Dindoa verslaat Sparta

Dindoa verslaat Sparta

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door  Jan Willem van den Berg 27 maart 2022

Nadat het eerste onderlinge duel reeds met 29-15 was gewonnen was het vandaag tijd voor de return in Nijkerk. In tegenstelling tot de 1e wedstrijd kon Dindoa op volle sterkte starten onder aanmoediging van de geblesseerde Ruben de Vries die herstellende is van een enkel blessure. Nijkerk had halverwege dit zaalseizoen een aantal tactische aanpassingen gedaan om er zeker van te zijn dat hun 2ezal handhaven en trad derhalve niet op volle sterkte aan. Om de hele wedstrijd maximaal gemotiveerd te blijven had de selectie onder aanvoering van coach Hugo van Woudenberg voor zich zelf een aantal uitdagende doelstellingen genoteerd. Zowel aanvallend als verdedigend werd er dus scherp gespeeld.

Nadat het begin signaal om 13.30 klonk was het direct Dindoa wat het initiatief nam in de wedstrijd, na 5 minuten was de stand al 0-4. Dindoa zette volop druk in de verdediging en liet mooie aanvallen zijn. Met deze strijdwijze was het voor het meegereisde publiek een leuke wedstrijd om te zien. Na de 0-4 werd er geen gas terug genomen en Dindoa bleef scoren. Met nog 8 minuten op de klok werd de 2-15 op de klok gezet door een mooi doelpunt van Lars v.d. Velde. Met een stand van 5-21 werd enkele minuten later de kleedkamer opgezocht. Bijna alle spelers hadden inmiddels minimaal 2 doelpunten gescoord en hiermee was 1 van de doelstellingen voor de rust al binnen handbereik.

Na de rust ging Dindoa in hetzelfde tempo door en liep uit naar 7-33. Ondertussen was de coach van Sparta Nijkerk de 2e helft druk met het inbrengen van wissels, van invloed op het score verloop was er echter niet. Bij Dindoa werden er de laatste 10 minuten ook nog een aantal wissels toegepast zodat Ruth van Raaijen, Gerwin Bosch en Marlon van Diest speelminuten maakten. De wedstrijd kende (helaas) geen spanning, maar voor het publiek was het toch een leuke wedstrijd om te volgen. Dindoa maakte veel mooie acties rond de korfzone en wist uiteindelijk de vooraf besproken doelstellingen te behalen waaronder iedere basis speler minimaal 2 doelpunten en 35x zelf scoren. Volgende week wordt bekend wie de tegenstander wordt van Dindoa in de strijd om de overgangsklasse. Dan staat de wedstrijd Spirit- BEP op het programma. Dindoa zal als groepswinnaar spelen tegen de nummer 2 uit de andere poule. In deze vorm moet het team in staat geacht worden de promotie af te dwingen.

Doelpunten: Daphne van den Berg 8; Saskia Lieman 6; Karianne v.d. Velde 5; Aniek Odding 2; Lars v.d. Velde 4; Tom van den Berg 8; Roy van Boven 4 en Bjar