Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 21 juni 2022

Het huidige seizoen is zo goed als afgerond. Een aantal belangrijke zaken vraagt echter nog de aandacht. Dit voor wat betreft de afronding maar ook de informatie voor de start in augustus.
Via de site zal (ook in de vakantieperiode) iedereen op de hoogte worden gehouden van belangrijke informatie. Houd de site dus in de gaten.

De Tc spreekt waardering uit voor alle trainers, het wedstrijdsecretariaat en overige vrijwilligers die het afgelopen jaar het weer mogelijk hebben gemaakt dat iedereen heeft kunnen korfballen. Achter de schermen is er weer een enorme hoeveelheid werk verzet.
Bedankt en iedereen een hele fijne vakantie toegewenst!


Teamindeling:
De Tc is druk bezig met de teamindeling voor het nieuwe seizoen. Geprobeerd wordt om zoveel mogelijk gemengde teams samen te stellen. Helaas hebben we nog steeds te maken met een tekort aan jongens waardoor deze doelstelling niet volledig gehaald zal worden. De teamindeling is altijd een forse klus waarbij we ons realiseren hoe belangrijk de samenstelling voor de spelers is. Rekening wordt gehouden met het niveau van spelers, bij jongere teams de vriendjes en vriendinnetjes, hoeveelheid spelers in een categorie/team etc. etc.  Kortom, de Tc zet zich in om ‘recht te doen’ aan elke speler maar realiseert zich dat er soms lastige keuzes gemaakt moeten worden.
Op maandag 27 juni wordt de indeling rond 17.00 uur op de site gepubliceerd. 

Trainingstijden en trainers:
Momenteel wordt er hard gewerkt aan het schema voor de trainingsdagen/tijden. Ook dit is een forse klus. De trainersbezetting is (helaas) nog niet volledig ingevuld. Verder wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met eigen trainingsavonden van de trainers zodat zij niet 4 avonden bij Dindoa aanwezig hoeven te zijn. Een aantal teams is aan elkaar gekoppeld, zij moeten dus gelijktijdig trainen etc. Ook op dit gebied diverse factoren waar rekening mee moet worden gehouden.
Het schema zal in de vakantieperiode gepubliceerd worden.

Start nieuwe seizoen:
Na de zomervakantie starten de teams als volgt:

Selectie: 16 augustus
A1/A2: 18 augustus
Overige teams: 22 augustus
 

Start competitie:
De competitie vanuit het KNKV start 10 september. Voorafgaand aan deze datum zijn er op de zaterdagen (27-8 en 3-9) oefenwedstrijden gepland.


Oefenwedstrijden:
Het schema voor de oefenwedstrijden wordt z.s.m. gepubliceerd. Vanaf 27 augustus zijn er diverse wedstrijden ingepland:

         
Zaterdag 20-08-22      
         
14:00 Dindoa S2   NKC S2  
15:30 Dindoa S1   NKC S1  
         
         
Donderdag 25 08-22      
Meeuwen toernooi   Dindoa S2  
Meeuwen toernooi   Dindoa S1  
         
         
Zaterdag 27-08-22 (tijden nog onder voorbehoud)  
Meeuwen toernooi   Dindoa S2  
Meeuwen toernooi   Dindoa S1  
Meeuwen toernooi   Dindoa A1  
Meeuwen toernooi   Dindoa A2  
Meeuwen toernooi   Dindoa B1  
Meeuwen toernooi   Dindoa B2  
09:30 Dindoa F1F2 F3   Driekamp
09:30 Dindoa E1   Dindoa E2  
10:30 Dindoa E3   Dindoa E4  
11:00 Dindoa E5   Dindoa E6  
12:15 Spirit C1   Dindoa C1  
11:15 Spirit C2   Dindoa C2  
12:15 Spirit C3   Dindoa C3  
10:00 Spirit D1   Dindoa D1  
09:00 Spirit D2   Dindoa D2  
10:00 Spirit D3   Dindoa D3  
16:00 Spirit S3   Dindoa S3  
         
         
Dinsdag 30 08-22        
18:30 Dindoa C1   Unitas C1  
         
         
Donderdag 01-09-22      
19:30 Dindoa 2   Wageningen 2  
20:45 Dindoa 1   Wageningen 1  
         
