Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 17 februari 2019

De thuiswedstrijd voor Dindoa 2 werd met 1 punt verschil in de laatste minuut verloren. Om die reden wilde Dindoa 2 revanche nemen op de buren. De wedstrijd begon goed voor Dindoa in Harderwijk. Jelmer Steenkamp benutte een strafworp en bracht Dindoa op voorsprong. Unitas wist aan te sluiten en dat lukte Unitas ook bij 1-2. Daarna was het aan de Ermeloërs om de wedstrijd over te nemen. Door doelpunten van met name Tessa Lolkema en Sam van der Beek liep Dindoa uit naar een 8-13 ruststand. Dat beloofde veel voor een tweede helft en de overwinning. De ploeg uit Ermelo stond onder leiding van Evert Houtriet (coach van Dindoa 1) die de zieke Jan de Boer verving. Het begin van de tweede helft was voor Unitas. Van de vijf punten voorsprong voor Dindoa bleef er maar 1 punt over. Unitas trok de boel weer recht door in te lopen tot 13-14. Toen werd het weer wit-blauw tijd. Onder aanmoedigingen en gejuich van de meegereisde supporters, lukte het de Ermeloërs om weer te scoren. Door 4 scores op rij wist Dindoa halverwege de tweede helft de voorsprong weer uit te bouwen tot 13-18. De overwinning leek zeker. Na deze fraaie doelpunten zakte de ploeg in. Er kwamen geen doelpunten meer voor Dindoa en Unitas nam het initiatief in de wedstrijd over. De thuisploeg wist het heel spannend te maken door in de laatste minuut de 18-18 te scoren en tegelijk daaroverheen voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong te nemen; 19-18. Sam van der Beek kon met een fraai schot vanaf de middenlijn dit weer gelijk trekken naar 19-19. en toen mocht Unitas nog één keer aanvallen en beloonde zichzelf met een doelpunt; 20-19 en de overwinning.

Heel zuur voor Dindoa dat zo graag deze derby had willen winnen maar 15 minuten lang niet scoren heeft hen opgebroken.

Scores Dindoa: Thomas van Diest 1; Romy van Enk 1; Sharon Verhoef 1; Tom van der Berg 2; Jelmer Steenkamp 3 (1); Tessa Lolkema 4; Sam van der Beek 7


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 13 februari 2019

Dindoa zoekt met ingang van het seizoen 2019-2020 een trainer/coach voor haar tweede senioren team. Dit team speelt zowel op het veld als in de zaal reserve 1e klasse en draait in de middenmoot mee.

Dindoa is een jonge ambitieuze vereniging. Naast korfbal op zo hoog mogelijk niveau telt het sociale aspect ook mee.

Ben jij de persoon die openstaat voor de nieuwste ontwikkelingen binnen de korfbalsport en ben jij diegene die oog heeft voor de ontwikkeling van jonge spelers, dan komen wij graag met jou in contact. 

Neem voor meer informatie contact op met Uulke van Barneveld, voorzitter Technische Commissie. Tel: 06-17397307.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 12 februari 2019

Het schoolkorfbal komt in zicht! Dat betekent dat er weer korfballessen gegeven worden op de basisscholen van Ermelo.

Vind jij het leuk om jouw korfbalervaring op basisschooljeugd over te brengen en deze lessen te verzorgen …neem dan contact op met Uulke van Barneveld, voorzitter technische commissie.

Enne… misschien niet helemaal onbelangrijk… je krijgt er ook een financiële vergoeding voor.

 

Mocht je meer informatie willen dan kun je Uulke daar uiteraard ook voor contacten:  

 

 

 


Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 9 februari 2019

Dindoa 1 en 2 moesten afgelopen zaterdag in Dronten aantreden tegen ASVD 1 en 2.

ASVD 1 is koploper in de eerste klasse en tot nu toe nog ongeslagen in de zaal. Dindoa 2 begon de avond goed door met 1 punt verschil van ASVD 2 te winnen; 20-21.

