Schoolkorfbaltoernooi Ermelo een groot succes

Schoolkorfbaltoernooi Ermelo een groot succes

Gepubliceerd in nieuws Geschreven door  Daniek van de Kamp 16 mei 2022

Het was na twee jaar eindelijk weer zover: het schoolkorfbaltoernooi kon weer worden gehouden op de Zanderij en wat was het een succes. De vele teams van verschillende scholen die probeerden de winst binnen te slepen, hordes kinderen die zelf meededen of klasgenoten kwamen aanmoedigen, talloze vrijwilligers die een steentje bijdroegen en het vertrouwde stemgeluid van Rieki Steenkamp dat over de Ermelose korfbalvelden schalde.

 

De eerste wedstrijden werden gespeeld op maandag en de groepen 7 en 8 mochten aan de bak. Het was een zeer spannende race naar de finale die uiteindelijk werd gespeeld tussen de Julianaschool en de Goede Herderschool. De Julianaschool wist uiteindelijk met 3-1 te winnen en kreeg hiermee ook de wisselbeker in handen. De strijd om de eerste plek bij de groepen 7 ging tussen de Julianaschool en de Klokbeker. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 4-4. Dit betekende dat er strafworpen genomen moesten werden en deze zenuwslopende race naar de eerste plek werd gewonnen door de Klokbeker.

 

De omstandigheden waren ook op dinsdag optimaal en ditmaal mochten de groepen 5 en 6 hun kunsten vertonen op het veld. Er werden vele mooie duels gespeeld. De finale van groep 6 werd gespeeld tussen de Klokbeker en de Julianaschool. Er vielen weinig doelpunten en uiteindelijk wist de Julianaschool te winnen met 1-0. De finale van groep 5 werd gespeeld tussen de Klokbeker en de Cantharel. De teams hielden elkaar in evenwicht, maar de Cantharel wist nipt te winnen met 3-2.

 

De laatste speeldag, woensdag, was voor de groepen 3 en 4. Deze jonge talenten mochten laten zien wat ze waard waren en hadden er veel zin in. De finale bij groep 4 werd gespeeld tussen de Julianaschool en de Prins Bernhardschool. De teams van beide scholen wisten veel te scoren en de wedstrijd werd gewonnen door de Prins Bernhardschool met 4-3. De laatste finale, die van groep 3, werd gespeeld tussen de Julianaschool en de Klokbeker. De doelpunten vielen als rijpe appels bij de Julianaschool en met een klinkende overwinning van 6-1 werd het schoolkorfbaltoernooi van 2022 afgesloten.

 

We kijken terug op een zeer geslaagde editie en hopen dat we er volgend jaar weer net zo’n succesvol evenement van mogen maken!