wedstrijdverslagen 591

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 20 maart 2023

Na de ruime overwinning tegen OVVO had Dindoa deze zaterdag wat recht te zetten tegen Drachten/Van der Wiel. De uitwedstrijd was door een slechte dag van de Ermeloërs met 24-17 verloren en bij winst kon Dindoa op gelijk aantal punten komen. Dindoa 2 had ervoor goede zaken gedaan door een punt af te snoepen van AW.DTV 2 in een spannende wedstrijd die eindigde in 18-18.

De vele toeschouwers zagen Dindoa in de vertrouwde opstelling beginnen. Maar daar waar een flitsende start van Dindoa verwacht werd, kwam deze vanaf de zijde van de ploeg uit Drachten. Het bezoekende team begon sterk, met zeer goed verdedigend werk en mooie scores. Binnen korte tijd keek Dindoa tegen een 0-4 achterstand aan. Pas toen het eerste aanvalsvak van Saskia Lieman, Lars van der Velde, Roy van Boven en Aniek Odding opnieuw in de aanval kwam, wist Saskia Lieman vanuit een vrije bal de score te openen voor Dindoa.

De echte inhaalslag maakte Dindoa echter pas vanaf het punt dat ze met 1-6 achterstond. Het begon met een score in het vak van Daphne van den Berg, Jonathan van der Beek, Karianne van der Velde en Bjarne Sinneker. Door zes scores op rij van Dindoa, en slechts één van Drachten, stond er, met nog vijf minuten in de eerste helft, voor het eerst een gelijke stand op het scorebord. Dindoa wist vanaf dit punt goed bij te blijven en door een belangrijk doelpunt van Roy van Boven vlak voor rust kon Dindoa met een 12-10 voorsprong aan de tweede helft beginnen.

De openingstreffer na rust was voor Drachten, maar al snel wist Bjarne Sinneker het verschil weer op twee punten te zetten. Drachten bleef goed mee scoren waardoor Dindoa niet verder kon uitlopen. Dit bleef lang het beeld in de tweede helft. Beide ploegen wisten om en om te scoren, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Hugo van Woudenberg probeerde nog met het inbrengen van Wouter van den Brom een beslissing te forceren, maar het was Saskia Lieman die met twee scores op rij het verschil weer naar twee bracht.

Zo stond er met nog bijna vier minuten te gaan 20-20 op het scorebord en begonnen beide ploegen aan een zenuwslopende eindfase. Dindoa miste opgelegde kansen, maar ook Drachten wist in deze cruciale fase de korf niet te vinden. In de laatste minuten was het wederom Saskia Lieman die met een fraai afstandsschot de 21-20 op het bord wist te zetten. Met nog een krappe minuut te spelen was het gevaar nog niet geweken. Drachten mocht nog gaan aanvallen, maar door knap rebound werk van Jonathan van der Beek werd de bal onderschept en terwijl de seconden wegtikten wist het Dindoa collectief dat de buit binnen was.

Volgende week is het de laatste speelronde dat de Dindoa selectie thuis speelt. Dindoa 1 treft Tweemaal Zes, de hekkensluiter uit de competitie, terwijl Dindoa 2 het tegen Groen-Geel 3 moet opnemen. Laten we er met z’n allen weer een mooie zaterdag op de Zanderij van maken!

Doelpunten: Lars van der Velde 5, Bjarne Sinneker 4, Daphne van den Berg 4,  Saskia Lieman 4, Roy van Boven 2, Karianne van der Velde 1, Aniek Odding 1

De foto's van de wedstijd vind je hier!

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 12 maart 2023

Op zaterdag 11 maart trad Dindoa na twee weken rust aan tegen OVVO. De ploeg uit Maarssen stond voorafgaand aan de wedstrijd op de vierde plek, vier punten achter Dindoa. OVVO kon een overwinning goed gebruiken om zichzelf een betere uitgangspositie te verschaffen met betrekking tot degradatie. Dindoa bevond zich op een veilige derde plek. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een 20-16 overwinning voor de Ermeloërs.

De avond werd geopend door Dindoa 2 dat wist te winnen van het puntloze OVVO 2. Hiermee pakte de ploeg twee belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

Dindoa trad aan in de vertrouwde opstelling en beide ploegen begonnen fanatiek aan de wedstrijd. De eerste twee aanvallen werden direct bekroond met twee doelpunten en binnen slechts vijf minuten stond het al 3-3. Dat was echter de enige fase waarin het spannend was, want in het restant van de wedstrijd kon OVVO geen vuist maken. Bij Dindoa lukte ontzettend veel, terwijl OVVO het spoor bijster was. Het team uit Ermelo liep uit naar een 4-11 voorsprong en Bjarne Sinneker had op dat moment al drie doelpunten gemaakt. Hij werd goed vrijgespeeld door zijn medevakgenoten Daphne van den Berg, Karianne van der Velde en Jonathan van der Beek.

OVVO probeerde gedurende de wedstrijd op allerlei manieren het tij te keren. De eerste troef die werd ingezet was het inbrengen van Jimin de Vries. De ex-Korfbal League speler promoveerde zijn tweede schot direct tot een doelpunt, maar kon niet voorkomen dat Dindoa verder uit wist te lopen. Op den duur had Dindoa het af en toe lastig in de aanval en belandden er een aantal ballen over de zijlijn. De verdediging van de Ermeloërs stond echter als een huis waardoor men ook in de aanval meer vertrouwen kreeg. De tweede troef die OVVO inzette was een time-out, maar ook dit sorteerde geen effect: direct hierna scoorde Jonathan van der Beek een strafworp. Dindoa liep uit naar 7-16 voorsprong en ook Lars van der Velde had het op zijn heupen. Hij schoot zijn zesde doelpunt binnen met een percentage van 50%. Op dat moment werd er ook een zware overtreding op hem begaan, maar hij gooide de strafworp feilloos binnen. Er werd gerust met een 9-18 voorsprong in het voordeel van Dindoa.