Zaterdag 03-09-22      
      Dindoa S1 trainingsweekend
      Dindoa S2 trainingsweekend
12:30 Dindoa S3   Dindoa S4  
15:30 MIA S5   Dindoa S5  
14:00 Mia S6   Dindoa S6  
15:30 Mia S9   Dindoa S7  
  Unitas A1   Dindoa A1  
  Unitas A2   Dindoa A2  
12:15 Dindoa A3   Unitas A3  
11:15 MIA B1   Dindoa B1  
10:00 Dindoa B2   Spirit B2  
11:15 Dindoa B3   Unitas B3  
10:00 Dindoa C1   Meeuwen C1  
11:00 Dindoa C2   Meeuwen C2  
  Unitas C3   Dindoa C3  
  meeuwen D1 Dindoa D1  
  meeuwen D2 Dindoa D2  
  Meeuwen D3 Dindoa D3  
11:30 Dindoa E1   Unitas E1  
10:30 Dindoa E2   Unitas E2  
09:30 Dindoa E3   Unitas E3  
  Unitas E4   Dindoa E4  
  Unitas E5   Dindoa E5  
  Unitas E6   Dindoa E6  
09:30 Dindoa F1   Unitas F1  
10:30 Dindoa F2   Unitas F2  
11:30 Dindoa F3   Spirit F3  
         
         
Dinsdag 6 september      
19:15 Dindoa A1   Spirit A1  
  Unitas S3   Dindoa S3  
         

 


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 20 juni 2022

Voordat we dit verslag beginnen allereerst de felicitaties naar de A1 van Dindoa. Het was ook voor hen een lang seizoen met veel druk. Ga er maar aan staan. Overal de topfavoriet zijn en dan ook die rol waarmaken en in de zaal én op het veld kampioen worden. Zij deden het: het kwam op de laatste veldwedstrijd aan en die moest gewonnen worden op gras in Lelystad tegen directe concurrent Exakwa. Verre van ideaal, maar de A1 liet zich niet van de wijs brengen en stelde promotie naar de Overgangsklasse veilig. Grote klasse!

Dindoa 2 had ook nog zicht op het kampioenschap en moest daarvoor allereerst winnen van mede titelkandidaat Wit-Blauw. Daarna moest ook koploper KVA 2 nog puntverlies lijden in Wageningen. Wit-Blauw 2 werd in een vermakelijk duel in de brandende zon opzij gezet en het grote afwachten kon beginnen. Helaas voor de Ermeloërs was KVA ongenaakbaar tegen Wageningen en gingen zij er met het kampioenschap vandoor. Felicitaties naar KVA 2 met deze knappe prestatie!

En dan Wit-Blauw 1 – Dindoa 1. Waar speelden die eigenlijk nog voor? Helemaal niks. De eer stond op het spel. Het seizoen met een goed gevoel afsluiten. Dindoa zorgde er met de winst op ASVD vorige week voor dat Wit-Blauw en Antilopen veilig waren. Dit gegeven en het feit dat het op deze zaterdag 18 juni bijna 30 graden was zorgde ervoor dat de laatste wedstrijd van het seizoen niet op het scherpst van de snede ging. Wit-Blauw was incompleet en ook bij Dindoa ontbraken twee vaste gezichten. Lars van der Velde en Roy van Boven deden niet mee. Hun basisplaatsen werden opgevuld door Mitchell van Deenen en Joost van de Beek. Voor die beide mannen hun basisdebuut in Dindoa 1.

Wit-Blauw kwam scherper uit de startblokken dan Dindoa. Met name Vladimir Slot was in de openingsfase trefzeker. De voorsprong die de thuisploeg in de openingsfase opbouwde werd wel al snel teniet gedaan door Dindoa. De gasten wilden ook hun laatste wedstrijd goed afsluiten. Onder aanvoering van Tom van den Berg, die gretig profiteerde van de ruimte die hem werd geboden in de korfzone, bleef Dindoa in het restant van de eerste helft goed bij. Ruststand: 10-10.

Nadat coach Hugo van Woudenberg de boel op scherp gezet had in de schaduw van een Kampens grasveld rechtte Dindoa de rug en liet het zien waarom het eigenlijk al het gehele veldseizoen in de top 3 van de Overgangsklasse bivakkeert. Na rust liep men gestaag uit naar 10-15. Dit gat betekende het einde van het verzet van Wit-Blauw. Beide ploegen gaven nog wat reserves de gelegenheid om zich te laten zien en die deden dit trouwens ook aan beide zijden. Uiteindelijk blies het arbitraire duo Kamphuis-Meetsma - dat een prima wedstrijd floot - het duel de boeken in bij een 17-20 eindstand.

