Gaat u online bestellen? Volg dan dit stappenplan!

  1. Klik op de banner rechts onderaan op de homepage van Dindoa of ga naar https://www.sponsorkliks.com/winkels.php?club=6066. U wordt doorgelinkt naar de site van SponsorsKliks.

  2. Als het goed is staat CSV Dindoa ingesteld als sponsordoel. Mocht dit niet het geval zijn, selecteer CSV Dindoa.
  3. Kies in het overzicht van de webwinkels voor de webwinkel waar u uw bestelling wilt plaatsen. U wordt doorgelinkt naar de webwinkel.
  4. Plaats de bestelling.

Waarom SponsorKliks?

Vanuit de sponsorcommissie zijn wij continu bezig om te kijken naar diverse mogelijkheden om geld binnen te halen voor Dindoa. Hier wordt naast het binnenhalen van sponsors tevens gekeken naar alternatieve manieren om geld op te halen, zoals bijvoorbeeld acties als Oud Papier Actie, Speculaasactie, Grote Club Actie etc. Al langere tijd is de wens om binnen Dindoa naast de bestaande acties een actie te implementeren die een aanzienlijke jaarlijkse geldstroom oplevert en die daarnaast niet te veel vraagt van onze leden. SponsorKliks biedt hiertoe de mogelijkheid!

Wat is Sponsorkliks en hoe werkt het?

SponsorKliks is een concept waarmee leden, supporters en overige betrokkenen de vereniging kunnen sponsoren middels hun reguliere internetaankopen.

In vaktermen wordt dit wel een referral programma genoemd. Een referral programma houdt in dat een webshop een commissie betaalt aan de partij die ervoor zorgt dat een klant bij hun op de webshop een aankoop doet. De webshops betalen als het ware een marketingvergoeding op basis van “toegevoegde waarde”. De prijs blijft voor een consument gelijk als aan directe aanschaf. Webshops betalen zo dus alleen voor daadwerkelijk gemaakte aankopen aan de bemiddelende partij.

SponsorKliks is zo’n bemiddelende partij die hier op ingesprongen is en zij hebben voor verenigingen een model ontwikkeld die het mogelijk maakt een eigen account aan te maken en te verdienen aan de online aankopen van haar leden.

Dit filmpje legt uit hoe het werkt: https://www.youtube.com/watch?v=vcy2INyrRJY.

Voor alle duidelijkheid: er hoeft niet méér aangekocht te worden, maar slechts de aankoop te laten verlopen via de SponsorKliks-banner zonder dat het iets extra’s kost. Degene die online iets wil kopen, klikt op de button/banner en linkt daarmee door naar een winkeloverzicht van ruim 250 webwinkels, waaronder Zalando, Bol.com, Booking.com, Mediamarkt. Via de logo’s klik je direct door naar de betreffende winkels en kun je je bestelling plaatsen, zoals je gewend bent.

Het enige dat SponsorKliks registreert in dit proces, is de klik van de vereniging waar de bezoeker van afkomstig is, om zodoende te achterhalen dat een aankoop door een Dindoa lid is gedaan en een bepaald bedrag of percentage op conto van Dindoa bijgeschreven kan worden. Persoonsgegevens vult de besteller enkel in op de pagina van de betreffende webwinkel.

Hoe verdient Dindoa aan SponsorKliks?

Voor alle bestellingen die via de banner verlopen, ontvangt SponsorKliks een commissie van de betreffende webwinkeliers. Van de commissie die betaald wordt door een webshop wordt 75% uitgekeerd aan Dindoa en 25% komt ten goede aan SponsorKliks. De commissie aan SponsorKliks verschilt per webshop en eventueel zelfs per aankoop op eenzelfde webshop. Het kan gaan om vaste bedragen en het kan gaan om percentages van het aankoopbedrag.

De koper betaalt hetzelfde als wanneer de bestelling rechtstreeks zou zijn geplaatst en levert toch een bijdrage aan de kas van Dindoa.

Welke webshops staan op Sponsor Kliks?

Een greep uit de opgenomen webshops: Cool Blue (1-10% van de bestelling), Wehkamp (1,13-5,5% van de bestelling), Zalando (6% van de bestelling), Thuisbezorgd.nl (€0,75 - € 1,- per bestelling), Mediamarkt, Bol.com, Booking.com, AktieSport, Bart Smit, Blokker, KLM, Vodafone etc.

Voor een volledig overzicht kijk hier: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?show=all.