Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 20 oktober 2019

Op een prachtig en goed gevuld complex in Hardinxveld-Giessendam mocht Dindoa 1 aantreden tegen het nog ongeslagen HKC 1. HKC dat afgelopen jaar een aantal spelers heeft ontvangen die allemaal ervaring hadden in de Korfbal League. HKC startte scherp aan de wedstrijd en nam gelijk al een 3-0 voorsprong. Door twee rake schoten van uiteindelijke topscorer Aniek Odding kon Dindoa nog wat terugdoen en werd het 5-2. Coach Steven Brink begon weer met de van een blessure teruggekeerde Jorik Velgersdijk in de basis. Daarnaast begon Romy van Enk in de basisacht, omdat Saskia Lieman al een wedstrijd bij het tweede team in de benen had. Dindoa had het lastig om onder de druk van HKC uit te spelen en kwam moeilijk tot kansen. Een prachtige doorloopbal van Roy van Boven zorgde na een kwartier voor een tussenstand van 8-3. Toen was al duidelijk dat HKC domineerde op eigenlijk alle fronten in het veld en dat het voor Dindoa een hele zware middag zou worden. Nogmaals een schot van Aniek Odding zorgde voor een ruststand van 15-5.

Na rust bracht coach Steven Brink een aantal wissels zodat die ook speelminuten kregen in het eerste team. Eline Odding bekroonde haar invalbeurt gelijk met drie goals. In de tweede helft ging HKC freewheelend richting het einde en maakte daarbij nog een paar hele mooie combinaties en goals. De wedstrijd werd afgesloten met een fraaie afstandstreffer vanaf de middenlijn en vanuit de lucht van HKC. De eindstand kwam hierdoor op 30-12. In deze wedstrijd werd duidelijk dat het HKC de gedoodverfde favoriet is voor het kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse.

Scores Dindoa: Roy van Boven 1, Romy van Enk 1, Jonathan van der Beek 1, Kasper Velgersdijk 2, Eline Odding 3, Aniek Odding 4.

Dindoa 2 won van koploper HKC 2 met een aantal spelers van Dindoa 1 in de basis en voert hierdoor zelf de lijst aan in de reserve eerste klasse met 1 punt voorsprong op HKC. Kampioenschap is doelstelling, zodat zowel het eerste team als het tweede team van Dindoa straks in de overgangsklasse spelen.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 16 oktober 2019

Dinsdagavond 15 oktober vond in de Heerlickheijd van Ermelo de uitreiking plaats van de cheques. Dindoa mocht een cheque met het mooie bedrag van 700 euro ontvangen.

Dank aan iedereen die een stem op Dindoa heeft uitgebracht. En natuurlijk dank aan de Rabobank die dit alles mogelijk gemaakt heeft.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 14 oktober 2019

Vrijdag 8 november wordt er een spectaculaire spooktocht georganiseerd. Het is voor de A-, B-, en C-jeugd.

De spooktocht start om 19.30 en kosten zijn 5 euro. Het is inclusief een hapje en een drankje.

Aanmelden kan per persoon voor 1 november via . Er worden groepjes gemaakt. Na je aanmelding kun je in de kantine vinden hoe laat je met je groepje start. Dit om niet ieder groepje in één keer te laten starten.

Dus hou jij van spanning en durf jij die avond onze griezelige spoken in de ogen te kijken? Meld je dan vooral aan!

We zien jullie dan! 

De legende van de Zanderij

Het was bar slecht weer op 8 november 1719. De regen viel met bakken naar beneden en de bliksem verlichtte de hemel iedere minuut. De wind gierde door de bomen en zorgde voor een onheilspellend geluid. Vreemde schimmen waren zichtbaar rondom de Zanderij, waardoor niemand zich naar buiten waagde.

Plotseling was er een extreem harde knal. Veel luider dan een normale donderslag en iedereen wist direct dat dit niet goed was. De mensen keken naar buiten maar zagen niets. Na de laatste klap was het onweer opgehouden en daarmee ook de mogelijkheid om bij het bliksemlicht iets te bekijken. Het bleef aardedonker buiten.

Toen de mensen de volgende ochtend bij het eerste daglicht naar buiten kwamen zagen ze tot hun schrik dat het Klooster, dat totdat moment midden op de Zanderij stond, was verdwenen. Maar ze zagen ook dat er op de plek van het Klooster een diepe kuil was ontstaan. Rondom de kuil was een vage dikke nevel zichtbaar waar het zeurderige geklaag uitkwam van de Witte Wieven.

Iedereen wist dat dit niet goed was. Als de Witte Wieven op een plek te horen of te zien waren gebeurde er daarna altijd iets vreselijks!

