Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 9 december 2019

In de week van 25 tot 29 november zijn de jeugdteams weer op pad gegaan om speculaas te verkopen. Het is een jaarlijkse traditie om in de week voorafgaand aan Sinterklaas met ouderwets lekker speculaas van de echte bakker uit Spakenburg langs de deuren te gaan.

Ook dit jaar hebben zich weer zoveel mensen belangeloos ingezet om er een groot succes van te maken. Door middel van deze actie wordt er veel geld opgehaald. Dit kan de vereniging goed gebruiken. De opbrengst wordt gebruikt voor het onderhoud van de accommodatie, voor de aanschaf van nieuw materiaal en overige uitgaven waarmee Dindoa de vereniging draaiende kan houden.

Voordat het speculaas verkocht kon worden moest het eerst worden ingepakt. Net als vorig jaar konden de eerste punten al verdiend worden met het inpakken. Dit hebben we geweten! In een recordtijd van anderhalf uur was al het speculaas ingepakt. In totaal 1.250 pakjes brokken speculaas en 1.250 pakjes gevuld speculaas.

Tijdens de verkoopweek kwam in de gang van Dindoa de overheerlijke geur van het verse speculaas je al tegemoet. Vanuit kleedkamer 1 werd het speculaas in kratten meegegeven aan de teams die gingen verkopen. Heel veel enthousiaste ouders en trainers gingen mee op pad. Ook hier konden de teams extra punten mee verdienen. Ondanks het feit dat het weer af en toe niet mee zat en veel kinderen behoorlijk nat zijn geregend, verliep de verkoop enorm goed. Op donderdag was al het speculaas compleet uitverkocht!

Het blijft nog even spannend welke teams hebben gewonnen. Het B of C team dat de meeste punten heeft verzameld mag met elkaar naar de bioscoop. Het D, E of F team dat heeft gewonnen zal worden getrakteerd op een feestelijk etentje bij de McDonald's. Op zaterdag 14 december zullen de winnende teams bekend worden gemaakt. Dit zal gebeuren in de rust van de wedstrijd waarin Dindoa 1 tegen KVA 1 thuis moet spelen. Deze wedstrijd begint om 18:55 uur.

Graag willen we iedereen die zich heeft ingezet om de speculaas actie tot een succes te maken héél hartelijk bedanken! Heel fijn dat er zoveel betrokken ouders, jeugdleden en andere vrijwilligers zijn die de vereniging een warm hart toedragen.


Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 7 december 2019

Dindoa 1 en 2 speelden allebei in de Bilt tegen Nova 1 en 2. Een paar seizoenen geleden promoveerde Nova 1 nog ten koste van Dindoa 1 maar op dit moment heeft deze ploeg het erg moeilijk.

Dindoa 2 stond in de rust al voor met 5 – 18 en won uiteindelijk met 11 – 33.

Dindoa 1 ging ongeveer dezelfde kant op als het tweede. Nova 1 kwam wel met 1 – 0 voor te staan maar had daarna een lange tijd niets meer in te brengen. Dindoa presteerde het om tien doelpunten achter elkaar te scoren en met het tiende doelpunt had elke speler van Dindoa gescoord. Nova kon nog een klein beetje inlopen maar maakte geen schijn van kans tegen het goed spelende Dindoa dat als team zeer sterk speelde. Dindoa 1 ging met 1 punt minder de rust in dan Dindoa 2 en kwam op een stand van 5 – 17.

In de tweede helft ging het wel wat minder met de ploeg uit Ermelo. De scherpte was er een beetje af en Nova kon inlopen tot 8 – 18. Toen was het weer tijd voor Dindoa, en met name Saskia Lieman die twee keer op rij scoorde, om weer uit te lopen naar 8 – 21. Coach Steven Brink zette vanwege de ruime voorsprong zijn wisselspelers in om hen ook te kunnen laten genieten van deze mooie pot korfbal. De Blauw witters kwamen met nog 1 minuut te spelen op een 14 – 28 voorsprong en toen was het Aniek Odding die de laatste twee punten scoorde en het dertigste punt in de laatste vijf seconden. Mede door haar kwam Dindoa weer op een score van dertig punten. Volgende week wacht een zware thuiswedstrijd tegen het Amstelveense KVA. Dindoa 1 en 2 staan nu nog allebei bovenaan in hun klasse.

