Dindoa beleeft makkelijke avond in Maarssen

Dindoa beleeft makkelijke avond in Maarssen

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door  12 maart 2023

Op zaterdag 11 maart trad Dindoa na twee weken rust aan tegen OVVO. De ploeg uit Maarssen stond voorafgaand aan de wedstrijd op de vierde plek, vier punten achter Dindoa. OVVO kon een overwinning goed gebruiken om zichzelf een betere uitgangspositie te verschaffen met betrekking tot degradatie. Dindoa bevond zich op een veilige derde plek. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een 20-16 overwinning voor de Ermeloërs.

De avond werd geopend door Dindoa 2 dat wist te winnen van het puntloze OVVO 2. Hiermee pakte de ploeg twee belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

Dindoa trad aan in de vertrouwde opstelling en beide ploegen begonnen fanatiek aan de wedstrijd. De eerste twee aanvallen werden direct bekroond met twee doelpunten en binnen slechts vijf minuten stond het al 3-3. Dat was echter de enige fase waarin het spannend was, want in het restant van de wedstrijd kon OVVO geen vuist maken. Bij Dindoa lukte ontzettend veel, terwijl OVVO het spoor bijster was. Het team uit Ermelo liep uit naar een 4-11 voorsprong en Bjarne Sinneker had op dat moment al drie doelpunten gemaakt. Hij werd goed vrijgespeeld door zijn medevakgenoten Daphne van den Berg, Karianne van der Velde en Jonathan van der Beek.

OVVO probeerde gedurende de wedstrijd op allerlei manieren het tij te keren. De eerste troef die werd ingezet was het inbrengen van Jimin de Vries. De ex-Korfbal League speler promoveerde zijn tweede schot direct tot een doelpunt, maar kon niet voorkomen dat Dindoa verder uit wist te lopen. Op den duur had Dindoa het af en toe lastig in de aanval en belandden er een aantal ballen over de zijlijn. De verdediging van de Ermeloërs stond echter als een huis waardoor men ook in de aanval meer vertrouwen kreeg. De tweede troef die OVVO inzette was een time-out, maar ook dit sorteerde geen effect: direct hierna scoorde Jonathan van der Beek een strafworp. Dindoa liep uit naar 7-16 voorsprong en ook Lars van der Velde had het op zijn heupen. Hij schoot zijn zesde doelpunt binnen met een percentage van 50%. Op dat moment werd er ook een zware overtreding op hem begaan, maar hij gooide de strafworp feilloos binnen. Er werd gerust met een 9-18 voorsprong in het voordeel van Dindoa.

Direct na rust deed OVVO nog een poging om de Ermelose flow te doorbreken met een aantal wissels. Dit was wederom zonder succes, want Dindoa ging rustig door waar zij voor rust gebleven was. Lars van der Velde, in het vak met Roy van Boven, Aniek Odding en Saskia Lieman, opende de score met alweer zijn achtste doelpunt van de avond. Daphne van den Berg, Saskia Lieman en Karianne van der Velde deden ook in de tweede helft een aanzienlijke duit in het spreekwoordelijke zakje met veel doelpunten. Dindoa speelde erg verdienstelijk en schoot een percentage van ruim 30%, Ieder doelpunt van de ploeg uit Maarssen werd beantwoord met minstens drie doelpunten uit Ermelose handen.

Halverwege de tweede helft stond het 12-28 en hadden ook Aniek Odding en Roy van Boven de bal door het gele mandje geprikt en hiermee stonden alle spelers op het scoreformulier. Met nog tien minuten te spelen had Dindoa de magische grens van dertig doelpunten al bereikt, terwijl OVVO niet verder was gekomen dan dertien. Op dat moment ebde de scherpte ietwat weg bij Dindoa en OVVO scoorde driemaal achter elkaar. Hugo van Woudenberg riep zijn ploeg bij elkaar en de scherpte werd weer gevonden. Dindoa schakelde een tandje bij en maakte het OVVO nog lastig in de slotfase. Er werden veel ballen onderschept en de doelpunten vielen als rijpe appels. Lars van der Velde was bijzonder goed op schot en scoorde in de laatste minuten zijn dertiende doelpunt, met een schotpercentage van circa 50%! Het arbitrale duo floot uiteindelijk af bij een 17-35 eindstand. Dindoa speelde een zeer goede wedstrijd en stond als een waar collectief in het veld. Dit resulteerde in een verdiende, ruime, overwinning.

Dindoa speelt volgende week thuis en er staan twee mooie affiches op het programma. Dindoa 2 treedt aan tegen AW.DTV 2. Het team uit Amsterdam staat op de tweede plek en kan de punten goed gebruiken in de strijd om het kampioenschap. De overwinning kregen de Amsterdammers in de vorige wedstrijd echter niet cadeau, dus het belooft een leuke wedstrijd te worden! Ook Dindoa 1 krijgt de huidige nummer twee op bezoek. Drachten/Van der Wiel 1 won deze week nipt van Heerenveen in de derby. Het is de vraag of Dindoa deze goede lijn door kan zetten tegen deze sterke tegenstander.

We zien jullie uiteraard graag aanstaande zaterdag om de selectie aan te moedigen!

Doelpunten: Lars van der Velde 13, Daphne van den Berg 6, Karianne van der Velde 5, Bjarne Sinneker 4, Saskia Lieman 3, Roy van Boven 2, Aniek Odding 1, Jonathan van der Beek 1