Dindoa praat met elkaar over kernwaarden

Dindoa praat met elkaar over kernwaarden

Gepubliceerd in nieuws Geschreven door  27 maart 2021

Onder leiding van Roel van der Weide en Job van Eunen hebben we op 17 maart 2021 met ca. 30 leden, vrijwilligers en ouders van leden gepraat over de kernwaarden van Dindoa. Wat kenmerkt onze vereniging? Welke waarden vinden we met z'n allen echt belangrijk? De avond startte met een leuk en inzichtelijk filmpje over 'verenigen' (leuk om te kijken als je de avond hebt gemist): KNVB - modern verenigingsbesturen: Back to Basics - YouTube

Hoewel er een vrije keuze mogelijk was, werden we op weg geholpen met een lijst van kernwaarden. In een eerst stemronde kwam daar de 10 meest gekozen kernwaarden uit:

 

Deze lijst willen we terugbrengen tot 3 of 4 kernwaarden. Daarom zal er binnenkort een invulformulier beschikbaar komen, waardoor een groter aantal leden kan aangeven welke kernwaarden het belangrijkst zijn. Naast deze lijst wordt de basiswaarde 'veiligheid' meegenomen.

Tijdens de clubavond op 17 maart hebben we in het laatste deel van de avond geoefend met het vertalen van kernwaarden naar beleid. Concrete vraag was hoe je omgaat met wisselen als je een viertal kernwaarden als uitgangspunt neemt. Dat gaf meteen meer scherpte in de discussie. En dat is goed. We moeten elkaar scherp houden.