Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 18 mei 2018

Ben jij trainer en wil je meer weten/kunnen en vaardigheden aanleren? Volg dan in het najaar de basiscursus voor KorfbalTrainer! 

Deze cursus vindt plaats bij Dindoa. Het doel van deze KT2 is trainers verder te ontwikkelen in de didactische en pedagogische vaardigheden. Deze vaardigheden zijn de basis voor het goed trainbaar maken van de korfbalbedoelingen.

Geef je op via je contactpersoon of mail naar

Verdere informatie:

Opleidingsduur
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Tussen iedere bijeenkomst zit minimaal zes weken. In de tussenliggende periode gaat de cursist binnen de eigen korfbalpraktijk aan de slag. Dit doet men onder begeleiding van een praktijkbegeleider.

Toelatingseisen

- Minimale leeftijd 15 jaar bij afronding opleiding; - De cursist dient zelfstandig of als assistent een ploeg te trainen (breedte-, of wedstrijdkorfbal);

Inhoud
Tijdens de KT2 opleiding  wordt aandacht besteed aan het lesgeven, de didactiek en de kernkwaliteiten van de trainer.  De cursist wordt voorbereid op het behalen van twee proeven van bekwaamheid:

 1. Het geven van een (deel van een) training, met de nadruk op de didactische vaardigheden;
 2. Het begeleiden bij wedstrijden.

Deze Proeven van Bekwaamheid bestaan uit de beoordeling door de docent van alle opdrachten. Wanneer al deze opdrachten als voldoende worden beoordeeld, reikt het KNKV de cursist het certificaat Korfbaltrainer 2 uit. Dit certificaat geeft recht de opleiding Korfbaltrainer 3 (KT3) te volgen.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 17 mei 2018

Woensdagavond kwamen de groepen 3 en 4 in actie bij het Jacob Cats Schoolkorfbaltoernooi. Ook op de laatste avond was er nog volop actie en gezelligheid op de velden van Dindoa. De kinderen werden aangemoedigd door hun leerkrachten, ouders, opa's en oma's, broertjes en zusjes. 13 teams uit groep 3 en 17 teams uit groep 4 gingen de strijd met elkaar aan.

De meeste kinderen van groep 3 en 4 hadden de afgelopen weken tijdens schooltijd training van een aantal selectiespelers van Dindoa. Ze waren dus goed voorbereid op het toernooi. Gezien het goede spel wat de kinderen lieten zien, kan wel gezegd worden dat de training z'n vruchten heeft afgeworpen, want wat werd er goed gespeeld!

 

Groep 4

In groep vier ging de strijd in de halve finales tussen de Margriet 1, Juliana 1 en de Bernhard 2 en 3. De teams van de Bernhard troffen elkaar al in de halve finale. Met een 0-4 overwinning ging de Bernhard 3 door naar de finale. Juliana 1 wist met 5-2 van de Margriet 1 te winnen.

De finale ging tussen de Juliana 1 en de Bernhard 3. De kinderen lieten een mooie pot korfbal zien, waarbij de kinderen van de Bernhard 3 de overwinning pakten (4-1).

 

Groep 3

In de halve finale domineerden de roze shirts van de Ireneschool die met drie teams vertegenwoordigd waren. De Goede Herderschool nam het op tegen de Irene 1. Een spannende pot die eindigde met 4-3 in het voordeel van de Irene 1. In de andere halve finale speelden Irene 2 tegen Irene 3. Hier was het Irene 2 die met 2-0 won.

In de finale moest Irene 1 en Irene 2 uitvechten wie de beker zou winnen. De Irene 1 wist maar liefst 6 keer te scoren en met een 6-2 winst was de beker voor Irene 1.

 

 

Uitslagen

Groep 4
Bernhard 3
Juliana 1
Margriet 1
Bernhard 2

Groep 3
Irene 1
Irene 2
Goede Herder 3
Irene 3

 

Een fotoverslag van de dag is te vinden op de Dindoa Facebookpagina.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 17 mei 2018

Na de drie dagen Schoolkorfbal is deze step (zie foto) op Dindoa blijven liggen.

Ben jij toevallig je step kwijt en is deze van jou?

