Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 19 januari 2020

U kent het vast wel van uw zomervakantie: zwembadgasten die ’s morgens vroeg hun badhanddoek aan de rand van het zwembad leggen of op een ligbed om zo verzekerd te zijn van een goede plek later op de dag.

Dit fenomeen heeft nu ook zijn intrede gedaan bij Dindoa. De dames MS. en MB. hebben de primeur; om een goed uitzicht te hebben op de wedstrijden van senioren 1 en 2 leggen zij hun “handdoekje” alvast klaar.


Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 19 januari 2020

In een volle Dindoa hal werden de beide teams in de spotlights aan het publiek voorgesteld. Bijzonder bij het voorstellen van de Dindoa spelers was dat Kasper Velgersdijk door de mascotte van Dindoa, Sharky, een rompertje aangeboden kreeg met het logo van de Blue Sharks er op omdat hij afgelopen week vader was geworden.

De eerste tien minuten van de wedstrijd ging nog gelijk op. Na het verlies van vorige week in Den Haag waren de punten nu hard nodig. De thuisploeg nam steeds wel de voorsprong maar de Nijmegenaren konden telkens weer aansluiten. Vanaf 4-4 zetten de blauw witters een tandje bij en liepen zij uit naar een voorsprong van 13-5. Noviomagum had moeite om te scoren door de sterke verdediging van Dindoa. Tien minuten lang lukte het hen niet om een puntje bij te schrijven. De absolute speler van de dag was Jorik Velgersdijk die alleen al in de eerste helft 8 doelpunten scoorde en ongekend zuiver was in zijn schoten.

Jammer dat Saskia Lieman met een spierblessure het veld moest verlaten. Haar invalster was Naomi Hackenitz. Uiteindelijk werd de ruststand 20-9 voor Dindoa.

Jammer voor het publiek dat toen de rust kwam, wel gezellig in de hal, maar het leek wel of de opgebouwde spanning bij de spelers in de rust iets afgenomen was.

De gasten lukte het om in de tweede helft meer te scoren dan Dindoa. Het verschil met de eerste helft was groot. Daar was de scoreverdeling 20-9 en de tweede helft werd voor Noviomagum beter en zij scoorden meer dan Dindoa; 10-15.

Dindoa pakte nog wel regelmatig een puntje mee maar de voorsprong van 11 punten bij de rust liep terug tot zes punten bij de stand 28-23. Gelukkig waren er toen nog maar 3 minuten te spelen en scoorden Saskia Lieman, die er weer even in mocht van de verzorger, en Jorik Velgersdijk nog beiden en ij zorgden voor de eindstand van 30-24 waarmee Dindoa slechts 1 punt achter Achilles uit Den Haag staat in de eerste klasse.

Dindoa 2 won redelijk makkelijk van Noviomagum 2 met 19-13 en staat nog steeds bovenaan in de reserve eerste klasse.

Scores Dindoa: Naomi Hackenitz 1; Kasper Velgersdijk 1; Tom van den Berg 2; Saskia Lieman 3; Mark Bronkhorst 4; Aniek Odding 4; Daphne van den Berg 5; Jorik Velgersdijk 10.

Volgende week speelt Dindoa uit tegen in Leusden tegen Antilopen.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 18 januari 2020

De balsponsor van deze week is Quiek Familie Fysio, voor vriendelijke en fysieke aandacht voor jou en je kind(eren). Dat is waar wij voor staan: een praktijk die zich in een prettige sfeer op de hele familie richt.

Bij Quiek Familie Fysio kun je terecht voor fysiotherapie, cesartherapie, kinderoe­fentherapie en handtherapie.

Quiek wordt overigens uitgesproken als ‘kwiek’, en dat is niet voor niets: kwiek betekent fris, levenskrachtig, vitaal. En dat is waar wij graag aan werken.

