wedstrijdverslagen 581

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 27 november 2022

Er stond Dindoa 1 een zware wedstrijd te wachten. Dit had niet alleen te maken met een sterk SCO/European Aerosols, maar bovenal vanwege het overlijden van Henk ter Haar. Henk was voor velen onlosmakelijk verbonden met Dindoa en de selectie. Jarenlang was hij trouwe supporter, teambegeleider, razende reporter en reisde hij stad en land af voor zijn club. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Henk en speelde de selectie met rouwbanden.

Dindoa startte na dit beladen moment aan de wedstrijd in een ietwat gewijzigde opstelling. Wouter van den Brom, sinds dit jaar overgekomen van Sparta Nijkerk, had voor het eerst een basisplaats in Dindoa 1. Hij werd in de aanval gecompleteerd door Daphne van den Berg, Karianne van der Velde en Bjarne Sinneker. Het eerste schot kwam uit handen van Daphne van den Berg en dit was direct een doelpunt. SCO was hiervan niet onder de indruk en bracht de stand gelijk op 1-2. Dindoa begon sterk aan de wedstrijd en wist over meerdere schijven te scoren. De Ermelose ploeg toonde veerkracht en eenheid in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Roy van Boven trok de stand gelijk en twee doelpunten van Daphne van den Berg zetten een 4-2 op het scorebord. Aniek Odding toonde ondertussen haar verdedigende kwaliteiten en blokte haar tegenstander. SCO scoorde mee, maar Dindoa wist de voorsprong van twee te behouden door doelpunten van Saskia Lieman, Wouter van den Brom en Bjarne Sinneker. Vervolgens waren het Lars van der Velde en Aniek Odding die de korf wisten te vinden en hiermee kwam het gat op vier: 12-8. Dit spelbeeld veranderde niet tot kort voor rust, toen er een stand van 14-11 op het scorebord prijkte. SCO zette echter nog even aan en binnen luttele minuten werd de stand gelijkgetrokken met een dubieuze buzzer beater: 14-14.

Het eerste doelpunt na de rust kwam uit handen van SCO, maar Dindoa wist de flow van de ploeg uit Oldeholtpade te doorbreken. Dankzij doelpunten van Daphne van den Berg, Roy van Boven en Lars van der Velde werd er weer een voorsprong gepakt: 17-15. Het stuivertje wisselen kon beginnen en beide ploegen wisten om en om de korf te vinden. Hugo van Woudenberg bracht Jonathan van der Beek voor meer kracht in de korfzone. Ook Hillebrand Diever, coach van SCO, deed een tactische wissel: twee dames werden van vak gewisseld. Zodoende werd er meer aanvallende kracht naast Marloes Frieswijk gebracht, die zeer goed van het scoren werd gehouden door een collectief verdedigend Dindoa. De tactische zet sorteerde direct effect, want Kim van Dalen, nu spelend naast Frieswijk, wist direct de 18-19 te scoren. SCO begon meer en meer de overhand te nemen en benutte meer kansen. Dindoa was niet meer bij machte om bij te blijven en moest in de laatste tien minuten haar meerdere erkennen in SCO. Daphne van den Berg en Saskia Lieman deden nog een duit in het zakje, maar SCO was in de eindfase sterker dan Dindoa. Het arbitrale duo floot uiteindelijk af bij een stand van 21-24.

Al met al een zeer sterke wedstrijd van Dindoa waarin minimaal een punt wellicht verdiend was geweest. De Ermelose ploeg heeft laten zien zich te kunnen meten met de favorieten in de poule. Dindoa 2 was niet opgewassen tegen SCO 2 en verloor met 12-17.

Volgende week zal Dindoa 2 aantreden tegen DVO/Accountor 3. Dindoa 1 speelt om 19:30 tegen SKF 1. Er werd op het veld ook al tegen de ploeg uit Veenendaal gespeeld en deze wedstrijd ging in de slotminuten verloren. Dindoa zal er dus op gebrand zijn om de punten mee naar Ermelo te nemen.

Doelpunten: Lars van der Velde 5, Daphne van den Berg 5, Saskia Lieman 4, Roy van Boven 2, Bjarne Sinneker 2, Wouter van den Brom 1, Aniek Odding 1, Karianne van der Velde 1

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 1 november 2022

De achtste en tevens laatste speelronde van de eerste helft van de veldcompetitie stond op het programma. De tegenstander: Die Haghe. Dindoa kwam er in de eerste wedstrijd van de competitie niet aan te pas en verloor met 14-29. De Ermelose ploeg heeft de afgelopen weken een mooie groei getoond waardoor deze wedstrijd zeker niet op voorhand verloren was.

Hugo van Woudenberg kon deze week weer beschikken over Mark Bronkhorst. Hij begon, samen met Bjarne Sinneker, Karianne van der Velde en Aniek Odding in de verdediging. Die Haghe startte scherp aan de wedstrijd en wist de eerste twee aanvallen direct te bekronen met een doelpunt. Hierdoor keek Dindoa binnen luttele minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Bjarne Sinneker en Aniek Odding wisten middels een schot en een strafworp de stand weer gelijk te trekken. De beide ploegen ontliepen elkaar weinig, maar het initiatief lag wel continu bij Die Haghe.

