselectie tegen andere regioteams in de Korfbal Challenge.

Zes jeugdleden van Dindoa zijn geselecteerd voor de Randmerenselectie (een team uit de regio van Zwolle tot Amersfoort). Voor het team onder de 15 jaar zijn Daan Bannink, Sterre Foppen en Iris Osté geselecteerd. En aan de selectie onder de 13 jaar spelen Albert Bruinink, Esmee Hartenberg en Angèle de Wolf.

Regionale Talenten Centra
Het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond heeft Regionale Talenten Centra (RTC’s) opgezet om zoveel mogelijk talenten hoogwaardige trainingen in hun omgeving te geven. Hiervoor kunnen clubs hun spelers aanmelden. Na drie trainingsavonden worden de talenten geselecteerd en kunnen zij deelnemen aan een programma voor een jaar. Het programma bestaat uit trainingen met de andere talenten uit je regio en landelijke toernooien tegen andere regioteams.

Korfbal Challenge
De Korfbal Challenge duurde vier dagen. ’s Avonds speelden de nationale selecties en de topteams van Nederland en België, overdag liet jong talent zich zien. Op 28 december wist de Randmerenselectie onder de 13 jaar de eerste plaats in de wacht te slepen en op 29 december haalde het team onder de 15 jaar een mooie tweede plaats.