Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 3 oktober 2022

Je kleurplaat nog niet af.............vlug doen, want je kunt nog tot en met donderdag 6 oktober inleveren in de kantine.

Zaterdag is dan bekend wie er een prijs gewonnen heeft.


Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 3 oktober 2022

Op een biljartlaken van een korfbalveld in Leiden speelde de selectie van Dindoa een tweeluik tegen Pernix 1 en 2. Traditiegetrouw was het eerst de beurt aan de reserves van beide clubs. Pernix 2 bleek fysiek sterk en tactisch ook opgewassen tegen het onmachtige Dindoa 2. Een pijnlijke 15-9 nederlaag voor de Ermeloërs was het gevolg.

Om 15:30 uur wist Dindoa 1 precies welke klus er te klaren was. Pernix zou gemotiveerd aan de meet verschijnen. De Leidenaren hadden nul punten in drie wedstrijden gehaald en begonnen nu aan een reeks wedstrijden waarin resultaten behaald moesten worden. Dindoa, aan de andere kant, had naar behoren gepresteerd. Vier punten uit drie wedstrijden met alleen een flinke verliespartij tegen het sterke Die Haghe. Bij winst in Leiden zou de ploeg van Hugo van Woudenberg en Marius van Ommeren goede zaken doen voor het restant van het seizoen.

De beelden van Pernix waren goed bestudeerd. De Leidse ploeg speelt een herkenbaar spel en Dindoa was daarop voorbereid. Dit was ook terug te zien in de openingsfase. Daar waar de Ermeloërs in de afgelopen weken dikwijls niet al te sterk aan de wedstrijd begonnen voltrok het tegenovergestelde zich nu. De aanvallen waren nog niet erg gepolijst, maar het resultaat was er wel. Doelpunten over meerdere schijven resulteerden al snel in een 1-5 voorsprong en een gevoel van controle. Pernix knokte zich terug naar 3-6 en een time-out volgde. Coach Van Woudenberg schraapte zijn keel voor de inmiddels bijna gebruikelijke en kennelijk broodnodige peptalk halverwege de eerste helft. In het restant van het eerste bedrijf consolideerde de uitploeg de voorsprong. Er werd gestreden in de duels en daar had Pernix het zwaar mee. Bij het klinken van het rustsignaal prijkte een 6-9 stand op het scorebord.

Een fijne ruststand, want Dindoa had sterkhouder Saskia Lieman nog op de bank zitten. Het was vooraf de vraag of het vak van Marinda Vliek, Karianne van der Velde, Lars van der Velde en Roy van Boven scorend mee zou kunnen komen, maar het gemis van Lieman werd goed opgevangen door dit viertal. Er werd over meerdere schijven afgerond en gescoord, totdat Karianne van der Velde halverwege de tweede helft geblesseerd uitviel en Lieman alsnog het veld in kwam.

Ondertussen was Dindoa erg sterk de rust uit gekomen. Verdedigend bleef men scherp en aanvallend werd de korf nog makkelijker gevonden dan in de eerste helft. Dit resulteerde halverwege de tweede helft in een comfortabele 8-16 voorsprong. Pernix gooide kort daarop de handdoek in de ring. Er werd volop gewisseld in de slotfase. Ook bij Dindoa, waar Saskia Lieman, Wouter van den Brom en Femke ten Hove allemaal bij Roy van Boven in het vak kwamen. Ten Hove was in de ploeg gekomen voor Marinda Vliek, de jongeling die net over is van de A1, indruk maakte tijdens de voorselectie en zaterdag haar eerste publiekswissel kreeg enkele minuten voor tijd. Mooi om te zien hoe de jeugd zich doorontwikkelt in de selectie!

Uiteindelijk werd de wedstrijd beëindigd bij een afgetekende 9-22 eindstand in het voordeel van Dindoa. De Ermeloërs kunnen komende week met opgeheven hoofd in eigen huis de strijd aanbinden met titelfavoriet KVS. De Scheveningers zijn dit seizoen nog zonder puntverlies en koersen op promotie naar de Ereklasse af. Prettig voor Dindoa dat er al zes punten behaald zijn. De ploeg kan vrijuit spelen tegen deze op papier sterkere tegenstander en dat is in deze fase van de competitie natuurlijk al een mooie prestatie op zich. Dindoa 2 speelt daarvoor, om 14:00 uur, thuis tegen Dalto 5. Ook een flinke kluif, want deze ploeg kent wat bekende gezichten uit de voormalige selectie van Dalto, waaronder Maarten Groot Hulze, die niet zo lang geleden nog smaakmaker was in de hoofdmacht van de ploeg uit Driebergen.

Kortom, mooi korfbal op zaterdag 8 oktober bij Dindoa! Bent u er weer bij?