Het eerste aanvalsvak van Dindoa met Roy van Boven, Lars van der Velde, Marinda Vliek en Saskia Lieman was nog ietwat zoekende. Er werd veel gecombineerd en men kon herhalen dankzij de reboundkracht in het vak, maar de bal had de korf nog niet gevonden. Het arbitrale duo gaf meermaals een vrije bal voor herhaalde overtredingen van Die Haghe, maar ook deze wist Dindoa nog niet te verzilveren. Lars van der Velde en Saskia Lieman wisten de ban te doorbreken door beiden een doorloopbal prachtig af te ronden. Dindoa keek, na een goed kwartier spelen, tegen een minimale achterstand aan: 7-6.

Die Haghe bleef ook in het tweede deel van de eerste helft telkens tegen de goede kant van de score aankijken. Dindoa kreeg echter wel meer en meer verdedigende grip en diverse passes aan Haagse zijde werden onderschept door onder andere Marinda Vliek en Karianne van der Velde. Het leek erop alsof er met een gelijke stand gerust zou worden, maar Die Haghe wist nog eenmaal de korf te vinden vanaf de strafworpstip: 11-10.

De beide ploegen waren zoekende in de eerste minuten van de tweede helft. De uitgelezen kans op de gelijkmaker volgde voor Dindoa, maar de strafworp werd gemist. Die Haghe wist, na zeven minuten zonder doelpunt, het gat te vergroten naar twee doelpunten. Bjarne Sinneker deed echter direct wat terug, maar ook Die Haghe deed weer een duit in het zakje. Dit spelbeeld bleef het eerste kwartier van de tweede helft onveranderd: Die Haghe wist te scoren, gevolgd door direct een goal van Dindoa, maar een gelijke stand werd niet bewerkstelligd.

Dit noopte Hugo van Woudenberg tot wisselen en Daphne van den Berg kwam aanvallend binnen de lijnen voor Marinda Vliek. Er werden duidelijke afspraken gemaakt over de strategie: het scorend vermogen van Saskia Lieman en Daphne van den Berg zou volop worden ingezet in de aanval. Op 15-13 sorteerde dit effect en twee doelpunten van Saskia Lieman zorgde voor het eerst in de tweede helft voor een gelijke stand: 15-15. Die Haghe kwam al gauw weer op voorsprong, maar Mark Bronkhorst had direct een antwoord klaar: 16-16. Het slotakkoord was voor Die Haghe dat daarmee voor het eerst op een voorsprong van drie punten kwam. Er werd uiteindelijk afgefloten bij een stand van 19-16.

De eerste helft van de veldcompetitie zit erop en de zaalcompetitie staat voor de deur. Op zaterdag 12 november staat de eerste oefenwedstrijd gepland tegen ODIK. Dindoa 2 treedt om 17:30 aan en Dindoa 1 start om 19:00. Op dinsdag 15 november oefent Dindoa tegen Victum en tot slot wordt er op zaterdag 19 november gespeeld tegen Amicitia.

Doelpunten: Mark Bronkhorst 4, Saskia Lieman 4, Bjarne Sinneker 3, Aniek Odding 1, Lars van der Velde 1, Marinda Vliek 1, Roy van Boven 1 Karianne van der Velde 1

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 23 oktober 2022

Er stonden zaterdag 22 oktober drie mooie derby’s op het programma tegen De Meeuwen uit Putten. Dindoa A1 ging als eerste van start, maar moest helaas haar meerdere erkennen in De Meeuwen A1 en verloor met 16-21. Vervolgens waren het Dindoa 2 en De Meeuwen 2 die de punten deelden in een spannende wedstrijd: 14-14. Het publiek langs de lijn maakte zich op voor de apotheose van de middag: de strijd om de vierde plek in de poule tussen de eerste teams van beide clubs.

Dindoa begon met een kleine wijziging ten opzichte van de vorige weken aan de wedstrijd: Jonathan van der Beek verving Mark Bronkhorst. Hij werd gecompleteerd door Bjarne Sinneker, Daphne van den Berg en Aniek Odding in het eerste verdedigingsvak van Dindoa. De zware taak aan Bjarne Sinneker om schutter Jarin Bruinekreeft van het scoren te houden. Bruinekreeft zette echter direct de toon door middels een vrije bal de 0-1 op het scorebord te zetten. Het eerste aanvalsvak werd ditmaal gevormd door Roy van Boven, Lars van der Velde, Saskia Lieman en Marinda Vliek en zette daar, met eveneens een vrije bal uit handen van Saskia Lieman, direct de 1-1 tegenover.

