Wat doen wij?

Ka-Fee is de commissie die ontstaan is vanuit de kantinecommissie en de evenementencommissie. Ka-Fee staat voor Kantine en Feesten.

Als kantine willen we zorgen voor gezelligheid en een goed assortiment aan voeding en drankjes. We staan voor een gezonde kantine, waar keuze is tussen de vertrouwde candybar en snack, maar ook uit gezonde varianten. Dus naast het frietje kun je bij de kantine ook terecht voor het broodje gezond, fruit of pistolet en zelfs de glutenvrije tosti. Zie ook ons Gezonde Sportkantine beleid hieronder.

Als feestcommissie organiseren we elk jaar verschillende activiteiten feesten voor alle leeftijden. Gezelligheid, betrokkenheid en verbinding is waar we voor staan. Met elkaar en voor elkaar maken we dat een ieder zich thuis voelt bij Dindoa.

Heb je ideeën voor onze commissie (assortiment, aankleding/sfeer, activiteiten) of wil je helpen bij organiseren/uitvoeren van activiteiten? Laat het ons weten, dan gaan we ermee aan de slag. 

Je kunt ons bereiken via  of spreek ons aan.

Het C.S.V. Dindoa gezondere kantinebeleid is gewaardeerd met het Zilveren Certificaat

C.S.V. Dindoa heeft een omgeving waar gezonder eten gemakkelijk is. We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in de kantine gezonder is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leden en bezoekers.

Daarom werken we volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezondere keuze de makkelijke keuze.

De kantine heeft de volgende basis:

  • De kantine biedt in elke productgroep minstens één betere keuze aan. Binnen de verschillende aangeboden productgroepen (zoals dranken, brood, snacks etc.) biedt de kantine minstens één betere keuze aan. Dit geldt voor het uitgestalde aanbod. Betere keuzes zijn gedefinieerd door het Voedingscentrum.
  • Op de opvallende plaatsen liggen betere keuzes. De kantine hanteert deze twee uitstralingspunten:
    • Op de opvallende plaatsen bij het uitgestalde aanbod staan alleen betere keuzes;
    • Als je eten of drinken aanbiedt bij de kassa, staan daar alleen betere keuzes. 
  • Het clubhuis stimuleert water drinken. In onze accommodatie is water altijd beschikbaar. We bieden een watertappunt, kannen met water of flesjes water.

Onze ambitie
Wij hebben de ambitie om de sportieve omgeving waar onze leden en bezoekers zich in bevinden, een omgeving te laten zijn met een gezonde uitstraling die gezonder gedrag stimuleert.

C.S.V. Dindoa heeft de ambitie om structureel een "Bronzen Sportkantine” te zijn, waarbij we streven naar een Zilveren Sportkantine:

  • Het uitgestalde aanbod bestaat voor minimaal 50 procent uit betere keuzes;
  • We bieden minstens groente of fruit aan;
  • De aankleding van de kantine verleidt tot een betere keuze.

C.S.V. Dindoa werkt structureel aan een Gezondere Sportkantine
Het beleid laat duidelijk zien hoe de organisatie er ook op de lange termijn voor zorgt dat de kantine gezond blijft.

Tevens is het één van de speerpunten van de Ka-Fee Commissie, dat deze actief hierop let en de vrijwilligers hierop aanstuurt.

Met onze Ka-Fee Commissie hebben wij afgesproken dat we ieder jaar in september het aanbod in de kantine in kaart brengen met de Kantinescan van het Voedingscentrum en de uitkomst rapporteren aan het bestuur.

Leden van de commissie

Naam Functie Contact
Jolande van den Berg Voorzitter
Hans van Waas Inkoop  
Jolanda Duits Financiën  
Margriet de With Planning  
Sharon Verhoef Jeugdactiviteiten  
Romy Menken Jeugdactiviteiten  
Regina Heesen Activiteiten jeugd en ouderen  
Johan Kooistra Activiteiten jeugd en ouderen  
Arijan Menken Activiteiten ouderen  
Remco Verschoor Activiteiten ouderen