Dindoa 2 staat met lege handen

Gepubliceerd in nieuws Geschreven door  marry 17 februari 2018

In een goed gevulde Veluwehal in Barneveld werd tussen Dindoa 2 en Odik 2 gestreden om het kampioenschap c.q. promotie naar de reserve overgangsklasse. Dindoa liet echter Odik ontsnappen en verloor uiteindelijk met 16-14. Hierdoor is de kans op een kampioenschap voor Dindoa verkeken.

De vele meegereisde Dindoa aanhang en Blue Sharks waren getuigen van een moeizame eerste helft. Lange aanvallen werden niet beloond. Odik wist als eerste de score te openen middels een vrije bal. Sharon Verhoef volgde dit voorbeeld. Opnieuw bepaalden lange aanvallen het spelbeeld. Na 12 minuten spelen prijkte er nog steeds een magere 1-1 op het scorebord. Beide ploegen misten de scherpte en dit spelbeeld domineerde de eerste helft.  Met 4-5 werd de rust ingegaan.

De tweede helft kwamen de ploegen iets beter op dreef waarbij Odik met 7-5 voor het eerst 2 punten los kwam. Twee mooie vrije ballen, in goede combinatie door Dindoa genomen, bepaalden opnieuw een gelijke stand 7-7. Hierna scoorden beide ploegen over en weer en ging het tot 11-11 gelijk op. Kantelpunt in de wedstrijd leek de gemiste stip bij Dindoa. Odik maakte hier, met nog 4 minuten op de klok gebruik van en kwam met 2 punten voor. Dindoa zette echter nog een eindspurt in en door twee scores van Bjarne Sinneker werd de stand opnieuw gelijk getrokken 14-14. De laatste minuut was echter voor Odik. Met een afstandsschot en in de laatste secondes nog een vrije bal werd de winst, het kampioenschap en promotie naar de reserve overgangsklasse door Odik veilig gesteld.

Scores Dindoa: Esther Hoonhoud 1, Ellen Haverkamp 2, Sharon Verhoef 2, Jelmer 4, Bjarne Sinneker 4 (1