Hij staat bij de gevonden voorwerpen op de vereniging. Dindoa is wel dit weekend en maandag gesloten, dus ophalen is mogelijk vanaf dinsdag.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 16 mei 2018

Dinsdagavond was de tweede avond van het Jacob Cats Schoolkorfbaltoernooi. Deze avond was het de beurt aan groep 5 en 6. Opnieuw was het een prachtige avond met sportiviteit en veel gezelligheid. Naast alle spelende kinderen waren er veel supporters op de been. Leerkrachten, ouders, opa's, oma's, broertjes en zusjes, iedereen was van de partij. 19 teams uit groep 5 en 21 teams uit groep 6 streden om de bekers.

Groep 6

In de halve finale was het de Julianaschool dat met drie teams de strijd domineerden. De halve finale won Juliana 2 nipt met 3-2 van Juliana 3. De andere halve finale ging tussen de Klokbeker 5 en de Juliana 1. Ook dit was een spannende wedstrijd die eindigde in een 2-1 winst voor de Klokbeker.

In de finale wist de Juliana twee keer de korf te vinden, dit lukte niet bij de Klokbeker. Hiermee werd Juliana 2 de winnaar van groep 6. Op 9 juni mag de Julianaschool strijden om het Gelders Kampioenschap dat gehouden wordt in Hoevelaken.

Groep 5

In groep 5 waren in de halve finale nog vier scholen van de partij. De Margriet 1 won met 4-1 van de Klokbeker 2.  De Juliana 2 speelde tegen de Goede Herder 2. Hierbij trok de Goede Herder met 1-2 aan het langste eind.

De finale was heel spannend en na 15 minuten was de eindstand 1-1, een gelijkspel. Met een strafworpenreeks moest bepaald worden wie de kampioen van groep 5 zou worden. Door de Margrietschool werd de korf vaker gevonden dan door de Goede Herder. De Margrietschool is de kampioen van groep 5 geworden.

Uitslagen

Groep 6
1. Juliana 2
2. Klokbeker 5
3. Juliana 3
4. Juliana 1

Groep 5
1. Margriet 1
2. Goede Herder 2
3. Juliana 2
4. Klokbeker 2

Een fotoverslag van de dag is te vinden op onze Dindoa Facebookpagina.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 15 mei 2018

Maandagavond ging bij Dindoa het Jacob Cats Schoolkorfbaltoernooi van start. De groepen 7 en 8 waren de eerste avond aan de beurt. Het was een prachtige zonnige avond. Het was een gezellige drukte op de velden van Dindoa.

Voor het eerst werd er ook in deze groepen mono-korfbal gespeeld (4 tegen 4). 26 teams uit groep 8 en 23 teams uit groep 7 streden om de bekers.

 

Groep 8

In de halve finale van groep 8 speelden de Klokbeker 2 tegen de Juliana 2. Deze werd dik gewonnen door de Klokbeker met 10-3. De andere halve finale ging tussen de Juliana 4 en de Goede Herder 2. Juliana 2 won met 7-2. Ook hier een duidelijke winnaar.

Dit beloofde een hele spannende finale en dat werd het ook. Klokbeker 2 trok aan het langste eind en ging er met de winst vandoor (uitslag 4-2). Op 9 juni mag de Klokbeker strijden om het Gelders Kampioenschap dat gehouden wordt in Hoevelaken.

 

Groep 7

De halve finale in groep 7 ging tussen de Bernard 3 en de Juliana 1. De Bernhardschool was duidelijk de sterkste en won deze partij met 7-3. In de andere halve finale speelden de Klokbeker en Margrietschool tegen elkaar. Deze partij werd door de Klokbeker gewonnen.

De finale werd een mooie strijd tussen de Klokbeker en de Bernhardschool, waarbij de Bernhardschool de winst pakte.

 

Uitslagen

Groep 8
1. Klokbeker 2
2. Juliana 4
3. Goede Herder 2
4. Juliana 2

Groep 7
1. Bernard 3
2. Klokbeker 6
3. Margriet 2
4. Juliana 1

Een fotoverslag van de dag is te vinden op onze Dindoa Facebookpagina.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 14 mei 2018

Op zaterdag 26 mei heeft Dindoa haar parkeerplaats opengesteld voor een carwash voor het Prinses Máxima Centrum. Zij zetten zich in om kinderen met kanker te genezen.