Direct na rust deed OVVO nog een poging om de Ermelose flow te doorbreken met een aantal wissels. Dit was wederom zonder succes, want Dindoa ging rustig door waar zij voor rust gebleven was. Lars van der Velde, in het vak met Roy van Boven, Aniek Odding en Saskia Lieman, opende de score met alweer zijn achtste doelpunt van de avond. Daphne van den Berg, Saskia Lieman en Karianne van der Velde deden ook in de tweede helft een aanzienlijke duit in het spreekwoordelijke zakje met veel doelpunten. Dindoa speelde erg verdienstelijk en schoot een percentage van ruim 30%, Ieder doelpunt van de ploeg uit Maarssen werd beantwoord met minstens drie doelpunten uit Ermelose handen.

Halverwege de tweede helft stond het 12-28 en hadden ook Aniek Odding en Roy van Boven de bal door het gele mandje geprikt en hiermee stonden alle spelers op het scoreformulier. Met nog tien minuten te spelen had Dindoa de magische grens van dertig doelpunten al bereikt, terwijl OVVO niet verder was gekomen dan dertien. Op dat moment ebde de scherpte ietwat weg bij Dindoa en OVVO scoorde driemaal achter elkaar. Hugo van Woudenberg riep zijn ploeg bij elkaar en de scherpte werd weer gevonden. Dindoa schakelde een tandje bij en maakte het OVVO nog lastig in de slotfase. Er werden veel ballen onderschept en de doelpunten vielen als rijpe appels. Lars van der Velde was bijzonder goed op schot en scoorde in de laatste minuten zijn dertiende doelpunt, met een schotpercentage van circa 50%! Het arbitrale duo floot uiteindelijk af bij een 17-35 eindstand. Dindoa speelde een zeer goede wedstrijd en stond als een waar collectief in het veld. Dit resulteerde in een verdiende, ruime, overwinning.

Dindoa speelt volgende week thuis en er staan twee mooie affiches op het programma. Dindoa 2 treedt aan tegen AW.DTV 2. Het team uit Amsterdam staat op de tweede plek en kan de punten goed gebruiken in de strijd om het kampioenschap. De overwinning kregen de Amsterdammers in de vorige wedstrijd echter niet cadeau, dus het belooft een leuke wedstrijd te worden! Ook Dindoa 1 krijgt de huidige nummer twee op bezoek. Drachten/Van der Wiel 1 won deze week nipt van Heerenveen in de derby. Het is de vraag of Dindoa deze goede lijn door kan zetten tegen deze sterke tegenstander.

We zien jullie uiteraard graag aanstaande zaterdag om de selectie aan te moedigen!

Doelpunten: Lars van der Velde 13, Daphne van den Berg 6, Karianne van der Velde 5, Bjarne Sinneker 4, Saskia Lieman 3, Roy van Boven 2, Aniek Odding 1, Jonathan van der Beek 1

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 20 februari 2023

De afgelopen week werd onze vereniging opgeschrikt door heftig nieuws dat nog steeds niet te bevatten is. De wedstrijd van Dindoa tegen Wit-Blauw/Green Organics vond, na overleg, wel doorgang en men maakte zich op voor een spannende pot. Er werd voorafgaand aan de wedstrijd met alle aanwezigen stilgestaan bij het verlies van ons jeugdlid Kétura middels een moment van stilte.

Dindoa moest, kort na dit moeilijke moment, trachten de knop om te zetten om Wit-Blauw/Green Organics het vuur aan de schenen te leggen. Wit-Blauw is geen onbekende tegenstander en normaliter eindigden de wedstrijden in nipte overwinningen voor één van beiden. Hugo van Woudenberg kon niet beschikken over Daphne van den Berg, die wegens een gele kaart niet mocht spelen. Bjarne Sinneker, met aan zijn zijde Jonathan van der Beek, Aniek Odding en Karianne van der Velde, bekroonde de eerste Ermelose aanval met een doelpunt. Direct daarna wist ook Karianne van der Velde de korf te vinden waardoor Dindoa de leiding nam. Het tweede aanvalsvak met Roy van Boven, Lars van der Velde, Saskia Lieman en Marinda Vliek had meer moeite om de korf te vinden in de beginfase van de wedstrijd. Er werd onrustig gespeeld en ze moesten duidelijk wennen aan deze nieuwe samenstelling.

Wit-Blauw had het in de beginfase lastig en veel aanvallen werden onderbroken door de stabiele verdediging aan Ermelose zijde. Na vijf minuten spelen wist ook de ploeg uit Kampen tweemaal te scoren en trok daarmee de stand weer gelijk. Jonathan van der Beek zette met een behendige doorloopbal Dindoa weer op voorsprong, maar Wit-Blauw antwoordde direct. De beide ploegen hielden elkaar gedurende de eerste helft goed in evenwicht. Het spelbeeld bleef redelijk onveranderd: het eerste aanvalsvak van Dindoa wist elkaar naadloos te vinden, maar de afronding liet te wensen over. Het tweede aanvalsvak had moeite met de passing en speelde onwennig. Halverwege de eerste helft stond er een 6-6 tussenstand op het scorebord. Zowel Dindoa als Wit-Blauw kwam op voorsprong, maar geen van beiden wist uit te lopen naar een comfortabele voorsprong. Aniek Odding speelde een sterke eerste helft en wist driemaal de korf te vinden. Het was echter Wit-Blauw dat in de slotfase de overhand had en met een minimale voorsprong van 10-11 ging rusten.