Voor meer informatie kijk op https://quiek.nl/.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 16 januari 2020
Afgelopen maandag kreeg de D-jeugd van Dindoa een clinic van Oranje onder 17.
Maandagavond speelde de selectie van Dindoa tegen Oranje O17. Het team van bondscoach Barry Schep wist beide wedstrijden te winnen. Een mix van Dindoa 2 en A1 spelers verloor de eerste wedstrijd met 8-26 en Dindoa 1 verloor nipt met 16-18 van de jonge talenten.
De foto's staan online dus bekijk ze snel!
Foto's wedstrijden: Facebook of fotoalbum op de website

Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 15 januari 2020

De D3 is dringend op zoek naar trainers die het resterende zaalseizoen, 1x per 2 weken, trainen kunnen geven. Op vrijdagavond, 18.30-19.30 uur, zijn de huidige trainers 6x niet beschikbaar en dus zijn we op zoek naar invaltrainers. Het betreft de volgende data:

17 jan
31 jan
14 febr
28 febr
13 mrt
27 mrt

Ben jij beschikbaar op bovenstaande data of een deel daarvan, meld je dan aan bij Sten Boehle (contactpersoon D) 06-29449808, of mail naar  


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 19 januari 2020

Het vliegtuig nadert vijandig gebied en lukt het jullie om het vliegtuig op tijd te laten landen?

Van 5 t/m 12 februari is er weer een escape room, namelijk Escape Room de Vliegbasis. Zit jij in de B, C, D of E-jeugd? Geef je dan nu snel op met je team!

Opgeven voor kinderen tussen de 13 en 16 jaar kan via https://datumprikker.nl/afspraak/inschrijven/p8xiezm234kr6b5m.

Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen zich opgeven via https://datumprikker.nl/afspraak/inschrijven/phxrdeb52hzr6b5g.

Een team mag bestaan uit 3 tot 5 personen. Kosten zijn 5 euro per persoon. Inschrijven kan binnenkort via dit artikel.

Zorg dat je 15 minuten voor de starttijd aanwezig bent bij escape room, zodat we op tijd kunnen beginnen.


Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 12 januari 2020

Dindoa moest in Den Haag aantreden tegen het nog ongeslagen Achilles. Het eerste team uit Ermelo had tot nu toe alle wedstrijden gewonnen en met winst zouden de blauw-witten drie punten los komen te staan van de nummer twee. In een fysieke wedstrijd was Achilles de betere en de Hagenezen namen daardoor de koppositie over van Dindoa.

 

Dindoa begon met Mark Bronkhorst in de basis voor de geblesseerde Jonathan van der Beek en met Bjarne Sinneker in de basis voor de afwezige ‘bijna papa’ Kasper Velgersdijk. Dindoa begon niet goed aan de wedstrijd en stond na anderhalve minuut met 2-0 achter. Bjarne kon iets terugdoen maar Achilles bleef scoren waardoor er een 6-3 tussenstand op het scorebord stond. Achilles heerste onder de rebound door lengteoverwicht en ze gingen niet uit de weg voor fysieke duels. De gemoederen liepen hoog op en de scheidsrechter was genoodzaakt om aan beide partijen een gele kaart uit te delen. Daarna was het tot de rust om en om scoren waardoor er m et 12-10 werd gerust. Na rust werd het vrij snel 13-11 door een vrije bal van Saskia Lieman. Na die score kwam er een periode waarin beide ploegen moeilijk tot goals kwamen en er een doelpuntloze fase aanbrak. Achilles doorbrak die periode en scoorde de 15-11. Steven Brink probeerde het tij te keren in de eindfase door Sam van der Beek en Roy van Boven in te brengen. Beide heren kwamen tot scoren, maar Achilles counterde elke goal van Dindoa door te blijven scoren. De wedstrijd bloedde dood en uiteindelijk floot de scheids af met een eindstand van 27-21. Dindoa moest in deze wedstrijd zijn meerdere erkennen in Achilles en daarmee verliest het de koppositie.

 

Scores Dindoa: Roy van Boven 1, Mark Bronkhorst 2, Tom van den Berg 2, Daphne van den Berg 2, Jorik Velgersdijk 2, Bjarne Sinneker 3, Sam van der Beek 3 en Saskia Lieman 5 (2).


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 9 januari 2020

Het korfbaljaar is vrijdag 3 januari goed van start gegaan met het Sterretjestoernooi! Kinderen hebben genoten van een sportieve middag op Dindoa en enthousiast gespeeld.

Naast eigen jeugd waren er veel vriendjes en vriendinnetjes meegenomen en dat maakt het altijd extra leuk!

Voor iedereen die ook eens wil kijken of korfbal een leuke sport is, dan is er de mogelijkheid om drie keer gratis mee te komen trainen.

Meer foto's van de middag zijn te vinden op onze Facebook-pagina.


Pagina 1 van 190