Besluitvorming KNKV betreffende competities

Besluitvorming KNKV betreffende competities

Gepubliceerd in nieuws Geschreven door  7 april 2020

Het KNKV heeft vandaag, dinsdag 7 april, de volgende besluiten genomen betreffende de Nederlandse korfbalcompetitie:

Veldcompetitie wedstrijdkorfbal: De gehele veldcompetitie 2019/2020 wordt beschouwd als niet gespeeld. Er zijn geen kampioenen of degradanten. Over de indeling voor het volgend seizoen komt t.z.t. nadere berichtgeving.

Zaalcompetitie wedstrijdkorfbal: De huidige eindstand in het top- en wedstrijdkorfbal geldt als definitieve eindstand. Hierbij treedt de promotie- en degradatieregeling in werking.

Breedtekorfbal: De zaalcompetitie 2019/2020 wordt als niet gespeeld beschouwd. Het breedtekorfbal kent reglementair gezien geen kampioenschappen/promotie/degradatie. Dit betekent dat deze beslissing geen invloed heeft op indeling voor het nieuwe seizoen. Indeling vindt namelijk plaats op basis van sterkte van het team.

De maatregelen voor de zaalcompetitie betekenen voor Dindoa dat Senioren 1 de zaalcompetitie afsluit op de 3e plek in de poule. Senioren 2 is kampioen en speelt volgend jaar reserve overgangsklasse mét schotklok. Weten hoe de overige teams van Dindoa geëindigd zijn? Kijk dan op https://www.dindoa.nl/site/competitie/standen.

Lees hier het artikel van de KNKV voor de totale besluitvorming. Zo zijn er ook besluiten genomen over de slotfase van de hoogte korfbalcompetities (o.a. Korfbal League) en wordt hiervoor nagedacht over het invoegen van een tussenklasse.