Wit-Blauw kwam scherp uit de kleedmaker en breidde de voorsprong direct uit naar 10-12. Dindoa beantwoordde dit met een goede fase. Dankzij doelpunten van tweemaal Roy van Boven, Lars van der Velde, Aniek Odding, Saskia Lieman en Bjarne Sinneker kwam Dindoa op een 16-13 voorsprong. Wit-Blauw gooide de handdoek niet in de ring en wist terug te komen in de wedstrijd. De ploeg uit Kampen voelde dat er wat te halen viel, schakelde een tandje bij en kwam terug tot 18-16.

Er brak een doelpuntloze periode aan bij beide ploegen. Het aanvalsspel was moeizaam en er werd goed verdedigd. Demi Vliek was inmiddels bij Dindoa binnen de lijnen gekomen voor Marinda Vliek om meer aanvallende impulsen te brengen. Wit-Blauw doorbrak de ban en kwam terug tot één punt. Roy van Boven gaf de Ermelose ploeg weer wat ademruimte met zijn vierde doelpunt van de tweede helft: 19-17. Het team uit Kampen zette wederom aan en trok de stand gelijk door twee snelle doelpunten: 19-19. Men maakte zich op voor een spannende slotfase.

Dindoa streed voor wat het waard was, maar de tank was leeg. Wouter van den Brom en Femke ten Hove kwamen binnen de lijnen, maar ook zij konden het tij niet keren. Wit-Blauw was zuiver in de afronding in de laatste minuten van de wedstrijd en won uiteindelijk met 21-23 van de Ermeloërs. De bal werd deze wedstrijd gesponsord door Bidfood.

De wedstrijd tussen Dindoa 2 en Wit-Blauw/Green Organics 2 eindige in een verdiende overwinning van de Ermeloërs. Het team van Uulke van Barneveld en Marnix Jonker pakt hiermee twee belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

De komende twee zaterdagen staat er geen wedstrijd gepland voor de selectie. Dindoa 2 speelt donderdag 23 februari de inhaalwedstrijd tegen DVO/Accountor 3 om 20.30. Op 11 maart treedt de selectie aan in Maarssen tegen OVVO.

Doelpunten: Saskia Lieman 5, Aniek Odding 4, Roy van Boven 4, Bjarne Sinneker 3, Lars van der Velde 3, Jonathan van der Beek 1, Karianne van der Velde 1

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 12 februari 2023

Na de teleurstellende uitwedstrijd vorige week tegen SCO, wachtte Dindoa 1 deze zaterdag de thuiswedstrijd tegen SKF uit Veenendaal. De wedstrijd van Dindoa 2 was verschoven op verzoek van de tegenstander, wat voor Dindoa betekende dat er geen sfeer makende wedstrijd voor zat.

De tribune zat echter helemaal vol en het publiek verheugde zich op een mooie wedstrijd. De wedstrijdbal werd deze zaterdag gesponsord door Reislokaal. SKF, door haar manier van spelen altijd een lastige tegenstander voor Dindoa, was erop gebrand om de punten mee naar huis te nemen. Met slechts vier punten bivakkeert SKF nog altijd bijna onderaan  en kon een overwinning goed gebruiken om daarmee mogelijk een gaatje te slaan met Tweemaal Zes.

Dindoa begon de wedstrijd in de vertrouwde opstelling. De eerste aanval met Saskia Lieman, Aniek Odding, Roy van Boven en Lars van der Velde werd binnen de eerste minuut direct met een fraai schot afgerond. SKF trok meteen de stand gelijk en zo mocht de tweede aanval van Dindoa aan de slag. Het vak van Bjarne Sinneker, Jonathan van der Beek, Karianne van der Velde en Daphne van den Berg wist de stand weer gelijk te trekken nadat SKF de 1-2 had gescoord.

De beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en de stand ging dan ook lang gelijk op. SKF probeerde het spel van Dindoa te ontregelen en op sommige momenten lukte dat aardig. De vlam sloeg in de pan na een opzettelijke overtreding op Roy van Boven die door de scheidsrechter met slechts een strafworp werd bestraft, waar een kaart niet misstaan had.

Coach Hugo van Woudenberg moest alle zeilen bijzetten om zijn ploeg rustig haar eigen spel te laten spelen en zich niet gek te laten maken. Dindoa had het verdedigend goed voor elkaar maar wist aanvallend nog niet het gaatje te slaan. Inmiddels was het 11-11 en bijna rust. Met een voorsprong de rust in gaan zou een goed gevoel geven, maar helaas was het SKF dat vlak voor het rustsignaal de 11-12 op het scorebord wist te brengen.

In de rust kreeg Dindoa toch vooral het advies om met meer beleving te gaan spelen. Het begin van de tweede helft leek het even of SKF hetzelfde advies had gekregen, aangezien zij voor het eerst op twee punten voorsprong wisten te komen, maar de Ermeloërs hebben al vaker bewezen dat zij niet meer schrikken van een achterstand. Bij de stand van 12-14 zette Dindoa aan voor een offensief en met vijf scores op rij werd de achterstand omgebogen naar een 17-14 voorsprong.

Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. SKF wist nog tot 18-17 bij te blijven, maar daarna speelde Dindoa de wedstrijd goed uit, zodat uiteindelijk met een 23-17 eindstand de winst in Ermelo bleef.

Volgende week wacht Dindoa opnieuw een thuiswedstrijd, dit keer tegen Wit-Blauw uit Kampen. De uitwedstrijd werd op het laatste moment nipt gewonnen met 24-25, dus Wit-Blauw zal dit ongetwijfeld recht willen zetten. De wedstrijd begint om 18.50 uur en wordt voorafgegaan door de spannende wedstrijd tussen Dindoa 2 en Wit Blauw 2. Beide teams kunnen een overwinning goed gebruiken om weg te blijven uit de onderste regionen in de poule. Het belooft dus weer een mooie korfbalavond te worden op de Zanderij!

Doelpunten: Karianne van der Velde 5, Roy van Boven 4, Lars van der Velde 4, Saskia Lieman 4, Daphne van den Berg 3, Bjarne Sinneker 2, Aniek Odding 1

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 5 februari 2023

Het had een mooie zaterdag kunnen worden in Wolvega. Dindoa 2 kon punten behalen in de strijd tegen degradatie tegen SCO 2 en daarna kon het eerste aan de bak tegen titelfavoriet SCO 1. Winst was nodig om in de race te blijven om het kampioenschap. Het tweede sleepte met een gehavende ploeg knap een punt uit het vuur (22-22), maar voor Dindoa 1 liep de avond uit op een deceptie.

De wedstrijd begon goed, met een snelle openingstreffer van Saskia Lieman in de eerste aanval van de Ermeloërs. Om de Friese speerpunten tactisch aan te pakken had Dindoa haar opstelling aangepast. Lieman speelde in een vak met Daphne van den Berg, Jonathan van der Beek en Roy van Boven. Het andere vak bestond uit Bjarne Sinneker, Lars van der Velde, Aniek Odding en Karianne van der Velde. SCO had echter ook voorbereidingen getroffen en stelde zich voor het eerst dit seizoen ook wat anders op, waardoor de tactische plannen van Dindoa gelijk de prullenbak in konden.

De openingsfase ging gelijkop. SCO speelde langere aanvallen, maar kon dat verschil nog niet omzetten in doelpunten. Het eerste gaatje werd na een relatief doelpuntarme openingsfase uiteindelijk toch geslagen door de thuisploeg: 4-2. Vanaf dat moment bleef Dindoa wat achter de feiten aanlopen. De ploeg scoorde veel moeizamer dan anders en dat kwam met name door het enorme reboundoverwicht en de hoge verdedigende druk van de Friezen. De ruststand was 7-11 en het feit dat Dindoa er nog aan hing was eigenlijk vooral te danken aan het feit dat SCO verzuimde om opgelegde kansen als vrije ballen en strafworpen te verzilveren.

In de rust werd uitgesproken dat het vooral ontbrak aan de wil om te winnen. De ploeg van Hugo van Woudenberg oogde mat en kon geen vuist maken tegen de fysiekere tegenstander. In de tweede helft was het zaak om dat tij te keren en de tanden te laten zien.

Dat lukte allerminst. In het begin van de tweede helft bleef het gat nog beperkt, maar na een paar minuten liep de doorgaans prima functionerende aanvalsproductie helemaal spaak. Er werd druk gewisseld, maar zonder resultaat. Opgelegde kansen misten totaal het doel en SCO buitte het reboundoverwicht nu wel uit. Halverwege de tweede helft stond het 16-8 en was het geloof er bij Dindoa helemaal uit. Complimenten naar de thuisploeg, die de bezoekers op een schrikbarend laag aantal doelpunten hielden. Eindstand: 25-11.

De doelstelling voor dit seizoen was nooit om kampioen te worden, maar het was natuurlijk mooi om lang in die race mee te doen. Nu dat sprookje ten einde lijkt gekomen kan Dindoa wel vrijuit het restant van de competitie gaan spelen. Aanstaande zaterdag wacht meteen al een spraakmakend affiche tegen SKF. De Veenendaalse ploeg wilde aanvankelijk juist wel bovenin meedraaien, maar bungelt jammerlijk onderaan. Om degradatie te voorkomen zullen zij dus tot op het bot gemotiveerd naar Ermelo afreizen op 11 februari. Zaak voor Dindoa om – net als in de uitwedstrijd – het hoofd erbij te houden en het thuispubliek te trakteren op een mooie winstpartij.

Kom jij ook weer kijken om 19:45u? En als je er dan toch bent, blijf dan ook vooral naderhand even hangen voor de karaoke, want dat belooft een gezellig feestje in de kantine te worden!

Tot dan!

Doelpunten: Saskia Lieman 4, Daphne van den Berg 2, Karianne van der Velde 2, Aniek Odding 1, Roy van Boven 1, Bjarne Sinneker 1

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 29 januari 2023

Na de makkelijke overwinning van vorige week tegen Tweemaal Zes, stond Dindoa voor deze zaterdag een moeilijke tegenstander te wachten. Doordat SCO vorige week punten liet liggen tegen Drachten, is er in de top vier van de poule van alles mogelijk. Als Dindoa zicht wilde houden op de titel moest het winnen van Heerenveen.

