Dindoa pakt de winst in eerste oefenwedstrijd

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door  Daniek van de Kamp 14 november 2021

Het zaalseizoen staat op het punt van beginnen en de selectie trad op zaterdag 13 november aan tegen Victum uit Houten voor een oefenduel. Het tweede team gaf het goede voorbeeld door in de laatste minuut te winnen met 21-20 door een schot van Gerwin Bosch tegen Victum 2 na een sterke inhaalrace.

De aangescherpte maatregelen die op vrijdagavond werden aangekondigd zorgden voor een kleiner publiek, maar gelukkig werd dit gecompenseerd met een groot aantal kijkers via de livestream die spoedig is opgezet, waarvoor dank! Dindoa startte de wedstrijd in de aanval met Bjarne, Lars, Naomi en Daphne. De verdediging bestond uit Ruben, Tom, Saskia en Aniek. Victum begon furieus aan de wedstrijd en de eerste twee aanvallen resulteerden in een doelpunt waardoor Dindoa direct tegen een achterstand aankeek.

Saskia Lieman tekende voor het eerste doelpunt van Dindoa met een mooie doorloopbal. De ploeg uit Ermelo speelde met veel energie en in een hoog tempo, maar hierdoor ontstonden er ook veel passfouten. Victum maakte hier gretig gebruik van en bracht de stand naar 1-4. Vanaf dat moment kreeg de Ermelose defensie wat meer grip op de aanvallen van de tegenstander en werd de bal meermaals onderschept. Lars van der Velde had hier een groot aandeel in door eerst de 2-4 te scoren en direct daarna de bal te onderscheppen in de verdediging. Vervolgens trok Dindoa de stand gelijk door twee doelpunten van Tom van den Berg.

De beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en bleven om en om scoren. Doelpunten van Daphne van den Berg en Saskia Lieman werden direct beantwoord met doelpunten van Victum, 6-7. Dindoa bleef erg gretig in de verdediging wat leidde tot een aantal fouten. Hugo van Woudenberg besloot een time-out te nemen halverwege de eerste helft en met resultaat: Dindoa wist een voorsprong van drie punten te pakken dankzij doelpunten van Lars van der Velde, Tom van den Berg, Saskia Lieman en Daphne van den Berg. Het was een erg sterke fase circa tien minuten voor rust van Dindoa, maar ook Victum bleef mee scoren. De doelpunten vielen om en om en uiteindelijk klonk bij 15-11 het fluitsignaal voor de rust.

Dindoa startte de tweede helft met één wijziging: Roy van Boven was in het veld gekomen voor Tom van den Berg. Victum begon de tweede helft sterk met twee schoten waardoor het gat nog maar twee doelpunten was: 15-13. Dindoa raakte hier echter niet van in paniek en beide ploegen bleven scoren. Dankzij onder andere twee doelpunten van Ruben de Vries werd de voorsprong weer uitgebouwd naar een gat van vijf na negen minuten spelen: 21-16. Victum trachtte het aanvallende ritme van Dindoa te doorbreken, maar zonder effect: een prachtige actie van Daphne van den Berg zette de 22-16 op het scorebord.

Aniek Odding had inmiddels het veld verlaten voor Nannet van Staveren die een sterke wedstrijd speelde bij Dindoa 2. Het laatste kwart van de wedstrijd kende een strijdlustige start met redelijk fysiek spel. Er volgde een doelpuntloze periode van circa vijf minuten, maar Saskia Lieman en Bjarne Sinneker wisten dit te doorbreken met twee mooie doelpunten. Victum probeerde dichterbij te kruipen, maar elk doelpunt werd direct beantwoord door een doelpunt van de Ermelose formatie. Nannet van Staveren en Naomi Hackenitz wisten ook hun doelpunten mee te pakken en zetten de stand op 26-20.

De laatste minuut van de wedstrijd was voor Roy van Boven. Hij wist de wedstrijd in stijl af te sluiten met een prachtige doorloopbal die hij achterstevoren afrondde en een klein kansje onder de korf. Hiermee zette hij de eindstand op 28-20.

Doelpunten: Saskia Lieman 5, Bjarne Sinneker 4, Lars van der Velde 4, Tom van den Berg 4, Daphne van den Berg 4, Ruben de Vries 3, Roy van Boven 2, Naomi Hackenitz 1, Nannet van Staveren 1