De beide teams begonnen fel aan de wedstrijd en gingen stevige duels aan. Dit resulteerde erin dat het arbitrale duo in de beginfase vaak genoodzaakt was om naar de strafworpstip wijzen. Hierdoor werden de eerste vier van de zes doelpunten uit standaardsituaties gescoord en hielden de ploegen elkaar in evenwicht: 3-3. Dindoa nam na deze gelijke stand continu het initiatief, maar wist niet echt lost te komen van De Meeuwen. Dankzij doelpunten van Aniek Odding, Daphne van den Berg en Saskia Lieman liep Dindoa uit naar 7-4, maar De Meeuwen wist terug te komen tot 7-7. Er werden nog steeds harde duels uitgevochten en de scheidsrechters riepen meermaals een aantal spelers tot de orde. Dindoa schakelde aan het einde van de eerste helft een tandje bij. Daar waar De Meeuwen nog slechts één keer scoorde, wisten Roy van Boven, tweemaal, Daphne van den Berg en Bjarne Sinneker de korf te vinden. Om die reden kon Dindoa gaan rusten met een voorsprong van vier punten: 12-8.

De tweede helft bouwde Dindoa haar voorsprong uit naar zes doelpunten dankzij treffers van Lars van der Velde en wederom Roy van Boven. De Meeuwen wist in het eerste deel van de tweede helft de korf moeilijk te vinden en bracht een aantal wissels om het tij te keren. Dit sorteerde zeker effect, want zij kwamen driemaal tot scoren, maar ook Dindoa wist veelvuldig de korf te vinden. Er werden veel rebounds gewonnen waardoor men kon blijven herhalen en bijna alle spelers tot scoren konden komen. De doelpunten werden door eenieder luid gevierd en men voelde dat een overwinning in de lucht hing. Halverwege de tweede helft had Dindoa een gat geslagen van 11 doelpunten: 22-11. Hugo van Woudenberg besloot om ook Mark Bronkhorst en Karianne van der Velde in te brengen en mee te laten genieten van deze sterke wedstrijd. Het einde van de tweede helft was voor De Meeuwen: met zeven doelpunten wisten ze de eindstand iets draaglijker te maken: de wedstrijd eindigde in een 24-18 overwinning voor Dindoa.

De veldcompetitie is nu precies op de helft en met acht punten staat Dindoa momenteel op een vierde plek in de overgangsklasse. Deze plek geeft recht op een plekje in de hoofdklasse volgend jaar. Volgende week reist Dindoa af naar Den Haag om te spelen tegen Die Haghe. Dindoa 2 wacht een zware wedstrijd tegen de koploper en ook Dindoa 1 zal aan de bak moeten tegen de runner-up.

Doelpunten: Bjarne Sinneker 6, Daphne van den Berg 6, Roy van Boven 5, Lars van der Velde 3, Saskia Lieman 2, Aniek Odding 1, Jonathan van der Beek 1

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 16 oktober 2022

Deze zaterdag stond de strijd om de derde plaats in de poule op het programma. SKF en Dindoa hadden tot nu toe evenveel punten, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Coach Hugo van Woudenberg had ten opzichte van de week ervoor de vakken gewijzigd. In de eerste aanval stonden Bjarne Sinneker, Saskia Lieman, Aniek Odding en Mark Bronkhorst. Dindoa startte furieus, met binnen twee minuten direct twee treffers van Mark Bronkhorst. Het tweede aanvalsvak met Daphne van den Berg, Roy van Boven, Lars van der Velde en Karianne van der Velde mocht toen de voorsprong gaan uitbreiden. Een snelle tegengoal zorgde voor de aansluiting van SKF, maar met twee mooie afstandsschoten van Lars van der Velde en Saskia Lieman, stond het na drie minuten spelen al 1-4 voor Dindoa. 

SKF maakte er 2-4 van, maar beging daarna direct een overtreding op Roy van Boven, die de aan hem toegekende strafworp wist te verzilveren, 2-5. SKF bracht de stand terug tot 4-5, waarna Saskia Lieman er echter snel weer 4-6 van maakte door een vrije bal te benutten. Inmiddels hadden de lange en fysiek sterke heren aardig grip op met name het tweede aanvalsvak van Dindoa. Hierdoor kwam dit vak moeilijker tot scoren en probeerde Dindoa, door Marinda Vliek in te brengen, de reboundkracht bij de dames te vergroten. Dit pakte goed uit en vrij snel daarna wist Roy van Boven de 5-7 voor zijn rekening te nemen. Weer kwam SKF terug tot 6-7, en wist vervolgens Saskia Lieman wederom een vrije bal te benutten. Zo bleven beide teams om en om scoren en keken de toeschouwers vanonder hun paraplu naar een matig spelend Dindoa in het tweede deel van de eerste helft. Roy van Boven bracht vervolgens het verschil nog naar drie en daarna kon Dindoa met een 6-9 voorsprong de kleedkamers opzoeken.

