Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 8 december 2018

Dindoa moest zwaar aan de bak na het verlies van vorige week om de stand in de poule aantrekkelijk te maken.

In een volle Dindoa hal met veel publiek en de trouwe supportersvereniging de Blue Sharks begon de thuisploeg rustig aan de wedstrijd. Het was al snel duidelijk dat Dindoa in alle opzichten sterker was. Dindoa speelde weer met Saskia Lieman in de basis die hersteld was van haar schouderblessure. De thuisploeg liep al snel uit naar een 6-2 voorsprong waarna Mark Bronkhorst met een enkelblessure het veld moest verlaten en Jorik Velgersdijk zijn plaats kon innemen. De blauw witters liepen uit naar een 12-6 voorsprong door veel kansen te creëren en te benutten. Verdedigend liet Dindoa wel wat steekjes vallen waardoor de gasten terug konden komen tot een  15-11 ruststand. Coach Evert Houtriet sprak zijn spelers in de rust toe dat ze scherper moesten zijn en meer druk in de verdediging moesten leggen. ZKC scoorde direct na rust de 15-12 en toen kwam Dindoa op stoom. In vijf minuten tijd liep de thuisploeg uit naar een 23-12 voorsprong. Het waren vooral Saskia Lieman en Daphne van der Berg die goed waren in de afronding. In de uiterst sportieve en mooie wedstrijd was het ZKC dat nog een paar keer tot scoren kwam, maar Dindoa was verreweg de bovenliggende ploeg. Onder luide aanmoediging van het publiek schoot  Kasper Velgersdijk in de laatste  seconde van de wedstrijd Dindoa naar een 32 19 overwinning.

Scores Dindoa: Eline Odding 1; Mark Bronkhorst 1; Jonathan van der Beek 1 (1); Aniek Odding 2; Bjarne Sinneker, 2; Jorik Velgersdijk 3; Kasper Velgersdijk 5; Daphne van der Berg 8; Saskia Lieman 9.

Dindoa 2 liet helaas de punten in de Derby tegen Unitas 3 liggen en verloor nipt met 17-18

Volgende week speelt Dindoa uit in Heerhugowaard tegen Apollo.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 8 december 2018

De balsponsor van deze zaterdag 8 december is Bruijn Café.

In het pand waar voorheen Bar Twinns zat, opende bevlogen horecaman Gert de Bruijn samen met zijn vriendin Maria hun eigen Bruijn(e) café. Inmiddels heeft Bruijn cafe zich gevestigd als een gezellig succesvol cafe.

Het is een 18+ locatie, een plek voor muziek, een hapje en een drankje. “Gewoon een gezellig cafe” aldus Gert zelf. De Bruijn staat iedere dag zelf achter de bar, behalve op zaterdagmiddag dan moet hij voetballen.

Kom snel eens langs bij ‘Bruijn café’ op Stationsstraat 40 midden in Ermelo.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 2 december 2018

Het project Schoon Belonen in Ermelo draait op volle toeren. Ruim 20 sportclubs, scholen, kerken en andere maatschappelijke organisaties uit Ermelo doen er aan mee. Na een succesvolle pilot staat het project als een huis en ook bij Dindoa doen wij actief mee.

Het project Schoon Belonen is een project waarbij flesjes en blikjes worden verzameld en ingeleverd. Naast een schone omgeving levert het project een mooie financiële vergoeding op voor onze vereniging. Elke volle zak met ingezamelde blikjes of petflesjes is 15 euro waard. Dindoa heeft tot nu toe maar liefst duizend euro opgehaald met de actie.

Wat Schoon Belonen in Ermelo extra bijzonder maakt, is dat de flesjes 100% recyclebaar zijn. De ingezamelde kleine petflesjes worden verwerkt bij Morssinkhof in Zeewolde en zij maken er weer nieuwe petflesjes van.

