wedstrijdverslagen 572

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 17 juni 2022

 

De korfbalschoenen konden weer worden aangetrokken na een korfbalvrij weekend tijdens Pinksteren. De omstandigheden waren prima: het zonnetje scheen over de velden van De Zanderij, Dindoa F4 en Dindoa B1 waren kampioen geworden, de voorbereidingen voor het feest waren in volle gang en Dindoa 2 had overtuigend gewonnen van ASVD 2. Het enige wat nog resteerde om deze dag compleet te maken was een overwinning van Dindoa 1 op het vlaggenschip van ASVD. Het team uit Dronten staat op de een na laatste plek, maar de uitwedstrijd was geëindigd in 13-13: Dindoa was uit op revanche.

 

Hugo van Woudenberg koos voor A-juniore Esmee Hartenberg in de opstelling op de plek van Saskia Lieman. Het jonge talent begon in de aanval met Aniek Odding, Lars van der Velde en Roy van Boven. Het eerste verdedigingsvak bestond hierdoor uit Daphne van den Berg, Karianne van der Velde, Bjarne Sinneker en Tom van den Berg. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam uit handen van ASVD, maar Roy van Boven wist met een afstandsschot al gauw de 1-1 op het scorebord te zetten. De doelpunten waren zeer schaars het eerste kwartier: het stond slechts 3-2, mede dankzij een mooie treffer van Tom van den Berg. De aanvallende scherpte ontbrak bij beide teams, maar verdedigend gaven beide ploegen elkaar weinig ruimte, met name Karianne van der Velde zat haar dame zeer fel op de huid. De beide ploegen wisten vlak voor rust iets makkelijker de korf te vinden en door scores van Daphne van den Berg, Karianne van der Velde, Aniek Odding en Bjarne Sinneker stond er met rust een 8-6 tussenstand op het scorebord.

 

Het eerste doelpunt na rust kwam uit handen van Daphne van den Berg, die ondanks de hoge druk van haar tegenstander meerdere doelpunten wist te maken. Dindoa liep in het derde kwart iets uit naar een tussenstand van 12-7. Op dat moment besloot Hugo van Woudenberg door te wisselen aan de kant van de dames: Saskia Lieman kwam meerdere malen in het veld voor aanvallende impulsen en dit sorteerde effect. Dindoa wist uit te lopen naar een 15-9 stand waarbij Roy van Boven driemaal wist te scoren rond de korfzone.Om en nabij vijf minuten voor tijd werd ook Jelmer Steenkamp binnen de lijnen gebracht. ASVD was inmiddels teruggekomen tot 15-12, maar de hoop van de Drontenaren werd tenietgedaan door een doorloopbal van Esmee Hartenberg. Het laatste doelpunt werd gemaakt door ASVD waardoor het laatste fluitsignaal klonk bij een eindstand van 16-13.

 

De selectie van Dindoa speelt volgende week tegen Wit-Blauw/Green Organics in Kampen. Dindoa 2 zal moeten winnen en is dan afhankelijk van het resultaat van KVA 2 in de strijd om het kampioenschap. Dindoa 1 en Wit-Blauw/Green Organics staan beiden in de middenmoot en zullen beiden het seizoen met een goed gevoel willen afsluiten.

 

Doelpunten: Roy van Boven 5, Daphne van den Berg 4, Tom van den Berg 2, Bjarne Sinneker 2, Karianne van der Velde 1, Aniek Odding 1, Esmee Hartenberg 1

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 29 mei 2022

Na de succesvolle uitwedstrijd vorige week tegen koploper DOS uit Westbroek moest er zaterdag tegen Antilopen uit Leusden worden gespeeld. De gasten zijn nog niet geheel veilig in deze klasse en verwacht werd dat het dan ook een spannende strijd zal gaan worden.

Dindoa begon de wedstrijd goed en stond al snel op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Saskia Lieman. Daarna pakte Antilopen het initiatief goed over. Er werd fel gestreden om de bal en ook fysiek werd de strijd niet uit de weg gegaan.   

Dindoa was in deze fase van de wedstrijd veel met zichzelf bezig, de doelpunten wilden niet vallen en verdedigend hadden ze het lastig om hun schutters van doelpunten af te houden. Dit leidde tot een stand van 2-5.

Op dat moment begon het bij Dindoa te lopen, schotpogingen werden doelpunten en ook verdedigend kregen ze het beter onder controle. Dit leidde tot een 8-6 voorsprong met nog 10 minuten te spelen in de 1e helft. Nadat Antilopen weer terug was gekomen tot een 9-9 stand besloot coach Hugo van Woudenberg om een aantal tactische wissels toe te passen. Tom van den Berg werd van vak geruild met Bjarne Sinneker. Ondanks deze tactische aanpassing ging Antilopen met een 9-11 stand de rust in.

Na de rust ging Dindoa goed van start, de thee had hun duidelijk goed gesmaakt. Al snel stond de 12-12 op het scorebord. De 2e helft ging verder gelijk op waarbij Dindoa telkens de aansluiting wist te behouden. De wedstrijd behield zijn spanning tot en met de laatste minuut waar de eindstand van 20-20 gezien het spelbeeld een terechte uitslag was.

