Dindoa moest afgelopen zaterdag aantreden tegen de hekkensluiter Midlandia uit Bunnik. Vanaf het begin was Dindoa de bovenliggende partij en won deze makkelijk met 30-17 waarmee het kampioenschap in de tweede klasse nog steeds haalbaar is.

De eerste drie minuten van de wedstrijd ging nog gelijk op. Direct veel doelpunten. Dindoa kwam al direct met 0-1 achter maar Saskia Lieman en Mark Bronkhorst zorgden voor voldoende tegengas. Daarna kon Midlandia nog 1 keer gelijkmaken waarna de uitlooprace van Dindoa begon. Saskia Lieman speelde in dit deel van de wedstrijd een hoofdrol. In de aanval scoorde zij ook het derde en vierde doelpunt en in de verdediging had zij met haar lengte en reach bijna alle ballen in de rebound. Het publiek genoot van de mooie acties en de vele doelpunten. Kasper Velgersdijk tikte de 5-2 aan daarna was het weer Saskia Lieman voor het zesde doelpunt. Zoals dat gewoon is bij Dindoa, scoren bijna alle spelers in een wedstrijd. Zo ook deze wedstrijd. In het begin had de ploeg wel veel kansen nodig, was het rendement niet optimaal, maar met regelmaat ging de bal toch door de korf. De Ermeloërs bleven consequent doorgaan in het hogere baltempo en zetten Midlandia volledig aan de kant. De rust werd ingegaan met een stand van 12-5.

Na de rust was het Dindoa dat het initiatief weer oppakte en doorging met scoren. Dat Midlandia zo af en toe ook nog een puntje pakte lag niet aan het fantastische korfbalspel van de Bunniknaren maar aan het mindere verdedigen van de Ermeloërs. Dindoa was vooral bezig met aanvallen en lekker door blijven scoren.

Halverwege de tweede helft bracht coach Jan van Essen Aniek Odding in die vier minuten later direct scoorde, toen al 23-12. Om de dertig te halen, moest Dindoa aan het eind nog redelijk doorwerken. Ondanks dat verlangen naar dertig punten, gunde Jan van Essen Saskia Lieman vijf minuten voor tijd een publiekswissel. Met 7 doelpunten en veel rebounds was zij de (wo)men of the match.

In de laatste vijf minuten waren het nog Lindsey Verheul, Mark Bronkhorst en tweemaal Sam van der Beek die zorgden voor een eindstand met dertig ppunten voor Dindoa; 30-17

Scores Dindoa: Saskia Lieman 7; Kasper Velgersdijk 6; Sam van der Beek 5; Mark Bronkhorst 3; Doortje van der Belt2; Jorik Velgersdijk 2; Ellen Haverkamp 2; Lindsey Verheul 2; Aniek Odding 1.

Volgende week speelt Dindoa weer thuis en dan tegen middenmoter Oranje Nassau uit Amstelveen