Scores Dindoa: Mark Bronkhorst 1; Karianne van der Velde 1; Kasper Velgersdijk 2; Jonathan van der Beek 3 (1); Aniek Odding 4; Tom van den Berg 4 (2); Daphne van den Berg 4; Saskia Lieman 11 (1)


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 5 december 2019

Het nieuwe jaar wordt zoals gewoonlijk weer afgetrapt met het Sterretjestoernooi. Op vrijdagmiddag 3 januari kunnen alle kinderen uit groep 3, 4, 5 en 6 langs komen met een vriendje of vriendinnetje om te korfballen.

De middag is van 14.00 tot 17.30 uur in de Dindoa-hal en om 17.00 uur zullen we de middag afsluiten met wat eten en een klein kadootje. Neem sportkleding en gymschoenen mee en deelname is gratis.

Opgeven voor het Sterretjestoernooi kan t/m 29 december via . Geef je naam en leeftijd door.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 4 december 2019

Instituut Jacob Cats, Vierhouten onroerend goed, Slagerij R. Van der Vlis, Vestaal Vastgoed en De Dozenhal hebben op 3 december hun (hoofd)sponsorcontract voor de komende drie jaar met korfbalvereniging CSV Dindoa ondertekend.

Instituut Jacob Cats (Jacob Catslaan 76) is reeds vijf jaar hoofdsponsor en heeft het sponsorcontract weer met drie jaar verlengd. Dindoa heeft daarmee met ingang van dit seizoen dus vijf hoofdsponsors: tezamen met Vierhouten onroerend goed, Slagerij R. Van der Vlis, Vestaal Vastgoed en De Dozenhal sponsoren zij onder andere de kleding van de selectie (Dindoa 1 en 2).

Gert de With, voorzitter van CSV Dindoa is blij met deze brede groep sponsors: “Het zijn zeer diverse Ermelose ondernemers die zich verbinden aan onze vereniging. Daarin is terug te zien dat Dindoa een lokaal betrokken vereniging is, dat past dus goed samen.”


Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 2 december 2019
Dindoa moest afgelopen zaterdag aantreden in een prachtig nieuw sportcomplex in Den Haag tegen Die Haghe. Die Haghe behoorde vroeger tot de top van Nederland, maar is de laatste jaren afgezakt waardoor ze nu uitkomen in de eerste klasse. Dindoa dat titelaspiraties heeft moest deze wedstrijd winnen om de maximale punten uit twee wedstrijden te bemachtigen.

In het begin van de wedstrijd was het stuivertje wissel tot een stand van 4-4. Daarna was het Dindoa die aanzette en uitliep naar 4-10. Op dat moment hadden al 6 verschillende spelers van Dindoa een goal gemaakt. Door een time-out van Die Haghe kwam de thuisploeg terug tot een stand van 9-12. Beide ploegen scoorden nog twee keer en werd er gerust met een 11-14 stand. De tweede helft begon Dindoa goed met een goal van de ingevallen Mark Bronkhorst en liep het uit naar een 12-18 voorsprong. Na de goal van Mark hebben in de tweede helft bij Dindoa alleen nog Saskia Lieman en Daphne van den Berg doelpunten gemaakt namens Dindoa. Door een laatste offensief van Die Haghe kwam de ploeg op 19-22, maar een goal van nogmaals Saskia gooide de wedstrijd in het slot. De eindstand van 20-23 was uiteindelijk terecht en gaf het krachtsverschil goed aan.

Dindoa 1 en 2 treffen volgende week degradatiekandidaat Nova in Bilthoven. Beide ploegen zullen daar met niks anders dan de winst tevreden zijn om in het kampioensspoor te blijven.

Scores Dindoa: Aniek Odding 1, Mark Bronkhorst 1, Jonathan van der Beek 2, Jorik Velgersdijk 3, Tom van den Berg 4 (2), Saskia Lieman 6 (3), Daphne van den Berg 6.

Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 1 december 2019

Ze zijn er weer! Ook dit jaar worden er weer korfballessen op de basisschool georganiseerd. Hiervoor zijn wij opzoek naar enthousiaste trainers die deze korfballessen, tegen een vergoeding, willen geven.

Het gaat om de periode februari 2020 t/m april 2020. Ben jij in deze periode een dag of dagdeel beschikbaar? Wordt jij enthousiast van korfbal? Heb je een affiniteit met kinderen en lijkt het je leuk om onze sport te promoten op de basisschool?