Komend weekend is er in verband met Pinksteren geen competitie. De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 11 juni tegen ASVD uit Dronten. Ook deze ploeg strijd tegen degradatie, dus het beloofd weer een spannende wedstrijd te worden.

 

Dindoa 2 had weinig moeite met Antilopen 2 en won de wedstrijd met 21-13. Hiermee blijft uitzicht op de koppositie gehandhaafd.

Ook Dindoa A1 blijft op titelkoers met een prima overwinning op Antilopen A1

 

Doelpunten: Karianne v.d. Velde 4; Tom van den Berg 4; Saskia Lieman 4; Bjarne Sinneker 3; Lars v.d.  Velde 2, Daphne van den Berg, Roy van Boven en Aniek Odding allen 1.

 

 

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 22 mei 2022

Dindoa 1 bevindt zich op een comfortabele 4e plek in de competitie. Zowel promoveren als degraderen zit er niet meer in. Je zou dus kunnen denken dat het team van coach Hugo van Woudenberg er een ontspannen middagje korfbal van zou kunnen maken, maar niets was minder waar.

Dindoa moest aantreden tegen koploper DOS Westbroek, dat met een overwinning op Dindoa al bijna het kampioenschap kon gaan vieren.

Maar de coach van Dindoa had zijn team met een duidelijke opdracht het veld in gestuurd. Hij wist dat er punten te halen waren door zijn team, want het was immers Dindoa dat het tot nu toe enige verliespunt van DOS Westbroek, op haar naam had weten te schrijven.

In het begin van de wedstrijd was het al snel duidelijk dat het een fysieke wedstrijd zou worden. De scheidsrechters moesten veel ingrijpen, wat resulteerde in 2 strafworpen voor DOS Westbroek en een vrije bal voor Dindoa. In de 7eminuut kwam Dindoa voor het eerst op een 2-3 voorsprong door een schot van Saskia Lieman.

Het waren de dames die bij Dindoa veelvuldig opgezocht werden omdat daar het overwicht op de tegenstander lag. De heren van Dindoa stonden onder druk door de reboundkracht van de tegenstander.

Maar het was vooral de beleving en het geloof in eigen kunnen wat ervoor zorgde dat de blauwwitters steeds konden voor blijven op de oranje Westbroekers. Via doelpunten van Daphne van den Berg en Aniek Odding stond Dindoa halverwege de eerste helft op 5-6. En alhoewel het steeds slechts 1 puntje was, was het steeds DOS Westbroek dat het gelijk moest trekken. En dat ging toch in de hoofden zitten. Daar waar Dindoa als team sterk optrad, werd er bij de tegenstander meer gemopperd op elkaar en de scheidsrechters.

Het arbitrale duo had het zwaar; de felle duels van de heren zorgden er tot twee keer toe dat een dame hardhandig tegen de grond werd gewerkt. Bij Dindoa was Saskia Lieman de ongelukkige, maar ook bij DOS Westbroek werd een dame hard omver gelopen door een Dindoa heer. Gelukkig konden beide dames na een korte onderbreking weer verder gaan.

Maar het was tekenend voor de sfeer. Er werd voor iedere bal geknokt en de rust werd ingegaan met een 10-10 gelijkspel.

Na de rust wist Dindoa direct weer op voorsprong te komen. Aniek Odding wist beide dames naar zich toe te trekken met een mooie doorbraak naar de korf toe. Hierdoor kwam Saskia Lieman volledig vrij te staan, die vervolgens de bal er met een fraai schot ingooide. Maar weer kwam de tegenstander terug en maakte gelijk.

Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. Een fraaie doorloopbal van Karianne van der Velde gevolgd door een schot van Daphne van den Berg zorgde voor de eerste keer twee punten verschil. DOS Westbroek wist nog even aan te haken, maar door schoten van Roy van Boven en Karianne van der Velde werd het gat geslagen. DOS Westbroek probeerde bij te blijven, maar Bjarne Sinneker en Aniek Odding, die een zeer goede wedstrijd speelde, wisten het verschil naar vier te brengen. Met nog 10 minuten op de klok en een 14-18 voorsprong wist Dindoa de wedstrijd professioneel uit te spelen.

In de laatste paar seconden maakte Tom van den Berg de afsluitende treffer en kon Dindoa met een zeer verdiende 14-21 overwinning tevreden huiswaarts keren.

Scoreverloop: Daphne van den Berg 6; Saskia Lieman 4; Aniek Odding 3; Bjarne Sinneker 3 (1); Karianne van der Velde 2; Tom van den Berg 2; Roy van Boven 1

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 16 mei 2022

Na een vakantieperiode van twee weken waarin twee oefenwedstrijden werden gespeeld om toch bij de les te blijven, mocht Dindoa aantreden tegen DOS Kampen.

De hekkensluiter van de competitie heeft tot nu toe nog geen punten kunnen verzamelen. Dindoa was vast van plan dit zo te houden en dus gingen de toeschouwers er maar eens voor zitten. De zon scheen, af en toe een lekker briesje, dus voor het publiek ideale omstandigheden op de Zanderij.