Doelpunten: Daphne van den Berg 7 (2), Lars van der Velde 4 (1), Saskia Lieman 4, Mark Bronkhorst 2 (1), Karianne van der Velde 2, Roy van Boven 2, Bjarne Sinneker 1.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 26 september 2022
Hier zijn ze dan! De Dindoa Truien zijn terug en na een stemming onder de leden over welke truien het mooist waren kan je ze nu bestellen. Welke 2 kleuren truien te bestellen zijn kan je in het formulier vinden, evenals een maattabel zodat hij zeker goed zal passen. De exacte prijs zal afhangen van de hoeveelheid bestellingen, wij schatten dat een trui 25 euro zal kosten. De betaling zal, net als bij de Dindoa badslippers, via een betaalverzoek worden verzonden zodra de prijs bekend is. Hoe en wanneer de truien op te halen zijn laten we t.z.t. weten. 
De inschrijving sluit 5 oktober, dus wees er snel bij! 
De Blue Sharks commissie


Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 25 september 2022

In de tweede thuiswedstrijd trof Dindoa een oude bekende, Tweemaal Zes uit Maartensdijk. Ook vorig seizoen werd een aantal keren tegen deze ploeg gespeeld waardoor Dindoa wist wat haar te wachten stond: ze moesten aan de bak. Dindoa 2 had daarvoor een 10-6 overwinning behaald in een natte wedstrijd en net als vorige week klaarde het op toen beide eerste teams het speelveld betraden.

Dindoa begon met een kleine wijziging in de vakken. Het eerste aanvalsvak met Bjarne Sinneker, Mark Bronkhorst, Daphne van den Berg en Marinda Vliek wist al vrij snel een strafworp te forceren die door Mark Bronkhorst werd verzilverd. Kort daarna wist Daphne van den Berg de korf te vinden en mocht het tweede aanvalsvak het gaan proberen. Hierin stonden Roy van Boven, Lars van der Velde, Saskia Lieman en Karianne van der Velde. Tweemaal Zes had inmiddels ook de score aan hun kant geopend en wisten de stand gelijk te trekken naar 3-3.

Vanaf dat moment brak een doelpuntloze periode aan. Beide partijen wisten hun aanvallen niet af te ronden waardoor pas in de 21e minuut van de eerste helft Tweemaal Zes voor het eerst op voorsprong wist te komen, 3-4. Gelukkig wist Lars van der Velde deze voorsprong snel teniet te doen door er met mooi schot 4-4 van te maken. Helaas kon Dindoa daarna niet voorkomen dat er met een 4-6 achterstand de rust in werd gegaan.

Alhoewel er een gedreven Dindoa naar buiten kwam voor de tweede helft was het toch Tweemaal Zes die als eerste wist te scoren en de stand op 4-7 bracht.  Saskia Lieman bracht de stand terug tot twee verschil. Met de stand van 6-8 greep coach Hugo van Woudenberg vroeg in de tweede helft in en bracht Jonathan van der Beek en Aniek Odding binnen de lijnen. Even later wist Dindoa de stand op gelijke hoogte te brengen door een benutte vrije bal van Saskia Lieman en een schot van Lars van der Velde. Dindoa liet echter achterwege om de wedstrijd naar zich toe te trekken en zag Tweemaal Zes weer uitlopen naar 8-10.

Vanaf dat moment zette Dindoa de achtervolging in. Roy van Boven en Lars van der Velde trokken de stand gelijk, waarna Bjarne Sinneker Dindoa sinds lange tijd weer op voorsprong wist te zetten: 11-10. De wedstrijd ging vervolgens gelijk op tot aan 14-14, met scores van Jonathan van der Beek en tweemaal Lars van der Velde, die een zeer goede wedstrijd speelde en makkelijk de korf wist te vinden.

Daphne van den Berg zorgde voor een belangrijk verschil door er 16-14 van te maken met een schot en een vrije bal. Met nog 1 minuut op de klok vroeg Dindoa een time out aan om nog even het ritme bij de tegenstander te onderbreken en aan te geven hoe ze de wedstrijd goed moesten uitspelen.

Helaas lukte dit niet helemaal want door een foute pass van Dindoa kwam de bal alsnog in het aanvalsvak van Tweemaal Zes terecht die er een strafworp uit wist te slepen. Gelukkig voor de thuisploeg floot de scheidsrechter na het benutten van de strafworp direct de wedstrijd af waardoor Dindoa met een 16-15 overwinning de kleedkamer op kon zoeken en zich kan gaan voorbereiden voor de wedstrijd volgende week tegen Pernix in Leiden.

Doelpunten: Lars van der Velde 5, Daphne van den Berg 3, Saskia Lieman 3, Bjarne Sinneker 2, Roy van Boven 1, Mark Bronkhorst 1, Jonathan van der Beek 1.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 20 september 2022

Deze week worden er op de trainingen van de D, E, F en Kangoeroes kleurplaten uitgedeeld. Je kunt kiezen uit drie verschillende kleurplaten.

Maak er thuis wat moois van en lever ze weer in voor 7 oktober in de kantine.

Alle ingeleverde kleurplaten komen in de kantine te hangen en er zijn mooie en leuke prijzen te verdienen, dus doe mee!!

De Ka-Fee commissie.