Stuur dan snel een mail naar  of schiet mij (Mark Bronkhorst) aan voor meer informatie.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 25 november 2019

Eens per honderd jaar verrijst sinds 1719 het zeurderige geklaag van Witte Wieven vanaf de Zanderij. Ook dit jaar was het op 8 november 2019 weer raak... In 1819 en 1919 werd het weerzinwekkende gehuil van de Witte Wieven gevolgd door veel spookachtige gebeurtenissen. De korfballers van Dindoa waren dus gewaarschuwd. Toch waagden tientallen dappere jeugdleden zich in het pikkedonkere bos om tussen alle spoken op zoek te gaan naar het in 1719 verloren gegane klooster van De Zanderij.

De doorgaans warm verlichte gang in de Dindoa hal stond vol rook en duistere figuren dwaalden op en neer door de lange hal om avonturiers te waarschuwen voor hetgeen hen te wachten stond. In de verte snerpte het gekrijs van de Witte Wieven door de donkere avond, gevolgd door knetterend vuurwerk en het angstaanjagende gebrul van kettingzagen. Na de laatste waarschuwing vertrokken de dappere Dindoa’ers voor een lange tocht op zoek langs vele verschrikkingen…

Toen het ochtendgloren aan de hemel verscheen en de nevel optrok verrees een blauwe lucht. Alsof er niets was gebeurd werden de volgende dag vele oefenwedstrijden gespeeld door diezelfde dappere jeugdspelers. Iedereen had de tocht doorstaan en het leek erop dat de Witte Wieven het onderspit hadden gedolven. Niet langer zullen de sporters van de Zanderij huiveren voor hun gehuil, niet langer zullen zij zwichten voor het bangmakende gejoel.

Het bestuur van Dindoa wil alle dappere Dindoa’ers graag bedanken voor hun inzet. Wie weet wat er op 8 november 2019 was gebeurd op De Zanderij zonder hun steun, als de Witte Wieven vrij spel hadden gehad…?
 
Wil jij meer zien van de spannende spooktocht? Bekijk dan hier de spannende promovideo en bekijk het fotoalbum op de website. Wellicht kan jij ook een glimp opvangen van de ronddolende spoken!


Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 24 november 2019

Dindoa speelde afgelopen zaterdag de eerste zaalwedstrijd. Nadat zij op het veld in de overgangsklasse speelden, spelen zij nu in de zaal 1 klasse lager. De doelstelling is dan ook om in de zaal ook te promoveren naar de overgangsklasse.

Dindoa liet duidelijk zien dat het zeker een titelkandidaat is. MIA uit Amersfoort was vroeger altijd een lastige tegenstander maar in deze wedstrijd waren het de Blauw Witters die duidelijk het heft in handen hadden. In het begin liep de wedstrijd nog redelijk gelijk op. Van een 0-1 achterstand werd het 5-5 en daarna nam Dindoa iets afstand en zorgde voor een 14-10 ruststand. In de tweede helft scoorde Dindoa twee keer zoveel als MIA. Je zag ook duidelijk dat Dindoa op alle fronten sterker was. Het vak van Saskia Lieman met Roy van Boven, Jonathan van der Beek en Karianne van der Velde had bijna alle rebounds. Daardoor konden zij halverwege de tweede helft tien keer aanvallen wat niet tot een doelpunt leidde maar elke keer hadden zij de rebound. Uiteindelijk benutte Saskia Lieman de elfde kans en scoorde de 24-14. Trainer Steven Brink bracht Jorik Velgersdijk nog in als reserve en die had al met Dindoa 2 van MIA 2 gewonnen met 24-17 en hij was prima op schot. In zijn invalbeurt scoorde hij 4 prachtige doelpunten. Al met al gaat het, zoals het er nu uitziet, een mooi zaalseizoen worden voor Dindoa. Volgende week spelen de Ermeloërs uit in Den Haag tegen Die Haghe.

Scores Dindoa: Jonathan van der Beek 1; Roy van Boven 2; Aniek Odding 2; Karianne van der Velde 3; Jorik Velgersdijk 4; Tom van den Berg 4 (2); Daphne van den Berg 6; Saskia Lieman 8 (1).


Pagina 1 van 189