Dindoa ging voortvarend van start: binnen 4 minuten was het al 3-0 door schoten van Aniek Odding, Lars van der Velde en Bjarne Sinneker.

Dindoa denderde door en na treffers van Daphne van den Berg en opnieuw Lars van der Velde en Aniek Odding, stond het al 6-0 voordat DOS Kampen voor het eerst de korf wist te vinden. Dat wilde Dindoa eigenlijk niet weer laten gebeuren, dus werd er nog een tandje bij gezet. De blauwwitters wisten makkelijk de korf te vinden en de rebound was goed verzorgd. Als de korf dan niet in de eerste aanval gevonden werd, dan lukte het wel in de tweede of derde keer. Zo kon Dindoa heel eenvoudig verder uit lopen.

De 6-1 werd doorgetrokken naar 14-1 met op voornamelijk mooie afstandsschoten.

DOS Kampen was in die fase zeer matig, zowel in aanvallend opzicht waar de schoten de korf nauwelijks wisten te raken, als in verdedigend opzicht, waar ze continue achter de feiten aan liepen.

Pas vlak voor rust lieten de acht uit Kampen zien dat ze de korf toch wel konden vinden door tweemaal achter elkaar te scoren waardoor beide partijen de kleedkamers opzochten met een 14-3 ruststand.

Dindoa kwam vrolijk de kleedkamer uit en zag toen waarschijnlijk de verbeten trek op de gezichten van de DOS Kampers niet. Want die hadden in de rust de koppen eens goed bij elkaar gestoken en elkaar aangesproken op wat er anders moest.

En dat lieten ze zien! Terwijl Dindoa nog aan het nagenieten was van de eerste helft, vergaten ze dat de wedstrijd nog niet voorbij was en lieten ze DOS Kampen terug in  de wedstrijd komen.

Pas bij 14-7, nadat er al bijna 10 minuten gespeeld waren, wist Dindoa voor het eerst weer te scoren. Er stond het eerste kwartier van de tweede helft een ander DOS Kampen in het veld. Ze waren fel, verdedigden beter en bovenal, ze schoten beter. Ze wisten hierdoor dan ook terug te komen tot 16-11. Iedereen voelde dat er wat moest gebeuren, want het liep niet aan de Ermelose zijde. Voor elk punt van Dindoa stonden er op dat moment vier van DOS Kampen tegenover en dat kon natuurlijk niet zo doorgaan.

Dat realiseerden ze zich gelukkig op tijd. Na een treffer van Daphne van den Berg en twee keer Lars van der Velde, werd het verschil weer wat groter. Coach Hugo van Woudenberg liet Tom van den Berg en Bjarne Sinneker van vak wisselen en dat bleek de Dindoa-aanval weer een nieuwe impuls te geven.

Dindoa liep uit naar 22-12 waarna het mooiste doelpunt van de wedstrijd door Roy van Boven op een uitstekende pass van Tom van den Berg, zorgde voor de 23-12. Het verzet van de geelzwarten was toen allang gebroken. Ze hadden bovendien steeds meer overtredingen nodig, wat uiteindelijk zelfs resulteerde in een gele kaart vanwege een onnodige en gevaarlijke overtreding tegen Tom van den Berg.

In de laatste minuten mocht Femke ten Hove nog invallen en kon deze invalbeurt onder luid gejuich van de rest van de selectie bekronen met de afsluitende score waardoor de wedstrijd met een mooie 27-13 afgesloten werd.

Scoreverloop: Lars van der Velde 7, Daphne van den Berg 6, Tom van den Berg 4 (2), Saskia Lieman 3 (1), Karianne van der Velde 2, Aniek Odding 2, Bjarne Sinneker 1, Roy van Boven 1, Femke ten Hove 1.

 

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 17 april 2022

Het was een zaterdag vol met prachtige finales. Dindoa C1 speelde een spannende wedstrijd tegen KV Apeldoorn C1 nadat de eerste wedstrijd in eigen hal in een gelijkspel was geëindigd. De tweede play-off werd helaas verloren met 7-4. Dindoa B1 speelde voor handhaving tegen AVO B1 en speelt ook volgend jaar weer op het hoogste niveau dankzij twee ruime overwinningen. Dindoa A1 promoveert na twee glansrijke overwinning op MIA A1 naar de overgangsklasse. De tweede wedstrijd werd onder luid gejuich van een volle hal gewonnen met 33-13. Dindoa 5 heeft zichzelf veilig gespeeld in de reserve derde klasse door een beter onderling resultaat neer te zetten over twee wedstrijden tegen De Meeuwen 3. Tot slot wist Dindoa 3 net niet te promoveren naar de reserve eerste klasse na twee nipte verliespartijen tegen Antilopen 3.

 

Het toetje van dit zaalseizoen stond om 19:00 gepland in de Dindoa-hal: Dindoa 1 kon tegen Spirit de promotie naar de overgangsklasse veiligstellen. De uitwedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen: 15-28. De bloemen stonden al klaar om te worden uitgereikt aan de Ermeloërs door de korfballers uit Voorthuizen als we het wedstrijdverslag van Spirit mochten geloven. Er zijn echter wel eens gekkere dingen gebeurd in korfballand, dus scherpte was vereist bij de thuisploeg.