Het tweede gaf het goede voorbeeld door met 22-15 te winnen. Hierdoor komt het team op gelijke hoogte met Wit-Blauw en heeft het de dreigende degradatie weer in eigen hand. Het team van Hugo van Woudenberg, die deze week bekend maakte ook volgend jaar coach van het vlaggenschip te blijven, startte in de vertrouwde opstelling.

De eerste aanval werd binnen een halve minuut al bekroond met een doelpunt van Bjarne Sinneker die hiermee de toon zette voor een uitstekende wedstrijd van zijn kant. Heerenveen kwam nog langszij maar daarna begon Dindoa gestaag uit te lopen. Het tempo lag hoog, maar het spel oogde chaotisch van beide partijen. Ondanks de rommelige aanvallen wist Dindoa vrij makkelijk te scoren en liep al snel uit naar een 7-3 voorsprong. Heerenveen wist echter wat in te lopen en kwam terug naar 7-6 waarna Jonathan van der Beek de belangrijk 8-6 voor zijn rekening nam met een fraai afstandsschot. Dindoa was verdedigend erg sterk en wist hiermee het spel van de tegenstander dusdanig te ontregelen dat de Friese ploeg geen moment in haar spel kwam. De Ermeloërs bleven gestaag doorgaan met scoren en daardoor kon Dindoa met een comfortabele 15-8 voorsprong de rust in gaan.

Indien Heerenveen nog een kans wilde maken moest het na de rust direct gaan scoren om zo op zoek te gaan naar de aansluiting. Het was echter Dindoa dat vier keer op rij wist te scoren en hiermee op 19-8 kwam. Er werd nog wel een gele kaart uitgedeeld aan Dindoa vanwege commentaar op het arbitrale duo, maar ook dat kon de doelpuntenmachine niet tot wankelen brengen. Opnieuw wist Dindoa over alle schijven te scoren, wat het achttal tot een zeer stabiel en evenwichtig team maakt.

Het verzet van Heerenveen was inmiddels gebroken, aangezien Dindoa in de loop van de tweede helft met meer dan tien punten voor kwam te staan (23-12). Het sierde de Friese  ploeg dat het strijd bleef leveren ondanks de uitzichtloze positie waarin ze zich bevond. Dindoa ging op jacht naar datgene wat de week ervoor niet gelukt was, namelijk de 30 doelpunten halen. Wouter van de Brom kon zijn invalbeurt nog met een doelpunt bekronen, en ook Jefta Reinbergen en Femke ten Hove kregen nog speelminuten. Helaas werd de 30 net niet gehaald en met de laatste twee doelpunten van Bjarne Sinneker sloot Dindoa met een fraaie 29-17 de wedstrijd af.

De strijd in de poule blijft spannend. Koplopers Drachten en SCO staan momenteel op twaalf punten. Dindoa bevindt zich op de derde plek met tien punten en er zal veel afhangen van de wedstrijd volgende week tegen SCO in Oldeholtpade. Dindoa zal moeten winnen om aanspraak te blijven maken op de titel in de poule.

De wedstrijdbal werd deze week gesponsord door Bij David.

Doelpunten: Bjarne Sinneker 7, Daphne van den Berg 5, Lars van der Velde 4, Roy van Boven 3, Saskia Lieman 3, Jonathan van den Beek 2, Karianne van der Velde 2, Aniek Odding 2, Wouter van den Brom 1

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 22 januari 2023

Afgelopen zaterdag stond voor Dindoa 1 de op papier lastige uitwedstrijd tegen Tweemaal Zes uit Maartensdijk op het programma. Dindoa 2 ging onderuit in Wormer tegen Groen Geel met 25-18 en voor de hoofdmacht was het zaak om zich te revancheren na de uitglijder tegen Drachten vorige week (24-17). Op voorhand geen gemakkelijke pot, want de Ermeloërs hebben het vaak lastig tegen TZ.

De openingsfase was – net als vorige week in Drachten – voor Dindoa erg moeizaam. De aanvallen waren kort en zonder resultaat. Daar waar de tegenstander er vorige week in de openingsfase ook niet in slaagde om de korf te vinden, deed TZ dat nu wel. Bij 4-2 nam coach Hugo van Woudenberg een time-out om de organisatie in het team terug te brengen. En met succes.

Bij Dindoa brak een scherpe periode aan. Er werd solide verdedigd en de korf werd makkelijk gevonden. De stand werd snel gelijk getrokken en toen was het de beurt aan de familie Van der Velde. Terwijl TZ droog bleef staan liepen de bezoekers uit naar 4-8 door toedoen van broer en zus Lars en Karianne (beiden twee keer). Aniek Odding en Roy van Boven vergrootten het gat nog verder. Pas vlak voor rust wist de thuisploeg de reeks van Dindoa te doorbreken. Het slotakkoord in de eerste helft was voor Daphne van den Berg, die zorgde voor een 5-11 ruststand.

Met de thee in de hand werd de spelers op het hart gedrukt dat de winst nog niet binnen was. TZ zou in de tweede helft meer gaan scoren en dan moet je zorgen dat je als ploeg aanvallend blijft draaien. TZ kwam inderdaad scherp de kleedkamer uit en kwam op 6-11. Dat bleek echter ook meteen de laatste keer dat de Maartensdijkse ploeg iets van een vuist kon maken. Dindoa liet zich niet uit het veld slaan en liep door doelpunten over verschillende schijven gestaag uit naar naar 8-18. Bij TZ was het verzet daarna wel gebroken. De ploeg leed veel onnodig balverlies en de frustraties liepen op.