Na het fluitsignaal voor de tweede helft kwam Dindoa goed uit de startblokken doordat Lars van der Velde binnen een minuut de 6-10 voor zijn rekening nam. Vanaf dat moment ging het echter bergafwaarts met Dindoa. SKF kwam terug tot 9-10, waarna opnieuw Lars van der Velde er nog 9-11 van wist te maken. Een goed benutte strafworp van Bjarne Sinneker zorgde voor 9-12, maar weer verkleinde SKF het gat tot een punt verschil, 11-12. De aanval van Dindoa kwam, ondanks vele afstandsschoten, niet meer tot scoren. De aanvallen werden geforceerder en het lukte niet om opnieuw de voorsprong uit te bouwen.  

Hugo van Woudenberg greep in door Jonathan van der Beek in te brengen en Bjarne Sinneker naar het andere vak te verplaatsen, die daar vrij snel de 11-13 op zijn naam wist te zetten. Nu het einde van de wedstrijd naderde voelde Dindoa steeds meer de hete adem van SKF in haar nek. SKF merkte namelijk dat de wedstrijd hun kant begon op te vallen en bleef de druk op Dindoa opvoeren, wat resulteerde in een gelijke stand van 13-13. Daphne van den Berg, inmiddels weer in het veld gekomen, wist nog wel de 13-14 op haar naam te zetten, maar weer maakte SKF gelijk.  Met nog 2 minuten op de klok kwam SKF voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Dindoa probeerde nog geforceerd de stand gelijk te trekken maar kwam er niet meer aan te pas. Helaas moest het vlaggenschip van Dindoa met een 15-14 nederlaag genoegen nemen.  Het kan zich nu gaan opmaken voor de streekderby van volgende week tegen Meeuwen, dat met 10-25 ruimschoots van KVS verloor deze zaterdag. Het belooft een spannende wedstrijd te worden op de Zanderij.

Na de wedstrijd verplaatsten de spelers van het eerste zich snel naar Wageningen, waar zij helaas Dindoa 2 ook met slechts 1 punt verschil zagen verliezen, 14-13.

Doelpunten: Roy van Boven 3, Lars van der Velde 3, Saskia Lieman 3, Bjarne Sinneker 2, Mark Bronkhorst 2, Daphne van den Berg 1

 

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 10 oktober 2022

Na 3 mooie overwinningen wachtte afgelopen zaterdag de wedstijd tegen titelkandidaat KVS uit Scheveningen. De Dindoa selectie had de hele week scherp getraind, een heldere analyse gemaakt van de tegenstander en coach Hugo van Woudenberg had hierop een tactisch plan opgesteld. De kracht van KVS lag met name bij de heren, groot, sterk en atletisch met scorend vermogen. De uitdaging van Dindoa was om de rust in het spel te bewaren, wachten op de goede kansen in de aanval en op die wijze te komen tot goede scoringsmogelijkheden.

In het begin van de wedstrijd ging de stand redelijk gelijk op. Na een paar minuten spelen was direct helder dat KVS inderdaad de rebound positie goed wist in te vullen. Na een 2-2 stand sloeg Dindoa een klein gaatje naar een 4-2 voorsprong. Dat was het moment dat KVS wakker werd geschud en met 4 doelpunten op rij werd de stand in 5 minuten omgedraaid naar een 4-6 achterstand. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft bleven beide ploegen scoren zodat een 7-9 ruststand werd bereikt.

In de rust was er de tijd om nogmaals het tactisch plan goed door te spreken. Dindoa kwam messcherp uit de pauze terwijl KVS moeite had om het ritme weer op te pakken. Soepel lopende aanvallen en een hoog rendement op de schoten maakte dat Dindoa na 13 minuten in de tweede helft een 12-9 voorspong nam. KVS werd door goed verdedigend werk van het scoren afgehouden. Het publiek begon te geloven in een stunt tegen de koploper maar KVS gaf zich nog niet gewonnen. Na een time-out en een wissel aan de kant van KVS begon men ook daar aan scoren te denken. In een spannende 10 minuten, waarbij Dindoa vergat te scoren, keek de thuisploeg tegen een 12-15 achterstand aan. Deze achterstand was helaas te veel voor een goed spelend Dindoa om de punten in Ermelo te houden. De wedstrijd eindigde in 16-18.

Coach Van Woudenberg was na afloop trots op de prestatie van zijn team en ook het publiek had genoten van het gedegen en goede spel van Ermelose zijde, helaas geen punten maar wel vertrouwen voor de rest van het seizoen.

Doelpunten: Daphne van den Berg 5, Roy van Boven 4, Saskia Lieman 4, Bjarne Sinneker 2, Marinda Vliek 1

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 3 oktober 2022

Op een biljartlaken van een korfbalveld in Leiden speelde de selectie van Dindoa een tweeluik tegen Pernix 1 en 2. Traditiegetrouw was het eerst de beurt aan de reserves van beide clubs. Pernix 2 bleek fysiek sterk en tactisch ook opgewassen tegen het onmachtige Dindoa 2. Een pijnlijke 15-9 nederlaag voor de Ermeloërs was het gevolg.