 

De zaal was wederom volledig gevuld: ruim 350 supporters hadden zich aangemeld voor de wedstrijd. Het thuispubliek werd door de selectie bedankt voor hun trouwe support gedurende dit zaalseizoen en de Blue Sharks maakten op hun beurt het feestje compleet door confettikanonnen af te schieten voorafgaand aan de wedstrijd.

 

Voor het laatst dit zaalseizoen werden de teams voorgesteld en iets na 19:00 klonk het eerste fluitsignaal. Hugo van Woudenberg had één wijziging in de opstelling ten opzichte van de vorige wedstrijd: Tom van den Berg startte in de basis op de plek van Jonathan van der Beek. Hij liet zich direct gelden door bij de eerste aanval van Spirit de bal na één pass te onderscheppen. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam wederom uit handen van Saskia Lieman, maar hierna nam Spirit het initiatief over. De doelpunten waren, eveneens als tijdens de eerste vijf minuten vorige week, schaars, maar de ploeg uit Voorthuizen wist een gaatje te slaan naar 2-4. Onder leiding van diezelfde Tom van den Berg, die tijdens de openingsfase belangrijk was met drie doelpunten voor zijn team, wist Dindoa weer op gelijke hoogte te komen: 4-4.

 

De vereiste scherpte van afstand was er nog niet bij de thuisploeg en Hugo van Woudenberg zag zichzelf genoodzaakt om een time-out te nemen. Dit had nog niet direct het gewenste effect, want ook kansen rond de korfzone werden meermaals gemist. Het spel van Dindoa werd in de laatste tien minuten van de eerste helft beter, maar Spirit wist continu te counteren wanneer Dindoa een doelpunt had gemaakt. De beide ploegen wisten om en om te scoren, maar vlak voor rust werd er voor het eerst sinds de 1-0 weer een voorsprong gepakt na een schot van Daphne van den Berg: 12-11. Roy van Boven deed ook een duit in het zakje met de 13-12, wat hij vierde met een voor hem typerend vreugdedansje. Spirit zette de laatste twee minuten nog even aan en met een stand van 14-16 klonk het fluitsignaal voor de rust.

 

De tweede helft begon voortvarend voor beide ploegen: binnen twintig seconden had zowel Spirit als Dindoa de korf weer gevonden. De doelpuntenproductie van de Ermelose formatie stokte hier echter, daar waar Spirit er lustig op los wist te scoren. Een reeks van vier doelpunten op rij leidde tot een stand van 16-21. Het gat was nog niet eerder zo groot geweest en de nodige wisselingen vonden plaats. Roy van Boven maakte plaats voor Jonathan van der Beek en Aniek Odding verliet het veld voor Ellen Haverkamp. De beide teams hielden elkaar in evenwicht en Dindoa was nog niet bij machte om het gat te verkleinen naar minder dan vier doelpunten. Halverwege de tweede helft prijkte er een stand van 18-22 op het scorebord na een doelpunt van Bjarne Sinneker die overigens zowel aanvallend als verdedigend een sterke wedstrijd speelde.

 

Spirit besloot ook een aantal wissels toe te passen en hier werd direct op ingespeeld door Hugo van Woudenberg door Saskia Lieman en Daphne van den Berg van vak te laten wisselen. De ploeg uit Voorthuizen reageerde met een tactische zet door direct de dame terug te brengen die ook in de eerste helft Saskia Lieman goed wist te bewaken. Het publiek voelde dat Dindoa de support zeer goed kon gebruiken om de winst binnen te slepen en ging als één man achter het team staan. De laatste zeven minuten werden onder bezielende leiding van de Blue Sharks ingezet. Spirit bleef mee scoren en Dindoa wist het gat nog wel te verkleinen naar drie dankzij doelpunten van Karianne van der Velde, Lars van der Velde, Daphne van den Berg en Bjarne Sinneker. Het laatste doelpunt kwam uit handen van Jonathan van der Beek: 23-26.

 

Ondanks de nederlaag werd het feestje uitvoerig gevierd door alle aanwezigen. De goede wedstrijd en ruime overwinning van vorige week bleken ruimschoots voldoende voor Dindoa om promotie te bewerkstelligen! Het is eindelijk weer gelukt: na een aantal jaar op de tweede plek te zijn geëindigd is Dindoa 1 volgend jaar weer in de overgangsklasse te bewonderen.

 

Het was sowieso een mooi weekend voor de Veluwse clubs. We willen De Meeuwen 1 feliciteren met hun promotie naar de hoofdklasse en uiteraard Unitas/Perspectief 1 met het behalen van de Korfbal League. Wat een prachtige prestaties!