Dindoa kan trots terugkijken op het seizoen. In de zaal werd promotie naar de Overgangsklasse (eindelijk) afgedwongen en op het veld liet men zien waarom dat zo verdiend is. In de Overgangsklasse werden uiteindelijk in 14 wedstrijden 19 punten en een derde plaats behaald (gelijk aantal punten met nummer 2 KVA).

Volgend jaar twee keer Overgangsklasse met een groep die er klaar voor is en trappelt om te laten zien wat ze in huis heeft!

Last but not least willen wij als selectie natuurlijk graag alle Dindoa-supporters bedanken die ons het afgelopen jaar hebben gesteund. Hoogtepunten waren de play-off wedstrijden tegen Spirit in de zaal, die door honderden van jullie werden bijgewoond en iedereen heeft zich daarbij ook op fantastische wijze laten horen. Fenomenaal, dank daarvoor! Speciale dank en lof gaat uit naar Henk en Jenny, die er elke thuis- en uitwedstrijd met dezelfde passie bij waren om ons naar de overwinning te klappen en ratelen. Henk, Jenny, jullie zijn geweldig!

Doelpunten Wit-Blauw 1 – Dindoa 1: Tom van den Berg 5, Daphne van den Berg 3, Karianne van der Velde 2, Joost van de Beek 2, Mitchell van Deenen 2, Bjarne Sinneker 2, Jelmer Steenkamp 2, Aniek Odding 1, Saskia Lieman 1.


Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 17 juni 2022

 

De korfbalschoenen konden weer worden aangetrokken na een korfbalvrij weekend tijdens Pinksteren. De omstandigheden waren prima: het zonnetje scheen over de velden van De Zanderij, Dindoa F4 en Dindoa B1 waren kampioen geworden, de voorbereidingen voor het feest waren in volle gang en Dindoa 2 had overtuigend gewonnen van ASVD 2. Het enige wat nog resteerde om deze dag compleet te maken was een overwinning van Dindoa 1 op het vlaggenschip van ASVD. Het team uit Dronten staat op de een na laatste plek, maar de uitwedstrijd was geëindigd in 13-13: Dindoa was uit op revanche.

 

Hugo van Woudenberg koos voor A-juniore Esmee Hartenberg in de opstelling op de plek van Saskia Lieman. Het jonge talent begon in de aanval met Aniek Odding, Lars van der Velde en Roy van Boven. Het eerste verdedigingsvak bestond hierdoor uit Daphne van den Berg, Karianne van der Velde, Bjarne Sinneker en Tom van den Berg. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam uit handen van ASVD, maar Roy van Boven wist met een afstandsschot al gauw de 1-1 op het scorebord te zetten. De doelpunten waren zeer schaars het eerste kwartier: het stond slechts 3-2, mede dankzij een mooie treffer van Tom van den Berg. De aanvallende scherpte ontbrak bij beide teams, maar verdedigend gaven beide ploegen elkaar weinig ruimte, met name Karianne van der Velde zat haar dame zeer fel op de huid. De beide ploegen wisten vlak voor rust iets makkelijker de korf te vinden en door scores van Daphne van den Berg, Karianne van der Velde, Aniek Odding en Bjarne Sinneker stond er met rust een 8-6 tussenstand op het scorebord.

 

Het eerste doelpunt na rust kwam uit handen van Daphne van den Berg, die ondanks de hoge druk van haar tegenstander meerdere doelpunten wist te maken. Dindoa liep in het derde kwart iets uit naar een tussenstand van 12-7. Op dat moment besloot Hugo van Woudenberg door te wisselen aan de kant van de dames: Saskia Lieman kwam meerdere malen in het veld voor aanvallende impulsen en dit sorteerde effect. Dindoa wist uit te lopen naar een 15-9 stand waarbij Roy van Boven driemaal wist te scoren rond de korfzone.Om en nabij vijf minuten voor tijd werd ook Jelmer Steenkamp binnen de lijnen gebracht. ASVD was inmiddels teruggekomen tot 15-12, maar de hoop van de Drontenaren werd tenietgedaan door een doorloopbal van Esmee Hartenberg. Het laatste doelpunt werd gemaakt door ASVD waardoor het laatste fluitsignaal klonk bij een eindstand van 16-13.

 

De selectie van Dindoa speelt volgende week tegen Wit-Blauw/Green Organics in Kampen. Dindoa 2 zal moeten winnen en is dan afhankelijk van het resultaat van KVA 2 in de strijd om het kampioenschap. Dindoa 1 en Wit-Blauw/Green Organics staan beiden in de middenmoot en zullen beiden het seizoen met een goed gevoel willen afsluiten.

