bron: https://www.destentor.nl/ermelo/extra-grote-stapels-oud-papier-nu-het-inzamelen-in-ermelo-weer-is-begonnen~a6d2aa2b/?utm_source=email&utm_medium=sendafriend&utm_campaign=socialsharing_web

Extra grote stapels oud papier nu het inzamelen in Ermelo weer is begonnen

Het was tussen de regenbuien door werken zaterdag voor de vrijwilligers van Oud Papier Aktie Ermelo, maar toch keken ze voldaan. Voor het eerst in twee maanden werd weer oud papier ingezameld in Ermelo.

Met drie kraakwagens en negen vrijwilligers werd het papier in de wijk Ermelo-west ingezameld. Goed voor 24.000 kilo papier, een flinke hoeveelheid. Door de coronamaatregelen en -onzekerheid, was er twee maanden lang niet ingezameld. 

Op dit moment is de situatie niet anders dan de afgelopen twee maanden, maar OPA Ermelo heeft besloten toch maar weer het papier te gaan ophalen. ,,Je kan het niet te lang bij de mensen laten opstapelen,’’ constateert coördinator Ruben van Voorst. ,,We hebben meer kilo's opgehaald dan anders. Maar ik vermoed dat veel mensen tussendoor ook hun papier wel een keer zijn gaan wegbrengen naar de container bij de gemeentewerf.’’

Buiten lopen

De vrijwilligers zitten normaal met drie in de kraakwagen, en rijden dan naar de wijk toe. Maar die werkwijze kan niet in een anderhalvemetersamenleving. Dus liepen twee vrijwilligers achter de wagen in de regen, terwijl de chauffeur hoog een droog de wagen door de straten stuurde.

,,Er staat wel wat meer papier bij de straat dan normaal, maar niet opvallend veel meer,’’ constateert vrijwilliger Leo Jonker. Hij helpt het vrijwilligersteam namens de Christelijke Gereformeerde kerk. Kerken, sportclubs en andere verenigingen zamelen al jaren het papier in in Ermelo. Ze krijgen daarvoor geld van de gemeente. Het is een mooie bron van inkomsten voor de verenigingen en kerken. ,,Twee keer per jaar ben ik aan de beurt,’’ zegt Leo.

De mannen krijgen onderweg koffie en een koek van een vrijwilligster die langs de drie ophaalteams rijdt. Regen of geen regen, ze gaan door, schuilen komt niet voor in het jargon van de papierophalers. Ze smijten de kartonnen dozen in de wagen, die het plet en kraakt. 

Coronadozen

,,Dit keer zitten er opvallend veel coronadozen bij. Dat zijn verpakkingen van tuinmachines en van flatscreens, spullen die de mensen kopen nu ze thuis zitten,’’ constateren de ophalers.

 

 

 Gooi uw oud papier niet bij restafval, maar spaar deze indien mogelijk op!

De deelnemende organisaties van OPA Ermelo; de Nederlands Hervormde Kerk, de Christelijk gereformeerde Kerk, het Jeugdwerk Gereformeerde Kerk, de RKPWA, De Goede Herderschool, OBS De Arendshorst, de Ireneschool, SMBD Speulderbrink, Crecendo, ZEW, EFC’53, Pauwervoll en Dindoa, hopen hierin op uw medewerking.

 

 

Huis-aan-huis inzameling Oud Papier hervat (24-04-2020)

Vanaf zaterdag 2 mei start Vereniging Oud Papier Aktie Ermelo weer met de huis-aan-huis inzameling van oud papier. De inzameling wordt hervat op de gebruikelijke zaterdagen volgens het inzamelschema voor oud papier. De ophaaldagen en wijkindeling vind je op de afvalwijzer 2020, de afvalapp en www.mijnafvalwijzer.nl.

Containers in Speuld open, nog niet op andere plekken in Ermelo

In Speuld kun je je oud papier op zaterdag 9 mei naar de gebruikelijke container brengen bij basisschool De Speulderbrink. Op andere plekken in Ermelo staan nog geen papiercontainers. Dit besluit past binnen de coronamaatregelen van het kabinet en geldt in ieder geval tot en met 19 mei. Daarna kijkt OPA Ermelo opnieuw wat er mogelijk is.

Tijdelijke container Oude Telgterweg

We vragen je nadrukkelijk om papier voorlopig nog tijdelijk thuis op te slaan en te wachten op de huis-aan-huis inzameling. Is dit echt niet mogelijk? Breng je oud papier dan naar de tijdelijke container aan de Oude Telgterweg tegenover de gemeentewerf. Let op: het gaat niet om kleine stapeltjes of doosjes. Het gaat hier om een voorlopige noodoplossing voor grote hoeveelheden. Je kunt hier van maandag tot en met vrijdag, tussen 07.30 en 16.30 uur, je papier kwijt. Kom je met de auto? Rij dan zo snel mogelijk weer door. Zo houden we de situatie in het verkeer veilig. 