Hier kunt u ook bij helpen! Voor een donatie van maar €10 wordt uw auto gewassen bij Dindoa! Dat kan tussen 9 en 13 uur. Ook kunt u zich aanmelden als vrijwilliger om te helpen met het wassen van de auto’s!

Voor het auto’s wassen en vrijwilligerswerk hangen beide inschrijfformulieren in de kantine, dus wees er snel bij!

Alle donaties van deze dag worden geschonken aan het Prinses Máxima Centrum!

Hoe werkt het doneren:
- Ga naar www.geef.nl/actie/carwash/donateurs
- Klik op ‘Doneer nu’
- Selecteer een bedrag voor donatie (minimaal €10 voor de carwash)
- Selecteer een manier van betalen
- Vul je gegevens in
- Laat een bericht achter: Carwash Dindoa
- Klik op ‘Nu doneren’
- Plaats de donatie

Alvast ontzettend bedankt voor uw bijdrage!!!


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 13 mei 2018

Wanneer: zaterdag 16 juni
Hoe laat: van 15.00 uur tot ongeveer 21.00uur
Waar: Bij Dindoa op de Zanderij
Thema: “the funbattle”
Kosten: € 7,50

 

Dit jaar organiseren we als afsluiting van het korfbal-seizoen een Zeskamp voor de A-, B- en C-jeugd.

Het belooft een GROOT SPEKTAKEL te worden. Daar moet je dus echt bij zijn met je team?

Wat is de bedoeling?

 • 15.00 uur op dindoa, gekleed in een maffe sport-outfit (hoe gekker hoe beter)
 • 15.15 uur; spectaculaire opening o.l.v. Aalon en Sten
 • 15.30 uur; teamindeling
 • 15.45 uur; start Zeskamp
 • 19.00 uur; lekker eten
 • 21.00 uur; tijd om af te taaien

Tijdens het evenement zorgen wij voor eten en drinken. Vanaf het avondeten (dat ook geheel verzorgd wordt) zijn de drankjes voor eigen rekening.

De selectie zorgt tijdens de zeskamp voor de nodige support en begeleiding.

Dus haal je teamgenoten over en geef je zo snel mogelijk op door je in te schrijven op het formulier wat in de kantine ligt.

Wanneer jullie vragen hebben kun je altijd contact opnemen met Jolande (0611989514).


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 13 mei 2018

Wanneer: 15 en 16 juni
Hoe laat: van vrijdag 18.00 uur tot zaterdag 13.45 uur
Waar: Bij Dindoa op de Zanderij
Thema:”Dindoa’s Bootcamp”
Kosten: € 7,50

 

Hallo kinderen (en ouders),

Nog even en de Dindoa-logeernacht gaat weer van start en er is niets leuker om dit korfbalseizoen met elkaar af te sluiten. Wij hebben er al zin in! ? Jullie ook?

Wat gaat er allemaal gebeuren?

 • 15 juni 18.00 uur verzamelen bij Dindoa
 • Slaapplekken in orde maken (de D mag zijn meegebrachte tentjes opzetten en de E en F kunnen in de sporthal hun plekje in orde maken)
 • Een avond vol met leuke en sportieve activiteiten
 • Slapen
 • Ontbijten met elkaar
 • “Dindoa’s Bootcamp”
 • Hotdogs eten
 • En zaterdag 16 juni rond 13.45 uur uur moe maar voldaan weer naar huis

Wat moet/mag je allemaal meenemen?

 • Slaapzak en kussen
 • Tent (voor degenen die in de tent willen slapen)
 • Je mooiste pyama en misschien je knuffel
 • Sportieve kleding, die nat en vies mag worden
 • Sportschoenen (binnen en buiten)
 • Slaapmatje/luchtbed
 • Zaklamp
 • Toiletspullen
 • Handdoek

Wanneer jullie ouders vragen hebben kunnen ze altijd bellen naar Jolande (0611989514), Saskia (0615338885) of Corina (0638372498).

Iedereen ontvangt in de komende weken een uitnodiging via zijn of haar trainer met daarop een aanmeldbriefje. Geef je zo snel mogelijk op door dit briefje bij je trainer in te leveren.


Pagina 1 van 179