Dindoa 1: een blik op een succesvol seizoen

Gepubliceerd in nieuws Geschreven door  Daniek van de Kamp 1 mei 2022

Het vlaggenschip van Dindoa begon in het najaar van 2021 vol goede moed aan het nieuwe veldseizoen. De pandemie had al twee seizoenen lang roet in het eten gegooid en men snakte naar een normale voltooiing van de competitie. Het team mocht haar kunsten op het veld gaan vertonen in de overgangsklasse, maar het was in het begin zoeken naar de juiste samenstellingen. Hugo van Woudenberg, bezig aan zijn eerste seizoen als coach van Dindoa 1, moest gaan bouwen met een relatief jong, nieuw team. Er was afscheid genomen van een aantal sterkhouders, met name bij de mannen. Bjarne Sinneker, Lars van der Velde en Roy van Boven hadden de afgelopen jaren laten zien in Dindoa 2 dat ze klaar waren voor een plek in Dindoa 1 en samen met een aantal vaste krachten werd er gestart met het veldseizoen.

De eerste helft van het veldseizoen, dat zal continueren in het voorjaar van 2022, kende pieken en dalen. Van Woudenberg blikt terug: “De eerste twee wedstrijden verloren we en vooral uit bij Tweemaal Zes 1 begonnen we dramatisch. We kwamen direct 8-0 achter, maar het team heeft ook toen al veerkracht getoond. We zijn sindsdien gegroeid en hebben vertrouwen richting het zaalseizoen getankt”. Er werd vervolgens gelijkgespeeld tegen koploper DOS (W) 1, maar ook tegen degradatiestrijder ASVD 1. Het eerste deel van het veldseizoen werd afgesloten met de derde plek en Dindoa 1 ging met een belangrijke doelstelling de zaal in: de titel in de eerste klasse om promotie naar de overgangsklasse af te dwingen. 

Het veldseizoen kon volgens het normale schema worden afgewerkt, maar dit gold niet voor het zaalseizoen. De pandemie drukte wederom haar stempel op de samenleving en ook het KNKV zag zich genoodzaakt om de stekker uit het zaalseizoen te trekken. Er lagen gelukkig plannen klaar voor wanneer men weer mocht beginnen en begin februari mocht men weer los. Het KNKV had de poules opgesplitst en dit betekende voor Dindoa 1 dat zij aan de bak mochten tegen Velocitas, Roda (W) en Sparta (N). Het waren volgens Van Woudenberg geen makkelijke weken: "Er was veel onzekerheid binnen de selectie. Het was elke keer afwachten met welk team we konden aantreden, maar uiteraard hadden ook onze tegenstanders hier last van. We hebben dit gelukkig goed weten op te pakken met z’n allen”

Dindoa 1 stond na een zestal wedstrijden tegen eerdergenoemde tegenstanders op de eerste plek in de poule en mocht tegen Spirit 1 uit Voorthuizen aantreden voor de promotiewedstrijden. Het waren twee mooie wedstrijden waarbij het publiek van de ploeg uit Ermelo als negende man achter de ploeg ging staan. Saskia Lieman, sinds dit jaar aanvoerder van het vlaggenschip, benadrukt de toegevoegde waarde van het publiek bij de wedstrijden: "Ik heb zo enorm genoten van het publiek. We hebben zo'n mooie vereniging en daar kan ik alleen maar trots op zijn”. Het vooraf gestelde doel was behaald en vanaf komend seizoen mag Dindoa 1 laten zien wat zij waard is in de overgangsklasse!

Het team moest echter zeer snel alweer omschakelen. Zaterdag 23 april, een week na de laatste promotiewedstrijd, stond de eerste veldwedstrijd alweer gepland. De ambitie is om te handhaven op het veld, waar het team al aantreedt in de overgangsklasse en te groeien op zowel individueel als groepsniveau. Dit groeiproces is het hele jaar al zichtbaar volgens Lieman: "We willen echt voor elkaar werken en zijn hier erg in gegroeid dit jaar. We durven elkaar aan te spreken wanneer afspraken niet worden nagekomen. We zijn open en eerlijk naar elkaar en dit is echt belangrijk”. Bjarne Sinneker, sinds dit jaar een vaste kracht bij Dindoa 1, valt Lieman bij: "We zijn een jong en gemotiveerd team en willen hard voor elkaar werken. Dit zie je terug in het veld. We willen elkaar tijdens trainingen en wedstrijden beter maken”.

De blik is momenteel gericht op het huidige seizoen, maar Van Woudenberg kijkt ook al voorzichtig naar het komende zaalseizoen. “Het is uiteraard altijd afwachten hoe de selectie er volgend jaar uit zal zien, maar het gevoel dat we het niveau aankunnen overheerst. We laten dit momenteel op het veld al zien, dus het zit er zeker in. Het is zaak om nu wedstrijden te blijven winnen, vertrouwen op te doen, groeien als team en individueel en dan gaan we hopelijk mooie resultaten neerzetten”.

Dindoa 1 speelt nog een vijftal wedstrijden de komende weken. Het team staat momenteel op de vierde plaats met 10 punten uit 9 wedstrijden en zal uiteraard er alles aan doen om komend seizoen op zowel het veld als in de zaal zichzelf te kunnen meten met diverse ploegen in de overgangsklasse.