Om 15:30 uur wist Dindoa 1 precies welke klus er te klaren was. Pernix zou gemotiveerd aan de meet verschijnen. De Leidenaren hadden nul punten in drie wedstrijden gehaald en begonnen nu aan een reeks wedstrijden waarin resultaten behaald moesten worden. Dindoa, aan de andere kant, had naar behoren gepresteerd. Vier punten uit drie wedstrijden met alleen een flinke verliespartij tegen het sterke Die Haghe. Bij winst in Leiden zou de ploeg van Hugo van Woudenberg en Marius van Ommeren goede zaken doen voor het restant van het seizoen.

De beelden van Pernix waren goed bestudeerd. De Leidse ploeg speelt een herkenbaar spel en Dindoa was daarop voorbereid. Dit was ook terug te zien in de openingsfase. Daar waar de Ermeloërs in de afgelopen weken dikwijls niet al te sterk aan de wedstrijd begonnen voltrok het tegenovergestelde zich nu. De aanvallen waren nog niet erg gepolijst, maar het resultaat was er wel. Doelpunten over meerdere schijven resulteerden al snel in een 1-5 voorsprong en een gevoel van controle. Pernix knokte zich terug naar 3-6 en een time-out volgde. Coach Van Woudenberg schraapte zijn keel voor de inmiddels bijna gebruikelijke en kennelijk broodnodige peptalk halverwege de eerste helft. In het restant van het eerste bedrijf consolideerde de uitploeg de voorsprong. Er werd gestreden in de duels en daar had Pernix het zwaar mee. Bij het klinken van het rustsignaal prijkte een 6-9 stand op het scorebord.

Een fijne ruststand, want Dindoa had sterkhouder Saskia Lieman nog op de bank zitten. Het was vooraf de vraag of het vak van Marinda Vliek, Karianne van der Velde, Lars van der Velde en Roy van Boven scorend mee zou kunnen komen, maar het gemis van Lieman werd goed opgevangen door dit viertal. Er werd over meerdere schijven afgerond en gescoord, totdat Karianne van der Velde halverwege de tweede helft geblesseerd uitviel en Lieman alsnog het veld in kwam.

Ondertussen was Dindoa erg sterk de rust uit gekomen. Verdedigend bleef men scherp en aanvallend werd de korf nog makkelijker gevonden dan in de eerste helft. Dit resulteerde halverwege de tweede helft in een comfortabele 8-16 voorsprong. Pernix gooide kort daarop de handdoek in de ring. Er werd volop gewisseld in de slotfase. Ook bij Dindoa, waar Saskia Lieman, Wouter van den Brom en Femke ten Hove allemaal bij Roy van Boven in het vak kwamen. Ten Hove was in de ploeg gekomen voor Marinda Vliek, de jongeling die net over is van de A1, indruk maakte tijdens de voorselectie en zaterdag haar eerste publiekswissel kreeg enkele minuten voor tijd. Mooi om te zien hoe de jeugd zich doorontwikkelt in de selectie!

Uiteindelijk werd de wedstrijd beëindigd bij een afgetekende 9-22 eindstand in het voordeel van Dindoa. De Ermeloërs kunnen komende week met opgeheven hoofd in eigen huis de strijd aanbinden met titelfavoriet KVS. De Scheveningers zijn dit seizoen nog zonder puntverlies en koersen op promotie naar de Ereklasse af. Prettig voor Dindoa dat er al zes punten behaald zijn. De ploeg kan vrijuit spelen tegen deze op papier sterkere tegenstander en dat is in deze fase van de competitie natuurlijk al een mooie prestatie op zich. Dindoa 2 speelt daarvoor, om 14:00 uur, thuis tegen Dalto 5. Ook een flinke kluif, want deze ploeg kent wat bekende gezichten uit de voormalige selectie van Dalto, waaronder Maarten Groot Hulze, die niet zo lang geleden nog smaakmaker was in de hoofdmacht van de ploeg uit Driebergen.

Kortom, mooi korfbal op zaterdag 8 oktober bij Dindoa! Bent u er weer bij?

Doelpunten: Daphne van den Berg 7 (2), Lars van der Velde 4 (1), Saskia Lieman 4, Mark Bronkhorst 2 (1), Karianne van der Velde 2, Roy van Boven 2, Bjarne Sinneker 1.

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 25 september 2022

In de tweede thuiswedstrijd trof Dindoa een oude bekende, Tweemaal Zes uit Maartensdijk. Ook vorig seizoen werd een aantal keren tegen deze ploeg gespeeld waardoor Dindoa wist wat haar te wachten stond: ze moesten aan de bak. Dindoa 2 had daarvoor een 10-6 overwinning behaald in een natte wedstrijd en net als vorige week klaarde het op toen beide eerste teams het speelveld betraden.