De bewoners van de Zanderij waren doodsbang, de ochtend van 8 november 1719. Niemand weet wat er daadwerkelijk gebeurd is die dag. Het kan zijn dat niemand durfde te vertellen wat er gebeurd was, maar het is veel aannemelijker dat er na die dag niemand meer over was om de legende van de Zanderij na te vertellen.

Wel is het opvallend dat er zowel in de nacht van 8 november 1819 als in 1919 vreemde geluiden en onverklaarbare rook uit de kuil kwam. Bovendien was er in de omgeving opnieuw het zeurderige geklaag van de Witte Wieven te horen.

Nu het bijna 8 november 2019 is, vraagt iedereen zich af wat er gaat gebeuren op de Zanderij…


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 13 oktober 2019

Woensdag 6 november wordt er een middag pompoen snijden georganiseerd. Het is voor de D-, en E-jeugd van 14:00 tot 16:00.

Laat je creativiteit zien en maak een mooi figuur in de pompoen!

Hopelijk zien we jullie dan!


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 14 oktober 2019

Maandagavond 7 oktober 2019 ging om 19.30 uur een memorabele jaarvergadering van start. Er zou o.a. gesproken gaan worden over de voortgang van de accommodatie. Met een opkomst van 45 leden was de kantine gezellig vol maar met zoveel leden als onze club is een opkomst van 45 personen toch mager. Wij nodigen u nu al van harte uit voor de algemene ledenvergadering van volgend jaar!

De avond ging van start met een welkomstpraatje van de voorzitter. Het jaarverslag van vorig jaar werd doorgenomen en de jaarverslagen van de commissies werden doorgelopen. Er werden geen bijzonderheden gemeld. De commissies hielden een korte pitch over de plannen van het komend jaar. De financiën kwamen ook aan bod en de kascontrole commissie heeft de penningmeester gedechargeerd van zijn taken.

Er volgde een presentatie over de voortgang van de accommodatie. Met een grote meerderheid is het voorstel van het bestuur aangenomen: Dindoa houdt de accommodatie in eigen beheer. Later hoort u hier meer over.

De vergadering ging verder met het aftreden van bestuursleden Henk ter Haar en Jonathan van der Beek. Zij werden hartelijk bedankt voor hun werkzaamheden binnen het bestuur. Gerlant Compagner en Thijs Groen werden onder luid applaus geaccepteerd als nieuwe bestuursleden.

Ook werd de activiteitenbeker weer uitgereikt, waarvoor dit jaar voor het eerst genomineerd kon worden. Er is gekozen voor een werkpaard, een stille kracht die elke dag te vinden is op onze vereniging en die allerhande klussen uitvoert. De beker werd onder luid applaus uitgereikt aan Gem Sikkema.

Ook waren er leden 25 jaar lid van onze mooie club. Vincent Stoffelsen en Karel van der Horst (helaas niet aanwezig) kregen een speldje uitgereikt. Daisy te Brake, inmiddels 26 jaar lid, kreeg het speldje welke zij vorig jaar helaas niet in ontvangst kon nemen. Om 22.15 werd de vergadering afgesloten met een dankwoord aan de aanwezigen.


Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 12 oktober 2019

Op een miezerige, druilerige zaterdagmiddag kon Dindoa 1 precies nadoen wat Dindoa 2 in de wedstrijd ervoor deed tegen ASVD. Dindoa 2 heerste op alle vlakken tegen ASVD 2 en won uiteindelijk ruimschoots en met gemak de thuiswedstrijd tegen de Drontenaren met 28-13. Dit was voor Dindoa 1 een mooi voorbeeld om te volgen. Dindoa heeft de laatste seizoenen eigenlijk altijd van ASVD verloren maar vandaag waren de Ermeloërs bijzonder scherp en sterk. Het duurde even voor de wedstrijd van Dindoa 1 op gang kwam maar na een vijftal minuten wist Dindoa de stand van 1-1- uit te breiden naar 7-2. Coach Steven Brink had Jonathan van der Beek weer in de basis gezet omdat Jorik Velgersdijk nog steeds geblesseerd is. Vooral Roy van Boven, dit jaar overgekomen van Unitas, scoorde in de eerste helft al 5 velddoelpunten. Dindoa ging met een goed gevoel de rust in met een tussenstand van 16-9. De tweede helft was eigenlijk niet anders dan de eerste helft; Dindoa was scherper in het schot en verdedigde zeer strak en gedisciplineerd. Ook was duidelijk te zien dat er een team stond waarvan de spelers elkaar uitstekend konden vinden in het spel.  De thuisploeg wist zelfs een voorsprong te creëren van 14 punten tegen ASVD; 26-12. Omdat Dindoa zoveel voor stond en zeker wist de wedstrijd niet meer uit handen te geven, wisselde coach Steven Brink een aantal reservespelers om hen ook nog te kunnen laten genieten van deze overwinning. Jelmer Steenkamp viel in en scoorde direct 3 keer. Aan het eind van de wedstrijd bij een stand van 28-14 lukte het de gasten om nog een paar keer te scoren en de stand terug te brengen tot 28-18. Dat was genoeg voor Dindoa en zij namen het initiatief weer en zorgden uiteindelijk voor een eindstand van 30-21. Dit was de tweede overwinning voor Dindoa in de overgangsklasse.