 


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 20 september 2022

7 oktober wordt er op Dindoa een wijnproeverij georganiseerd. Er zullen diverse wijnen zijn die geproefd worden onder het genot van een hapje. Dit geheel wordt verzorgd door Restaurant/Grand Café Peacocks Ermelo en Doemijmaarwijn Harderwijk. De kosten zijn 15 euro per persoon. Iedereen is welkom. Leden, niet leden, sponsoren vrijwilligers... Uiteraard hanteren wij wel NIX18! Inloop is vanaf 20:00, we starten om 20:30

Er geld een minimum aantal opgaves van 25 mensen. Geef je dus snel op via https://forms.gle/VquALFp1F46KfztT6.
Heb je vragen of wil je je inschrijving wijzigen? Stuur dan een mail naar

Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 20 september 2022

Heb jij een rekening bij de Rabobank? Stem dan nu op C.S.V. Dindoa in de actie Clubsupport. Elke stem is serieus geld waard! Stemmen kan online via: https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport of via de Rabo App. Je zal worden gevraagd op 3 verenigingen te stemmen. Denk je dan ook eens aan onze (toekomstige) buren EFC’58 en gymnastiekvereniging Sparta? Ken jij nog anderen met een rekening bij de Rabobank? Stuur gerust dit bericht door met de vraag om ook op Dindoa te stemmen!


Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 19 september 2022

De eerste uitwedstrijd van het seizoen werd gespeeld in Leusden tegen Antilopen/Lancyr Deelen. Dindoa 2 gaf het goede voorbeeld aan het vlaggenschip door met 6-16 te winnen van Antilopen 2. De regen kwam tijdens deze wedstrijd af en toe met bakken uit de hemel, maar gelukkig waren de weersvoorspellingen vanaf 15:30 redelijk positief. Al met al prima omstandigheden om de eerste punten van het seizoen binnen te slepen.

 

Dindoa startte in de aanval met Daphne van den Berg, Karianne van der Velde, Bjarne Sinneker en Mark Bronkhorst. Het eerste aanvalsvak wist al gauw de 0-1 op het scorebord te zetten na een vrije bal van Daphne van den Berg. Antilopen begon ook scherp en al gauw werd ook de 1-1 binnen geprikt door het eerste aanvalsvak van de thuisploeg, dat werd verdedigd door Saskia Lieman, Femke ten Hove, Lars van der Velde en Roy van Boven.

 

De eerste helft ontliepen de ploegen elkaar nauwelijks. Zowel Dindoa als Antilopen kwam meermaals op voorsprong, maar continu werd dit doelpunt gecounterd door de tegenpartij. Dindoa wist tijdens de eerste helft over meerdere schijven te scoren en toonde hiermee de kracht van het team. Antilopen wist slim om te gaan met de verdedigende druk die Dindoa de tegenstander op wilde leggen. Het verdedigende werk van Karianne van der Velde mag hier overigens niet onbenoemd blijven. Ze wist meermaals het aanvalsritme van de thuisploeg te verstoren met een aantal mooie onderscheppingen. Daarnaast droeg ze ook aanvallend haar steentje bij en rondde ze een actie naar binnen prachtig met één hand af. Aniek Odding werd net voor rust binnen de lijnen gebracht. En met nog circa vijf minuten te gaan en een stand van 8-8 trok Dindoa het initiatief naar zich toe en middels doelpunten van Daphne van den Berg, Bjarne Sinneker en Roy van Boven. Een stand van 8-11 prijkte op het scorebord bij de rust.

 

De doelpunten waren in de tweede helft iets schaarser dan voor de rust. Het eerste doelpunt kwam uit handen van Saskia Lieman middels een vrije bal. Vervolgens was het Roy van Boven die met een duik naar de grond de bal veroverde in de verdediging en Karianne van der Velde die dit wist te belonen met een doelpunt: 8-13. Hugo van Woudenberg koos er op dat moment voor om Marinda Vliek binnen de lijnen te brengen voor Saskia Lieman. Antilopen deed een poging om het gat te verkleinen om nog aanspraak te maken op de winst en bracht ook een aantal frisse krachten binnen de lijnen. Het mocht voor de thuisploeg niet baten: het gat werd nooit kleiner dan drie punten. Halverwege de tweede helft was het 12-18 na twee fraaie doelpunten van Mark Bronkhorst. De laatste vijf minuten mocht Wouter van den Brom zijn opwachting maken, maar hij wist zijn invalbeurt niet zoals vorige week te bekronen met een doelpunt. Het slotoffensief was voor Antilopen dat twee strafworpen wist te verzilveren. Hiermee werd de eindstand bepaald op 14-18 in het voordeel van Dindoa.

 

De selectie van Dindoa wist twee goede wedstrijden neer te zetten en haalde de eerste vier belangrijke punten binnen. Zaterdag 24 september spelen beide ploegen weer thuis. Dindoa 2 mag om 14:00 aantreden en Dindoa 1 om 15:30 tegen Tweemaal Zes. We hopen uiteraard dat velen weer langs de lijn te vinden zijn.

 

Doelpunten: Karianne van der Velde 4, Saskia Lieman 4, Mark Bronkhorst 3, Daphne van den Berg 2, Lars van der Velde 2, Roy van Boven 2, Bjarne Sinneker 1


Pagina 1 van 210