 

Doelpunten: Daphne van den Berg 5, Lars van der Velde 4, Bjarne Sinneker 4, Tom van den Berg 3, Karianne van der Velde 3, Saskia Lieman 2, Roy van Boven 1, Jonathan van der Beek 1 (1)

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 10 april 2022

De eerste oefenwedstrijden op het veld stonden zaterdag 9 april alweer gepland, maar voor onder andere Dindoa 1 zit de zaalcompetitie er nog niet op. De reguliere competitie werd afgesloten met een eerste plek, dus de eerste play-off tegen Spirit stond op programma. De zaal was goed gevuld: ruim 150 fanatieke supporters hadden de tocht vanuit Ermelo naar Voorthuizen ingezet om het team van Hugo van Woudenberg naar de overwinning te juichen.

De sfeer zat er goed in, maar ook de lichte zenuwen bij zowel spelers als supporters waren duidelijk zichtbaar en na het voorstellen van de spelers klonk het eerste fluitsignaal. Dindoa startte met één wijziging in de basis: het vak van Bjarne Sinneker, Aniek Odding en Daphne van den Berg werd gecomplementeerd met Jonathan van der Beek. Het eerste aanvalsvak van Dindoa bestond uit Roy van Boven, Lars van der Velde, Saskia Lieman en Karianne van der Velde.

Het eerste kwart van de wedstrijd werd gekenmerkt door spanning en dit uitte zich in weinig doelpunten en slordige fouten in het spel van beide ploegen. Het eerste doelpunt van de avond kwam uit handen van Saskia Lieman, maar de treffers waren zeker in de eerste vijftien minuten erg duur. Lars van der Velde gaf gelukkig verdedigend het goede voorbeeld door de ene na de andere bal te onderscheppen en ook het sterke voorverdedigen van de dames mag niet onbenoemd blijven. Het aanvalsrendement was nog steeds niet erg hoog en dit was voor de coach van de Ermelose formatie aanleiding om Tom van den Berg te brengen op de plek van Jonathan van der Beek. Dit sorteerde effect en de blauw-witters, vandaag echter spelend in het zwart, sloegen een gaatje van vier door onder andere twee mooie treffers van zowel Bjarne Sinneker als Lars van der Velde. Het fluitsignaal voor de rust klonk uiteindelijk bij een stand van 7-11.

De tweede helft ging van start en het publiek maakte zich op voor het vervolg van deze derby. Aniek Odding kwam scherp uit de kleedkamer en wist met twee doelpunten het gat te vergroten naar zes. Spirit deed echter direct wat terug en al gauw werd het gaatje teruggebracht naar vier: 10-14. Dit was wederom een reden voor Hugo van Woudenberg om een time-out aan te vragen en wederom had dit het gewenste effect. De beide vakken begonnen steeds beter te lopen in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Roy van Boven wist de ene na de andere rebound te pakken waardoor het vak continu kon blijven herhalen. Dit resulteerde in vele doelpunten waarbij met name Saskia Lieman in de tweede helft op stoom kwam. Dit bracht de stand halverwege de tweede helft op 13-20.

De steeds groter wordende achterstand zorgde bij Spirit voor veel onrust en de sfeer werd zo nu en dan wat grimmiger. De scheidsrechter had af en toe zijn handen vol aan de duels die werden uitgevochten. Dit is uiteraard ook een logisch gevolg van een derby waarin beide ploegen op het scherpst van de snede spelen en er veel op het spel staat. Spirit wist echter ook met fysieker spel het tij niet te keren en Dindoa liep onder bezielende leiding van het meegereisde publiek weg van Spirit en kreeg meer en meer controle over de wedstrijd.

De ploeg uit Voorthuizen wist ook in de tweede helft slechts achtmaal te scoren en dit is te danken aan de verdedigende druk die Dindoa wist te geven. De laatste vijf minuten kreeg ook Ellen Haverkamp nog minuten en zij wist haar invalsbeurt te bekronen met twee doelpunten en tekende hiermee voor het 26e en 27e doelpunt van Dindoa. Het laatste doelpunt kwam uit handen van Tom van den Berg waarmee hij de eindstand bepaalde op 15-28. De overwinning werd groots gevierd met alle meegereisde supporters, dank voor jullie support!

De return staat aanstaande zaterdag op het programma en we hopen uiteraard op een goedgevulde Dindoa-hal! De wedstrijd staat gepland om 19:00. Dus kom allen aanmoedigen en dan zetten we hopelijk de stap naar de overgangsklasse!

Doelpunten: Saskia Lieman 7 (3), Daphne van den Berg 5 (1), Tom van den Berg 4 (2), Aniek Odding 3, Bjarne Sinneker 3, Lars van der Velde 3, Ellen Haverkamp 2 en Karianne van der Velde 1

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 27 maart 2022

Nadat het eerste onderlinge duel reeds met 29-15 was gewonnen was het vandaag tijd voor de return in Nijkerk. In tegenstelling tot de 1e wedstrijd kon Dindoa op volle sterkte starten onder aanmoediging van de geblesseerde Ruben de Vries die herstellende is van een enkel blessure. Nijkerk had halverwege dit zaalseizoen een aantal tactische aanpassingen gedaan om er zeker van te zijn dat hun 2ezal handhaven en trad derhalve niet op volle sterkte aan. Om de hele wedstrijd maximaal gemotiveerd te blijven had de selectie onder aanvoering van coach Hugo van Woudenberg voor zich zelf een aantal uitdagende doelstellingen genoteerd. Zowel aanvallend als verdedigend werd er dus scherp gespeeld.