Volgende week wacht voor Dindoa 1 en 2 de zware uitwedstrijd tegen HKC uit Hardinxveld Giessendam.

Scores Dindoa 1: Karianne van der Velde 1; Tom van den Berg 2; Jonathan van der Beek 2; Daphne van den Berg 3; Jelmer Steenkamp 3; Aniek Odding 3; Kasper Vegersdijk 4; Saskia Lieman 4 (2); Roy van Boven 8.

 


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 12 oktober 2019

Op het veld zijn de B3, C3, D4, E1 en E2 kampioen geworden. Gefeliciteerd!

Staat jouw kampioensfoto hier nog niet bij? Stuur deze dan naar .

Dindoa B3 bijna ongeslagen kampioen

Op een druilerige zaterdagochtend startte Dindoa B3 (met nog twee wedstrijden te gaan) al in kampioenspositie. Ondanks het aanvallende spel van de Meeuwen lukte het de meiden van de B3 om de rust in te gaan met 3-1. Twee punten waren uit strafworpen verkregen. In de pauze gaf trainer Lars aan dat de B3 ook zonder strafworpen van dit team moet kunnen winnen.

Kort na de pauze scoorden de Meeuwen de 3-2. Er volgde lange tijd een verbeten strijd om de bal. Na een ver afstandsschot van Vicky Kappenberg braken goede tijden aan voor de B3. Alsof het niets was kwamen als snel de 5-2 en de 6-2. Topscorer was Charlotte de Vin met drie goals (een strafworp). Andere goals kwamen van Iris, Vicky en Gabrielle (strafworp).

Nog een wedstrijd te gaan voor een ongeslagen kampioenschap.


Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 5 oktober 2019

Na verliespartijen en gelijkspelen in de nieuwe overgangsklasse kwam vandaag de eerste winst voor Dindoa. Dindoa was al vanaf het begin de sterkste ploeg in alle opzichten. Dindoa was meer in balbezit, creëerde meer kansen en was ook erg sterk in de rebound. Mede door deze aspecten kwam Dindoa al snel met 3-0 voor te staan. Tweemaal Zes (nog een term uit het oude 3 vaks korfbal toen er nog 6 dames en 6 heren in één team speelden), kon nog 2 keer scoren voordat de thuisploeg de voorsprong uitbreidde naar 6 punten; 8-2. Onder geweldige omstandigheden, mooi weer en volle tribunes kon Dindoa zelfs uitlopen tot 7 punten; 10-3. Daarna kwam TZ een beetje bij naar 11-8 maar in de laatste minuut van de eerste helft lukte het Dindoa om de ruststand op 13-8 te zetten.

Het begin van de tweede helft was TZ absoluut niet de ploeg die de Ermeloërs hadden verwacht. Dindoa kreeg voldoende kansen en het lukte de ploeg van coach Steven Brink om uit te lopen tot 19-8. Dat het bij TZ niet lekker liep bleek ook wel dat zij in 1 minuut 2 strafworpen mistten. Daarentegen was het Tom van den Berg die 5 keer uit een strafworp scoorde. De hele tweede helft was duidelijk voor Dindoa. Waar zij in vorige wedstrijden in de tweede helft een voorsprong uit handen gaven, was het vandaag niet moeilijk om de voorsprong vast te houden en zelfs nog even uit te breiden tot 15 punten; 25-10. Toen was het duidelijk dat de winst binnen was met nog maar 7 minuten te spelen en bracht coach Steven Brink wisselspelers in en gaf een aantal basisspelers een publiekswissel. Uiteindelijk kon TZ in de laatste minuten nog een paar keer scoren maar Dindoa behaalde een welverdiende en zorgvuldig opgebouwde overwinning op Tweemaal Zes met een score van 27-16.

Scores Dindoa: Jonathan van der Beek 1; Kasper Velgersdijk 1; Aniek Odding 3; Saskia Lieman 5; Daphne van den Berg 5; Roy van Boven 6; Tom van den Berg 6 (5)

Dindoa 2 speelde een gelijkspel tegen Tweemaal Zes 2. Ondanks een voorsprong in de eerste helft konden de gasten in de tweede helft erop en erover maar het lukte Dindoa om er nog een gelijke stand uit te halen; 12-12.

Volgende week speelt Dindoa thuis tegen de angstgegner ASVD uit Dronten.


Pagina 1 van 188