Eenvoudige zege voor Dindoa 1

Eenvoudige zege voor Dindoa 1

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door  Esther van der Velde 16 mei 2022

Na een vakantieperiode van twee weken waarin twee oefenwedstrijden werden gespeeld om toch bij de les te blijven, mocht Dindoa aantreden tegen DOS Kampen.

De hekkensluiter van de competitie heeft tot nu toe nog geen punten kunnen verzamelen. Dindoa was vast van plan dit zo te houden en dus gingen de toeschouwers er maar eens voor zitten. De zon scheen, af en toe een lekker briesje, dus voor het publiek ideale omstandigheden op de Zanderij.

Dindoa ging voortvarend van start: binnen 4 minuten was het al 3-0 door schoten van Aniek Odding, Lars van der Velde en Bjarne Sinneker.

Dindoa denderde door en na treffers van Daphne van den Berg en opnieuw Lars van der Velde en Aniek Odding, stond het al 6-0 voordat DOS Kampen voor het eerst de korf wist te vinden. Dat wilde Dindoa eigenlijk niet weer laten gebeuren, dus werd er nog een tandje bij gezet. De blauwwitters wisten makkelijk de korf te vinden en de rebound was goed verzorgd. Als de korf dan niet in de eerste aanval gevonden werd, dan lukte het wel in de tweede of derde keer. Zo kon Dindoa heel eenvoudig verder uit lopen.

De 6-1 werd doorgetrokken naar 14-1 met op voornamelijk mooie afstandsschoten.

DOS Kampen was in die fase zeer matig, zowel in aanvallend opzicht waar de schoten de korf nauwelijks wisten te raken, als in verdedigend opzicht, waar ze continue achter de feiten aan liepen.

Pas vlak voor rust lieten de acht uit Kampen zien dat ze de korf toch wel konden vinden door tweemaal achter elkaar te scoren waardoor beide partijen de kleedkamers opzochten met een 14-3 ruststand.

Dindoa kwam vrolijk de kleedkamer uit en zag toen waarschijnlijk de verbeten trek op de gezichten van de DOS Kampers niet. Want die hadden in de rust de koppen eens goed bij elkaar gestoken en elkaar aangesproken op wat er anders moest.

En dat lieten ze zien! Terwijl Dindoa nog aan het nagenieten was van de eerste helft, vergaten ze dat de wedstrijd nog niet voorbij was en lieten ze DOS Kampen terug in  de wedstrijd komen.

Pas bij 14-7, nadat er al bijna 10 minuten gespeeld waren, wist Dindoa voor het eerst weer te scoren. Er stond het eerste kwartier van de tweede helft een ander DOS Kampen in het veld. Ze waren fel, verdedigden beter en bovenal, ze schoten beter. Ze wisten hierdoor dan ook terug te komen tot 16-11. Iedereen voelde dat er wat moest gebeuren, want het liep niet aan de Ermelose zijde. Voor elk punt van Dindoa stonden er op dat moment vier van DOS Kampen tegenover en dat kon natuurlijk niet zo doorgaan.

Dat realiseerden ze zich gelukkig op tijd. Na een treffer van Daphne van den Berg en twee keer Lars van der Velde, werd het verschil weer wat groter. Coach Hugo van Woudenberg liet Tom van den Berg en Bjarne Sinneker van vak wisselen en dat bleek de Dindoa-aanval weer een nieuwe impuls te geven.

Dindoa liep uit naar 22-12 waarna het mooiste doelpunt van de wedstrijd door Roy van Boven op een uitstekende pass van Tom van den Berg, zorgde voor de 23-12. Het verzet van de geelzwarten was toen allang gebroken. Ze hadden bovendien steeds meer overtredingen nodig, wat uiteindelijk zelfs resulteerde in een gele kaart vanwege een onnodige en gevaarlijke overtreding tegen Tom van den Berg.

In de laatste minuten mocht Femke ten Hove nog invallen en kon deze invalbeurt onder luid gejuich van de rest van de selectie bekronen met de afsluitende score waardoor de wedstrijd met een mooie 27-13 afgesloten werd.

Scoreverloop: Lars van der Velde 7, Daphne van den Berg 6, Tom van den Berg 4 (2), Saskia Lieman 3 (1), Karianne van der Velde 2, Aniek Odding 2, Bjarne Sinneker 1, Roy van Boven 1, Femke ten Hove 1.