Dindoa D1 verliest in kraker van De Meeuwen

Gepubliceerd in nieuws Geschreven door  marry 10 februari 2018

In een bomvolle Meeuwenhal waar de Dindoa-aanhang goed vertegenwoordigd was lukte het de D1-spelers niet om de wedstrijd naar zich toe te trekken en De Meeuwen te verrassen.

De Meeuwen schoot als eerste de bal door de korf waarna Pepijn antwoordde met een fraai standsschot 1-1. Het was Erben die dit voorbeeld volgde en zo prijkte er een 1-2 voorsprong op het scorebord. Nadat De Meeuwen aanhaakte en twee keer wist te scoren (3-2) volgde er een doelpuntloze fase. Met nog 15 minuten op de klok werd de korf weer gevonden en scoorde Jimmy met een mooi schotje. Helaas volgde De Meeuwen dit voorbeeld, tweemaal zelfs, en kwam De Meeuwen twee punten los 5-3. Gelukkig voor Dindoa wist De Meeuwen opnieuw een vrije bal niet te benutten en zorgde opnieuw Jimmy met een doorloopbal dat Dindoa aan kon haken  (5-4). Hierna volgde een beduidend mindere fase aan Dindoa zijde met veel balverlies. De aanval kon niet worden bereikt en ook nu kon Dindoa opgelucht ademhalen dat De Meeuwen de vrije ballen niet benutte. Met 6-4 werd de rust ingegaan.

De tweede helft liet een beter Dindoa zien met minder passfouten. Ise had een goed verzorgde rebound en Demi verdedigde prachtig een vrije bal van De Meeuwen. Ook Doeke en Jitse lieten hun korfbalkwaliteiten zien waardoor er geen grotere voorsprong door De Meeuwen werd bereikt. Dindoa kreeg de kans om aan te haken en gelukkig schoot Sarah een vrije bal raak. De enige maar goed gescoorde vrije bal. Dit in tegenstelling tot De Meeuwen die uit de 7 gegeven vrije ballen niet wist te scoren. Helaas werd een doorloopbal van Marieke afgekeurd. De coaches Mark en Sam pasten een paar tactische (vak)wissels toe en met de inzet van Keitura kwam er meer lengte in de ploeg. Na een paar mooie acties en schotpogingen aan Dindoa kant stond het scorebord op 6-6 en met nog 7 minuten te spelen leek alles nog mogelijk. Helaas antwoordde De Meeuwen met 2 doorloopballen (8-6). Gelukkig voor Dindoa wist Sarah opnieuw de korf te vinden (2x) en was het 1 minuut voor tijd 8-8.

Het publiek hield de adem in en kreeg wat spanning betreft een echte wedstrijd voorgeschoteld. In de laatste minuut echter verzilverde De Meeuwen nog een strafworp en werd er afgefloten bij 9-8.

Groot was de teleurstelling bij spelers en publiek, temeer daar De Meeuwen hun overwinning vierde als zijnde het kampioenschap.  Er volgen de komende weken echter nog 2 belangrijke wedstrijden die zowel voor Dindoa als voor De Meeuwen bepalend zullen zijn voor het kampioenschap en deelname NK.

De rangordebepaling is weergegeven in de promotie/degradatieregeling van het KNKV. Zie bijgaande link:

http://www.knkv.nl/knkv-corporate/organisatie/rvw-4-10-bestuursbesluit-rangordebepaling/