Dindoa E2 - Mia E1

Gepubliceerd in wedstrijdverslagen Geschreven door  14 mei 2016

Wedstrijdverslag Dindoa E2 – MIA E1

Zaterdag 7 mei stond de tweede thuiswedstrijd op het programma. In de bloedhete zon om kwart voor tien mochten we aantreden tegen MIA E1. Op 23 april hadden we ook al gespeeld tegen MIA E1 en hadden we gewonnen met 7-8. Door deze krappe overwinning wisten we dat we deze wedstrijd hard aan de bak moesten. Ivar was er vanwege vakantie niet bij, dus moesten we met z’n vijven deze klus klaren. Na de wedstrijdbespreking en het inschieten begonnen Angèle, Ise, Ramon en Danny aan de wedstrijd. Mirre keek deze eerste tien minuten toe en bedacht alvast wat ze de rest van de wedstrijd zou gaan doen.

We begonnen voortvarend aan de wedstrijd en de ene kans na de andere werd genomen, maar we vergaten onszelf te belonen. Verdedigend hielden we alles goed dicht en Ramon onderschepte de ene bal na de andere. Na vijf minuten spelen viel eindelijk het eerste doelpunt, na goed samenspel maakte Ise uit een kleine kans de 1-0!

Na tien minuten was het eerste kwart voorbij en konden we onder het genot van een flink aantal slokken water luisteren naar de aanwijzingen voor het vervolg van de wedstrijd. Samen met Daniek, onze trainster, waren we er al snel over uit dat het heel goed ging, maar dat we onze kansen moesten afmaken. Vol goede moed stapten we weer het veld in en ook Mirre mocht nu laten zien wat ze in haar mars had en dat deed ze. Mirre had goed geluisterd naar de opdracht en al snel scoorde ze een prachtig afstandschot, 2-0! Maar MIA kreeg ook kansen en scoorde binnen vijf minuten de 2-1, 2-2 en 2-3. Gelukkig herstelden we ons razendsnel en na een counter scoorde Danny door een kleine kans de 3-3 en vervolgens scoorde Ramon de 4-3!

Nadat we allemaal minstens twee glazen limonade hadden gedronken konden we beginnen aan het derde kwart. MIA begon scherp en scoorde ontzettend snel de 4-4, maar ook Danny wist de korf weer te vinden en het stond 5-4. Het bleef spannend en in een goede fase van MIA scoorden zij de 5-5 en de 5-6 door een strafworp. De vechtlust kwam naar boven en we rechtten onze rug. Met twee mooie afstandschoten scoorde Ise de 6-6 en de 7-6. Ramon maakte een prachtige omdraaibal en scoorde de 8-6. De wedstrijd werd afgesloten door een snelle doorloopbal van Angèle: 9-6!

Door goed samenspel hadden we alle vijf gescoord en de twee punten weer binnengehaald. Genietend van een waterijsje vierden we deze overwinning in het zonnetje en na 4 wedstrijden staan we samen met De Meeuwen E2 bovenaan en laat dat nou direct de tegenstander zijn  in onze volgende wedstrijd op 21 mei!