Toen was het aan de hoofdmacht van Dindoa om dit geweldige resultaat te evenaren. ASVD begon goed door al binnen 10 seconden de voorsprong van 1-0 neer te zetten en daarna de 2-1 te scoren. Het waren de dames Naomi Hackenitz en Daphne van der Berg die zorgden dat de Ermeloërs weer gelijk kwamen; 2-2. Toen was het aan de thuisploeg om een kleine voorsprong op te bouwen. De Drontenaren waren beter in de rebound, zuiverder in het schot en bleven heel geconcentreerd spelen. Dindoa kwam daardoor op een 12-8 achterstand en ging met dezelfde 4 punten achterstand de rust in; 17-13.

Vervangend coach Jan de Boer van Dindoa 2 (coach Evert Houtriet had vorig week rood gekregen en was deze wedstrijd geschorst) sprak de spelers in de rust goed toe en zorgde er voor dat ze met meer overtuiging de tweede helft in gingen en ook geconcentreerder bleven spelen. Daar waar ASVD maar één doelpunt scoorde, wist Dindoa er vijf te scoren en daarmee een gelijke stand neer te zetten; 18-18. Helaas was er op en erover niet voor de blauw witte formatie weggelegd; ASVD scoorde de 19-18 en Saskia Lieman maakt in dezelfde minuut de 19-19. De thuisploeg scoorde weer een punt en Dindoa sloot weer aan door een kleine kans die benut werd door Daphne van der Berg; 20-20. Van 21-20 werd het door een afstandschot van Kasper Velgersdijk 21-21 waarna Daphne van der Berg zorgde voor spektakel door voor het eerst een voorsprong voor Dindoa op het scorebord te zetten; 21-22. Helaas voor de Ermeloërs werd in dezelfde minuut door ASVD de gelijkmaker gescoord en liepen zij met nog zeven minuten te spelen uit naar een 23-22 voorsprong. Weer was het een Dindoa dame, Saskia Lieman, die de gelijkmaker scoorde 23-23 en de spanning weer helemaal terug bracht. ASVD kon de wedstrijd beslissen door in de laatste minuten een strafworp te benutten; 24-23 waarna het Dindoa niet meer lukt om gelijk te komen. ASVD dat vorige week nog dik 40 doelpunten maakte, werd het goed lastig gemaakt door Dindoa dat zeker door goed spel in de tweede helft een gelijkspel verdiend had.

Scores Dindoa: Jonathan van der Beek 1; Kasper Velgersdijk 2; Mark Bronkhorst 2; Aniek Odding 2; Naomi Hackenitz 2; Saskia Lieman 3; Jorik Velgersdijk 4; Daphne van der Berg 7.

Dindoa 1 is volgende week vrije en Dindoa 2 speelt de derby tegen Unitas 3.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 5 februari 2019

Afgelopen zaterdag vond de loterij plaats als dank voor alle Vrienden van Dindoa die ook dit jaar weer Dindoa sponsoren met € 25,-.

Dit keer bestonden de prijzen uit een bon van € 50,- van Lammert van Nijhuis, een bourgondisch pakket van de Bourgondiër, een tegoedbon voor een overheerlijke vlaai van Hema Ermelo en een douchepakket van Kneipp.

We bedanken de sponsoren van harte voor het beschikbaar stellen van de prijzen en feliciteren de winnaars.

Cadeaubon van Lammert van Nijhuis: Daisy & Ben te Brake
Pakket van de Bourgondiër: Clasien Brons
Tegoedbon vlaai Hema Ermelo: Fam. Paarlberg
Douchepakket: Marina van den Berg


Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 2 februari 2019

In een ongemeen spannende wedstrijd, in een overvolle Dindoahal wist Dindoa in de tweede helft het verschil te maken tegen Apeldoorn door zich te focussen op het korfbalspel en te blijven scoren.

De wedstrijd begon al stromachtig. De doelpunten vielen als rijpe appelen; in 5 minuten tijd was de stand al 6-4 voor Dindoa. De scores gingen om en om. De wedstrijd was zoals Dindoa al wel verwacht had, fysiek en veel op de persoon. De scheidsrechter had het er de eerste helft knap zwaar mee om alle overtredingen goed te beoordelen. Na een 7-7 gelijke stand begon het bij Dindoa te lopen, vooral daar waar Saskia Lieman in de aanval stond. Alleen al in de eerste helft scoorde Saskia 7 doelpunten. Dindoa wist uit te lopen naar een 14-8 voorsprong maar zakte toen wat in waardoor Apeldoorn het initiatief kon overnemen en terug kon komen tot 14-13. Bij een opstootje in het veld kwam de coach van Dindoa, Evert Houtriet het veld in om zijn spelers te beschermen en werd met geel weggestuurd waarna nog een gele kaart voor hem volgde vanwege commentaar en kon de coach van Dindoa twee, Jan de Boer het coachen van het eerste overnemen.

