Dindoa D1 verrast op NK Korfbal

Dindoa D1 verrast op NK Korfbal

Gepubliceerd in nieuws Geschreven door  Commissie O&S 11 juni 2018

Dindoa D1 heeft een geweldige prestatie geleverd door als vierde te eindigen op het Nederlands Kampioenschap Korfbal. Dit eindtoernooi werd afgelopen zaterdag gehouden op de velden van korfbalvereniging 'Dijkvogels' in Maasdijk (ZH).

Aan het begin van het seizoen werd niet gedacht dat dit team zo goed zou presteren. Door de ontwikkeling die het team doormaakte, stond Dindoa D1 dit jaar voor de tweede keer verdiend op een Nederlands Kampioenschap.

Na winst op LDODK (6-5) en verlies tegen Groen-Geel (6-8) eindigde de laatste groepswedstrijd tegen Vitesse in een spannende 6-6. Hierdoor werd Dindoa tweede in de poule en ging de wedstrijd om de 3e plaats tegen Die Haghe. Deze werd verloren met 10-6.

Na afloop werd de 4e plaats uitbundig gevierd. Wat tijdens het NK in de zaal niet lukte, lukte nu heel goed: vier sterke wedstrijden neerzetten, waarin Dindoa liet zien bij de top van Nederland te horen. Zo komt er een einde aan een geweldig seizoen, waarin onder leiding van Mark en Sam knappe prestaties zijn neergezet.