Speculaasactie 2016

Gepubliceerd in nieuws Geschreven door  19 december 2016

Speculaasactie 2016


De speculaasactie was ook dit jaar weer een grandioos succes. Een week lang was de zoete geur in de kantine niet te missen. De geur van het gevulde speculaas en de speculaasbrokken die we als vereniging al meer dan 15 jaar door heel Ermelo verkopen.  Ook dit jaar deden bijna al de jeugdteams mee met de verkoop. Het ene team enthousiast gemaakt door de trainers en coaches, bij andere teams waren het juist de kinderen die zo enthousiast waren dat zelf groepjes werden gevormd om elke dag als team speculaas te verkopen. Met onder andere als doel om zo veel mogelijk punten te verzamelen en prijzen in de wacht te slepen. Uiteindelijk hebben de E1 bij de jongere kinderen en de C3 bij de oudere kinderen het meeste speculaas weten te verkopen met behulp van de trainers en ouders als chauffeurs, die stuk voor stuk ook punten waard waren.  De E1 gaat met het gehele team naar de Mc Donalds en de C3 mag met het hele team naar de bioscoop. Van harte gefeliciteerd! Jan (de trainer van de E1) zei hierover het volgende; “We hebben ons best gedaan, en zijn blij dat we gewonnen hebben. En als beloning voor dat ‘harde’ werk mogen we lekker een keertje gaan eten!”

Uiteraard hebben we ook de C3 gevraagd om een reactie;

Dit gaan we winnen!!!

Toen de eerste berichten over de speculaasactie  er waren, werd gelijk door de spelers van de C3 geroepen dat zij dit jaar gingen winnen. En ze hebben het waar gemaakt! Een "plan de campagne" was zo gemaakt. Maandagavond niet trainen, maar speculaas verkopen, dinsdagavond trainen, donderdagavond weer speculaas verkopen. En zo gebeurde het: moeder Petra, moeder Mirjam (zelfs 2x) en trainster Margriet gingen met volle auto's op pad. De straten werden zorgvuldig uitgezocht en de creatieve verkooptechniek van de spelers werkten geweldig. Na de eerste avond was al een behoorlijke voorsprong opgebouwd. De tweede verkoopavond werd deze voorsprong geconsolideerd. Een topprestatie van Florian, Mike, Stijn, Nienke, Nienke, Naomi, Marie-Lise, Elise en Marinda!

Zij gaan met z'n allen naar de film. Deze prijs is echt met elkaar verdiend. Top!

Het was ook dit jaar weer mooi om te zien dat de speculaasactie samenbindt.  En  fantastisch om te zien met hoeveel plezier ieder team op pad ging om met nog meer enthousiasme terug te komen en gelijk weer plannen te maken welke avond ze weer speculaas gingen verkopen. Alle teams: bedankt voor jullie inzet. Samen hebben we bijna € 4.500 netto opgehaald voor de vereniging. Een topresultaat!  

Groetjes, Erwin