Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 16 maart 2018

Morgen speelt Dindoa D1 het Nederlands Kampioenschap bij K.V. Koog-Zaandijk.

Een spannende dag, maar nu al één om nooit te vergeten. Samen met de Bsharks Dindoa gaan we er een fantastische dag van maken.

Ook de Dindoa selectie is trots op onze kanjers van de D1 en heeft een geweldige aanmoedigingsfilm gemaakt! Deze is te vinden op de Dindoa Facebookpagina!

D1, heel veel succes!


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 15 maart 2018

Laura van den Haak, 38 jaar en woonachtig in Duiven, wordt ingaand het nieuwe seizoen de trainster van Dindoa A1. Van den Haak  heeft momenteel voor het derde jaar de seniorenselectie van Keizer Karel uit Nijmegen onder haar hoede. Ze was eerder actief bij clubs als Futura, TOP, Oost-Arnhem, Olympus en Atalanta. De van oorsprong uit Den Haag afkomstige trainster heeft zelf in haar jeugd gekorfbald en is een betrokken persoon. Ze ziet het als een mooie uitdaging om jeugd individueel te laten ontwikkelen en als groep aan doelstellingen te werken.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 14 maart 2018

Korfbalvereniging Dindoa organiseert op woensdagmiddag 28 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur een sport- en spelmiddag voor de kinderen, die in groep 1, 2, en 3 zitten van de basisschool.

Jullie zijn van harte uitgenodigd om dit feest met ons mee te maken.

Tijdens deze sportieve middag maken jullie kennis met de korfbalsport. De spelletjes die op het programma staan hebben dan ook iets te maken met deze sport.

Iedereen die mee doet krijgt een gratis consumptie. De deelname is eveneens geheel gratis.

De sport en spelmiddag wordt gehouden in de sporthal van Dindoa aan de Watervalweg in Ermelo.

Neem je sportkleding en zaalschoenen mee. Om twee uur willen wij beginnen.

We vinden het ontzettend leuk als je mee komt doen!!

Opgeven kan via mail . Graag naam, leeftijd en groep vermelden.

PS. je hoeft je niet op te geven via een inschrijfformulier zoals op de uitnodiging stond. Een mailtje volstaat. 


Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 13 maart 2018

Na de gestaakte wedstrijd van afgelopen zaterdag, moest dinsdagavond de wedstrijd Dindoa 1 – KVZ 1 ingehaald worden. Omdat de wedstrijd gestaakt was in de eerste helft, begon de wedstrijd dinsdagavond weer op 0 – 0. Voor KVZ was het een belangrijke wedstrijd; alleen bij winst was er nog een mogelijkheid voor handhaving in de eerste klasse door het spelen van een promotie-degradatiewedstrijd. Bij gelijkspel of verlies zouden de Zutphenaren direct degraderen.

Dindoa begon in een andere opstelling dan zaterdag, Jonathan van der Beek, de sterke rebounder bij Dindoa, had deze week een wintersport geboekt. Omdat er voor de Ermeloërs niets meer op het spel stond, gaf trainer Evert Houtriet hem toestemming om te gaan. Zijn broertje Sam nam zijn plaats in. Ook Bjarne Sinneker stond weer in de basis voor Kasper Velgersdijk die herstellend is van een blessure.

In het begin van de wedstrijd had Dindoa moeite om los te komen van de bezoekers. De blauw witters kwamen wel op voorsprong door Sam van der Beek en tweemaal Dian Schuurkamp uit een vrije worp maar de gasten wisten steeds de achterstand terug te brengen tot 2 punten. Veel scores kwamen tot stand uit vrije worpen en stippen doordat de scheidsrechter zeer strak floot voor kleine overtredingen. Na 14 minuten was de stand weer gelijk aan de stand van zaterdagavond; 9-5. Daarna lukte het Dindoa om nog verder uit te lopen tot 6 punten voorsprong, 12-6. De laatste vijf minuten van de wedstrijd ging scorend gelijk op en de ruststand was dan ook 16-10.Lindsey Verheul opende de score in de tweede helft, 17-11. Daarna was het KVZ dat het initiatief nam en meer vrij uit begon te spelen. De ploeg uit Zutphen wist de achterstand terug te brengen tot drie punten, 21-18. Dat was het moment waarop Dindoa inzag dat het weer moest gaan korfballen en ze scoorden drie maal achtereen, 24-18. De laatste paar minuten wisten de bezoekers al dat winst er niet meer in zat en de wedstrijd werd netjes uitgespeeld en de eindstand kwam uit op 26-21 waardoor KVZ degradeert. Bijzonder jammer voor deze ploeg en de vele supporters die ze hadden meegenomen naar Ermelo

Scores Dindoa: Mark Bronkhorst 1; Dian Schuurkamp 2; Aniek Odding 2; Saskia Lieman 3 (2); Jorik Velgersdijk 3; Lindsey Verheul 4; Bjarne Sinneker 5; Sam van der Beek 6

Dindoa kan zich nu voorbereiden op de tweede helft veldseizoen waar het tweede staat op slechts twee punten achterstand op Exakwa uit Lelystad. Alles is Dindoa er aan gelegen om op het veld uit de tweede klasse te komen en te promoveren naar de eerste klasse


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 11 maart 2018

Vanaf 12 maart wordt er weer op het veld getraind.