Nadat het begin signaal om 13.30 klonk was het direct Dindoa wat het initiatief nam in de wedstrijd, na 5 minuten was de stand al 0-4. Dindoa zette volop druk in de verdediging en liet mooie aanvallen zijn. Met deze strijdwijze was het voor het meegereisde publiek een leuke wedstrijd om te zien. Na de 0-4 werd er geen gas terug genomen en Dindoa bleef scoren. Met nog 8 minuten op de klok werd de 2-15 op de klok gezet door een mooi doelpunt van Lars v.d. Velde. Met een stand van 5-21 werd enkele minuten later de kleedkamer opgezocht. Bijna alle spelers hadden inmiddels minimaal 2 doelpunten gescoord en hiermee was 1 van de doelstellingen voor de rust al binnen handbereik.

Na de rust ging Dindoa in hetzelfde tempo door en liep uit naar 7-33. Ondertussen was de coach van Sparta Nijkerk de 2e helft druk met het inbrengen van wissels, van invloed op het score verloop was er echter niet. Bij Dindoa werden er de laatste 10 minuten ook nog een aantal wissels toegepast zodat Ruth van Raaijen, Gerwin Bosch en Marlon van Diest speelminuten maakten. De wedstrijd kende (helaas) geen spanning, maar voor het publiek was het toch een leuke wedstrijd om te volgen. Dindoa maakte veel mooie acties rond de korfzone en wist uiteindelijk de vooraf besproken doelstellingen te behalen waaronder iedere basis speler minimaal 2 doelpunten en 35x zelf scoren. Volgende week wordt bekend wie de tegenstander wordt van Dindoa in de strijd om de overgangsklasse. Dan staat de wedstrijd Spirit- BEP op het programma. Dindoa zal als groepswinnaar spelen tegen de nummer 2 uit de andere poule. In deze vorm moet het team in staat geacht worden de promotie af te dwingen.

Doelpunten: Daphne van den Berg 8; Saskia Lieman 6; Karianne v.d. Velde 5; Aniek Odding 2; Lars v.d. Velde 4; Tom van den Berg 8; Roy van Boven 4 en Bjar

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 20 maart 2022

Na het onnodige verlies tegen Velocitas op 12 februari kreeg de blauwwitte formatie van Hugo van Woudenberg afgelopen zaterdag de kans op een sportieve revanche. Velocitas was samen met Dindoa kanshebber voor de nummer 1 positie in de poule, dus er was Dindoa alles aan gelegen om de Leiderdorpers naar huis te sturen met een nederlaag.

Met Jonathan van der Beek en Ellen Haverkamp in de basis vanwege ziekte van Tom van den Berg en Karianne van der Velde startte Dindoa furieus. Velocitas scoorde weliswaar nog wel de openingstreffer, maar voordat ze daarvan konden genieten keken ze al tegen een 5-1 achterstand aan. Dindoa speelde in hoog tempo en was duidelijk de baas in de rebound waardoor lange aanvallen mogelijk waren. Velocitas kwam de schrik van de eerste 5 minuten de rest van de eerste helft niet meer te boven en wist slecht mondjesmaat mee te scoren. Vooral Daphne van den Berg en Saskia Lieman, die er beiden in de eerste wedstrijd tegen Velocitas niet bij waren, lieten zich van hun beste kant zien met respectievelijk 8 en 7 doelpunten en wisten hiermee duidelijk hun stempel op de wedstrijd te drukken.

Het lukte Dindoa om in de eerste helft het hoge tempo vast te houden en over alle schijven te scoren waardoor met een comfortabele 14-6 voorsprong de kleedkamers werd opgezocht.

Na rust begon Velocitas goed en wist de ploeg uit Leiderdorp mee te scoren met Dindoa en zelfs iets in te lopen, maar bij 17‑11 vond Dindoa het welletjes en gaven ze weer even gas. Door mooie aanvallen en goed combineren liepen ze uit naar 23-12. Velocitas had misschien even het idee gehad dat ze het verschil kleiner konden maken, maar waren na deze tussensprint van Dindoa moegestreden. Ze deden hun sportieve plicht en bleven tot het eind toe strijden wat de toeschouwers een leuke wedstrijd opleverde.

In de laatste minuten kreeg Nannet van Staveren nog speeltijd van de coach. Met een eindstand van 28‑16 op de klok kan Dindoa zich op gaan maken voor de kruisfinales. Met nog één poulewedstrijd volgende week tegen Sparta Nijkerk kunnen ze vervolgens op 9 en 16 april laten zien of ze de kruisfinales ook kunnen winnen. Met het spel van deze zaterdag maken ze zeker een goede kans!

Dindoa 2 wist helaas hun partij tegen SKF 3 niet te winnen en moest een 13-23 nederlaag incasseren. In de wedstrijd volgende week tegen DOS’46 3 zullen ze de broodnodige punten bij elkaar moeten sprokkelen om niet onderaan te eindigen in de poule.

