Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 20 oktober 2018

Afgelopen zaterdag speelde Dindoa 1 tegen het Almelose AKC dat in de ranglijst direct onder Dindoa staat. De beelden van AKC van voorgaande wedstrijden gaven aan dat het niet makkelijk zou worden maar de wedstrijd zelf gaf een totaal ander beeld; Binnen zeven minuten stond Dindoa al met 6-0 voor. Het spel was flitsend, snel en de afronding was zuiver. Goede rebounds met Jonathan van der Beek in het ene vak en Bjarne Sinneker in het ander vak. Halverwege de eerste helft lukte het de Ermeloërs zelfs om een verschil te maken van elf punten, 15-4. De omstandigheden waaronder gespeeld werd, waren fantastisch; een lekker zonnetje, windstil, mooie temperaturen en een overvol sportpark met veel enthousiaste supporters. AKC kon eigenlijk alleen scoren door de tegenstander van Bjarne Sinneker. Deze heer schoot van alle hoeken en onder de meest onmogelijke situaties raak. Van de tien punten die AKC haalde in de rust, nam hij er zes voor zijn rekening.

Dit belette Dindoa niet om lekker door te spelen. Ook coach Evert Houtriet benadrukte dat de spelers van Dindoa door moesten gaan en niet moesten verslappen. De ruststand gaf een goed beeld van de eerste helft, 19-10 voor Dindoa. De tweede helft kon AKC redelijk meekomen met Dindoa maar de thuisploeg was scherper in de afronding en liep uit naar een twaalf punten voorsprong halverwege de tweede helft; 28-16. Het was een faire wedstrijd onder een zeer goede leiding van de scheidsrechter samen met zijn lijnrechter. Beide heren zorgden voor rust in het veld dat het spel zeker ten goede kwam. Aan het eind van de tweede helft bracht coach Evert Houtriet nog zijn reserves in om hen nog speelminuten te gunnen en Daphne van den Berg als topscoorder een publiekswissel te gunnen. De wedstrijd was toch al gewonnen. Invaller Marlon van Diest scoorde in de laatste minuut de laatste treffer van de wedstrijd en zorgde daarmee voor een eindstand van 34-21.

Scores Dindoa: Marlon van Diest 1; Jonathan van der Beek 2 (1); Aniek Odding 2; Mark Bronkhorst 3; Saskia Lieman 4; Naomi Hackenitz 4; Jorik Velgersdijk 5; Bjarne Sinneker 5; Daphne van den Berg 8.

Dindoa 2 verloor helaas van koploper OVVO 3 met 12-20

Dindoa 3 won nipt met 14- 16 van Synergo 2

Dindoa A1 behaalde opnieuw een schitterende overwinning, ditmaal op ASVD uit Dronten, 22-14 en gaat aan de leiding in de eerste klasse.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 14 oktober 2018

Afgelopen maandag 8 oktober was de Algemene Jaarvergadering voor leden. Het verplaatsen van de avond naar een maandagavond eerder in het seizoen had zijn effect, want de opkomst was hoog.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk hebben de commissies zich weer van hun goede kant laten zien met hun pitches. Daarbij werden leden bijgepraat over wat er bij de verschillende commissies op de planning staat voor komend seizoen. De pitches en vragen vanuit de leden brachten een goede interactie.

Het belangrijkste besluit van de avond was de contributieverhoging. De afgelopen vijf jaar heeft de vereniging geen contributieverhoging hoeven toe te passen, maar dit jaar werd het wel doorgevoerd met instemming van de leden.

De activiteitenbeker is dit jaar naar Robin de Veer (voorzitter Communicatie Commissie) gegaan. Hij mag de beker met trots een jaar in zijn huiskamer plaatsen voor zijn tomeloze toewijding en inzet voor de club.

Voorzitter Gert de With heeft aan een aantal leden de speld voor 25 jaar lidmaatschap mogen overhandigen. Hij prees hierbij de inzet en hun trouw zijn aan de club. Els en Pieter Schimmel, Daisy te Brake, Jorinde van Diest, Bob van der Knaap en Jurjen Folkers ontvingen de speld.

Vanaf dit jaar is er een nieuwe secretaris aangesteld voor het bestuur. Edith Foppen heeft het termijn van drie jaar volgemaakt en draagt het stokje over aan Annerieke Dijkstra. Annerieke is oud lid van Dindoa en weer terug in Ermelo en onze vereniging.

Gert de With is wederom voor een jaar langer voorzitter van de club.


Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 14 oktober 2018

De Blauw witte formatie van Dindoa mocht afgelopen zaterdag aantreden in Enschede om onder bijzonder heerlijke omstandigheden de wedstrijd tegen EKC Nääs te spelen. Op papier zou het geen probleem mogen zijn voor Dindoa dat dit jaar weer in de eerste klasse meedraait. De Enschedeërs hadden in de 5 voorgaande wedstrijden slechts 1 overwinning gehaald.

Na een lange autorit waren de spelers van Dindoa blij dat ze heerlijk in het zonnetje op een prachtige kunstgrasmat de spieren los mochten maken. EKC nam in de eerste minuut de leiding maar Dindoa reageerde daar alert op en zorgde door Jorik Velgersdijk en Daphne van den Berg voor de 1-2 voorsprong. Daarna kwamen de Tukkers nog terug op een gelijkspel en dat was tevens het laatste moment dat zij Dindoa nog onder druk konden zetten. In alle opzichten had Dindoa het betere van spel; ze waren beter in het schot, het samenspel, de drang om te winnen en een fanatieke coach. Het lukte Dindoa in de eerste nog niet om ruim afstand te nemen van EKC; tot vijf minuten voor tijd bleef de thuisploeg aanhaken tot een 7-9 stand. Toen was het de beurt aan Dindoa om in een opleving de ruststand op 7-12 te zetten.

