Update over trainingen en wedstrijden!

Update over trainingen en wedstrijden!

Gepubliceerd in nieuws Geschreven door  Marry 1 december 2021

De nieuwe coronamaatregelen hebben nogal wat gevolgen voor het korfbal. Graag informeren we jullie over de huidige situatie.

Trainingsmogelijkheden
Na 17.00 uur wordt er niet getraind. Mochten er verschuivingen tussen teams of vervroegde trainingen voor de jeugd plaatsvinden dan wordt dat in jullie groepsapp gecommuniceerd. Bekeken wordt of er op de tijdstippen op zaterdag waarop wedstrijden geannuleerd worden, door teams getraind kan worden. Dit wordt met de teams gecommuniceerd.

Competitie
Het KNKV heeft een besluit genomen over de competitie. Daaruit volgt het volgende:

  • Breedtekorfbal
    Het KNKV heeft besloten dat de huidige breedtekorfbalcompetitie doorgang vindt waar mogelijk, conform de huidige competitieopzet. De wedstrijden gaan voor de breedtesport gewoon door!
    Dit geldt dus voor de F- en E-jeugd, D2, D3, D4, C2, C3, B2, B3, A3 en senioren 7 en 8.
  • Wedstrijdkorfbal
    Het KNKV komt voor het wedstrijdkorfbal met een alternatieve opzet van de zaalcompetitie, die uitgespeeld kan worden en die begint op de eerst mogelijke startdatum. Deze competitie is volgens een hybride model met combinaties van poules met zes en vier ploegen, eventueel in combinatie met kruiswedstrijden. Voor aanvang van de nieuwe alternatieve competitie komt het KNKV met een nadere uitwerking van de promotie/degradatieregeling. Tot die tijd kunnen de betreffende teams de wedstrijden zoals momenteel gepland (tot 17.00 uur) spelen. Het worden dus eigenlijk oefenwedstrijden en de Technische Commissie overlegt dit met de betreffende teams/verenigingen. 
    Dit geldt voor de D1, C1, B1, A1, A2 en senioren 1 tot en met 6.