 

Doelpunten: Roy van Boven 5, Daphne van den Berg 4, Tom van den Berg 2, Bjarne Sinneker 2, Karianne van der Velde 1, Aniek Odding 1, Esmee Hartenberg 1


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 30 mei 2022

Het seizoen loopt weer ten einde en dat betekent, dat de sponsorkleding en shirtjestassen weer ingeleverd moeten worden. Dit kan op Maandag 27 juni van 17:30-18:00 (Senioren 5 vanaf 21:00) en op Dinsdag 28 juni van 18:00-20:30. 

Doe bij je spullen een briefje met je naam en team zodat je het makkelijk kan afgeven. Is er iets kapot, of mis je iets? Laat het ons weten, dan kunnen wij ervoor zorgen dat het gerepareerd en/of nieuw besteld wordt! Kun je niet? Geef dan je spullen mee aan iemand anders, of stuur een berichtje naar de kledingcommissie, dan zullen wij even kijken wat er mogelijk is!  

Kledingcommissie:

Tineke, Conny of Nienke (06 30 95 69 27)

Of mail naar:


Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 29 mei 2022

Na de succesvolle uitwedstrijd vorige week tegen koploper DOS uit Westbroek moest er zaterdag tegen Antilopen uit Leusden worden gespeeld. De gasten zijn nog niet geheel veilig in deze klasse en verwacht werd dat het dan ook een spannende strijd zal gaan worden.

Dindoa begon de wedstrijd goed en stond al snel op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Saskia Lieman. Daarna pakte Antilopen het initiatief goed over. Er werd fel gestreden om de bal en ook fysiek werd de strijd niet uit de weg gegaan.   

Dindoa was in deze fase van de wedstrijd veel met zichzelf bezig, de doelpunten wilden niet vallen en verdedigend hadden ze het lastig om hun schutters van doelpunten af te houden. Dit leidde tot een stand van 2-5.

Op dat moment begon het bij Dindoa te lopen, schotpogingen werden doelpunten en ook verdedigend kregen ze het beter onder controle. Dit leidde tot een 8-6 voorsprong met nog 10 minuten te spelen in de 1e helft. Nadat Antilopen weer terug was gekomen tot een 9-9 stand besloot coach Hugo van Woudenberg om een aantal tactische wissels toe te passen. Tom van den Berg werd van vak geruild met Bjarne Sinneker. Ondanks deze tactische aanpassing ging Antilopen met een 9-11 stand de rust in.

Na de rust ging Dindoa goed van start, de thee had hun duidelijk goed gesmaakt. Al snel stond de 12-12 op het scorebord. De 2e helft ging verder gelijk op waarbij Dindoa telkens de aansluiting wist te behouden. De wedstrijd behield zijn spanning tot en met de laatste minuut waar de eindstand van 20-20 gezien het spelbeeld een terechte uitslag was.

Komend weekend is er in verband met Pinksteren geen competitie. De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 11 juni tegen ASVD uit Dronten. Ook deze ploeg strijd tegen degradatie, dus het beloofd weer een spannende wedstrijd te worden.

 

Dindoa 2 had weinig moeite met Antilopen 2 en won de wedstrijd met 21-13. Hiermee blijft uitzicht op de koppositie gehandhaafd.

Ook Dindoa A1 blijft op titelkoers met een prima overwinning op Antilopen A1

 

Doelpunten: Karianne v.d. Velde 4; Tom van den Berg 4; Saskia Lieman 4; Bjarne Sinneker 3; Lars v.d.  Velde 2, Daphne van den Berg, Roy van Boven en Aniek Odding allen 1.

 

 


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 27 mei 2022

Sinds begin van dit seizoen ontstond er met het vertrek van Uulke van Barneveld (trainer senioren 2) een vacature voor de functie van Voorzitter Tc. Met ingang van het nieuwe seizoen is deze vacature ingevuld en komt Roel van de Belt de Tc versterken. 

Roel, geen onbekende binnen Dindoa, is momenteel nog trainer van de A1 maar ruilt deze functie in voor een plek binnen de Tc.  Een verenigingsmens, in de jeugd bekend bij Odik Barneveld en sinds er voor Roel toekomst in Ermelo lag besloot hij over te stappen naar Dindoa. Daar speelde hij jaren in diverse Seniorenteams en was hij trainer van de A1.

De Tc is blij met zijn komst en wenst hem uiteraard succes!


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 24 mei 2022

Sinds het najaar van 2021 heeft  senioren 6 een sponsor: Bruijn Café; bewerkstelligd door hun goede prestaties.


Pagina 1 van 209