Dindoa 1 en A1 hebben kampioenschap in eigen hand

Gepubliceerd in nieuws Geschreven door  10 juni 2019

De afgelopen weken waren spannende weken voor Dindoa. Zowel het eerste als de A1 zijn al weken verwikkeld in een strijd om het kampioenschap. Resultaten in beide poules hebben er voor gezorgd dat beide teams het kampioenschap in eigen hand hebben tijdens de laatste speelronde. Eenmaal winnen en het feest is een feit.

Het is het tweede jaar op rij dat ons eerste team kampioen kan worden. Vorig jaar promoveerde het op het veld van de tweede naar de eerste klasse en mogelijk stoot het dit jaar gelijk door naar de Overgangsklasse. Na het zaalseizoen heeft Dindoa 1 maar een punt laten liggen. Er waren vier overwinningen en een gelijkspel tegen Apollo. De afgelopen twee thuiswedstrijden tegen de lager geklasseerde ploegen OKO/BIES en EKC Nääs werden winnend afgesloten, maar werden niet overtuigend gewonnen. Echter verloor directe concurrent ZKV een punt door een gelijkspel tegen AKC, waardoor Dindoa de beslissing om het kampioenschap in eigen hand heeft gekregen. De laatste wedstrijd op zaterdag 15 juni is in Almelo tegen AKC en laat dat nou de tegenstander zijn waartegen Dindoa dit veldseizoen het beste op dreef was. In oktober werd thuis met 34-21 gewonnen. Toch zal het er om spannen. Dindoa beslist dit voorjaar de wedstrijden maar met enkele punten in haar voordeel, terwijl AKC tijdens deze periode net als Dindoa nog niet heeft verloren. Het zal geen makkelijke klus worden, dus onze support in Almelo kan van essentieel belang zijn! De wedstrijd wordt zaterdag 15 juni om 15.30 uur gespeeld in Almelo. Mocht Dindoa punten laten liggen, dan zal het moeten afwachten wat concurrent ZKV een dag later op de zondagmiddag doet tegen Apollo.

In de laatste speelronde valt ook de beslissing in de poule van Dindoa A1. Na de thuiswedstrijd op 25 mei tegen NKC '51 A1 zag de wereld er ineens heel anders uit voor de A1. Door een 6-12 verlies kwam de directe concurrent langszij en had het op basis van onderling resultaat een streepje voor. Dindoa had het kampioenschap niet meer in eigen hand, tot afgelopen weekend. Terwijl Dindoa A1 met 19-12 won van Sparta Zwolle, kwam er geen winnaar uit de onderlinge strijd tussen koploper ASVD en NKC '51. Dit betekent dat de kampioenstrijd beslist zal worden in een directe confrontatie op de slotdag tussen ASVD A1 en Dindoa A1. Bij een overwinning van onze A1 eindigt Dindoa als eerste van de poule, maar bij een gelijkspel of een verliespartij zal ASVD zich mogen kronen tot kampioen. Het belooft dus zaterdag 15 juni om 10.00 uur in Dronten een zeer spannende thriller te worden.