Eerste spooktocht griezelig groot succes

Eerste spooktocht griezelig groot succes

Gepubliceerd in nieuws Geschreven door  Ka-Fee Commissie 25 november 2019

Eens per honderd jaar verrijst sinds 1719 het zeurderige geklaag van Witte Wieven vanaf de Zanderij. Ook dit jaar was het op 8 november 2019 weer raak... In 1819 en 1919 werd het weerzinwekkende gehuil van de Witte Wieven gevolgd door veel spookachtige gebeurtenissen. De korfballers van Dindoa waren dus gewaarschuwd. Toch waagden tientallen dappere jeugdleden zich in het pikkedonkere bos om tussen alle spoken op zoek te gaan naar het in 1719 verloren gegane klooster van De Zanderij.

De doorgaans warm verlichte gang in de Dindoa hal stond vol rook en duistere figuren dwaalden op en neer door de lange hal om avonturiers te waarschuwen voor hetgeen hen te wachten stond. In de verte snerpte het gekrijs van de Witte Wieven door de donkere avond, gevolgd door knetterend vuurwerk en het angstaanjagende gebrul van kettingzagen. Na de laatste waarschuwing vertrokken de dappere Dindoa’ers voor een lange tocht op zoek langs vele verschrikkingen…

Toen het ochtendgloren aan de hemel verscheen en de nevel optrok verrees een blauwe lucht. Alsof er niets was gebeurd werden de volgende dag vele oefenwedstrijden gespeeld door diezelfde dappere jeugdspelers. Iedereen had de tocht doorstaan en het leek erop dat de Witte Wieven het onderspit hadden gedolven. Niet langer zullen de sporters van de Zanderij huiveren voor hun gehuil, niet langer zullen zij zwichten voor het bangmakende gejoel.

Het bestuur van Dindoa wil alle dappere Dindoa’ers graag bedanken voor hun inzet. Wie weet wat er op 8 november 2019 was gebeurd op De Zanderij zonder hun steun, als de Witte Wieven vrij spel hadden gehad…?
 
Wil jij meer zien van de spannende spooktocht? Bekijk dan hier de spannende promovideo en bekijk het fotoalbum op de website. Wellicht kan jij ook een glimp opvangen van de ronddolende spoken!