De trainingstijden voor 2e helft veld zijn te vinden onder Competitie > Trainingstijden of op je eigen teampagina. Let op: er zijn redelijk wat wijzigen in trainingsschema!

De competitiepagina's zoals programma, uitslagen en standen, en de competitie onderdelen op de teampagina's worden pas na de laatste zaalwedstrijd (21 maart) omgezet. Tot die tijd kun je voor het nieuwe veldprogramma terecht in de KNKV wedstrijdzaken app.


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 11 maart 2018

 

De afgelopen jaren heeft Dindoa leden en vrijwilligers de mogelijkheid gegeven om opgeleid te worden voor reanimeren en het bedienen van een AED.

Het aantal opgeleide personen is gedaald. Nu is er opnieuw de mogelijkheid om bij Dindoa een reanimatiecursus te volgen.

Onze doelgroep: kantinepersoneel, trainers, leden en vrijwilligers die regelmatig bij Dindoa aanwezig zijn.

 

11 April van 19.00-22.30 uur.

12 April van 19.00-22.30 uur.

 

Na de gevolgde cursus word je regelmatig in de gelegenheid gesteld om middels bijscholingen je vaardigheden op peil te houden.

 

Meld je aan voor een van de avonden! Graag opgeven voor 3 april a.s.

 

 

Namens de werkgroep BHV.

 

 

 

 

 


Geschreven door Gepubliceerd in nieuws 11 maart 2018

We zijn op zoek naar 2 vermiste scheidsrechters shirts. Wie o wie weet hier meer van of heeft de shirts ergens zien liggen... Graag inleveren bij Dindoa en seintje naar Margriet de With als je hier meer over weet.


Geschreven door Gepubliceerd in wedstrijdverslagen 11 maart 2018

De laatste zaalwedstrijd van dit seizoen eindigde voor Dindoa in een anti-climax. De scheidsrechter vond het onverantwoord om op een gladde vloer, door te spelen. Vanwege de hoge luchtvochtigheid en het massaal toegestroomde publiek, moest de ventilatie op maximaal gezet worden. Na 10 minuten vegen en ventileren besloot de scheidsrechter te wedstrijd alsnog te staken; jammer want 5 minuten daarna was de grond door de actie van Dindoa medewerkers weer goed bespeelbaar. Omdat er voor tegenstander KVZ nog van alles op het spel staat, de ploeg uit Zutphen kon slechts door winst degradatie nog ontlopen, moet de wedstrijd aanstaande week al uitgespeeld worden; waarschijnlijk dinsdagavond. Omdat de wedstrijd gestaakt werd in de eerste helft, wordt de inhaalwedstrijd weer gestart met een beginstand van 0-0; een groot voordeel voor KVZ.

Dindoa was via Jorik Velgersdijk het eerste team dat een punt op het scorebord zette. KVZ antwoordde snel, maar door twee doelpunten van Jonathan van der Beek werd een eerste gat geslagen. Een stip bracht KVZ weer wat terug, maar doelpunten van Aniek Odding, Mark Bronkhorst en Dian Schuurkamp zorgen voor een 6-2 voorsprong.

De scheidsrechter moest het spel al een keer stilleggen omdat er vochtige plekken op de vloer waren ontstaan. Een stip die benut werd door Saskia Lieman en twee afstandschoten van Jorik Velgersdijk en DIan Schuurkamp zorgen voor een voorlopige tussenstand van 9-5. Op deze stand vond de scheidsrechter het na bijna een kwartier spelen welletjes.

In de rust zou Dindoa D1 gehuldigd worden, vanwege het behalen van het kampioenschap in hun klasse waarmee ze zaterdag 17 maart mogen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap. De huldiging van de spelers en hun trainer/coaches vond  plaats na het staken van de wedstrijd en vormde onbedoeld het hoogtepunt van de avond.

Scores Dindoa: Jorik Velgersdijk 2; Jonathan van der Beek 2 (1); Dian Schuurkamp 2 ;Aniek Odding 1; Mark Brinkhorst 1; Saskia Lieman 1 (1)  


Pagina 1 van 177