Dindoa ging met een minimale voorsprong de rust in; 16-15.

Direct bij aanvang van de tweede helft was duidelijk dat Dindoa voor de overwinning wilde gaan. Gedreven en als vak en team goed spelend, liepen de Ermeloërs al snel uit op Apeldoorn door goed te blijven korfballen en zoveel mogelijk de rust bewarend. Dindoa was in de tweede helft op alle fronten sterker. De schoten vielen goed, er was een prima rebound en het publiek stond vol achter de thuisploeg. Ook het publiek van Apeldoorn, dat zelfs met een bus naar Ermelo was gekomen, liet zich niet onbetuigd maar moest toch de meerdere erkennen in Dindoa. De eindstand leek af te gaan op een 30-24 tot Mark Bronkhorst in de laatste minuut nog twee keer kon aanleggen en daarmee de eindstand bracht op 32-24. Een verpletterende nederlaag voor Apeldoorn en belangrijke punten voor Dindoa om zich in de middenmoot te handhaven. Volgende week komt de zware uitwedstrijd tegen de koploper ASVD in Dronten.

Scores Dindoa: Sam van der Beek 1; Naomi Hackenitz 1; Kasper Velgersdijk 2; Jorik Velgersdijk 3; Daphne van der Berg 6; Mark Bronkhorst 7; Saskia Lieman 12 (4)

Dindoa 2 verloor van Oost Arnhem 2 met 23-28


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 28 januari 2019

Rouwkaart van Henry Mol


Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 27 januari 2019

Dindoa moest afgelopen zaterdag in Zoetermeer aantreden tegen Phoenix dat op een gelijke positie als Dindoa in de poule staat; allebei 6 wedstrijdpunten.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd werden bepaald door Jorik Velgersdijk en zijn tegenstander. Dindoa kwam met 2-0 achter waarna Jorik de stand weer gelijk trok naar 2-2. Toen was het de lengte van de Phoenix heren die er voor zorgde dat Dindoa in de problemen kwam; Phoenix onderschepte met de lange armen veel passes van Dindoa, had bijna al rebound en schoot heel zuiver van verre afstanden raak. Halverwege de eerste helft stond Dindoa achter met 9-2. Dindoa kon nog wel iets terug doen door voorzichtig mee te scoren maar het initiatief bleef bij de thuisploeg waardoor de ruststand 15-8 werd. Tijd voor een goed gesprek in de kleedkamer tussen trainer en spelers. Dit was de tweede helft ook zeker te zien. Beide ploegen gingen gelijk op in de scores en Phoenix liep zelfs uit naar een acht punten voorsprong; 19-11. Toen was het niet Phoenix die uit de as herrees maar Dindoa richtte zich op. Door sneller spel, tactische wissels van coach Evert Houtriet die de heren verplaatste naar het andere vak, zuivere schoten en beter samenspel kwamen de Ermeloërs terug tot slechts drie punten verschil; 21-18. Phoenix liet dit niet verder gaan en scoorde drie keer op rij; 24-18. Saskia Lieman en Aniek Odding konden het verlies nog beperkt houden door beide nog een keer te scoren maar Phoenix sloot de wedstrijd af met het laatste punt waardoor de einduitslag uitkwam op 25-20.

Scores Dindoa: Jonathan van der Beek 1; Naomi Hackenitz 1; Bjarne Sinneker 1; Daphne van der Berg 2; Aniek Odding 2; Kasper Velgersdijk 3 (1); Jorik Velgersdijk 4; Saskia Lieman 6 (1)

Dindoa 2 verloor in Veenendaal met 19-17 van SKF 3

Volgende week speelt Dindoa 1 thuis tegen Apeldoorn 1


Pagina 1 van 183