Dindoa begon met een kleine wijziging in de vakken. Het eerste aanvalsvak met Bjarne Sinneker, Mark Bronkhorst, Daphne van den Berg en Marinda Vliek wist al vrij snel een strafworp te forceren die door Mark Bronkhorst werd verzilverd. Kort daarna wist Daphne van den Berg de korf te vinden en mocht het tweede aanvalsvak het gaan proberen. Hierin stonden Roy van Boven, Lars van der Velde, Saskia Lieman en Karianne van der Velde. Tweemaal Zes had inmiddels ook de score aan hun kant geopend en wisten de stand gelijk te trekken naar 3-3.

Vanaf dat moment brak een doelpuntloze periode aan. Beide partijen wisten hun aanvallen niet af te ronden waardoor pas in de 21e minuut van de eerste helft Tweemaal Zes voor het eerst op voorsprong wist te komen, 3-4. Gelukkig wist Lars van der Velde deze voorsprong snel teniet te doen door er met mooi schot 4-4 van te maken. Helaas kon Dindoa daarna niet voorkomen dat er met een 4-6 achterstand de rust in werd gegaan.

Alhoewel er een gedreven Dindoa naar buiten kwam voor de tweede helft was het toch Tweemaal Zes die als eerste wist te scoren en de stand op 4-7 bracht.  Saskia Lieman bracht de stand terug tot twee verschil. Met de stand van 6-8 greep coach Hugo van Woudenberg vroeg in de tweede helft in en bracht Jonathan van der Beek en Aniek Odding binnen de lijnen. Even later wist Dindoa de stand op gelijke hoogte te brengen door een benutte vrije bal van Saskia Lieman en een schot van Lars van der Velde. Dindoa liet echter achterwege om de wedstrijd naar zich toe te trekken en zag Tweemaal Zes weer uitlopen naar 8-10.

Vanaf dat moment zette Dindoa de achtervolging in. Roy van Boven en Lars van der Velde trokken de stand gelijk, waarna Bjarne Sinneker Dindoa sinds lange tijd weer op voorsprong wist te zetten: 11-10. De wedstrijd ging vervolgens gelijk op tot aan 14-14, met scores van Jonathan van der Beek en tweemaal Lars van der Velde, die een zeer goede wedstrijd speelde en makkelijk de korf wist te vinden.

Daphne van den Berg zorgde voor een belangrijk verschil door er 16-14 van te maken met een schot en een vrije bal. Met nog 1 minuut op de klok vroeg Dindoa een time out aan om nog even het ritme bij de tegenstander te onderbreken en aan te geven hoe ze de wedstrijd goed moesten uitspelen.

Helaas lukte dit niet helemaal want door een foute pass van Dindoa kwam de bal alsnog in het aanvalsvak van Tweemaal Zes terecht die er een strafworp uit wist te slepen. Gelukkig voor de thuisploeg floot de scheidsrechter na het benutten van de strafworp direct de wedstrijd af waardoor Dindoa met een 16-15 overwinning de kleedkamer op kon zoeken en zich kan gaan voorbereiden voor de wedstrijd volgende week tegen Pernix in Leiden.

Doelpunten: Lars van der Velde 5, Daphne van den Berg 3, Saskia Lieman 3, Bjarne Sinneker 2, Roy van Boven 1, Mark Bronkhorst 1, Jonathan van der Beek 1.

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 19 september 2022

De eerste uitwedstrijd van het seizoen werd gespeeld in Leusden tegen Antilopen/Lancyr Deelen. Dindoa 2 gaf het goede voorbeeld aan het vlaggenschip door met 6-16 te winnen van Antilopen 2. De regen kwam tijdens deze wedstrijd af en toe met bakken uit de hemel, maar gelukkig waren de weersvoorspellingen vanaf 15:30 redelijk positief. Al met al prima omstandigheden om de eerste punten van het seizoen binnen te slepen.

 

Dindoa startte in de aanval met Daphne van den Berg, Karianne van der Velde, Bjarne Sinneker en Mark Bronkhorst. Het eerste aanvalsvak wist al gauw de 0-1 op het scorebord te zetten na een vrije bal van Daphne van den Berg. Antilopen begon ook scherp en al gauw werd ook de 1-1 binnen geprikt door het eerste aanvalsvak van de thuisploeg, dat werd verdedigd door Saskia Lieman, Femke ten Hove, Lars van der Velde en Roy van Boven.

 

De eerste helft ontliepen de ploegen elkaar nauwelijks. Zowel Dindoa als Antilopen kwam meermaals op voorsprong, maar continu werd dit doelpunt gecounterd door de tegenpartij. Dindoa wist tijdens de eerste helft over meerdere schijven te scoren en toonde hiermee de kracht van het team. Antilopen wist slim om te gaan met de verdedigende druk die Dindoa de tegenstander op wilde leggen. Het verdedigende werk van Karianne van der Velde mag hier overigens niet onbenoemd blijven. Ze wist meermaals het aanvalsritme van de thuisploeg te verstoren met een aantal mooie onderscheppingen. Daarnaast droeg ze ook aanvallend haar steentje bij en rondde ze een actie naar binnen prachtig met één hand af. Aniek Odding werd net voor rust binnen de lijnen gebracht. En met nog circa vijf minuten te gaan en een stand van 8-8 trok Dindoa het initiatief naar zich toe en middels doelpunten van Daphne van den Berg, Bjarne Sinneker en Roy van Boven. Een stand van 8-11 prijkte op het scorebord bij de rust.