Wil je ook bijdragen aan de actie? Lever dan je flesjes en blikjes in bij Dindoa. Alle kleine petflesjes (tot 0.5 liter) en drankblikjes kunnen worden ingeleverd. Denk aan waterflesjes, limonadeflesjes en blikjes frisdrank.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 2 december 2018

Jaarlijks organiseert Dindoa in de week voorafgaand aan Sinterklaas een speculaas verkoopactie. Ook dit jaar hebben zich weer veel mensen belangeloos ingezet om er weer een groot succes van te maken. Dit heeft een het prachtige resultaat van € 4.688,- opgeleverd. Een fantastische opbrengst die we als vereniging heel goed kunnen gebruiken.

Afgelopen zaterdag speelde het eerste team thuis tegen ASVD. In de rust van de wedstrijd was de prijsuitreiking. Bestuurslid Henk ter Haar heeft op een feestelijke manier bekend gemaakt dat dit jaar de C2 en de E1 winnaar zijn geworden. Enthousiast werden de prijzen door de kinderen in ontvangst genomen. De C2 mag met hele team naar de bioscoop en de E1 gaan gezellig samen naar de McDonalds.

Graag willen we iedereen die zich heeft ingezet om de speculaas actie tot een succes te brengen héél hartelijk bedanken!

Een uitgebreide terugblik op de speculaasactie is te lezen in de Dindoa nieuwsbrief van maandag 3 december.

Winnaar E1 mag met het hele team naar de McDonald's.


Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 1 december 2018

Dindoa dat aantrad met 2 invallers vanwege de blessures van Jorik Velgersdijk en Saskia Lieman moest vol aan de bak tegen het altijd sterke ASVD. Dindoa twee had in de wedstrijd daarvoor laten zien hoe het wel moest door met 29-11 te winnen van ASVD 2.

De Drontenaren openden de score en kwam al snel met 0-2 voor te staan. Daarna herpakte Dindoa zich en Bjarne Sinneker maakte de aansluittreffer. In de aanvallende rebound schoot Dindoa tekort waar het juist in de verdedigende rebound over had. Na wat slordigheden in de aanval bij de Ermeloërs kwamen de gasten op een 3-5 voorsprong. Toen was het Dindoa dat de leiding in het spel nam en met nog 5 minuten te spelen in de eerste helft zorgde voor de gelijkmaker; 6-6. ASVD liet dit niet op zich zitten en scoorde nog 2 maal in de laatste twee minuten waardoor de ruststand 6-8 werd in het voordeel van de Drontenaren.

In de rust werden de winnaars van de speculaasactie van Dindoa bekend gemaakt; De E1 en de C2 hadden de meeste speculaas verkocht. In totaal bracht de speculaasactie netto bijna 4700 euro op.

De tweede helft met een verdere uitloop voor ASVD. De wedstrijd was lekker fel maar bovenal sportief met een scheidsrechter die de boel goed in de hand hield. Het lukte Dindoa niet om minder dan twee punten te naderen op de bezoekende ploeg. Ondanks de toejuichingen van de Blue Sharks en het massaal toegestroomde publiek liep ASVD uit naar een voorsprong van zeven punten in de zestiende minuut; 14-21.

Dindoa wist er nog wel een eindspurt uit te halen door drie benutte strafworpen van Kasper Velgersdijk, twee afstandschoten van Jelmer Steenkamp en twee fraaie toverballen van Mark Bronkhorst.

Ook ASVD bleef in deze eindfase doorscoren en sloot de wedstrijd af met een 19-24 overwinning.

Scores Dindoa: Bjarne Sinneker 1; Marlon van Diest 1; Eline Odding 1; Jonathan van der Beek 1 (1); Jelmer Steenkamp 3; Mark Bronkhorst 3; Kasper Velgersdijk 4 (3); Daphne van der Berg 5

Dindoa twee ruimschoots van ASVD 2 met 29-11 en Dindoa A1 won van MIA met 14-12

Volgende week speelt Dindoa weer thuis. Het eerste speelt tegen ZKV en het tweede speelt de kraker tegen Unitas 3.