Na de rust kwam de overwinning voor Dindoa geen moment meer in gevaar. Daphne van den Berg zorgde in de eerste vijf minuten voor 3 scores en ook Jorik Velgersdijk en Saskia Lieman droegen hun steentje bij aan de score. Halverwege de eerste helft bracht coach Evert Houtriet Jelmer Steenkamp in voor Mark Bronkhorst die vanwege een enkelblessure helaas niet verder kon spelen. De wedstrijd verliep zoals de Ermeloërs het gewenst hadden. Mooi weer, lekker ballen en de punten mee naar huis nemen. Vooral Saskia Lieman en Daphne van den Berg scoorden er lustig op los met elk zes treffers. Mede door hen kwam de eindstand op 14-23.

Door deze overwinning doet Dindoa nog steeds mee in de top 3 van de eerste klasse. Een mooi resultaat voor een ploeg die net gepromoveerd is.

Scores Dindoa: Jonathan van der Beek 2 (1); Kasper Velgersdijk 2; Mark Bronkhorst 3; Jorik Velgersdijk 4; Daphne van den Berg 6; Saskia Lieman 6 (2)

Dindoa 1 speelt volgende week thuis tegen het Almelose AKC.

Dindoa 2 had en moeilijk in Nijmegen en verloop nipt met 14-13 van Noviomagum

Dindoa 3 verloor in en tegen Wageningen 6 met 9-11

Dindoa A1 won van Sparta A1 met 9-15 en blijft koploper in de eerste klasse

 


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 7 oktober 2018

Voor het komende zaalseizoen zijn wij op zoek naar mensen die voor de selectie de wedstrijden van het eerste willen filmen.

Deze beelden worden door de staf van de selectie gebruikt ter voorbereiding op de wedstrijden en individuele verbetering van spelers.

Graag zouden wij iemand vinden die deze taak op zich wil nemen bij de thuiswedstrijden van het eerste op de zaterdagen. Als er mensen zijn die het ook bij uitwedstrijden willen doen, mag dat ook, maar de thuiswedstrijden hebben prioriteit. Het is ook mogelijk om een poule'tje te vormen met meerdere mensen die onderling de beurten verdelen.

Reageren kan via  of via Henk ter Haar/Robin de Veer.

Deze vacature en meer zijn te vinden op de Vrijwilligers pagina.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 7 oktober 2018

De afgelopen drie weken hebben er op zaterdag drie open trainingen van de Kangoeroe Klup plaatsgevonden in de zaal van Dindoa.

De laatste zaterdag 6 oktober zijn er mooie plaatjes geschoten tijdens de training.

Het fotoalbum is te vinden onder 'Vereniging > Fotoalbum' of op de Facebookpagina van Dindoa.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 7 oktober 2018

Senioren 5 sponsor Sterkliniek Dierenartsen Ermelo organiseert op zaterdag 20 oktober een gratis gezondheidskeuring voor honden op Dindoa.

In de lijn van "de gezonde kantine" en "jongeren op gezond gewicht" zal dierenarts Paul van Aalst die middag een diergeneeskundige keuring uitvoeren, onder het mom van "hoe (sport)gezond is jouw hond?". Tijdens deze controle wordt met name aandacht besteed aan fitheid (hart, longen), bewegingsapparaat (bespiering, gewrichten) en gewicht. Uiteraard zal ook de rest van de hond gecontroleerd worden, en er is ruim tijd voor allerlei vragen.

Na de keuring kunnen de baasjes een ‘fitheidscertificaat’ krijgen, evenals een kleine goodie bag met een kortingsbon. Ook als je normaal gesproken naar een andere dierenartsen praktijk gaat met je viervoeter ben je van harte welkom voor controle, vragen, of zelfs second opinion.

Aspirant leden van Dindoa (zoals je buren, vrienden, familie) zijn welkom. De keuring vindt plaats van 13.00-15.00 uur, zodat er daarna zeker nog tijd is om bij Senioren 1 te blijven kijken.

Mocht je interesse hebben en denk je te komen, reageer dan via , dan kunnen we een inschatting maken hoe druk het wordt en hoeveel goodie bags er klaar gemaakt moeten worden!

Voor verdere vragen kun je het beste Paul zelf benaderen.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 7 oktober 2018

Zaterdag is Marijke van der Aa thuis overleden. Marijke was al geruime tijd ernstig ziek en heeft vele keren telkens weer en zeer moedig tegen haar ziekte moeten strijden.

Voor de kantine commissie heeft Marijke vele jaren administratieve werkzaamheden verricht.

Namens ons allen wensen wij haar man Bert Klöster en haar zoon Bart Daams, familie en vrienden, heel veel sterkte!

Gert de With


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 6 oktober 2018

Dindoa 7, D2 en C3 zijn kampioen geworden tijdens de veldcompetitie dit najaar.

Met een 14-9 overwinning op Meeuwen 5 haalde Dindoa 7 definitief het kampioenschap binnen. Met nog één wedstrijd te gaan, is het team niet meer te achterhalen.

Dindoa C3 wist zaterdag 13 oktober met 6-1 uit van Exakwa te winnen en is door deze mooie overwinning kampioen. (zie foto onder)


Pagina 1 van 181