 

De doelpunten waren in de tweede helft iets schaarser dan voor de rust. Het eerste doelpunt kwam uit handen van Saskia Lieman middels een vrije bal. Vervolgens was het Roy van Boven die met een duik naar de grond de bal veroverde in de verdediging en Karianne van der Velde die dit wist te belonen met een doelpunt: 8-13. Hugo van Woudenberg koos er op dat moment voor om Marinda Vliek binnen de lijnen te brengen voor Saskia Lieman. Antilopen deed een poging om het gat te verkleinen om nog aanspraak te maken op de winst en bracht ook een aantal frisse krachten binnen de lijnen. Het mocht voor de thuisploeg niet baten: het gat werd nooit kleiner dan drie punten. Halverwege de tweede helft was het 12-18 na twee fraaie doelpunten van Mark Bronkhorst. De laatste vijf minuten mocht Wouter van den Brom zijn opwachting maken, maar hij wist zijn invalbeurt niet zoals vorige week te bekronen met een doelpunt. Het slotoffensief was voor Antilopen dat twee strafworpen wist te verzilveren. Hiermee werd de eindstand bepaald op 14-18 in het voordeel van Dindoa.

 

De selectie van Dindoa wist twee goede wedstrijden neer te zetten en haalde de eerste vier belangrijke punten binnen. Zaterdag 24 september spelen beide ploegen weer thuis. Dindoa 2 mag om 14:00 aantreden en Dindoa 1 om 15:30 tegen Tweemaal Zes. We hopen uiteraard dat velen weer langs de lijn te vinden zijn.

 

Doelpunten: Karianne van der Velde 4, Saskia Lieman 4, Mark Bronkhorst 3, Daphne van den Berg 2, Lars van der Velde 2, Roy van Boven 2, Bjarne Sinneker 1

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 11 september 2022

Zaterdag 10 september was het eindelijk zover: de competitie ging van start! Gedurende deze startdag werden er uiteraard wedstrijden gespeeld door alle teams, maar ook waren er veel activiteiten georganiseerd waar men aan mee kon doen. De stormbaan werd druk beklommen, de jeugd liet zich schminken en velen deden een poging om de babyfoto’s te koppelen aan de juiste spelers van de selectie.

Het vlaggenschip van Dindoa heeft een aantal wijzigingen ondergaan ten opzichte van vorig jaar. Femke ten Hove, vorig jaar spelend in Dindoa 2, Marinda Vliek, overgekomen vanuit de A1, en Mark Bronkhorst, terug van weggeweest, hebben hun waarde bewezen gedurende de oefenperiode en mogen nu hun kunsten vertonen in Dindoa 1. De eerste aanval van Dindoa bestond uit Roy van Boven, Lars van der Velde, Femke ten Hove en Daphne van den Berg. De eerste verdediging bestond uit Bjarne Sinneker, tevens aanvoerder dit jaar, Mark Bronkhorst, Marinda Vliek en Saskia Lieman.

De tegenstander van de eerste wedstrijd was Die Haghe, een redelijk bekende tegenstander voor Dindoa. Die Haghe ging goed van start en wist gelijk de 0-1 op het scorebord te zetten na de eerste aanval. Daphne van den Berg wist direct de gelijkmaker te noteren. De beide ploegen ontliepen elkaar niet veel en na vijf minuten speeltijd stond de stand op 2-2. Die Haghe schakelt een tandje bij en loopt uit naar 2-7 door lange aanvallen te spelen en zuiver af te ronden. Die zuiverheid ontbrak bij Dindoa. Het was duidelijk dat beide vakken hun draai nog moesten vinden. Bovendien gaf Die Haghe veel verdedigende druk. Lars van der Velde wist de reeks van Die Haghe te doorbreken. Hij scoorde de 3-7 na een mooie pass van Roy van Boven, met één hand, tussen twee heren van Die Haghe in. De ploegen hielden elkaar tot aan de rust mooi in evenwicht: er prijkt een 7-10 ruststand op het scorebord na dertig minuten spelen.