Op 10-21 kwam Marinda Vliek in de ploeg voor Saskia Lieman, die de hele week afwezig was geweest door ziekte. Er vielen nog een paar goals en daarna kregen alle meegereisde wissels de kans om zich nog even te laten zien. Sam van der Beek loste zijn broer Jonathan af, de zestienjarigen Jimmy van den Brink, Demi Vliek en Marieke van den End kwamen allemaal in de ploeg en als laatste mocht ook Jefta Reinbergen zijn opwachting maken. Leuk voor de wissels was dat zij een productieve invalbeurt beleefden. Van der Beek maakte er twee, Reinbergen scoorde van de zijlijn, Van den Brink verzilverde een elegante lay-up en ook debutant Demi Vliek scoorde vanaf de stip, nadat ze zelf de strafworp had versierd. Een paar uur daarvoor had ze met een invalbeurt bij de B1 ook die ploeg aan de winst geholpen. Klasse, Demi!

De eindstand sprak boekdelen: 14-29. Solide gespeeld en geen spanning, ook wel eens lekker. Lekker was het ook dat concurrenten Drachten en SCO tegen elkaar speelden en dat Drachten er daar met de winst vandoor ging. Hierdoor is het gat met deze beide Friese ploegen weer twee punten en heeft Dindoa de strijd om het kampioenschap weer in eigen hand. Volgende week wacht de selectie van Dindoa de belangrijke thuiswedstrijden tegen Heerenveen. Voor het tweede belangrijk om hier punten te pakken in de strijd tegen degradatie en voor het eerste is het opdracht simpel: winnen om aan te blijven haken in de kampioensstrijd. Om 17:00u begint het tweede en direct aansluitend speelt het vlaggenschip. Bent u erbij, op de Zanderij?

Doelpunten: Daphne van den Berg 5, Karianne van der Velde 4, Roy van Boven 4, Bjarne Sinneker 3, Aniek Odding 3, Lars van der Velde 3, Saskia Lieman 2, Sam van der Beek 2, Jimmy van den Brink 1, Jefta Reinbergen 1, Demi Vliek 1

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 15 januari 2023

Dindoa presteert dit seizoen boven verwachting. Na het kampioenschap vorig jaar in de zaal bleek de Overgangsklasse het niveau waarop de ploeg thuis hoorde. De eerste competitiewedstrijd ging verloren tegen het sterke SCO, maar daarna werd elke wedstrijd gewonnen. Afgelopen zaterdag stond de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Drachten/Van der Wiel op het programma. De Friezen stonden – net als Dindoa – op 6 punten en voor beide ploegen was het belang duidelijk: winnen is aanhaken in de titelstrijd, verliezen betekent een lonkend ‘tussen wal en schip-scenario’.

Dindoa 2 bood in Amsterdam met een gehavende opstelling (drie spelers werden afgestaan aan het eerste team) goed weerstand tegen het sterke AW/DTV 2, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen (17-15 verlies). In Drachten gebeurde eigenlijk het omgekeerde. Dindoa kon geen vuist maken door veel onnodig balverlies. De thuisploeg speelde verzorgde aanvallen met lopende rebounds en het was te danken aan het ook bij hen niet scherp gestelde vizier dat Dindoa eraan bleef hangen. Al snel kwam de ploeg van Hugo van Woudenberg en Marius van Ommeren echter wel op achterstand. Halverwege de eerste helft werden Bjarne Sinneker en Lars van der Velde van vak gewisseld, om captain Wim Braam van scoren te houden. Langzaam maar zeker liep Drachten uit naar een comfortabele 13-7 voorsprong bij rust.

Met de thee in de hand was het niet moeilijk om de balans op te maken. Dindoa liet zich simpelweg op wilskracht aftroeven onder de korf, waardoor Drachten vaker kon herhalen en uiteindelijk dus ook aanvallend beter in de wedstrijd kwam. Daarnaast kon Dindoa voor het eerst dit zaalseizoen niet rekenen op het doorgaans vrij hoge rendement. Het lag niet eens zo zeer aan de verdedigende druk van de tegenstander. Open kansen werden gemist en er werd onvoldoende geanticipeerd op de verdedigende tactiek van Drachten en de stijl van de arbitrage.

In de tweede helft kwam Dindoa goed de kleedkamers uit. De 13-7 achterstand werd vrij snel ingelopen naar 13-9, terwijl Drachten haperde. De thuisploeg begon te wisselen, maar kon niet voorkomen dat Dindoa bloed rook. Op 14-11 werd er een time-out genomen en leek het momentum te verschuiven naar de Ermeloërs. Belangrijk voor het restant van de wedstrijd waren op dat moment echter twee knappe goals van vrouwen van Drachten. De ploeg beschikt over een aanvallend sterk dameskwartet en weet hen ook goed te faciliteren met hardwerkende heren en een goede teamspirit.

Mede dankzij deze goals liep Drachten uit naar 19-13 en daarmee bleek de comeback van Dindoa met succes afgewend. Het inbrengen van Wouter van den Brom voor Jonathan van der Beek en Femke ten Hove voor Saskia Lieman resulteerde nog in een doelpunt voor eerstgenoemde, maar het gat bleek te groot om nog te overbruggen. De wedstrijd kabbelde uiteindelijk naar een 24-17 eindstand.

Na afloop van deze collectief matige pot van Dindoa kan worden geconcludeerd dat de thuisploeg sterker gespeeld had. Het publiek stond de hele wedstrijd als een blok achter het team en het team zelf straalde meer energie en power uit dan Dindoa.