De container is op 4 mei (gemeentewerf dicht) en op 5 mei (Bevrijdingsdag) gesloten.

 

 

 

Berichtgeving Bestuur van de Vereniging Oud Papier Aktie Ermelo 
Vooralsnog willen we de periode van het niet ophalen van oud papier verlengen t/m 28 april. Dat houdt dus in dat zaterdag 2 mei dan weer de eerste ophaaldag wordt, mits er in de week vóór 28 april positief nieuws komt van de regering. Morgen hebben we een video-vergadering met de gemeente waar ook de corona problematiek uitgebreid aan de orde zal komen. We hebben al wel een paar scenario’s bedacht, maar deze willen we eerst bespreken met de gemeente. Denk hierbij aan extra kraakwagen inzet op het moment dat we weer gaan opstarten en hoe om te gaan met de containerlocaties.

 

Gemeente Ermelo

Bron: https://www.ermelo.nl/portal-ermelo/nieuws-over-het-coronavirus_43181/item/ophalen-oud-papier_65494.html

Ophalen Oud Papier 
Door de nieuwe coronamaatregelen heeft Vereniging Oud Papier Aktie Ermelo (OPA) besloten dat er tot en met zaterdag 4 april geen oud papier wordt opgehaald en ingezameld op de daarvoor bekende inleverpunten. 
Dat betekent dat er geen inzamelpunten open zijn. De Vereniging OPA Ermelo vindt het niet verantwoord haar vrijwilligers bloot te stellen aan besmettingsrisico. Gemeente Ermelo staat achter deze beslissing. We roepen je op om voorlopig het oud papier thuis te bewaren. Oud papier is droog op te slaan, is geen onhygiënisch materiaal en geeft geen stank. Wellicht ondervind je wat hinder van de opslag thuis. We vragen om je begrip.

 

Berichtgeving Bestuur van de Vereniging Oud Papier Aktie Ermelo

De Vereniging heeft naar aanleiding van de maatregelen die in de afgelopen tijd genomen zijn door de regering omtrent de uitbraak van het coronavirus hebben wij als bestuur van de Vereniging OPA Ermelo de beslissing genomen om de oud papier inzameling met onze vrijwilligers (die tenslotte niet professioneel achterop de kraakwagen staan en bij de containers) in ieder geval op te schorten t/m zaterdag 4 april (vooralsnog tot 6 april de huidige maatregelen). Wij hebben de mening dat oud papier prima een aantal weken in de schuur opgeslagen kan staan.

We vinden als bestuur jullie gezondheid het belangrijkste en we willen jullie niet ‘vrijwillig’ blootstellen aan een besmetting terwijl er allerlei goede raad vanuit de overheid gecommuniceerd wordt. Containermensen komen met papier brengers in aanraking, mensen achter de kraakwagen met andere lopers, enz. Vooralsnog dus geen inzameling vanuit Vereniging OPA Ermelo t/m 4 april.

 

 

 

Wat doen wij?

Dindoa werkt al sinds de oprichting mee in de Oud Papier Actie Ermelo. Samen met de kerken, verschillende scholen en andere sportverenigingen bemannen vrijwilligers de kraakwagen en de containers die Ermelo maandelijks aandoen. Op jaarbasis leveren alle kratjes en dozen oud papier de vereniging een mooi bedrag op.  

Vele handen maken licht werk, dus (extra) hulp is altijd welkom! Neem gerust contact op.

Leden van de commissie

Naam Functie Contact
Anne van Marle Algemeen coördinator 06-15151449
Hans    
Guido    
Wolter    
(vacature)    

 

Volledig programma 

zaterdag 7 november 202008:00 - 12:301 medewerker vrachtwagen Westerkerk..... (1)
zaterdag 21 november 202008:00 - 10:301 medewerker vrachtwagen Maranathakerk (korte route)..... (1)
zaterdag 21 november 202008:00 - 12:301 medewerker vrachtwagen Maranathakerk..... (1)
zaterdag 21 november 202008:30 - 12:152 medewerkers container BernhardschoolDindoa A1
zaterdag 5 december 202008:00 - 12:301 medewerker vrachtwagen Westerkerk..... (1)
zaterdag 19 december 202008:00 - 10:301 medewerker vrachtwagen Maranathakerk (korte route)..... (1)
zaterdag 19 december 202008:00 - 12:301 medewerker vrachtwagen Maranathakerk..... (1)
zaterdag 19 december 202008:30 - 12:152 medewerkers container BernhardschoolDindoa A2