Wethouder Hans de Haan overhandigt het zilveren vignet Gezonde Sportkantine aan Jolande van den Berg en Gert de With van CSV Dindoa Wethouder Hans de Haan overhandigt het zilveren vignet Gezonde Sportkantine aan Jolande van den Berg en Gert de With van CSV Dindoa

Dindoa scoort zilver met gezonde sportkantine

Gepubliceerd in nieuws Geschreven door  Communicatie Commissie 24 januari 2019

Wethouder Hans de Haan heeft woensdag 23 januari het zilveren vignet Gezonde Sportkantine aan CSV Dindoa uitgereikt. Jolande van den Berg, voorzitter kantinecommissie Dindoa: “We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in de kantine gezonder is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leden en bezoekers. We zijn ontzettend trots dat we het vignet zilver hebben behaald van Team:Fit. En dat als eerste sportvereniging in Ermelo en als eerste korfbalvereniging van Nederland!”

Sport is onlosmakelijk verbonden met gezondheid. Gezonde voeding is dat ook. Het ligt dan ook voor de hand dat daar in de kantine van CSV Dindoa nadrukkelijk op wordt ingezet. Jolande: ”De kantine biedt in elke productgroep minstens één betere keuze aan. Bijvoorbeeld bij de vertrouwde candybar en snack ligt ook een gezonde variant. De betere keuzes liggen op een opvallende plaats en in onze accommodatie is water altijd beschikbaar. We bieden een watertappunt, kannen met water of flesjes water.”

Project Team:Fit

NOC*NSF werkt samen met Jongeren Op Gezond Gewicht, het Voedingscentrum en een aantal bonden aan het project Team:Fit. Team:Fit helpt sportverenigingen een gezonder aanbod in de kantine te realiseren. Bijvoorbeeld door de gezonde keuze de makkelijke keuze te laten zijn en sportclubs te stimuleren gezonder eten en drinken aan te bieden.

Dindoa is bezocht door een Team:Fit adviseur. Deze adviseur heeft Dindoa begeleid bij de eerste stappen. Hierbij gaat het om het draagvlak binnen de hele vereniging en enthousiasmeren van de leden, het toevoegen van een gezond aanbod aan het assortiment, het financieel gezond houden van de kantine en het borgen van de visie op gezond eten en drinken binnen de vereniging. Als sportkantine kan brons, zilver of goud worden behaald. Hoe gezonder het assortiment en de uitstraling, hoe edeler het eremetaal. “We zijn ambitieus en willen nu een stap verder gaan, op naar goud!”, aldus voorzitter Gert de With.