 

Doelpunten: Daphne van den Berg 8 (1), Saskia Lieman 7 (1), Lars van der Velde 3, Ellen Haverkamp 3,  Bjarne Sinneker 3, Jonathan van der Beek 2, Aniek Odding 1 en Roy van Boven 1 (1)

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 14 maart 2022
Zaterdag 12 maart was een listige wedstrijddag. Dindoa 1 reisde af naar Koog aan de Zaan voor de return tegen Roda 1. Een paar weken geleden eindigde deze confrontatie in Ermelo nog in een monsterzege (37-12) voor Dindoa en het is lastig om in dit soort uitwedstrijden dan de scherpte te behouden. De ploeg moest het bovendien doen zonder Ruben de Vries, die tijdens trainen uitviel met een griezelige enkelblessure. 
In een bijna lege zaal (trouwe supporters Henk en Jenny waren er uiteraard wel!) klonk eind van de middag het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter, die de hele wedstrijd de teugels strak hield en veelvuldig ballen op tweeënhalve meter zou leggen. 
De intentie van Dindoa was om in de eerste helft al voldoende afstand te nemen, maar daar slaagden de bezoekers niet echt in. Roda probeerde de Ermelose doelpuntenmakers te ontregelen door achter te verdedigen en maakte zelf ondertussen dankbaar gebruik van de vele verdedigende fouten van Dindoa. Lang bleef de thuisploeg, tot frustratie van de gasten, knap bij. Ook ongeveer 7 minuten voor rust was er nog geen gat geslagen. Op dat moment verstapte Tom van den Berg zich en moest Hugo van Woudenberg een beroep doen op de reservebank met A1-spelers. De 17-jarige Boaz Poppe wachtte de zware taak om in een spannende wedstrijd Van den Berg te vervangen. 
Klein uitstapje: de A1 had eerder op de dag een puike thuiswedstrijd afgeleverd tegen Fiducia A1. Uit verloren de junioren met zeven verschil, dus een topprestatie was nodig om met onderling resultaat de koppositie in de poule terug te pakken. Daar slaagden ze met veel passie ruimschoots in. Het werd 20-9 en de kans op promotie naar de Overgangsklasse is ineens weer een stuk groter!
Met Poppe in de ploeg lukte het Dindoa om verdedigend orde op zaken te stellen en toch een gaatje te slaan voor de rust: 7-11.
Na rust was de wens onveranderd ten opzichte van het begin van de wedstrijd: snel een einde maken aan de spanning. In tegenstelling tot de eerste helft slaagde men daar nu wel in. Roda kon aanvallend geen vuist meer maken door de hoge verdedigende druk en ondertussen bouwde Dindoa de voorsprong langzaam maar zeker uit naar 8-14. 
Vanaf dat moment behield Dindoa de controle en liep het uit naar een verschil van 8 a 10 doelpunten, dat niet meer zou worden kwijtgeraakt. Poppe werd enkele minuten voor het einde naar de kant gehaald en kon terugblikken op een heel verdienstelijke invalbeurt, die hij ook nog opluisterde met een doelpunt. Zijn teamgenoot Jefta Reinbergen loste hem af. Ook Sterre Foppen mocht minuten maken. Toen de scheidsrechter de wedstrijd bij een stand van 16-26 de boeken in blies konden de volgende zaken worden geconcludeerd: een moeizame eerste helft werd opgevolgd door een solide tweede; de jonge invallers hebben hun kwaliteiten getoond. Alledrie hebben zij gescoord en dat getuigt natuurlijk van grote klasse!
Eerder op de middag moest Dindoa 2 nipt haar meerdere erkennen in Dalto 4, dat in eigen huis met 18-16 te sterk was. Lichtpuntje voor de Ermelose reserves was het onderlinge resultaat, dat nog in het voordeel van Dindoa is. 
Komende zaterdag staat de tweede echte krachtmeting op het programma. Dindoa 1 is al geplaatst voor de kruisfinales in de poule, maar wil graag laten zien wat het in huis heeft tegen Velocitas, waar men uit met een gehavend team met 23-19 onderuit ging. Alle support is welkom en dat geldt niet alleen voor Dindoa 1, want ook het tweede kan de punten goed gebruiken in de strijd om lijfsbehoud in de Overgangsklasse.
Zaterdag 19 maart. 
Dindoa 2 - SKF 3: 17:35u
Dindoa 1 - Velocitas 1: 19:15u.
Doelpunten Dindoa 1: Saskia Lieman 7, Roy van Boven 5 (1), Daphne van den Berg 4, Karianne van der Velde 2, Bjarne Sinneker 2, Aniek Odding 2, Lars van der Velde 1, Boaz Poppe 1, Jefta Reinbergen 1, Sterre Foppen 1
Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 20 februari 2022

Zaterdag 15 februari 2020: de laatste thuiswedstrijd mét een goed gevulde hal stond toen op het programma. Ruim twee jaar na dato mochten we eindelijk weer en het voelde als vanouds! Een volle zaal, de Blue Sharks als negende man en Dindoa 1 weer op volle sterkte in de startblokken: alles wees erop dat Dindoa erop gebrand was om te punten te pakken tegen Roda na vorige week. De omstandigheden leken meer dan prima, ware het niet dat de schotklok enige kuren vertoonde. Dit betekende dat de wedstrijd van Dindoa 2 tegen Dalto 4 geen doorgang kon vinden, maar gelukkig kon dit snel worden opgelost dankzij onze buren, De Meeuwen. Een bedankje hiervoor is uiteraard op zijn plaats. Na een ietwat onrustige voorbereiding konden we nu eindelijk van start. De eerste thuiswedstrijd met publiek was weer een feit en ook de allerkleinsten van de F2 en F3 genoten van hun moment tijdens het oplopen met de spelers.