Misschien was Drachten ook wel gewoon beter bij de les doordat men wist dat het galafeest dat naderhand in de kantine werd georganiseerd natuurlijk veel beter van start zou gaan bij winst van de hoofdmacht. De spelers van Dindoa hebben zich tijdens dat feest overigens wel van hun beste kant laten zien. Moeiteloos hebben ze zichzelf ondergedompeld in het Friese feestgedruis. Dank naar de vereniging Drachten voor het leuke feest en een shout-out naar Wim Braam, die zich een sportieveling toonde door twee kannen bier te overhandigen aan Dindoa, nadat hij in het veld onbestraft was gebleven voor een overtredinkje op invaller Van den Brom. Eerlijk is eerlijk, deze manier van boetedoening is natuurlijk een stuk lekkerder voor het slachtoffer!

Doelpunten: Aniek Odding 4, Lars van der Velde 3, Daphne van den Berg 2, Jonathan van der Beek 2, Karianne van der Velde 2, Bjarne Sinneker 1, Wouter van den Brom 1, Saskia Lieman 1, Roy van Boven 1

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 12 december 2022

De derde competitiewedstrijd was tegen een niet onbekende tegenstander voor Dindoa. Er werd vorig jaar ook al geduelleerd tegen Wit-Blauw/Green Organics uit Kampen. De beide teams stonden voorafgaand aan de wedstrijd op twee punten. Zowel Dindoa als Wit-Blauw wist nipt te winnen van SKF en verloren van SCO/European Aerosols. Oftewel: alle ingrediënten waren aanwezig voor een spannende pot.

Dindoa begon aan de wedstrijd in dezelfde opstelling als vorige week. Het verdedigingsvak van Dindoa, bestaande uit Bjarne Sinneker, Jonathan van der Beek, Daphne van den Berg en Karianne van der Velde, kreeg direct in de eerste aanval van Wit-Blauw een doelpunt om de oren dankzij een snelle actie naar binnen. Lars van der Velde, in het aanvalsvak met Roy van Boven, Aniek Odding en Saskia Lieman, trok de stand direct gelijk met een afstandsschot.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was Dindoa beter dan Wit-Blauw. Er werd gevarieerd in de aanval en met name de dames van Dindoa waren zuiver. Karianne van der Velde, Daphne van den Berg en Saskia Lieman wisten de korf in de beginfase goed te vinden en bij een stand van 4-6 nam Wit-Blauw een time-out. Dit sorteerde niet direct effect, want Karianne van der Velde scoorde direct hierna de 4-7 met alweer haar derde doelpunt van de avond. Wit-Blauw kreeg meer en meer grip op de Ermelose formatie en Dindoa had het aanvallend lastig. Er werd minder naar de juiste kans gezocht en vaak werd de eerste kans direct geschoten. De verdediging stond echter als een huis waardoor ook Wit-Blauw lastig tot scoren wist te komen. In het restant van de eerste helft vielen de doelpunten niet makkelijk en tekenend hiervoor waren de laatste zes minuten: enkel Wit-Blauw wist één keer te scoren waardoor er werd gerust met een minimale voorsprong voor Dindoa op het scorebord: 8-9.

Hugo van Woudenberg vond zijn ploeg onrustig gedurende de eerste helft en gaf aan dat er meer over moest worden gehouden in de rebound om de wedstrijd over de streep te trekken. De tweede helft begon ongelukkig voor Roy van Boven die per ongeluk een elleboog tegen zijn hoofd moest incasseren. Hij kon gelukkig door na te zijn opgelapt door Jan Velgersdijk. Wit-Blauw kwam scherp uit de kleedkamer en scoorde direct twee doelpunten waarmee ze voor het eerst sinds de 1-0 weer op voorsprong kwamen: 10-9.

Dindoa liet zien hier niet van onder de indruk te zijn en dankzij vier doelpunten op rij van Daphne van den Berg, Roy van Boven, Saskia Lieman en Bjarne Sinneker prijkte er binnen korte tijd weer een 10-13 voorsprong op het scorebord. Dindoa speelde met meer rust, maar ook Wit-Blauw bracht meer structuur, won meer duels en wist vaker tot scoren te komen. Desondanks wisten ze het gat nog niet te dichten. Bij Dindoa deden ook Aniek Odding en Jonathan van der Beek een duit in het zakje en halverwege de tweede helft stond het 15-17.

Het meegereisde publiek maakte zich op voor een spannende eindfase van de wedstrijd. Er kwam meer tempo in de aanvallen van beide ploegen en verdedigend werden de duimschroeven aangedraaid. Onder andere Jonathan van der Beek wist drie keer het oordeel ‘verdedigd’ mee te krijgen van de scheidsrechters. Bovendien vielen de doelpunten makkelijker dan in de eerste helft. Men voelde dat de wedstrijd nog niet binnen was ondanks het feit dat Dindoa meermaals een voorsprong van meerdere punten had. Wit-Blauw voelde dit ook en met name Vladimir Slot kwam meer en meer in de wedstrijd. De schutter van Wit-Blauw wist in de eerste helft niet tot scoren te komen, maar in de tweede helft nam hij zijn ploeg op sleeptouw met negen doelpunten uit slechts dertien pogingen.