 


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 30 november 2018

De balsponsor van deze week is De Externe Voorzitter.

De Externe Voorzitter is een onpartijdige en onafhankelijke gespreksleider voor een ontspannen en resultaatgerichte bijeenkomst. De Externe Voorzitter werkt door het hele land. Wij versterken de onderlinge samenwerking in teams en projecten.

Dus heb je een vergadering die steeds stroef loopt of een team dat niet goed samenwerkt, bel De Externe Voorzitter! Bezoek onze website www.externevoorzitter.nl.


Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 25 november 2018

Beide ploegen hebben elkaar al op het veld ontmoet waarbij Dindoa de punten in Ermelo hield. In Apeldoorn, in de zaal kwam de tweede confrontatie. Dindoa had Bjarne Sinneker in de basis vanwege een geblesseerde Jorik Velgersdijk. De wedstrijd begon spectaculair. Alleen in de eerste zes minuten van de wedstrijd werden er samen al 12 doelpunten gescoord en stond er een stand op het scorebord van 5-7 in het voordeel van Dindoa. Daarna moest Dindoa Saskia Lieman wisselen omdat een heer van Apeldoorn erg hard onder de korf op haar inbeukte waardoor zij met een schouderblessure het veld moest verlaten. Daphne van den Berg viel voor haar in en scoorde in haar eerste balcontact direct een fraai afstandschot; 5-9.

Daarna ging Dindoa lekker door met scoren en liep uit naar een maximale voorsprong van 6 punten in de achttiende minuut; 6-10.Toen waren het de heren van KV Apeldoorn die erg snel en van verre afstand de ballen met gemak raakt schoten en zo ervoor zorgden dat de thuisploeg kon inlopen. Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft kwam Apeldoorn zelfs gelijk op 16-16 maar weer was het Daphne van den Berg die met de laatste scoren van de eerste helft zorgde voor een 16-17 ruststand.

De tweede helft ging voor beide ploegen gelijk op. Het was stuivertje wisselen wie de leiding nam. Coach Evert Houtriet besloot met een tactische wissel Daphne van den Berg van vak te laten wisselen met Marlon van Diest. De onderlinge afstand bleef steeds maar één punt tot de twaalfde minuut toen Apeldoorn uitliep naar een 24-22 voorsprong. Tom van den Berg kwam er in en werd direct fors tegen de grond gewerkt door een speler van Apeldoorn wat de thuisspeler een gele kaart opleverde. Door twee scores van Jonathan van der Beek kwam de stand weer gelijk naar 24-24. Tot tien minuten voor tijd bleef het gelijk opgaan en was het nog 26-26. De wedstrijd werd wel steeds fysieker en begon steeds minder op korfbal te lijken. De laatste vijf minuten van de wedstrijd waren voor de thuisploeg. Dindoa maakte een paar slordige foutjes waardoor de aanvallen onderbroken werden en er niet gescoord kon worden. KV Apeldoorn bleef stevig doorgaan en zorgde onder luid gejuich van het thuispubliek voor een overwinning en eindstand van 31-28

Scores Dindoa: Aniek Odding 2; Mark Bronkhorst 3; Naomi Hackenitz 3; Bjarne Sinneker 4 (1); Jonathan van der Beek 4 (3); Kasper Velgersdijk 5; Daphne van den Berg 7

Dindoa twee verloor in Arnhem met 17-13 van Oost Arnhem 2

Volgende week spelen Dindoa 1 en 2 thuis tegen het altijd lastige ASVD uit Dronten.

 


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 24 november 2018

Houd je ook van poker, roulette of blackjack en durf jij een gokje te wagen?

Vrijdag 1 februari organiseert de Ka-Fee Commissie de Casino Royale avond voor iedereen ouder dan 18 jaar.

Aanvang is om 19:45 en de avond start om 20:00 uur. Kosten zijn 5 euro. De dresscode is 'black tie'.


Pagina 1 van 182