Inzamelen flesjes en blikjes: allemaal winnaars!

Gepubliceerd in nieuws Geschreven door  22 december 2020

Niet dat Dindoa een vuilverwerkingsbedrijf is, maar we weten toch wel geld te maken van afval. Voor elke zak lege drankblikjes en lege pet-flesjes (waar geen statiegeld op zit) die wij inleveren, ontvangt Dindoa 15 euro.  

De ingezamelde blikjes en flesjes gaan naar een recyclingbedrijf waar ze weer verwerkt worden tot nieuwe producten. Zo ontstaat er een win-win-win-situatie. Zowel de gemeente (minder restafval), als Dindoa en het milieu worden er alle drie beter van.

Bij Dindoa staan 2 grote kliko’s, 1 voor de blikjes en 1 voor de flesjes. De blikjes en flesjes moeten gescheiden worden aangeleverd anders kunnen ze niet worden gerecycled en ontvangt Dindoa geen vergoeding. Dus: allemaal blikjes en flesje sparen om de kas van Dindoa te spekken!

Dit (corona)-jaar zijn er 47 zakken ingeleverd. Dat is toch mooi 705 euro. (voorgaande jaren zo’n 60 zakken per jaar)

En als je geen flesjes en blikjes hebt, dan heb je misschien wel afgewerkt frituurvet. Als je dat in flacons inlevert bij Dindoa dan krijgen we daar €0,20 per liter voor.

Allen hartelijk dank voor de ingeleverde blikjes flesjes en frituurvet tot nu toe en wij gaan er van uit dat Dindoa weer op jullie kunnen rekenen in het nieuwe jaar 2021.