2500 pakjes speculaas op donderdag al uitverkocht

2500 pakjes speculaas op donderdag al uitverkocht

Gepubliceerd in nieuws Geschreven door  Jiska van Hartskamp 9 december 2019

In de week van 25 tot 29 november zijn de jeugdteams weer op pad gegaan om speculaas te verkopen. Het is een jaarlijkse traditie om in de week voorafgaand aan Sinterklaas met ouderwets lekker speculaas van de echte bakker uit Spakenburg langs de deuren te gaan.

Ook dit jaar hebben zich weer zoveel mensen belangeloos ingezet om er een groot succes van te maken. Door middel van deze actie wordt er veel geld opgehaald. Dit kan de vereniging goed gebruiken. De opbrengst wordt gebruikt voor het onderhoud van de accommodatie, voor de aanschaf van nieuw materiaal en overige uitgaven waarmee Dindoa de vereniging draaiende kan houden.

Voordat het speculaas verkocht kon worden moest het eerst worden ingepakt. Net als vorig jaar konden de eerste punten al verdiend worden met het inpakken. Dit hebben we geweten! In een recordtijd van anderhalf uur was al het speculaas ingepakt. In totaal 1.250 pakjes brokken speculaas en 1.250 pakjes gevuld speculaas.

Tijdens de verkoopweek kwam in de gang van Dindoa de overheerlijke geur van het verse speculaas je al tegemoet. Vanuit kleedkamer 1 werd het speculaas in kratten meegegeven aan de teams die gingen verkopen. Heel veel enthousiaste ouders en trainers gingen mee op pad. Ook hier konden de teams extra punten mee verdienen. Ondanks het feit dat het weer af en toe niet mee zat en veel kinderen behoorlijk nat zijn geregend, verliep de verkoop enorm goed. Op donderdag was al het speculaas compleet uitverkocht!

Het blijft nog even spannend welke teams hebben gewonnen. Het B of C team dat de meeste punten heeft verzameld mag met elkaar naar de bioscoop. Het D, E of F team dat heeft gewonnen zal worden getrakteerd op een feestelijk etentje bij de McDonald's. Op zaterdag 14 december zullen de winnende teams bekend worden gemaakt. Dit zal gebeuren in de rust van de wedstrijd waarin Dindoa 1 tegen KVA 1 thuis moet spelen. Deze wedstrijd begint om 18:55 uur.

Graag willen we iedereen die zich heeft ingezet om de speculaas actie tot een succes te maken héél hartelijk bedanken! Heel fijn dat er zoveel betrokken ouders, jeugdleden en andere vrijwilligers zijn die de vereniging een warm hart toedragen.