Dindoa begon furieus aan de wedstrijd en binnen tien seconden wist Lars van der Velde zijn eerste schot te promoveren tot een doelpunt. Het bleek het startschot van een goed begin en ook Saskia Lieman en Daphne van den Berg volgden zijn voorbeeld met, respectievelijk, een kans onder de korf en een strafworp. Dindoa verdedigde sterk en met veel pressie, waar Roda zichtbaar moeite mee had. Desondanks wist de ploeg uit Westzaan gebruik te maken van de gretigheid en kleine foutjes die de thuisploeg maakte in de verdediging.

Dindoa wist ook in de aanval veel energie te leveren en kon lange aanvallen spelen dankzij de sterke en vele rebounds van de heren. Lars van der Velde, onder andere, wist meermaals de bal op te pikken in het veld, waardoor Dindoa meerdere kansen kon nemen in één aanval. Dit resulteerde niet altijd in doelpunten, maar na bijna een kwartier spelen stond er een stand van 10-4 op het scorebord, waarbij er al door vijf verschillende spelers van Dindoa was gescoord. Roda speelde vooral éénschotsaanvallen en nam pas laat in de schotklok de eerste kans. Desalniettemin kon Roda af en toe onder de druk uitkomen en wisten ze terug te komen tot 10-6.

De laatste zeven minuten van de eerste helft schakelde Dindoa een tandje bij en werd de voorsprong uitgebouwd. Er werd gezocht naar de juiste kansen en fouten van Roda, onder andere bij het uitbrengen van de bal in de verdediging, werden afgestraft. Doelpunten van Tom van den Berg, Saskia Lieman, Ruben de Vries, Lars van der Velde en Daphne van den Berg zorgden ervoor dat beide ploegen gingen rusten met een stand van 18-9.

Het eerste doelpunt van de tweede helft liet even op zich wachten, maar met name in de verdediging werden de teugels flink aangehaald door Dindoa. De thuisploeg wist in de tweede helft zowel verdedigend als aanvallend veel energie te leveren en na ruim twee minuten viel het eerste doelpunt voor Dindoa middels een mooie doorloopbal van Tom van den Berg. Dit was de opmaat voor een zeer sterke fase van Dindoa waarbij er over alle schijven gescoord zou worden. De doelpunten vielen als rijpe appels en met name Saskia Lieman en Daphne van den Berg deden een behoorlijke duit in het zakje. Zij zouden uiteindelijk uitkomen op successievelijk negen en acht doelpunten. Daarnaast wisten ook Aniek Odding en Karianne van der Velde, die zich weer mag voegen bij de basisopstelling van Hugo van Woudenberg, hun doelpunten mee te pakken.  

Roy van Boven begon de wedstrijd op de bank, maar onder luid gejuich van een aantal oranjehemden uit Harderwijk begon hij aan de warming up. Hij verving halverwege de tweede helft Bjarne Sinneker. Daarnaast kregen ook Gerwin Bosch, Femke ten Hove en Nannet van Staveren speelminuten in het vlaggenschip van Dindoa, mede dankzij hun sterke optredens in Dindoa 2 de afgelopen weken. 

De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten door de arbiter bij een stand van 37-12. Een zeer sterk optreden van Dindoa waarbij er echt als collectief is gespeeld en vertrouwen is opgedaan voor de komende wedstrijden. Het feit dat Roda tot slechts drie doelpunten wist te komen in de tweede helft toont aan dat Dindoa met name verdedigend de touwtjes in handen had. En wat was het weer genieten in een volle zaal, dat zal eenieder met elkaar eens zijn! 

De komende twee weken staan er geen wedstrijden op het programma voor Dindoa 1, maar op zaterdag 12 maart zal er worden afgereisd naar Westzaan voor de return tegen Roda. De ploeg uit Ermelo staat er prima voor bij aanvang van de tweede helft van de competitie met vier punten uit zes wedstrijden. De zege tegen Roda kan een mooie voorbode zijn voor de komende wedstrijden waarin Dindoa zal proberen bovenaan te eindigen in de poule met zicht op promotie naar de Overgangsklasse.

Doelpunten: Saskia Lieman 9 (1), Daphne van den Berg 8 (1), Ruben de Vries 6 (1), Tom van den Berg 5 (1), Lars van der Velde 5 (2), Aniek Odding 2, Bjarne Sinneker 1, Karianne van der Velde 1

 

 

 

 

Pagina 1 van 41