Op 19-23 had Dindoa een redelijke marge opgebouwd, maar Wit-Blauw zette nog één keer aan en kwam terug tot 22-23. Hugo van Woudenberg greep in en riep zijn ploeg bij elkaar tijdens een time-out toen er nog ruim drie minuten op de klok stonden. Er werd duidelijk besproken hoe men het neer moest zetten en wie er gezocht moest worden. Saskia Lieman, fel op de huid gezeten door Denice de Vries, scoorde na de time-out direct de 22-24. Wit-Blauw gaf niet op en wederom Vladimir Slot wist tweemaal tot scoren te komen waardoor de stand weer gelijk was. De spanning steeg tot grote hoogte en Sam van der Beek werd nog binnen de lijnen gebracht voor meer aanvallende kracht. Het was uiteindelijk Saskia Lieman die met een afstandsschot, haar negende doelpunt, de 24-25 scoorde. Wit-Blauw kreeg nog de kans om de gelijkmaker te scoren, omdat Dindoa tijdrekken tegen kreeg van het arbitrale duo. Er werd echter niet meer gescoord door het team uit Kampen waardoor Dindoa de overwinning binnensleepte!

Er gingen afgelopen zaterdag vijf punten mee naar Ermelo vanuit Kampen. Dindoa 2 scoorde in de slotseconden de gelijkmaker tegen Wit-Blauw 2 en Dindoa 3 won overtuigend van Wit-Blauw 3.

Volgende week speelt de selectie thuis tegen OVVO uit Maarssen. Dindoa 2 treedt om 17.20 aan tegen OVVO 2 en kan alle support goed gebruiken voor de eerste overwinning van dit zaalseizoen. Dindoa 1 speelt om 18.55 tegen OVVO 1.

Doelpunten: Saskia Lieman 9, Karianne van der Velde 6, Lars van der Velde 2, Daphne van den Berg 2, Roy van Boven 2, Jonathan van der Beek 2, Bjarne Sinneker 1, Aniek Odding 1

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door 4 december 2022

Na een emotionele week, waarin op waardige wijze afscheid werd genomen van clubicoon Henk ter Haar, moest Dindoa 1 deze zaterdag aantreden tegen SKF uit Veenendaal. Op het veld gaf Dindoa pas in de laatste fase de wedstrijd tegen SKF uit handen, waardoor de ploeg van Hugo van Woudenberg nu gebrand was op een sportieve revanche. Ook SKF, dat de eerste competitiewedstrijd had verloren, wilde in de eerste thuiswedstrijd een mooi resultaat neerzetten. Dindoa startte in het eerste aanvalsvak met Daphne van den Berg, Karianne van der Velde, Bjarne Sinneker en de weer fitte Jonathan van der Beek.

Dindoa kwam snel op een 1-0 achterstand, maar direct in de eerste aanval wist Jonathan van der Beek de stand gelijk te trekken. Bastian van Essen wist vervolgens zijn eerste score te noteren, en daar zouden er nog veel van volgen. Het andere vak van Dindoa met Saskia Lieman, Aniek Odding, Lars van der Velde en Roy van Boven zorgde voor de 2-2 door een benutte strafworp van Aniek Odding.

Het was een snelle opening waar over en weer gescoord werd en de ploegen elkaar goed in evenwicht hielden. Dit spelbeeld trok door tot aan de rust. Met nog een kleine twee minuten te gaan in de eerste helft en een 11-10 achterstand werd Sam van der Beek ingebracht om te proberen de stand voor rust nog gelijk te trekken. Het was echter Daphne van den Berg die wederom een vrije bal wist te verzilveren waardoor beide ploegen met 11-11 de rust in gingen.

Aan het begin van de tweede helft startte Dindoa met een licht gewijzigde opstelling die vlak voor rust tot stand was gebracht. Jonathan van der Beek was van vak gewisseld met Roy van Boven. Het was echter SKF dat beter uit de kleedkamers kwam en voor het eerst een gaatje wist te slaan van twee punten: 13-11. Gelukkig wist Karianne van der Velde met een benutte strafworp het gat te verkleinen en vervolgens kon Bjarne Sinneker de stand weer gelijktrekken. Lars van der Velde zette Dindoa met een doorloopbal op voorsprong en dus moest SKF weer in de achtervolging. Bij 16-18 wist Dindoa voor het eerst op twee punten voorsprong te komen, maar opnieuw kwam SKF langszij. Met 18-19 werd Sam van der Beek weer ingebracht in de aanval. Kort daarna moest Bjarne Sinneker na een onbewuste elleboogstoot licht geblesseerd het veld verlaten. SKF maakte er 19-19 van en met nog 6 minuten op de klok maakte het publiek zich op voor een spannende eindfase. Dindoa kwam door een mooie treffer van Aniek Odding op voorsprong, maar weer was het Bastian van Essen die zijn ploeg op gelijke hoogte bracht.

Het werden nerveuze laatste minuten met over en weer wat onnodig balverlies en foute passes, maar het leverende een zinderend slotakkoord op. Daphne van den Berg wist met twee scores achter elkaar de winst veilig te stellen, waardoor Dindoa verdiend de punten mee naar Ermelo kon nemen.

Volgende week belooft opnieuw een pittige wedstrijd te worden tegen Wit-Blauw uit Kampen, dat ook maar nipt van SKF wist te winnen.

Dindoa 2 had het zwaar en moest helaas haar meerdere erkennen in DVO 3 en verloor met 16-21.

 

Doelpunten: Daphne van den Berg 7, Saskia Lieman 5, Aniek Odding 3, Jonathan van der Beek 2, Bjarne Sinneker 2, Roy van Boven 1, Karianne van der Velde 1, Lars van der Velde 1

Pagina 1 van 43