Hugo van Woudenberg, ook dit jaar hoofdcoach van Dindoa, bracht na de rust twee nieuwe dames in het veld om het tij te keren. Nannet van Staveren verving Saskia Lieman en Aniek Odding kwam in het veld voor Femke ten Hove. Die Haghe was echter niet onder de indruk hiervan en wist uit te lopen naar een gat van 7: 7-14. Dindoa was wederom nog op zoek naar het juiste spel en wist de aanvallen niet te belonen door te scoren. Het eerste doelpunt na de rust kwam uit handen van Daphne van den Berg na circa tien minuten spelen. Dit was voor Van Woudenberg ook het moment om Jonathan van der Beek binnen de lijnen te brengen. Hij kreeg direct een stip mee na een overtreding van Die Haghe, maar wist deze niet te verzilveren. Die Haghe pakte door en wist uit te lopen naar een 10-21 tussenstand. Wouter van den Brom, overgekomen van Sparta Nijkerk, werd binnen de lijnen gebracht. Hij liet direct zien wat hij kan en bekroonde zijn invalbeurt met twee doelpunten. Jonathan van der Beek deed ook een duit in het zakje en zo kroop Dindoa iets dichterbij: 13-21. De laatste tien minuten waren wederom voor Die Haghe, dat rustig doorging met scoren over alle schijven. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij een 14-27 eindstand.

Het is duidelijk dat Dindoa de komende weken beter voor de dag zal moeten komen om punten te pakken in de overgangsklasse. De eerste wedstrijd op het programma is op 17 september tegen Antilopen/Lancyr Deelen in Leusden. Dindoa 2, dat nipt verloor met 9-10 van Die Haghe 2, zal starten om 14:00 en om 15:30 staat de wedstrijd van Dindoa 1 op het programma.

Doelpunten: Daphne van den Berg 4, Saskia Lieman 3, Lars van der Velde 2, Wouter van den Brom 2, Nannet van Staveren 1, Roy van Boven 1, Jonathan van der Beek 1

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 17 juni 2022

 

De korfbalschoenen konden weer worden aangetrokken na een korfbalvrij weekend tijdens Pinksteren. De omstandigheden waren prima: het zonnetje scheen over de velden van De Zanderij, Dindoa F4 en Dindoa B1 waren kampioen geworden, de voorbereidingen voor het feest waren in volle gang en Dindoa 2 had overtuigend gewonnen van ASVD 2. Het enige wat nog resteerde om deze dag compleet te maken was een overwinning van Dindoa 1 op het vlaggenschip van ASVD. Het team uit Dronten staat op de een na laatste plek, maar de uitwedstrijd was geëindigd in 13-13: Dindoa was uit op revanche.

 

Hugo van Woudenberg koos voor A-juniore Esmee Hartenberg in de opstelling op de plek van Saskia Lieman. Het jonge talent begon in de aanval met Aniek Odding, Lars van der Velde en Roy van Boven. Het eerste verdedigingsvak bestond hierdoor uit Daphne van den Berg, Karianne van der Velde, Bjarne Sinneker en Tom van den Berg. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam uit handen van ASVD, maar Roy van Boven wist met een afstandsschot al gauw de 1-1 op het scorebord te zetten. De doelpunten waren zeer schaars het eerste kwartier: het stond slechts 3-2, mede dankzij een mooie treffer van Tom van den Berg. De aanvallende scherpte ontbrak bij beide teams, maar verdedigend gaven beide ploegen elkaar weinig ruimte, met name Karianne van der Velde zat haar dame zeer fel op de huid. De beide ploegen wisten vlak voor rust iets makkelijker de korf te vinden en door scores van Daphne van den Berg, Karianne van der Velde, Aniek Odding en Bjarne Sinneker stond er met rust een 8-6 tussenstand op het scorebord.

 

Het eerste doelpunt na rust kwam uit handen van Daphne van den Berg, die ondanks de hoge druk van haar tegenstander meerdere doelpunten wist te maken. Dindoa liep in het derde kwart iets uit naar een tussenstand van 12-7. Op dat moment besloot Hugo van Woudenberg door te wisselen aan de kant van de dames: Saskia Lieman kwam meerdere malen in het veld voor aanvallende impulsen en dit sorteerde effect. Dindoa wist uit te lopen naar een 15-9 stand waarbij Roy van Boven driemaal wist te scoren rond de korfzone.Om en nabij vijf minuten voor tijd werd ook Jelmer Steenkamp binnen de lijnen gebracht. ASVD was inmiddels teruggekomen tot 15-12, maar de hoop van de Drontenaren werd tenietgedaan door een doorloopbal van Esmee Hartenberg. Het laatste doelpunt werd gemaakt door ASVD waardoor het laatste fluitsignaal klonk bij een eindstand van 16-13.

 

De selectie van Dindoa speelt volgende week tegen Wit-Blauw/Green Organics in Kampen. Dindoa 2 zal moeten winnen en is dan afhankelijk van het resultaat van KVA 2 in de strijd om het kampioenschap. Dindoa 1 en Wit-Blauw/Green Organics staan beiden in de middenmoot en zullen beiden het seizoen met een goed gevoel willen afsluiten.

 

Doelpunten: Roy van Boven 5, Daphne van den Berg 4, Tom van den Berg 2, Bjarne Sinneker 2, Karianne van der Velde 1, Aniek Odding 1, Esmee Hartenberg 1

Pagina 1 van 42