Dindoa A1 - Exakwa A1 Dindoa A1 - Exakwa A1

Dindoa sluit seizoen in stijl af met vier punten in Kampen

Gepubliceerd in nieuws Geschreven door  Roy van Boven 20 juni 2022

Voordat we dit verslag beginnen allereerst de felicitaties naar de A1 van Dindoa. Het was ook voor hen een lang seizoen met veel druk. Ga er maar aan staan. Overal de topfavoriet zijn en dan ook die rol waarmaken en in de zaal én op het veld kampioen worden. Zij deden het: het kwam op de laatste veldwedstrijd aan en die moest gewonnen worden op gras in Lelystad tegen directe concurrent Exakwa. Verre van ideaal, maar de A1 liet zich niet van de wijs brengen en stelde promotie naar de Overgangsklasse veilig. Grote klasse!

Dindoa 2 had ook nog zicht op het kampioenschap en moest daarvoor allereerst winnen van mede titelkandidaat Wit-Blauw. Daarna moest ook koploper KVA 2 nog puntverlies lijden in Wageningen. Wit-Blauw 2 werd in een vermakelijk duel in de brandende zon opzij gezet en het grote afwachten kon beginnen. Helaas voor de Ermeloërs was KVA ongenaakbaar tegen Wageningen en gingen zij er met het kampioenschap vandoor. Felicitaties naar KVA 2 met deze knappe prestatie!

En dan Wit-Blauw 1 – Dindoa 1. Waar speelden die eigenlijk nog voor? Helemaal niks. De eer stond op het spel. Het seizoen met een goed gevoel afsluiten. Dindoa zorgde er met de winst op ASVD vorige week voor dat Wit-Blauw en Antilopen veilig waren. Dit gegeven en het feit dat het op deze zaterdag 18 juni bijna 30 graden was zorgde ervoor dat de laatste wedstrijd van het seizoen niet op het scherpst van de snede ging. Wit-Blauw was incompleet en ook bij Dindoa ontbraken twee vaste gezichten. Lars van der Velde en Roy van Boven deden niet mee. Hun basisplaatsen werden opgevuld door Mitchell van Deenen en Joost van de Beek. Voor die beide mannen hun basisdebuut in Dindoa 1.

Wit-Blauw kwam scherper uit de startblokken dan Dindoa. Met name Vladimir Slot was in de openingsfase trefzeker. De voorsprong die de thuisploeg in de openingsfase opbouwde werd wel al snel teniet gedaan door Dindoa. De gasten wilden ook hun laatste wedstrijd goed afsluiten. Onder aanvoering van Tom van den Berg, die gretig profiteerde van de ruimte die hem werd geboden in de korfzone, bleef Dindoa in het restant van de eerste helft goed bij. Ruststand: 10-10.

Nadat coach Hugo van Woudenberg de boel op scherp gezet had in de schaduw van een Kampens grasveld rechtte Dindoa de rug en liet het zien waarom het eigenlijk al het gehele veldseizoen in de top 3 van de Overgangsklasse bivakkeert. Na rust liep men gestaag uit naar 10-15. Dit gat betekende het einde van het verzet van Wit-Blauw. Beide ploegen gaven nog wat reserves de gelegenheid om zich te laten zien en die deden dit trouwens ook aan beide zijden. Uiteindelijk blies het arbitraire duo Kamphuis-Meetsma - dat een prima wedstrijd floot - het duel de boeken in bij een 17-20 eindstand.

Dindoa kan trots terugkijken op het seizoen. In de zaal werd promotie naar de Overgangsklasse (eindelijk) afgedwongen en op het veld liet men zien waarom dat zo verdiend is. In de Overgangsklasse werden uiteindelijk in 14 wedstrijden 19 punten en een derde plaats behaald (gelijk aantal punten met nummer 2 KVA).

Volgend jaar twee keer Overgangsklasse met een groep die er klaar voor is en trappelt om te laten zien wat ze in huis heeft!

Last but not least willen wij als selectie natuurlijk graag alle Dindoa-supporters bedanken die ons het afgelopen jaar hebben gesteund. Hoogtepunten waren de play-off wedstrijden tegen Spirit in de zaal, die door honderden van jullie werden bijgewoond en iedereen heeft zich daarbij ook op fantastische wijze laten horen. Fenomenaal, dank daarvoor! Speciale dank en lof gaat uit naar Henk en Jenny, die er elke thuis- en uitwedstrijd met dezelfde passie bij waren om ons naar de overwinning te klappen en ratelen. Henk, Jenny, jullie zijn geweldig!

Doelpunten Wit-Blauw 1 – Dindoa 1: Tom van den Berg 5, Daphne van den Berg 3, Karianne van der Velde 2, Joost van de Beek 2, Mitchell van Deenen 2, Bjarne Sinneker 2, Jelmer Steenkamp 2, Aniek Odding 1, Saskia Lieman 1.